#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

Videolar bitti heralde :p

forum ayrilmiyor Can Tansu, uyeler illah ben hakliyim diyecesine baskalarin soylediklerini cq yazdiklarini kendi kafasina gorup okuyup onyargi ile hemen hucum haline geciyor,

Rijkaard bu defans hucumda baslar anlayisini bari taraftara anlatmis olabilir,

Halen Baros, Nonda tartismalari,

Elano, Arda tartismalari

Yillardir akil almaz kufurler yiyen Sabri bu sezon eller uzerinde tutuluyor.

Objektiflik diye birsey kalmamis.

------------------------

Baris konusu cok basit, Kondisyon, defansif anlayisi ve hircinligi ile ust duzey bir oyuncu (ligimize gore) ama top teknigi konusunda, sut cekme konusunda, heleki pas yuzdesi ile cok vasat bir oyuncu orta seker dedigimiz (pas yuzdesi cok berbat bu ayri bir konu) normal sartlerde goze batmayan bir oyuncu tipinde,

analizi: unutmayalimki Baris cok genc bir oyuncu ve ogrenecegi cok seyler var, bunun en basinda gelen ise kisa paslasmalari gelistirip daha saglam bir goruntu cizmesi.

Kirmizi kart olayi ise cok asiri derecede abartiliyor, katiliyorum cok sacma ve salakca ikinci saridan kirmizi gordu bundan once oyle birseyi yaptigini hatirlamiyorumda, fazla abartmasak kendini bulur,

oyuncu tipini acikca begeniyorum, ama dedigim gibi bu paslasma olayini cok cabuk duzeltmesi lazim ki yoksa gelecek sezon son sezonu olabilir.

Arkadaşlar bence Barış geldiği günden bu yana bence fizik olarak gelişti ama futbol ve teknik anlamda kendini hiç geliştirememiştir.. Yani artık günümüz futbolunda koş koş koş koş koşla olmuyor gücünü kontrollü harcamayı öğrenmesi lazım. Yeri geldiğinde basacak ama Barışın kontrollü futbol oynamayı öğrenmesi lazım örnek vereyim diyarbakır maçında ilk gördüğü sarı sarı kart değil alakası bile yok ama o kadar kontrolsüz geliyorki rakip takım oyuncularıda bunu iyi kullanıyorlar hep Barışın üzerine oyndılar o maçta.

Barıs bugün bence GS ortasahasında günümüz futboluna en uygun 2 isimden biri olarak görüyorum .

1.si ikinci takım kaptanımız ayhan antepte forvet arkasında oynama döneminden şaşalı bir besiktas döneminden sonra Lucescuyla birlikte futbolu yeniden ögrendigini söyleyerek takıma defansif yöndende katkı yapmasını gerektigini anlayarak ilerlemis yasına ragmen hala fizik olarakta yeterli bir Ayhan.

2. isimde Barıs Özbektir . Bunun sebebide futbol altayapısını aldıgı almanyadan kaynaklanmaktadır . Belki Barıs hücüm olarakta defansif olarakta tam olmasada hepsinden biraz barındaran bir oyuncu . Ve yas daha genc böyle bir oyuncu kesinlikle harcanmamalı .

Diyarbakır macında gördügü karta gelirsek elbet ki hatalı barıs ama diyarbakırlı futbolcularında onun üstüne oynaması Barısın tecrübesizligiyle birlesmesiyle böyle bir durum ortaya cıkmıs bulunmakta . Ama en tek tesellimiz puan kaybetmedik . Umarım Barısta bu hatasından bir ders cıkarıp kendine tecrübe edinmistir .

Senin tepkin arkadasa ama burda araya gireyim musadenle :)

Baris'in onlar kadar katkisi yoktu o sampiyonlukta.

Tas catlasa Cihan Haspolatli ve Orhan Ak kadar katkisi olmustur.. O da olmasa da olur bi katkidir. Sanki Baris olmasa sampiyon olmayacaktik :D

Futbol bir takım oyunudur.Takım hâlinde verilen emeklerle başarı gelir.Sen diyebiliyormusun ki Hagi olmasaydı yinede başarılı olurduk ? Hakan olmasaydı,Okan,Suat,Ümit'ten herhangi biri olmasaydı ?

