#8 Gabriel Sara

Bir oyuncu bu kadar acayip düşüyorsa bunda ben de Hoca'yı suçlayamam. Aynı mevkide oynayan Torreira 2,5 sezonda hiç bu kadar düşmedi, düştüğü zamanlar da toparladı. Oliveira ilk sezonunda aynı seviyesini korudu. Bir Kerem Demirbay var bu kadar kötü oynayan ama onun da zaten geçen sezon çok iyi oynadığı maç 3-4 tanedir. Zaten bu seviyelere hiç çıkmamıştı yani.

Çok övdük nazar mı değdirdik artık bilmiyorum ama çok anormal bu kadar düşmesi.

Bir oyuncu bu kadar acayip düşüyorsa bunda ben de Hoca'yı suçlayamam. Aynı mevkide oynayan Torreira 2,5 sezonda hiç bu kadar düşmedi, düştüğü zamanlar da toparladı. Oliveira ilk sezonunda aynı seviyesini korudu. Bir Kerem Demirbay var bu kadar kötü oynayan ama onun da zaten geçen sezon çok iyi oynadığı maç 3-4 tanedir. Zaten bu seviyelere hiç çıkmamıştı yani.

Çok övdük nazar mı değdirdik artık bilmiyorum ama çok anormal bu kadar düşmesi.
Sara'da bu düşüşü hızlandıran sakatlık olmuş olabilir. Yoksa çoğu topçu belli süre sonra düşmeye başlıyor.
-Torreira muhteşem ilk sezondan sonra yavaş yavaş düştü
- sergio ilk sezonun sonuna doğru iyice düştü
- icardi sakatlık sonrası çok düştü
- osimhen bile ilk geldiği gibi değil
- abdulkerim geçen sezondan beridir düşüşte
- yunus bize döndükten belli süre sonra düşmeye başladı

Büyük ihtimalle antrenman kalitesizliğiyle alakalı. Bir de bizim topçuların sakatlık dönüşü sorunlu oluyor genelde

Bizde şöyle bir sorun var bir adam gelip güzel performans veriyor sonra ilk sakatlığını yaşıyor fakat döndüğünde o adamdan eser yokmuş gibi oluyor. Bu nasıl bir sorun bilmiyorum ama sakatlıktan oyuncularımız özellikle de fiziksel olarak dönemiyorlar. Bu durum bir değil iki değil iyi oynayan tüm topçulara oluyor bu. Bir şekilde çözmek lazım bir gariplik var bu işte.

Mesele sadece skor katkısı yapma değil. Sakatlıktan önce Göztepe maçını tek başına Sara aldı. Skor katkısı yok ama o maçı o adam aldı. Kendisinden skor beklentim benim çok yok ama oyun olarak özellikle sakatlıktan sonra beklentimin şu an çok altında.

Sekizin naleti Oliveira, Demirbay, Sara ne oluyor arkadaş böyle ... Sakatlık sürecinden önce adamın varlığı resmen rahatlık veriyordu hepimiz iyi ki almışız dedik ne oldu sana bir an önce eski haline dön bıyık reis...

En cok anlamadigim adam tek basina topluyordu orta sahayi, hadi attigi paslari gectim torreiranin bile kesemedigi pozisyonlari o topluyordu. Birden bire ölüm moduna girdi herif. Ama arkasinda lemina gibi adam yoktu ki ekstra erfor sagladi ki dedigim gibi yerine göre torreiranin bile isini yapiyordu ve sonunda teker patladi. Ins. en kisa sürede yine toparlanir.

Torreira takımın pas yüzdesi en yüksek oyuncusu. Zaten pas yüzdesi kötüyken, en iyi pas yapan oyuncuyu çıkarmaz.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
0 riskle sadece 5 metre civarına oynuyor. Keşke videolu anlatım olsa da gösterebilsek. En uzun pası Muslera'ya.

