#82 Aykut Erçetin

Cevap: #1 Aykut Erçetin

Daha önce yazdım, yine yazıyorum:

Bizim taraftarımız görmek istemiyor sanırım. Ya da çok duygusal davranıyor.

Aykut, Sivas maçında önemli toplar çıkardı AMA o pozisyonların tamamı, çıkıp topu almadığı için rakip takıma ikram edilen pozisyonlardır. Kaleci dediğin cezasahasına hakim olmalı, hava toplarına çıkmalı hatta hava topuna çıktığında rakip takım oyuncuları da fiziken ezebilmelidir.

Bizim bu yıl oturtamadığımız sistemin temelinde defans bloğunu oyunun her anında, top rakipteyken dahi kendi kalemizden 30-35 metre önde kurmak yatar.

Bu oyun yapısı da çizgi kalecisiyle değil, oyunun her alanına dahil olacak, libero gibi oynayacak bir kaleciyle tamamlanır.

Leo Franco bu özellikleri barındırsa ve benim gözümde halen Aykut ve Ufuk'tan daha iyi kaleci olsa da, gerek yediği hatalı goller ve aldığı tepkiler nedeniyle bizde önümüzdeki yıl kalmayacaktır.

Biz bir dahaki sezon ya bu özellikleri barındıran bir yabancı kaleci alacağız ve Leo gibi kötü goller yememesi için oturup dua edeceğiz. Ya da, yaşı genç ve dolayısıyla gelişmeye açık, kalecilik yetenekleri konusunda hepimizin hemfikir olduğu ama tecrübe eksikliği olan Ufuk'a sabredeceğiz.

Ama dediğim gibi Aykut bu sistemin kalecisi asla değildir, lütfen maçlarda özellikle dikkat edin, gol pozisyonları da dahil her çıkmakta tereddüt ettiği pozisyonda tehlike yaşıyoruz.

Dolayısıyla Aykut'da ısrar etmek yersizdir, bu takımın birinci kalecisi olamayacaktır.

Aykut'u iyi kaleci olsaydı bile sevmezdin. Çünkü 1. kaleci olmıcaksam gidicem diye defalarca isyan etti. Birinci kaleci asla olamıcak ve ben Mourinho'nun dediği gibi sözlerini tutan futbolcuları severim. Biran önce gitmesinde fayda var.

Sözleşmesi bitmiş olduğu için bu topic taşınmalıdır.

aykut'un sözleşmesi uzatılmış olması lazım.

Benim bildiğim sözleşmesi uzatılmadı, iyi de yapıldı. Sivas maçından sonra yazdığım yorumu tekrar kopyalıyorum.

Bizim taraftarımız görmek istemiyor sanırım. Ya da çok duygusal davranıyor.

Aykut, Sivas maçında önemli toplar çıkardı AMA o pozisyonların tamamı, çıkıp topu almadığı için rakip takıma ikram edilen pozisyonlardır. Kaleci dediğin cezasahasına hakim olmalı, hava toplarına çıkmalı hatta hava topuna çıktığında rakip takım oyuncuları da fiziken ezebilmelidir.

Bizim bu yıl oturtamadığımız sistemin temelinde defans bloğunu oyunun her anında, top rakipteyken dahi kendi kalemizden 30-35 metre önde kurmak yatar.

Bu oyun yapısı da çizgi kalecisiyle değil, oyunun her alanına dahil olacak, libero gibi oynayacak bir kaleciyle tamamlanır.

Leo Franco bu özellikleri barındırsa ve benim gözümde halen Aykut ve Ufuk'tan daha iyi kaleci olsa da, gerek yediği hatalı goller ve aldığı tepkiler nedeniyle bizde önümüzdeki yıl kalmayacaktır.

Biz bir dahaki sezon ya bu özellikleri barındıran bir yabancı kaleci alacağız ve Leo gibi kötü goller yememesi için oturup dua edeceğiz. Ya da, yaşı genç ve dolayısıyla gelişmeye açık, kalecilik yetenekleri konusunda hepimizin hemfikir olduğu ama tecrübe eksikliği olan Ufuk'a sabredeceğiz.

Ama dediğim gibi Aykut bu sistemin kalecisi asla değildir, lütfen maçlarda özellikle dikkat edin, bu akşam gol de dahil her çıkmakta tereddüt ettiği pozisyonda tehlike yaşıyoruz.

Dolayısıyla Aykut'da ısrar etmek yersizdir, bu takımın birinci kalecisi olamayacaktır.

satin su adami artik zincirle kaleye baglanmis gibi bir yan topa cikmasini ogrenemedi yillardir,yeter artik cidden bu kacinci.ilk yedigini bile adam gibi bir kaleci cikarir ayip artik.

O değilde nasıl bi şans var bu adamda,herkes sakatlanıyor,giden dönemiyor,bu kazık çaktı.8 yıldır 1 tane sakatlığı yok lan.

Hey yavrum hey. Senin kararsızlığını yiyeyim. Bu adamın beyin iki parça, hiç bir zaman karar verdiği şeyi yapamaz. Herşeyi iki ihtimalli düşünür ve sonunda donu böyle düşer.

Bak, gelmişsin kaç yaşına güzel kardeşim. Önünde Modragon gibi bir kaleci oynamış, bunca yıldır yırtıyorsun bir taraflarını forma istiyorsun, ulan şu yan toplara çıkmayı neden öğrenemiyorsun? Mal mısın yeğen sen? Bu denli de rahatsız olmaz ki insan.

Leo'yu ıslıkladığın gibi ıslıkla şunu da,ağlayacak mı ne yapacak.Hatta Sabri serbest vuruşta topun başına geçtiğinde onu da ıslıkla,aklı başına gelsin.

Benim için Aykut Steaua maçında bitmişti. Kaç sene geçmiş o maçın üstünden hala bu adam takımda. Geçen sezon son zamanlarda 2 maç iyi oynadı diye göklere bile çıkarılmıştı.

verilen fırsatların hep içine ettin

sağol

Galatasaray'da, yedek kalecilik bile sana lüks gelir Aykut! Böylede goller yenmezki...

Tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alsın lütfen...

Yahu rakiplerin kalecileri atlıyor, hopluyor, zıplıyor bizim Aykut yıllardır bi yan topa çıkma zahmetinde bulunmaz.. Dün Volkan, bugün Hakan resmen maç kurtarıyorlar.. Ligin ikinci yarısında Trabzonspor'da Onur ne maçlar çıkardı.. Onlara yakın olarak gördüğüm tek kalecimiz Emirhan.. İlla yerli kaleciyle oynayacaksak koy Emirhan'ı en azından gelecek için bir şeyler çıkar.. Zaten biz Aykut'u şampiyon olduğumuz sezon Lig TV'ye verdiği ropörtajda "Almanya'da altyapıda emin olmadığım yan topa çıkmamam öğretildi !!" demecinden sonra yollamalıydık.. Geç kaldık..

Umarım yarın Aykut'un sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak fesh edilmiştir haberini görürüm resmi sitede.

Bir adam kendini 8 yılda hiç mi geliştirmez.

Geri
Üst Alt