#8 Gabriel Sara

Yalnız Belhanda bundan iyiydi diyenlere o kadar da değil demiştim ama şu ana kadarki performansı ile Belhanda'nın kramponlarını bile taşıyamaz harbiden olaya objektif bakacaksak. Belhanda da fiyatsal manada kazıktı ama 2 yıl şampiyon olan kadronun oyuncusydu öyle ya da böyle ve çok iyi oynadığı, sürpriz goller attığı çok maç olmuştur. Ondan iyi-kötü faydalanmıştık. Bu herif mevcutta Torreira-Lemina-İlkay üçlüsünün hiçbirinin hiçbir şekilde ikamesi olamaz. 11'i geçtim, oyuna sonradan girdiği zaman bile kendisine sövdürten birinden bahsediyoruz. 8 milyon verdiğimiz Cuesta'dan daha büyük bir kazık mesela. Cuesta'dan günün sonunda en kötü ihtimalle ödediğimiz paranın yarısını çıkartacağız. Bu herife ise 20 milyon verdik, mevcut durumda giren komple girdi gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Orta sahada görev alan ve banko oynayan kötü bir oyuncu ile bu ligde şampiyon olamazsın. Yetersiz kaldığı anlar olmadı değil ama kötü oyuncu diyemezsin. Angelino da kötü oyuncuydu bizdeyken market değeri 8 milyon euro idi ama şu an vermiş olduğu performans sayesinde 20 milyon euroyu görmüş durumda.Bizim takım içinde Sara kadar katkı vermiyordu, kötü oyuncu diyenler oldu ama kötü oyuncu değildi.
Bek ile orta saha oyuncusunu aynı değerlendiremeyiz ve evet kötü oyuncu derim reis kısaca cevap verecek olursam. Senin mantığına göre Adekubbe de kötü oyuncu değildi o zaman. Onunla da şampiyon olduk. Böyle düz mantıkla bir yere varamayız. 6-8-10 oynamış ve hiçbirinde bir halt oynamamış oyuncu kötü oyuncudur. Bunun hocayla, oyun anlayışıyla, taktikle filan ilgisi yok. Sara başka takıma gidince birden bire sırtı dönük çok iyi oynamaya başlamayacak veya çabukluk kazanmayacak veya daha hızlı düşünüp uygulamaya sokmayacak vs vs.
Şimdi Norwich'te böyle değildi diye gelecek olanlara da şunu söyleyeyim; o ligde Ozan bile 10 gol 10 asist filan yapmıştı. Berbat bir lig ve oynadığı takımın da herhangi bir hedefi yoktu. İyi oynasa ne kötü oynasa ne yani. O ligde o takımda yaptığı işlere bakıp bakın bu oyuncu aslında iyi, biz kullanmayı beceremiyoruz diyemeyiz yani.

Adekugbe dediğin adam bizde 6-7 maç oynamıştır. Fazlası yok. Ben zaten Angelino'nun kötü oyuncu olduğunu söylemedim ki. Angelino gitmeseydi onla da şampiyon olurduk. Mesela beğenmediğimiz Frankowski ile de şampiyon olduk.

Orta sahan iyiyse diye tekrar yazıyorum, şampiyon olursun. Orta sahan kötüyse bu ligde şampiyon olamazsın. Adekugbe oynadığı dönem, Thor-Oliviera ve Mertens orta sahası ile oynuyorduk ve haftada 1 maç oynayınca bu ligin çok üstünde bir orta sahaydı.

Adekugbe değil de Latovlecci de olsaydı yine şampiyon olurduk ama bu Lato'yu iyi oyuncu yapmazdı orta sahan iyi olduğu için şampiyon oluyorsun. Orta sahan iyi olmasın sağ beke prime Cafu sol beke prime Carlos koy bakalım şampiyon olabiliyor musun? Bir takımın kalbi orta sahadır. Evet Sara'nın çok kötü çıkardığı maçlar var, rezalet performansları da var. Eleştiri yapılabilir. Sakatlık sonrası ilk geldiği formuna ulaşamadığı da doğru ama bunlar onu kötü oyuncu yapmıyor. Belki iyi çalışmıyor belki başka bir problem var ama kötü oyuncu diyemem.

Adekugbe dediğin adam bizde 6-7 maç oynamıştır. Fazlası yok. Ben zaten Angelino'nun kötü oyuncu olduğunu söylemedim ki. Angelino gitmeseydi onla da şampiyon olurduk. Mesela beğenmediğimiz Frankowski ile de şampiyon olduk.

Orta sahan iyiyse diye tekrar yazıyorum, şampiyon olursun. Orta sahan kötüyse bu ligde şampiyon olamazsın. Adekugbe oynadığı dönem, Thor-Oliviera ve Mertens orta sahası ile oynuyorduk ve haftada 1 maç oynayınca bu ligin çok üstünde bir orta sahaydı.

