#8 Gabriel Sara

Adamın piyasa değeri 18 milyon Euro bizde normal olarak o fiyata alıyoruz.Ancak Championship i küçümsemek biraz komik oluyor.Gabriel Sara Sudamericana ve Libertodores Güney Amerika kupalarında oynamış kariyer olarak küçümsemek biraz tuhaf oluyor.Norwich li taraftarlarin forumlarına girin adamlar 30 yaş üstü oyuncular ülkesi olarak bizim ligi kucumsuyorlar.Bonservis veriyorsak Jelert Sara gibi oyunculara vermeliyiz.Burda elestireceksek transferlerin yanlışlığını değil maliyet olarak neden scout ekibi bu tarz oyuncuları Güney Amerikadan bulamıyor bu konuda elestirmeliyiz.10 gol 10 asist felan yaparsa zaten Alex rakamlarına çıkmış olur adam orta saha unutmayalım.

Ayrıca bjk Rafa Silvaya yıllık 6 milyon veriyor 3 sezon 18 milyon Euro yapar.İmza parası 10 milyon Euro deniyordu aciklamadilar.Yasli oyuncularin olduğu takım imajindan da kurtulması lazım takımımızın.Bugun begenmedigimiz Tete yi 4.75 e satıyoruz Emin Bayram 4 milyon Euro ama 30 yaş oyunculardan uzak durup bonservisli 20-25 yaş arası oyunculara devam etmemiz gerekiyor.

Sadece 1 videosunu izledim bu çocuğun. 2. Lig topçusu deniliyor bu paralar eder mi deniliyor. Haklılık payı var ama bu nasıl bir 2. Lig ise Brezilya seria a dan 11 milyona oyuncu alabiliyorlar. Tam bilmemekle birlikte premier lig'den düştüğü yıl alınmış olsa gerek. Tekrar çıkmak ve premier Lig de devam etmesi için yapılan bir transfer sanırım.

Gelelim oyun tarzına. İzlediğim videoda ve dinlediğim birkaç yoruma bakılırsa ofansif anlamda iş yapıp dikine paslarla defans bloğunu açabilecek kapasitede olduğu görülüyor. Gole yakın bir isim ceza sahasına attığı koşularla golle buluşuyor. Kafa golü atabiliyor, şut ile gol atabiliyor. Son zamanlardaki gol atma sorunumuz göz önüne alındığında iyi olacağını düşünüyorum. Mertens yorulduğunda veya etkisiz kaldığında batshuai değişikli yapılıyor ve takım orta sahası bomboş kalıyordu. Mertens yerine de kullanılabileceği düşünülünce mantıklı bir transfer olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim defansif özelliklere. Bu konuda bence kapalı kutu benim için.aradığımız tipte bir oyuncu mu? Bazı konular biraz eksik ama maliyet çok fazla umarım aldığı parayı hak edecek bir oyun oynar.

İzlediğim video ve yorumlara göre, oynaması gereken en ideal rol, Belhanda kazması için hep söylenen 8.5...

İcardi' nin yanına Mertens veya Batshuayi' yi ikinci forvet olarak atıp, Köhn yerine de defansif yönden sağlam bir bek alınmaz, merkez Torreira-Sara ikilisine bırakılırsa, takımın defansif zaafiyetinde değişen pek bir şey olmayacaktır. Bazılarının dediği gibi sadece denk ve daha güçlü takımlara karşı değil, ligin en zayıf takımlarına karşı bile bu zaafiyeti sıkça gördük ve konuştuk.

Oyuncuyu çok çok beğendim, uzun yıllardır orta saha oyuncularımızda görmek isteyip de göremediğim pek çok şeyi vaad ediyor; pas kalitesi-dripling-kafa topu-şut-duran top-inisiyatif alma iştahı vs.

Ödenen bonservis bedeli elbette yüksek ama Brezilya' dan 11 milyona çıkış yapıp CS de iki sezon göz doldurmuş adamı daha ucuza da bırakmazlardı, gerçekçi olalım. Benzer profilde birinin yarı fiyatına direkt Brezilya' dan transfer edilmesini istemezdim şahsen; orası tam bir kurtlar sofrası, Porto-Shaktar gibi muazzam scout ağına sahip kulüpler bile ne büyük kazıklar yedi, biz hep tutmuş, göz önünde olan oyunculardan haberdar olduğumuz için tuttukları altın oluyor zannediyoruz.

Okan Hocanın inadından vazgeçeceğine ihtimal veremesem de gönlümden geçen, kesiciliği ve top kullanma özelliği gelişkin bir 6-8 numaranın transfer edilmesiyle -artık- 4-3-3 e dönüp, orta sahada en ofansif rolün Sara' ya verilmesidir. Öyle biri alınmazsa ve -umarım başka mevkilerde ihtiyaç duyulmazsa- eninde sonunda iş Kaan' a kalır yine.

Önde baskıya dayalı oyun kelam-ı ilahi değil, en azından bazı maçlarda yahut maçların belli bölümlerinde pas veya geçiş futbolunu da oynayabilmeli bu takım; ayıp değil, günah değil!..

Beyler hazır mı bu arkadaş bilgi var mı? Yang boys maçlarında lazım bu adam.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu maçın özetine bakın gol asist yapmadan 9 ranking almak kolay değil

Aldiği her topu olumlu kullanmış, acayip beğendim ben sarayı. Adamda her şey var.dribling,şut,pas,duran top,savunmada asiri iyi olmasa da mudaheleden kacmiyor onsezisi de gayet iyi yumuşak kalmaz savunma .Ben acayip beğendim açıkçası prime selçuk inanın dribling ,çalım yapabilen haline benziyor açıkçası inşallah yanilmam

Badem bıyıkları kesmeli, idman çıkışı pilavlı sohbete gidecek gibi duruyor.

Şu maçın özetine bakın gol asist yapmadan 9 ranking almak kolay değil
aynen sevgili yunus.

arti olarak, yaptigi ekstralar baglaminda
ada oncesi kendi ulkesinde de, sahada, gunumuz modern futbolunun *istedigi dinamikleri barindiran bir kumasiyla bold sonuc odakli bindirmelerle rakip ceza sahasi civari ve icini bolca asindiran maclari , caliskan olusu, oyun dan progresive anladigi, esnek versatile yapisiyla da tam bir joker gibi kullanilip >adeta kendi ulkesinde calistigi 7 hocasi da etinden suyundan faydalandi .

<-kendisinin ustte belirttigim 7 hocali donem de her oynadigi sisteme ve taktiklere dogru yanit vermesi ->oyun akli ve esnek versatile olusunun uzerine caliskan prese yatkin, + olarak offthe ball olayina hakim dogru bold kosular ve taktiksel dusunce yapisiyla yasinin uzerinde olgun bir goruntu sergiliyordu samba diyari donemi. genelde ukrayna rusya bu gibi durumlar da parayi basip alirdi bu tip prototipi derinlikli oyunculari... ulke problemleri vs dolayli bu akima kapilmadan ada yapmis bir yetenek. dogru degerlendirilmesini temenni ediyorum. diger turlu -heba olur .

norwich nasil scout yapti ,bu da bir baska mesaj konusu.

saygi ve selamlar.

Hatipoglu badem bıyık görünce listenin başına aldırmış olmasın bunu ...

Geri
Üst Alt