Ayrıca Cihan-Orhan-Tomas-Song savunma 4lüsüyle Şampiyonluğa ulaştığımızı hatırlatırım...neymiş ? onların da katkısı yadırganmayacak kadar var

Barış Özbek, mahalle arasında maç yaparken paso koşan, öğrendiği bir iki hareketi devamlı yapan ama bilerek oynamayan, işi sırf 1-2 hareket yapayım olan çocuklar vardır ya.

Barış Özbek o çocuktur işte.

Kışın sıcacık sobanın etrafına doluşuruz ya

işte o samimiyettir Barış Özbek.

Futbol mahalle maçı ise,Barış Özbek atanalırspor'dur.

Futbol bir müzikse,Barış İsmail YK'dır.

Koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebidir.

Malesef elde şuan daha iyisi (formda, zinde, hırsda, mücadelede vb) olmadıgı için abdurrahman çelebidir barış..

Barış elle oynayarak bir hata yapmıştır.Bunu yalnızca bir hata olarak kabul edelim.Çünkü kırmızı kart göreceğini hisseden Rijkaardda onu oyundan almayarak bir hata yapmıştır ve hata yaptığının farkındadır umarım Barışta hatasını anlar ve bundan sonra bir daha aynı hatayı yapmaz. Diyarbakır maçında hem hakem hem rakip oyuncular üzerine çok gitmiştir. O da bir anlık konsantrasyon kaybı ile hata yapmıştır. Ben tecrübesizliğine veriyorum ki Elano gibi tecrübeli bir Brezilya milli takım oyuncusu bile basit bir şekilde kırmızı kart görebiliyor. Dolayısı ile abartmamak lazım.

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek, Diyarbakırspor maçında futbol hayatındaki ilk kırmızı kartını gördüğünü söyledi.

Barış, kişisel internet sitesi ''www.barisozbek8.com''da yer alan açıklamasında, Türkiye'ye geleli 2,5 yıl olduğunu, ancak burada hala anlayamadığı birçok şey bulunduğunu ifade ederek, ''Mesela Diyarbakır'da gördüğüm kırmızı kart için benden daha fazla üzülen bir kişi daha var mıdır? Cevabı çok basit, elbette ki hayır. Peki benim gördüğüm gibi bir kartla oyundan atılan futbol tarihindeki ilk futbolcu ben miyim? Onun cevabı da çok basit, hayır'' dedi.

''O kart benim futbola başladığım yaştan beri gördüğüm ilk kırmızı kart'' ifadesini kullanan Barış, şunları kaydetti:

''Hatalı mıyım, evet. 23 yaşındayım. Hatalarım mutlaka olacak. Herkesten bu hatam için özür diliyorum. Ama hatalar insanlar içindir. Herkes hata yapar, önemli olan hatalardan ders alabilmek. Ben de bu hatamdan ders aldım. Böyle kritik bir maçta arkadaşlarımı sahada 10 kişi bırakmanın yanlış olduğunu biliyorum ve insanların bu konuda eleştirileri yapmasını da doğal karşılıyorum. Eleştirileri haklı buluyorum dedim, evet ama hakaretleri değil. Çünkü refleksle yaptığım bir hamleyle sarı kart görüp oyun dışı kalmamın kişiliğimle terbiyemle ilgisini anlayamıyorum. Bu hakaretleri edenlerin amaçlarını da çözemiyorum.''

Barış, kendisini tanımayan, hayatında bir kere bile görmediği insanların karakteri hakkında nasıl yorum yapabileceğini, bunu anlamadığını ifade ederken, sözlerini şöyle tamamladı:

''Herkes söylediklerine, kullandığı kelimelerin nereye gittiğine dikkat etmeli, ona göre konuşmalı. Hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim, küçük düşürecek kelimeler sarf etmedim. Aynı duyarlılığı televizyonlarda, gazetelerde hakkımızda yorum yapan gazeteci büyüklerimizden de bekliyorum. Aksi takdirde şunu söyleyebilirim ki, bundan sonra kişiliğime yönelik yapılacak her türlü hakaret karşısında hakkımı hukuki yollarda arayacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''

Senin tepkin arkadasa ama burda araya gireyim musadenle :)

Baris'in onlar kadar katkisi yoktu o sampiyonlukta.

