#82 Aykut Erçetin

Cevap: #1 Aykut Erçetin

Çok Acayip

Bugün hayatımda gördüğüm en acayip futbol pozisyonlarından biri oldu. Korkak olduğunu ve kalecilerin deli (deliler cesur olur) olması gerektiğini bin kere yazmışımdır. Korkak adam panter olsa kaleci o la maz. Kaleciliği sadece uçmak, uzanmak zanneden yetersiz zihinler, yetersiz algılayan beyinler senelerdir Aykut'a sabredilse der.

Bakın bu pozisyonun uçmakla bir ilgisi yok ve o yetersiz beyinler bu pozisyon için Aykut'u suçlamaz. Halbuki bu pozisyon farklı görebilenler, farklı bakabilenler için Futbol tarihinin en acayip olaylarından biri olabilir.

Ben baktım GS forumlarına Aykut için 2-3 şey yazılmış. Halbuki sayfalarca yazılmalı. Bunun çok daha az hatasına sayfalarca yazarlar çünkü. Mesela elinden topu kaçırsa insanlık halidir, bir kalecilik yetersizliğidir ama insanlık halidir... Sayfalarca yazılır ama bu gerizekalılığa 2-3 kişi yazmış. Bu kalecilik yeteneksizliği, şanssızlığı falan değil. Bu düpe düz, beyin yetersizliği yani gerizekalılık.

1- Aykut üst düzey kalecilerin ve çabuk kalecilerin yapabildiği gibi pas atıldığında topa çıkma cesaretini gösterebilse (zaten 10 senedir yedek olmaz, geç) Çağlar ve Dimitrov'dan 5 metre önce topa yetişir ve ister ileri uzun oynar ister, Dimitrov'a çalım atar, ister çalım atar istediğini yapar.

2- Yaşlısındır, ağırsındır, fiziğine güvenemiyorsundur. Mondi yaşlandıkça değişti bu konuda mesela. Çizgide beklersin. Dimitrov Çağlar'la boğuşacak, açı daralacak falan filan zaten pozisyon sete dönecek. Bu yetersizliktir ama sorun çıkarmaz hiç değilse.

3- Şimdi bu golü yemen için tek yapman gereken şu. Önce 4-5 saniye bekle. Sonra Allah yine çıkmadım deyip çık. Yine aynı korkaklıkla gözün kapalı topa vurmaya çalış. Becereme bir hamle sonra rakibini bozacak Çağlar'a uçan tekme at. İkiniz de yere düşün Dimitrov golü atsın!

İNANILMAZ

Öyle müthiş bir zamanlama ki! Top Çağlar'la Dimitrov'un arasında sol kenara doğru açılıyor. Çağlar topa vuracak, en kötü Dimitrov'u bozacak. Tam o sırada, ne erken ne geç Çağlar'a var gücünle tekme atacaksın ki Dimitrov golü atabilsin.

Aykut'a bu golü yemeye çalış deseniz bu zamanlamayı beceremez geç tekme atar o tekme atana kadar Çağlar topu taça atmış olur falan. Ya da erken çıkar Çağlar'a vurayım derken top ona çarpar uzaklaşır.

Bir insan evladının bu golü yiyebilmesi için bu kadar uzmanlaşmış bir zamanlama ile Çağlar'a tekme atması gerekiyordu vallahi helal olsun. Daha da bir şey demem.

Extensor

Yorum yapın biraz Aykuta kızıyor adam haklı olarak :)

Bulmaca cözerken Aykut yazıp alta 3 kutucuk vermişler ne yazarsınız?

Aslanım benim nasıda tekme attı ama çağlara nasıda yedirdi golü :)

Takımda kaleciye benziyen tek varlık.

Şu lanet 3 maçtada katlansak iyi olur.Öbürleri daha fena.

yıllarca aykut oynasın dediim durdum..son şampiyonluğumuzun son bölümünde kaledeydi,ddm budur bitti bu iş 10 sene kaleci sorunu yaşamıycaz...yeni sezon başladı steau bükreş maçında yaptığıyla herşeyi bitirdi...

yıllarca aykut oynasın dediim durdum..son şampiyonluğumuzun son bölümünde kaledeydi,ddm budur bitti bu iş 10 sene kaleci sorunu yaşamıycaz...yeni sezon başladı steau bükreş maçında yaptığıyla herşeyi bitirdi...

Bu anlayışla Cech in futbola devam edebiliyor olması Chelsea ve Çek Cum. nin aymazlığı yani;bizim milli takımdan yediği gollerden sonra!...Takımın iyi ise her durumda turu çevirir,oyunculardan birisinin hatasını telafi edemiyorsa o maç ve rövanşında,zaten büyük hedeflere gidemezsin...Aykuttan benimde umudum yok artık,güven sarsıldı bir kere.Ama Ufuk hantalına her zaman tercih edilir yinede...Ben mevcut kalecilerimizin yollanmasından yanayım,alınır yabancı bir kaleci,alternatif olarakta gerçekten ümit vaadeden genç yerli 1-2 kaleci ile yola devam edilir...

Müzmin yedek.

Hakan Arıkan gibi sende gitsen ya :)

Aykut sanırım açıklama yapmış Ntvspor'da alt yazıda okudum sabah sabah nevrim döndü! Aykut Son şampiyonluğumuzda kaledeydim, bu başarılar Türk kalecilerle başarıldı minvalinde birşeyler söylemiş. Aykut fena sallamış. O sene kalede çoğunlukla Orkun Uşak vardı. Son maçlara doğru kaleye geçmişti Aykut. Sivasspor maçında bir goller yemişti yine 3 falan yemişti şampiyonluktan ediyordu. Yediği goller komik ve sinir bozucuydu. Steau karşındaki müthiş oyunu ve Galatasaray'ı tek başına eleyişi gözümün önünden gitmiyor. Galatasaray'da yerli kaleci tutmuyor.

Aykut sanırım açıklama yapmış Ntvspor'da alt yazıda okudum sabah sabah nevrim döndü! Aykut Son şampiyonluğumuzda kaledeydim, bu başarılar Türk kalecilerle başarıldı minvalinde birşeyler söylemiş. Aykut fena sallamış. O sene kalede çoğunlukla Orkun Uşak vardı. Son maçlara doğru kaleye geçmişti Aykut. Sivasspor maçında bir goller yemişti yine 3 falan yemişti şampiyonluktan ediyordu. Yediği goller komik ve sinir bozucuydu. Steau karşındaki müthiş oyunu ve Galatasaray'ı tek başına eleyişi gözümün önünden gitmiyor. Galatasaray'da yerli kaleci tutmuyor.
Aykut takimdan gonderilmese yazik olur. Bu saatten sonra birsey olmaz artik.

Aykut takimdan gonderilmese yazik olur. Bu saatten sonra birsey olmaz artik.

Mutlaka gönderilmeli. Ufuk varken Aykut'u takımda tutmak hata olur.

Kalede bende varım rekabete hazırım diyemiyor, gelen adama "yabancı bu" diye ilk günden çamur atma derdinde. Türk kaleciler çok iyi de, oynatmıyor mu hocalar? Hayır. Maşallah Aykut'tan kaç yıldır aynı lafları duyuyoruz. Aykut gelen en kötü yabancıyı kesemedi hala konuşma hakkı görüyor kendinde. Pes doğrusu...

Geri
Üst Alt