#82 Aykut Erçetin

Cevap: #1 Aykut Erçetin

Aykut malesef kesin bireysel hata yapıyor.Asla güven veren bir kaleci değil.

Refleksleri çok iyi ancak mental açıdan hiç geliştiremedi kendisini.

Bazıları Arjantin mili takımı kalecisi diyip duruyor. 32 yaşındaki bir kaleci Arjantin milli takımına kaç defa çağrılmış kaçında ilk 11 başlamış bakalım. Araştırmalarıma göre 10 u geçmiyor.

2006 dünya kupası maçlarına bakacak olursak 2006 dünya kupasında tek maç oynamış olup oda Abbondanzieri'nin sakatlanması sonucu 71 inci dakikada oyuna girdiği maçtır. Oyuna girdiğinde Arjantin 1-0 yenmekte iken 80 inci dakikada 1 gol yiyen Arjantin uzatmalar sonucunda penaltılarla yenilmiş ve kupadan elenmiştir. O tarihten sonrada milli takıma çağrıldığına ilişkin bir bilgiye ulaşamadım.

Ayrıca ilk 11 de 3 maça çıkmış olup en son çıktığı maçta (diğerlerini bulamadım) Arjantin Ekvadora 2-0 yenilmiştir. Yani milli takım kariyeri pek parlak değil. Kısacası milli takıma 3-5 defa çağrılmış olmak iyi kaleci olduğunu ispatlamaz.

Ömer Çatkıç 63 kez A milli olmuş. Bu arada 2002 dünya şampiyonasınıda görmüş geçirmiş Milli takımı kriter olarak alırsak bizim Ömer Francodan iyi gözüküyor. Demek ki milli takımı kriter almak doğru değil.

Olaya milli takım boyutuyla bakarsak Rüştü Francodan 10 gömlek üstündür. Oynadığı takımlar Real Mallorca ve Atletico Madrid. Her ikisinin de son on yılda bir başarısı yok. Ben Franconun şuana kadarki performansa göre bir artısını göremedim. Tamam işte bu yüzden bu adam kalede dediğim bir pozisyonda hatırlamıyorum. Rakip oyunculara verdiği paslar ise gittikçe çoğalıyor.

Aykutu değerlendirirsek şampiyon olduğumuz yıl buraya dikkat ilk defa düzenli olarak 11 maça çıkmış ve 8 maçta gol yememiş. 3 maçta ise 5gol yemiş tabi üçü 5-3 yendiğimiz Sivas deplasmanında 1 i Beşiktaş deplasmanı 1 i de Denizli ile Ali Sami Yen’de oynanan maç.

8 maçta ise kalesinde gol görmediği halde 3 gol yediği Sivas maçı onu yok etmeye yetmişte artmış.

O sezonki defans oyuncuları Balta Servet Uğur Song Sabri Volkan Bouzid Emre Güngör. Bugünkü defansla o günkü defans arasında pek bir fark yok. Aykut’un Buca maçında yaptığı kurtarışlar bile Aykut’a ne kadar haksızlık yapıldığını göstermeye yeterli.

Herkesin aklına Sivas geliyor nedense o maçta yediği goller ne kadar hatalı orasıda tartışılır. Acaba defansın hiç mi hatası yoktu. Herkes şuan defansı şuçluyor. Defans iyi değilmiş o yüzden bay Leo da iyi değilmiş miş miş. Aykut’un önünde sanki süper bir defans vardı da. Ona rağmen gol yiyordu. Hey Allah’ım sabır sabır sabır ama kime tabiî ki Francoya. Aykuta mı asla olamaz olmamalı!!!

Kaliteli birçok Türk kaleci varken yabancı kontenjanını kaleciden yana kullanmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Sabır gösterilmesi gerektiği konusuna da katılmıyorum.Sabır gösterilecekse Türk kalecilere gösterilmelidir.

Peki, biz neden Aykutlara Ufuklara genç olduğu için toleranslı davranmıyoruz. Elin yabancısı hata yapar sorun olmaz. Bizimkiler yapınca ne hikmetse kaleci olduğundan bile şüphelenilir. Biz Türk milleti böyleyiz maalesef.

Volkan milli takımımızın kalecisi onunda yediği birçok hatalı gol var ama fener yönetimi adama destek veriyor. Daumun fenere ilk geldiği dönemi hatırlarsak Daum Volkan yerine Serdar Kulbilgeyi tercih ediyordu ancak yönetim ise Volkanı tercih ediyordu. Yönetimin verdiği destek sayesinde adam milli takım kalecisi oldu.