Tas catlasa Cihan Haspolatli ve Orhan Ak kadar katkisi olmustur.. O da olmasa da olur bi katkidir. Sanki Baris olmasa sampiyon olmayacaktik :D

Bende Cihan'ı sevmezdim gittiğine çok sevindim ama sizin gibi burda nankörlük yapmam.

Yazık günahtır adamın terlettiyi formaya emeğe. İlla kendinizi haklı çıkracaksınız diye takım oyucularımızı küçük düşürmek için uğraşmayın.

Cihan-Orhan'da o şampiyonluğun parçasıydı. Barışta 2008'deki şampiyonluğun parçasıdır.

Son üç maçtır takım savunmasında katkısını görmemezlkten gelmeyin. Bende çok kızdım kırmızı karta atılmasa bir-iki gol kesin bulurduk ama takımda ilk kırmızı kartı yiyen oymuş gibi muamele yapmayın.

Evet Barış'ın eksikleri var ama elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. 23 yaşında Alman alt yapısı içinde yetişmiş bir oyuncunun kadroda yer alması bizim için avantajdır.

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek, Diyarbakırspor maçında futbol hayatındaki ilk kırmızı kartını gördüğünü söyledi.

Barış, kişisel internet sitesi ''www.barisozbek8.com''da yer alan açıklamasında, Türkiye'ye geleli 2,5 yıl olduğunu, ancak burada hala anlayamadığı birçok şey bulunduğunu ifade ederek, ''Mesela Diyarbakır'da gördüğüm kırmızı kart için benden daha fazla üzülen bir kişi daha var mıdır? Cevabı çok basit, elbette ki hayır. Peki benim gördüğüm gibi bir kartla oyundan atılan futbol tarihindeki ilk futbolcu ben miyim? Onun cevabı da çok basit, hayır'' dedi.

''O kart benim futbola başladığım yaştan beri gördüğüm ilk kırmızı kart'' ifadesini kullanan Barış, şunları kaydetti:

''Hatalı mıyım, evet. 23 yaşındayım. Hatalarım mutlaka olacak. Herkesten bu hatam için özür diliyorum. Ama hatalar insanlar içindir. Herkes hata yapar, önemli olan hatalardan ders alabilmek. Ben de bu hatamdan ders aldım. Böyle kritik bir maçta arkadaşlarımı sahada 10 kişi bırakmanın yanlış olduğunu biliyorum ve insanların bu konuda eleştirileri yapmasını da doğal karşılıyorum. Eleştirileri haklı buluyorum dedim, evet ama hakaretleri değil. Çünkü refleksle yaptığım bir hamleyle sarı kart görüp oyun dışı kalmamın kişiliğimle terbiyemle ilgisini anlayamıyorum. Bu hakaretleri edenlerin amaçlarını da çözemiyorum.''

Barış, kendisini tanımayan, hayatında bir kere bile görmediği insanların karakteri hakkında nasıl yorum yapabileceğini, bunu anlamadığını ifade ederken, sözlerini şöyle tamamladı:

''Herkes söylediklerine, kullandığı kelimelerin nereye gittiğine dikkat etmeli, ona göre konuşmalı. Hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim, küçük düşürecek kelimeler sarf etmedim. Aynı duyarlılığı televizyonlarda, gazetelerde hakkımızda yorum yapan gazeteci büyüklerimizden de bekliyorum. Aksi takdirde şunu söyleyebilirim ki, bundan sonra kişiliğime yönelik yapılacak her türlü hakaret karşısında hakkımı hukuki yollarda arayacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''
Ders aldığınıda öğrenmiş olduk. Benim için konu kapanmıştır.

