#82 Aykut Erçetin

Cevap: #1 Aykut Erçetin

Şu Onur'u alırsak tüm dertlerimiz biter ama Trabzon 10 milyon € ister onun için. :o

Leo Franco Aykut'tan 5 gömlek üstün.

Leo Franco'yu da önce taraftar sonra Rijkaard bitirdi.

Haftalarca Nonda'ya tahammül eden Rijkaard'ın

son maçında penaltı kaçırıp berbat bir performans göstermesine rağmen

Nonda'yı hala oyundan almayışını hayretli gözlerle izlemişken

Leo Franco'yu 1 maçla kızağa çekmesi

gerçekten çok ilginç.

Ama yinede Rijkaard'ın vardır bir bildiği.

Bu arada Aykut son 2 sezondur oynadığı tüm maçlarda gol yedi.Kötülemek için söylemiyorum dipnot.

Yan toplarda ne kadar rezil olduğunu bi kez daha gördük .

Bizim taraftarımız görmek istemiyor sanırım. Ya da çok duygusal davranıyor.

Aykut, Sivas maçında önemli toplar çıkardı AMA o pozisyonların tamamı, çıkıp topu almadığı için rakip takıma ikram edilen pozisyonlardır. Kaleci dediğin cezasahasına hakim olmalı, hava toplarına çıkmalı hatta hava topuna çıktığında rakip takım oyuncuları da fiziken ezebilmelidir.

Bizim bu yıl oturtamadığımız sistemin temelinde defans bloğunu oyunun her anında, top rakipteyken dahi kendi kalemizden 30-35 metre önde kurmak yatar.

Bu oyun yapısı da çizgi kalecisiyle değil, oyunun her alanına dahil olacak, libero gibi oynayacak bir kaleciyle tamamlanır.

Leo Franco bu özellikleri barındırsa ve benim gözümde halen Aykut ve Ufuk'tan daha iyi kaleci olsa da, gerek yediği hatalı goller ve aldığı tepkiler nedeniyle bizde önümüzdeki yıl kalmayacaktır.

Biz bir dahaki sezon ya bu özellikleri barındıran bir yabancı kaleci alacağız ve Leo gibi kötü goller yememesi için oturup dua edeceğiz. Ya da, yaşı genç ve dolayısıyla gelişmeye açık, kalecilik yetenekleri konusunda hepimizin hemfikir olduğu ama tecrübe eksikliği olan Ufuk'a sabredeceğiz.

Ama dediğim gibi Aykut bu sistemin kalecisi asla değildir, lütfen maçlarda özellikle dikkat edin, bu akşam gol de dahil her çıkmakta tereddüt ettiği pozisyonda tehlike yaşıyoruz.

Dolayısıyla Aykut'da ısrar etmek yersizdir, bu takımın birinci kalecisi olamayacaktır.

Aykut, Sivas maçında önemli toplar çıkardı AMA o pozisyonların tamamı, çıkıp topu almadığı için rakip takıma ikram edilen pozisyonlardır. Kaleci dediğin cezasahasına hakim olmalı, hava toplarına çıkmalı hatta hava topuna çıktığında rakip takım oyuncuları da fiziken ezebilmelidir.

Bizim bu yıl oturtamadığımız sistemin temelinde defans bloğunu oyunun her anında, top rakipteyken dahi kendi kalemizden 30-35 metre önde kurmak yatar.

Bu oyun yapısı da çizgi kalecisiyle değil, oyunun her alanına dahil olacak, libero gibi oynayacak bir kaleciyle tamamlanır.

Leo Franco bu özellikleri barındırsa ve benim gözümde halen Aykut ve Ufuk'tan daha iyi kaleci olsa da, gerek yediği hatalı goller ve aldığı tepkiler nedeniyle bizde önümüzdeki yıl kalmayacaktır.

Biz bir dahaki sezon ya bu özellikleri barındıran bir yabancı kaleci alacağız ve Leo gibi kötü goller yememesi için oturup dua edeceğiz. Ya da, yaşı genç ve dolayısıyla gelişmeye açık, kalecilik yetenekleri konusunda hepimizin hemfikir olduğu ama tecrübe eksikliği olan Ufuk'a sabredeceğiz.

Ama dediğim gibi Aykut bu sistemin kalecisi asla değildir, lütfen maçlarda özellikle dikkat edin, bu akşam gol de dahil her çıkmakta tereddüt ettiği pozisyonda tehlike yaşıyoruz.

Dolayısıyla Aykut'da ısrar etmek yersizdir, bu takımın birinci kalecisi olamayacaktır.

:2_thumbs_up_-_anima:icon_twisted:

+rep'te verdim . :D

Aykut yan toplarda cok etkisiz ve sutu hic iyi degil geri pas verilince topu yeterince uzaklastiramiyor

Leo zaten açılması iyi diye alındı bir bakıma. La Liga'da forma giyen en çok yabancı kaleci bir de sanırım tecrübeli bir de bu gibi faktörler birleşince Leo alındı. Ama hakkaten Leo'nun açılması çok iyi ve bizim sisteme de uygun bu özelliği bakımından. Defansı önde kurduğumuz zaman araya bazen toplar kaçabiliyor, bu topları da Leo hemen açılarak önlüyordu. Tabii açılması ile ilgili yorum yaptım sadece hemen atlamayın sonra :)

İki ayağını çivilemişler topa çıkamıyor.

Tüm kalecilerimizde bir sorun var. Biri yan toplarda zayıf, diğeri konsantrasyon eksikliği yaşayıp saçmasapan goller yiyor.

neill topiginde de yazdim

adamin teki cizgiden ortaliyor

baska biri alti pasin icinde arka direkte gol atiyor (iki noktayi bir dogruyla birlestirelim bakalim kac kere hamle yapacak sansi kacirmis)

baska bir sey soylemeye gerek yok

bu takima kaleci olamaz

Umarım gelecek sezon bir budalalık yapılıpta yabancı bir kaleci alınmaz

İyiydi yine. Bana güven veriyor kalede. Kaleye bakınca gelen topları atlayıp hoplayıp bir şekilde kurtacak biri olduğunu hissediyorum ama Franco oynarken kaleye bakınca hantal, yanından geçen topa uzanamayacak durumda bir kaleci görüyordum. Çok iyi oldu Franco'nun yedeğe alınması.

Geri
Üst Alt