Sara'da bu düşüşü hızlandıran sakatlık olmuş olabilir. Yoksa çoğu topçu belli süre sonra düşmeye başlıyor.
-Torreira muhteşem ilk sezondan sonra yavaş yavaş düştü
- sergio ilk sezonun sonuna doğru iyice düştü
- icardi sakatlık sonrası çok düştü
- osimhen bile ilk geldiği gibi değil
- abdulkerim geçen sezondan beridir düşüşte
- yunus bize döndükten belli süre sonra düşmeye başladı

Büyük ihtimalle antrenman kalitesizliğiyle alakalı. Bir de bizim topçuların sakatlık dönüşü sorunlu oluyor genelde
Olabilir bilgim yok bu konuda ama orada bir ikilem var gibi. Sürekli maç yapan oyuncuların yorgunluğunu yoğun antrenmanlarla katlamak da sakıncalı, fazla antrenman yaptırmayıp maçlara hazırlamamak da sakıncalı. Sonuçta bir sezonda her 3.000-4.000 dk oynayan oyuncu bu kadar düşmüyor, demek ki ya takım olarak ya da oyuncu bazında bir şeyleri yanlış yapıyoruz.

Olabilir bilgim yok bu konuda ama orada bir ikilem var gibi. Sürekli maç yapan oyuncuların yorgunluğunu yoğun antrenmanlarla katlamak da sakıncalı, fazla antrenman yaptırmayıp maçlara hazırlamamak da sakıncalı. Sonuçta bir sezonda her 3.000-4.000 dk oynayan oyuncu bu kadar düşmüyor, demek ki ya takım olarak ya da oyuncu bazında bir şeyleri yanlış yapıyoruz.
Fazla antrenman yapılsın demiyoruz zaten. Bizim oyuncular fiziksel olarak geriye gidiyor ve bunun temel sebebi büyük ihtimalle doğru ve sıkı antrenman yapılmaması olabilir mantıken. 1-2 topçuda olsa topçu kaynaklıdır deriz de genel bir problem. Fiziksel olarak nadiren diri kalanlar boey,barış, osimhen gibi genetik olarak güçlü adamlar. Bizim topçularda sadece kondisyon değil, çeviklik, sıçrama,esneklik gibi bir çok konuda geriye gidiş oluyor. Mesela a.kerim artık kafa toplarında sıçrayamıyor çoğunlukla enteresan şekilde

Yunus olmadığı için derbide en ümitlendiğim adam Sara'ydı.

Takımda her oyuncunun bu derece düşüş yaşaması normal değil. Osimhen'de bile bir gerileme var. Takıma zırt pırt izin vereceğine, AZ maçı öncesi hafta içi doğum günü kutlayacağınıza biraz takımı çalıştırsana Okan.

Disiplinli bir yapı yok Florya’da. Topçuların da işine geliyor. Hafif idmanlar, rahat, disiplinsiz bir ortam. Amatör takım gibi. Galatasaray’ı bir süre sonra Arabistan ligi takımı gibi algılamaya başlıyorlar. Keşke mümkün olsa da gelecek sezon disiplinli, ismi cismi olan bir td getirseler. Taraftar da artık karşıdaki yapıyla debelenmekten bıktı. Seneye ligi 2. plana atıp yabancı bir td ile Avrupa’da yürüme fikrini taraftara kabul ettirebilirsin.

Topu alıp kafasına kaldırana kadar rakip basıyor zaten bu yavaşlıkla pas da dağıtamaz topla da çıkamaz, bir şekilde patlayıcı kuvvet ve hız kazandırılmalı

Sara çok iyi bir 2.adam aynı Torreira gibi. Ama bir icardi, sneijder hatta yunus bile degil, büyük maç alacak adam değil, motoru eksik, istikrarsız olduğundan avrupalılar bunu almamış. Mesela torreira da guendouzi denen herif kadar bile skora katkı veremediği için bize 15-20 ye değilde 6 m ye geldi. Gol atsa para versen de alamazdın. Sara senede 8 gol 8 asist yapamazsa o seneyi başarısız geçirmiştir hangi pozisyonda oynadığından bağımsız. Acil eski haline dönüp 3-5 gol atmalı. Belhanda'yı bile aratmasın bize

2 senedir iyi olan,topla ilişkisi torreiraya göre daha iyi olan rolü oynayan orta sahalarimizin 2.yari performansının rezil olması ilk yarı ve ikinci yarı bu kadar siyah beyaz olmaları tesadüf olamaz.Sergioda da demirbayda da aynısı oldu

Arabistan takımı ortamından disiplinli çalışma olan avrupa takımı seviyesine geçmeden gelen çoğu topçu bir süre sonra bitik hale gelecektir yine.

Korkamayin haftada tek maça dönünce toparalayacak Okan hocamin antrenmanlari haftada iki maçı kaldırmıyor.

Geri
Üst Alt