Barış elle oynayarak bir hata yapmıştır.Bunu yalnızca bir hata olarak kabul edelim.Çünkü kırmızı kart göreceğini hisseden Rijkaardda onu oyundan almayarak bir hata yapmıştır ve hata yaptığının farkındadır umarım Barışta hatasını anlar ve bundan sonra bir daha aynı hatayı yapmaz. Diyarbakır maçında hem hakem hem rakip oyuncular üzerine çok gitmiştir. O da bir anlık konsantrasyon kaybı ile hata yapmıştır. Ben tecrübesizliğine veriyorum ki Elano gibi tecrübeli bir Brezilya milli takım oyuncusu bile basit bir şekilde kırmızı kart görebiliyor. Dolayısı ile abartmamak lazım.

yav Rijkaard nereden bilsin o şekilde elle oynacağını hem niye almak zorunda her ilk 11 de oynadığı maçta Barışın kırmızı göreceği riskini mi düşünecek Rijkaard..:mad:

Tartışmanın hepsini okudum, bunlar güzelmiş;

lincoln

puahahhahahahah

song

puahhahahahha

aykut

puahhahahah

umit karan

puhahahahha

mehme topal ve ayhan ne zaman banko oynadi.

sabri son 6 hafta dan baska ne yapmisti.

emre gungor ilk devre yoktu.

bunlar baris tan cok daha fazla katki yapti denip komik duruma dustun

baris 30 mac oynamis bu arada o sampiyonluk yili.

Şu iki kısım hariç katılıyorum. Bir de Barış bence o sezon en istikrarlı ve en iyi oynayan adamımızdı daha önce de yazmıştım bunu.

Sabri kadro dışı kalarak bayağı bir katkı yapmıştı o yıl.:ciftetelli:

Orta sahada her maç oynayan barıştı 10 kişi bir takım şampiyon olamayacağına göre. :cool:

Bu da iyiymiş. Ama malum şahsiyet hiç alıntı yapmıyor işine gelmeyen yerleri:D

Son olarak tabii ki herkes buraya gelsin, aslanım barış kaplanım barış yazsın demiyoruz. Ancak sadece futbolunu ve futbol sahasında yaptıklarını eleştirebiliriz. 3 senedir Galatasaray forması giyen bir adama(2 sene banko oynadı) futbolu bilmiyor, futbol zekası 0, kim futbolcu yapmış bunu demek mantıksızlığının yanında oyuncuya, formasını giydiği klube ve transferde emeği geçen kişilere hakarettir. Onu rotasyona sokan(daha önce oynayamamasının sebebi de oyunundan çok saha dışı hareketleri,yani kalitesiyle bağlantılı değil) Rijkaard a da hakarettir. Onun dışında tipiyle, giyimiyle ırkıyla uğraşmakla ilgili yorum bile yapmak istemiyorum. Futbolcuyu eleştirmekle, dalga geçmek, yermek ve dalga geçip yermek için fırsat kollamak arasında çooooooooooook büyük farklar vardır. Umarım anlaşılmıştır mevzuu... Aynıları sabri içinde yapılırdı, saçıyla dalga geçilirdi, futbol zekası yok, oyuncu değil, torpille mi oynuyor denirdi. Sonuç ortada...

yav Rijkaard nereden bilsin o şekilde elle oynacağını hem niye almak zorunda her ilk 11 de oynadığı maçta Barışın kırmızı göreceği riskini mi düşünecek Rijkaard..:mad:
Adam hayatında ilk defa kırmızı görmüş sen neden bahsediyorsun. Senin mantıkla düşünürsek Keita ve Elanonunda takımda yeri olmamalı. Kırmızı kart gördüler ya bir kere bundan sonra her maç görürler artık. Bunları bir hata, şansızlık, konsantrasyon eksikliği veya fazlalığı olarak görüyorum. Tabiki hatalar eleştirilecek. Herkes kendi yorumunu söyleyecek. Değilse bu forumların bir anlamı olmaz değilmi. Ancak eleştiriler hakaret sınırlarını da zorlamamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt