#8 Gabriel Sara

Dün topu ayağına aldığında aha atak başlatıyoruz diye beklentiye girdiğim ve karşılığını aldığım tek oyuncu oldu.

Ziyech de gayet iyiydi tabii ama uzun zamandır orta sahada pas kalitesi ve oyun görüşü bu kadar yüksek oyuncu görmeyeli epey olmuştu.

Pas uzmanı, oyun görüşü üst seviye.. bu maç özelinde dripling ve adam geçme göremedik. Hepsi olmalı mı olsa burada ne işi var? Ancak 20 milyon artı 2.75 maaşa da bir şeyler olsun ve kardeşim..

Pas uzmanı, oyun görüşü üst seviye.. bu maç özelinde dripling ve adam geçme göremedik. Hepsi olmalı mı olsa burada ne işi var? Ancak 20 milyon artı 2.75 maaşa da bir şeyler olsun ve kardeşim..

Kendisi iyi bir driblingci değil elbette ama dakika 80 civarı 2 kişiden sıyrılıp Kerem'e pas atıp boşa kaçtığı pozisyonu hatırlatmak istedim. Sonrasında yine Kerem 4 kişinin arasından geçirmeyi hedeflediği müthiş bir pas denedi de pozisyon öldü tabii hemen oracıkta can çekişerek.

Sara konusunda kafanızda soru işareti varsa şu taktiği deneyin:

1. Öncelikle Sara'nın Fatih Terim zamanında alınmış 22 yaşında bir oyuncu olduğunu hayal ediyoruz.
2. Sara o dönemden 11 için yeterli olmadığı için 3 senedir çeşitli anadolu takımlarına kiralanmış.
3. Bu sezon içinse Okan hoca da tıpkı Taylan gibi Sara'yı yollamayın denemek istiyorum demiş
4. Hoca Sara için çabalıyor ve ondan bir 8 numara yaratmaya çalışıyor, bu fikri cepte dimi?
5. eeee hoca kalkıp transfer mi yapıyor ? kendi elindeki cevheri değerlendirmeye çalışıyor şimdi belki oyuncu 8 numarada iş yapmıyor ama alıştıkça yapacak..

bu bakış açısıyla bakarsanız hiç bir problem kalmıyor

Ben gerçekten çok beğendim, keşke yanıda net bir box-to-box orta saha ile birlikte izleyebilseydik Mertens ile oynayacağına

10 numara oynamanında farklı zorlukları var, belki bu derinde attığı topları o uç noktada atamayacak.Bir an önce orda deneyip görerek karar verilse ve transfer ona göre yapılda iyi olacak ama pek te vakit ve maç kalmadı.
8.5 oynat
Torreira - kerem -sara yap.

Orta saha çok zayıf kalıyor mertens ile.

fark yaratan bir özelliğini tanıdık bence dün. genelde solakların sağı leş olur. bunun oldukça iyi sağı var ve kullanıyor, çift ayaklı oyuncu.

ben 10 olacak bir emare görmedim bu arada. yapmaya çalıştığı şeyler klasik oyun kurucu 8.

Dün fena değildi de ben hala 20 milyonluk bir hareket göremedim ama sanki merkez ortasaha için yumuşak kalıyor gibi geldi belki bir tık daha öne doğru geçirilebilir.

Fenerbahçe alsaydı Alex’ten sonra yenisini bulmuşlardı bi 10 senede Sara’yı izlerdik.

Şuan bu ligde Sara seviyesinde bi oyun kurucu yok.

Topun kıymetini bilmesi çok iyiydi adam garanti ve net oynuyor birkaç maça daha da iyi olur ...

Birşey karıştırılıyor mesela Sara sahanın en çok oyuncularından biriydi bizim adımıza ama oyuncu ofansif bir oyuncu defansif yönde beklenti çok fazla olmaması lazım.

Ofansif orta saha değil de bu sağ iç torreira sol iç Kaan ya da başka bir 6 No ile oynarsak takım daha dengeli olur. Geçen sene sanchez Boey ve sağla apo vardı defansta ona rağmen pozisyon veriyorduk. Bu seneki savunma ile çift sekiz oynayamayız bunu artık hocanın anlayıp inadından vazgeçmesi gerekiyor. Hücum gücü gider diye korkuyor ama gitmez bir sürü yedekten hücum silahımı var.

norwich takımında tam 121 kilit pas atmış takımda en yakın rakibi 39 kilit pas, tek topla bile takımı tehlikeli pozisyona sokabilecek oyuncu,ilk 11 de kilit pas özelliği olan adamlar bol bol bulunmalı,mesela kaan ayhan davindson da kilit pas atıyor baya benim gördüğüm

Geri
Üst Alt