Adekugbe değil de Latovlecci de olsaydı yine şampiyon olurduk ama bu Lato'yu iyi oyuncu yapmazdı orta sahan iyi olduğu için şampiyon oluyorsun. Orta sahan iyi olmasın sağ beke prime Cafu sol beke prime Carlos koy bakalım şampiyon olabiliyor musun? Bir takımın kalbi orta sahadır. Evet Sara'nın çok kötü çıkardığı maçlar var, rezalet performansları da var. Eleştiri yapılabilir. Sakatlık sonrası ilk geldiği formuna ulaşamadığı da doğru ama bunlar onu kötü oyuncu yapmıyor. Belki iyi çalışmıyor belki başka bir problem var ama kötü oyuncu diyemem.
Kötü oyuncu değilse niye iyi oynayamıyor peki, var mı mantıklı bir açıklama. Bunlar hep bahane gibi geliyor bana. Bir ara bu herif 10 numara, biz geride kullanıyoruz yanlış yapıyoruz dendi. Hâlbuki şu an tam tersi söyleniyor mesela. Bahane olduğu burdan belli işte. Sonra sakatlık mevzusu var. Ya bu adam hepi topu 2 ay top oynamadı, çapraz koparmadı yani. Üzerinden de 1 yıl geçti. Sakatlanana kadar çok iyiydi de başka bir bahane işte. Sürekli bir aklama peşine girmeye gerek yok. İyi topçu iyidir ve iyi oynar. Kötüsü de böyle önce arkasından kılıf uydurtur, sonra uyduracak kılıf da kalmaz. 3-5 maç daha oynasın, uyduracak kılıf ve bahane de kalmayacak. Bu da ayan beyan belli maalesef.

Bir ara Real Madrid'te oynar demiştim. Futboldan bu şekil anlayacaksın 😎

Kötü oyuncu değilse niye iyi oynayamıyor peki, var mı mantıklı bir açıklama. Bunlar hep bahane gibi geliyor bana. Bir ara bu herif 10 numara, biz geride kullanıyoruz yanlış yapıyoruz dendi. Hâlbuki şu an tam tersi söyleniyor mesela. Bahane olduğu burdan belli işte. Sonra sakatlık mevzusu var. Ya bu adam hepi topu 2 ay top oynamadı, çapraz koparmadı yani. Üzerinden de 1 yıl geçti. Sakatlanana kadar çok iyiydi de başka bir bahane işte. Sürekli bir aklama peşine girmeye gerek yok. İyi topçu iyidir ve iyi oynar. Kötüsü de böyle önce arkasından kılıf uydurtur, sonra uyduracak kılıf da kalmaz. 3-5 maç daha oynasın, uyduracak kılıf ve bahane de kalmayacak. Bu da ayan beyan belli maalesef.
Oynamıyor derken? Süre mi bulamıyor yoksa iyi mi oynayamıyor anlamında söylediğini anlayamadığım için süre zarfından örnek vermek istedim. Mesela Süper Ligde Mario Lemina'dan daha fazla süre almış, Thor'dan 80 dakika daha az oynamış. İlkay sakat olduğu için karşılaştırmıyorum. Mesela İlkay ile beraber oynadıkları Başakşehir maçında iyi bir performansı vardı, Göztepe maçında iyi performansı vardı. Bu da bizdeki raitingleri.

1762603229721.webp

Oynamıyor derken? Süre mi bulamıyor yoksa iyi mi oynayamıyor anlamında söylediğini anlayamadığım için süre zarfından örnek vermek istedim. Mesela Süper Ligde Mario Lemina'dan daha fazla süre almış, Thor'dan 80 dakika daha az oynamış. İlkay sakat olduğu için karşılaştırmıyorum. Mesela İlkay ile beraber oynadıkları Başakşehir maçında iyi bir performansı vardı, Göztepe maçında iyi performansı vardı. Bu da bizdeki raitingleri.

Ekli dosyayı görüntüle 307289
Performansı veremiyor yani, o manada.

Ekli dosyayı görüntüle 307289
Bu reytinglerin hiçbir karşılığı yok maalesef.

Üyelere özel maç videosunda takım sahaya ısınmaya çıkarken bu yine ağzına birşey yiyor falan galiba. Sempatik de değil artık

Bu adam zaten on numaraya göre çok kalın fizik yapısına sahip ve hiç hız ve çeviklik yok on numarada olması gereken

Okan hoca diziliş ısrarı ve takıntısı nedeniyle 433 dönüp Sara'yı sol içe koymadı en olmayacak yere koyup oyuncuyu da değersiz hale getirdi

Bu konuda hata hocada

Sara sahayı geriden görüp hakim olacağı esas mevkisinde oynamalı yada hiç oynatılmamalı 10 numara oynatılacağı her maç değer kaybeder

Galatasaray forması kendisine ağır geliyor. aldığımız paraya satıp çıkmalıyız kendisinden.

kardeşim yallah brezilyaya

Geri
Üst Alt