#8 Barış Özbek | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #8 Barış Özbek

bu takimdan ilk gitmesi gereken adam Elanodur. dün kim daha cok top kaybi yapti acaba?? sakin Elano dikine oynuyor demeyin bana. dikine attigi top 2-3 tane. gerisi hep yana veya geriye. Elano hic ilk 5 e girmis mi en cok kosa futbolcular arasinda?? baris bu takimda mücadele eden yegane adamlardan biri. ayrica paslari da öyle berbat degil. basit ve tek pas oynuyor. elano gibi gereksiz top kayiplari yapmiyor, ayhan gibi gereksiz tempo öldürmüyor. bu takim 2 yil önce sampiyon olurken takimin en önemli 2-3 oyuncusundan biri Baris di. yalnis olan orta saha dizilisi. bu takimda baris ve sarp varsa bir de Elano ya gerek yok. önlerine koy Dos Santos u cossun. ama yok illa Elano onyacak orta saha yoklari oynayacak.

34oen1e.jpg

YouTube - Elano Trabzonspor macinda ne yapti?

Dün maci nerenle izledin??? :o

Kim ne derse desin Barış şu anki Galatasaray kadrosunda, dirençli orta sahaya ihtiyaç duyabileceğimiz maçların ilk onbirine yazılması gereken oyuncudur. Örneğin Fenerbahçe karşısında oynatılırsa Emre'nin hareket alanını kapatmayı becerebilir. Onla da kalmaz Emre'nin üzerine oynarsa zihin olarak onu bitirebilir tabi bir oyuncunun üzerine oynamak tasvip ettiğim birşey değildir fakat bu maçı kazanabilmemiz için gereken birkaç hamleden biridir. En azından günü kurtarma amaçlı diyebilirim.

Bunun dışında orta sahada oynayan diğer oyuncularımız çok fazla yer değiştirmiyorlar. Ben izlediğim çoğu maçta defansif orta saha oyuncularımız içinde en çok adam kovalayanın Barış olduğunu gördüm. Belki top kullanma tekniği aşırı değişmeyecek ama oynatıldıkça formu yükselecektir.

Frank Rijkaard'ın sistemine uygun mudur? Bu haliyle değil. Diğer soru: Orta sahada hangi defansif oyuncumuz uygun? Hiçbiri.

Bu arada oyuncularımıza hakaret eden arkadaşlarımızın daha kabul edilebilir ifadeler kullanmalarını rica ediyorum.

bu takimdan ilk gitmesi gereken adam Elanodur. dün kim daha cok top kaybi yapti acaba?? sakin Elano dikine oynuyor demeyin bana. dikine attigi top 2-3 tane. gerisi hep yana veya geriye. Elano hic ilk 5 e girmis mi en cok kosa futbolcular arasinda?? baris bu takimda mücadele eden yegane adamlardan biri. ayrica paslari da öyle berbat degil. basit ve tek pas oynuyor. elano gibi gereksiz top kayiplari yapmiyor, ayhan gibi gereksiz tempo öldürmüyor. bu takim 2 yil önce sampiyon olurken takimin en önemli 2-3 oyuncusundan biri Baris di. yalnis olan orta saha dizilisi. bu takimda baris ve sarp varsa bir de Elano ya gerek yok. önlerine koy Dos Santos u cossun. ama yok illa Elano onyacak orta saha yoklari oynayacak.

Fatih kardeşim, çıktığı dakikaya kadar toplam sonucu bilmiyorum fakat ilk yarı sonunda Galatasaray'da en çok koşan Barış, ikinci sırada ise Elano olarak görünüyordu.

Ha en çok koşan olmak kriter midir o da ayrı konu.

Bir futbolcunun son vuruş yeteneğinden kesinlikle söz edebilmek gerekir. Zira her gün antrenman yapan ve kendini geliştirmesi gereken ben değilim. Fakat o oyuncuları uyaracak ve ders verecek kişi de değiliz.

Kaçırdığı ve sayılmayan gol pozisyonlarında en azından iyi niyetle skor yapmayı kovaladığını gözlemliyorum. Bu özellik biraz Mustafa'da da var. Sayılmayan golünü hatırlamayan olabilir. İlk yarıda Keita ofsayt pozisyonunda olmamasına rağmen bayrak kaldırılan bir atağımız vardı. Keita topu kale önüne indirdiğinde Barış'ın cansiperane atlayarak topu tamamladığını görüyoruz. Ama özür diliyorum bu pozisyonların videolarını araştırarak buraya eklemede sizin kadar başarılı değilim.)