Bizim yönetimin kaleci politikası ise kesinlikle tartışılır. Ufuk neden alındı onuda anlamıyorum. Madem yedek kalacaktı Orkun’u neden yolladık.

Ufuk'u bilmiyorum tanımıyorum sadece bize karşı oynadığı bir maçta izlemiştim çok güzel kurtarışlar yapmıştı. Ufuktan emin olmasam da Aykut u çok defa izlediğim için 15 lig mücadelesinde Aykut oynasa idi eminim Franco’dan daha fazla gol yemezdi. Türk kalecilere destek verelim lütfen.

Türk kalecilere haksızlık yapıldığı ayan beyan ortada. Herkes defansa sallıyor gördüğüm kadarıyla ancak şampiyon olduğuz yılki defans oyuncuları ile bu yılki defans oyuncuları arasında ayan beyan bir fark olmamasına rağmen o yıl toplamda 23 gol yemişiz bu yıl 16 haftada 22.

Tersten düşünürsek şöyle bir düşünüyorumda kaleciyi zorlayan veya bu şutuda ancak Franco kurtarırdı veya Aykut veya Ufuk olsa bu şutu yerdi dediğim bir pozisyon hatırlamıyorum. Dolayısı ile Aykut yada Ufuk hatta abartmıyorum Emirhan bile olsa 22 golden daha fazlasını yemezdi. Belkide daha az yerdi.

Bu durumda Franconun diğer kalecilerimizden farkı nedir. Yok top tekniği imiş yok bilmem oyunu iyi okuyormuş falan filan. Eee ne olmuş bize bir faydası olmuşmu. Ki bu özelliklerin daha fazlası Aykuttada Ufuktada var bu kadar körü körüne yabancı hayranlığı da olmamalı.

Biraz Türk kalecilere destek lütfen diyorum ancak bu saatten sonra atı alan Üsküdarı geçti misali bu yıl Franconun yılı dolayısı ile Franco ile devam edilecektir. Diğerleri ise ancak formalite maçlarda kaleyi görür bugünki Graz maçında olacağı gibi.

Zaman geçtikçe Franconun nasıl bir kaleci olduğunu dahada iyi anlayacağız.

Ya artık Aykut'u tartışmayalım bu adam bizi kaç kere yaktı ve yeteneksiz artistin teki. Bir an önce takımda yollanmalı bence. Leo'yu beğenmiyor olabiliriz ama onun alternatifi bu saatten sonra Ufuk'tur Aykut değil.

Aykutu asla 1-2 macta hata yaptigindan elestirip silmeye hakkimiz yok. Mondragon bacak arasindan gol yedi, orta sahadan gol yedi ama hep sahip ciktik. Her kalecinin 1-2 hatasi olur, fakat Aykutun iyi refleksleri olmasina ragmen guvenemiyorum. Korner veya frikik kullanildiginda diyorumki: ahaa kesin gol pozisyonu olur ve hatta gol bile olur. Nedense cogundada en azindan tehlikeli bir pozisyon oluyor. Aykut cok iyi bir cizgi kalecisidir bana gore, ama malesef bu yetmiyor ve bu yuzden guvende veremiyor.

Sahada cismi var ama ruhu yok. kafasi baska yerlerde Aykutun. kaleci icin gerekli olan cesaret kararlilik özgüven ve fiziksel yeterliliktir Aykut ta hepsi var ama hicbirinden tam yok

Herkez ufuk oynar diye bekliyor ama bence rijkaard bu akşam aykutu oynatıcak...Aykutta ne buluyor anlamıyorum gerçekten! lig maçlarında ufuk 18 de bile yok yazık...

Bilemiyorum belki antrenmanlarda Aykut daha iyi performans gösteriyordur Ufuk'tan Rijkaard büyük ihtimalle Aykut'u o yüzden tercih ediyor

Sıralama yaparsam 1-Ufuk 2-Orkun 3-Aykut 4-Franco olurdu.

Çizgi kalecisi olduğu sürece Galatasaray'ın kalesini koruması imkansız. Yediğimiz iki golde de hatalıyı bence.

Aykut'u kalede görünce dehşete düşüyorum !!!

Mondi bugün müthis bir mac oynamis yine 5-6 tane kurtarisi vardi

Neden gönderdik biz bu adami halen anlamis degilim malesef :(

Geri
Üst Alt