Barış'a ne laflar söylendi bu forumda. Ama hiçbirine ses çıkılmıyor. Elano eleştirilince üstelik ortada hakaret ve küfür yokken neden Barış'a hakaret edenler ceza almıyor. Hadi bıraktım cezayı neden uyarılmıyor. Elano'yu eleştirmek provakasyonsa Barış'ı eleştirmekte provakasyondur. Ben Barış'ı seviyorum ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Bu forumda Barış Özbek Galatasaray Spor Kulübünün bir futbolcusu olarak görülmüyor. Adam sanki ben Fenerliyim , en büyük Fener , Galatasaray'dan tiksiniyorum gibi ifadeler kullandı. Bunları dese şu anki durumdan daha az tepki alır. Yahu Barış ne yaptı size ? Bu takımda eleştirilmesi gereken oyuncular arasında Barış kesinlikle olmamalıdır. Takımda en çok mücadele eden o. Şu ana kadar takımda sorunda yaratmadı. Neden o zaman bu tepki ? Bu konu bence kilitlensin hatta çöpe gönderilsin daha iyi. Sonuçta oda Galatasaray'ımzıın sözleşmeli futbolcusu. Beyinsiz diyecek kadar ileri gidiliyor , ceza verilmiyor ama Elano'yu eleştirmek provakasyon sebebi olarak belirtiliyor. Bende onların provakasyon yaptığınıu düşünüyorum. Ne olacak o zaman ? Maçın sonucu ne olursa olsun hemen Barışa hakaret yağmuru. Takmışsınzı kafaya bir pozisyonu. Hatta bazen beni koysanız daha iyi oynarım diyenlerde var. Tabi oynarsınız ama maçtan sonraki halinizi görürsünüz. Bu takımda 11'e yıldız oyunculardan sonra yazılacak kişi Barış'tır. Kolay değil maçta her dakika pres yapmak ve her topa girmek. Tekniği olmayabilir zaten burda bas bas bgağırıyorum bu adamın tekniği olsa bizde ne işi var diye ? Şu eleştirileri yemeyi haketmiyor Barış. Gerçekte yazık.. Allah akıl fikir versin eleştiren kişilere.

36 isabetli pas atmış, %80 isabet oranıyla oynamış. Oldukça iyi bir istatistik ancak Elano çıkana kadar 10 numara mevkisinde oynayan bir adam için resmen topu almış geri dönmüş diyebiliriz. 20 topu defans oyuncularına vermiş. 5 topu diğer orta saha oyuncularına. 11 topu da ileri 3'lüye. Gerçi Giovani'ye falan geriye doğru attığı paslar yok değil. İstatistikler ortada ama beğenmiş değilim halini. Mesela top kapanlar listesindeki 8 adamdan birisi değil. Sürekli koştuğu söylenen bir adam için koştuğu mesafe çok zavallı. Çok şey yapayım derken yine hiç bir şey yapamadı.

En çok koşan oyuncumuzdu. Emeğine sağlık ama ilk yarıda kaleci yerdeyken topu nereye vurdu öyle? :o

En çok koşan oyuncumuzdu. Emeğine sağlık ama ilk yarıda kaleci yerdeyken topu nereye vurdu öyle? :o

Kaç km koşmuş biliyor musun? İlk yarı sonunda 4,1 km'ydi. Oldukça kötü bir istatistik. Barış gibi bir adamın normalde 6km falan koşması lazım ilk yarıda. Fabregas bile 11km'den aşağı koşmuyor maçlarda. Barış ki mücadelesiyle övülen bir adam. 8 km koştu diye övgü almamalı.

Kaç km koşmuş biliyor musun? İlk yarı sonunda 4,1 km'ydi. Oldukça kötü bir istatistik. Barış gibi bir adamın normalde 6km falan koşması lazım ilk yarıda. Fabregas bile 11km'den aşağı koşmuyor maçlarda. Barış ki mücadelesiyle övülen bir adam. 8 km koştu diye övgü almamalı.

İyi de 8 km koşmadı ki. 10,7 km koşmuş. Bu da Fabregas'ın değerine çok yakın.

Barış bir senedir Galatasaray'a ne vermiş. Onu söyle. Bende eleştirmeyim.

Barış bu takıma çok şey veriyor ama siz anlamıyorsunuz. Yaptığı baskılarla , mücadelesiyle çok şey kazandırıyor. Bir örnek veriyim. BJK maçında Fink-Ernst'in etkili olamamasının tek nedeni Barıştı. Çünkü Ernst yada Fink topu bizim sahamıza geçirdiğinde hemen baskı yaptı , rakibi bozdu ve Ersnt , Fink hiçbir varlık gösteremedi. Pozzisyon bile bulmuştu. Ama atamadı işte. Siz her zamanki gibi hep kötüye endekslendiğinşz için bunları görmüyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz.

Barış bu takıma çok şey veriyor ama siz anlamıyorsunuz. Yaptığı baskılarla , mücadelesiyle çok şey kazandırıyor. Bir örnek veriyim. BJK maçında Fink-Ernst'in etkili olamamasının tek nedeni Barıştı. Çünkü Ernst yada Fink topu bizim sahamıza geçirdiğinde hemen baskı yaptı , rakibi bozdu ve Ersnt , Fink hiçbir varlık gösteremedi. Pozzisyon bile bulmuştu. Ama atamadı işte. Siz her zamanki gibi hep kötüye endekslendiğinşz için bunları görmüyorsunuz yada görmek istemiyorsunuz.

Ersnt ile Fink her maç iki gol atarda onları durdurdu. Ernst ön liberoda başarılı ama ataklarda o kadar iyi değil. Fink ise sırdan bir oyuncu ama Barış'ı yine de helal olsun. Peki topu aldığında ne yapıyor bir de ondan bahset. Kazandığı topları geri kaybediyor.

Barış 4-3-3'ün orta sahasında, defansif orta sahanın önünde oynuyorsa bu işlerin yanında başka işler de yapmalı. Senin söylediğine göre yaptığı şeyler defansif orta sahanın yapması gereken şeylerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt