#83 Aleksey Batrakov

Guzelim cocugun basliginda hala Enciso mu konusuluyor ya? Yetmedi mi?

Enciso iyi hos, bizde oynardi ama gecti. 35m Euro vermek istemedik belki. Bugun Liverpool'a karsi da oldukca vasat oynadi. Unutalim artik kendisini.
Böyle giderse forumu terk edecem. Herkes alim olmuş

25'lik bir yatırım sonuçta 50 60 vermedik

25'i çıkarır gibi potansiyel olarak

Devam

images

lisan-al-gaib-stilgar-muaddib.gif

Hoca Sane'nin performansından memnunum, forvet arkasında da kullanabiliriz dedi. Umarım sadece söylemek için söylemiştir.
Belki kiralık diye Ugochukwu'dan vazgeçtiler ama yatırım yaptığın potansiyelli oyuncuyu mental olarak düşürür yedeğe çekip 10-20 dakika oynatmak her maç. Hele ki hiç uzun süre yedek kalmamış biri olarak umarım kurbanlardan biri Batrakov olmaz.

Bugun Osimhen'in cıkısı sonrası oyundan düştü, fakat sadece o da düşmedi. Takım afalladı yani hep birlikte. Ona gelene kadar asılıp kesilecek çok adam vardı sahada.

Bu arada "Comparison is the thief of joy." diye bir söz var ya, şu oyuncuları (aldığımız vs. almadığımız) karşılaştırmanın ne faydası ne anlamı var.

Bence güzel başladı ama bizim daha doğrusu Okan hoca'nın sistemine alışması ve ona göre kendini geliştirmesi lazım. Görüşü ve ayağı temiz belli, Mertens gibi press'e katılıyor o da belli ama ön alan pressin de şuan için gücü yetmiyor, biraz enerji saklamasını öğrenmeli 55-60 dan sonra tükenmeye başladı normal şeyler.

Hoca Sane'nin performansından memnunum, forvet arkasında da kullanabiliriz dedi. Umarım sadece söylemek için söylemiştir.
Belki kiralık diye Ugochukwu'dan vazgeçtiler ama yatırım yaptığın potansiyelli oyuncuyu mental olarak düşürür yedeğe çekip 10-20 dakika oynatmak her maç. Hele ki hiç uzun süre yedek kalmamış biri olarak umarım kurbanlardan biri Batrakov olmaz.

Bugun Osimhen'in cıkısı sonrası oyundan düştü, fakat sadece o da düşmedi. Takım afalladı yani hep birlikte. Ona gelene kadar asılıp kesilecek çok adam vardı sahada.

Bu arada "Comparison is the thief of joy." diye bir söz var ya, şu oyuncuları (aldığımız vs. almadığımız) karşılaştırmanın ne faydası ne anlamı var.
Çok basit, takımın oyunu Osimhen üzerine kurulu, çok kabul edilebilir ama bu A planı, B ve C planı da olmalı. Kanatlarımızın yeteneklerine göre çok işleyemediği de ortada, bunun başlıca sebebi geriden ileriye oyun kurulumun da ve top taşımada sorun yaşamamız, tıkandığımız noktada topu şişirmeye başlıyoruz bu da özellikle kanatları çok etkiliyor bence ve bu Barışın oyununa kadar etki ettiğini düşünüyorum, Yunus bugün çok verimli değildi, evet her pozisyonun içindeydi iyi de bir oyun sergiledi ama kanat organizasyonları bence çok zayıf ve tahmin edilebilir kalıyor. Sadece ilk 30 saniyede bekletmeden güzel orta kesmişti Batrakov bunun ciddi bir etkili pozisyon olduğunu düşünüyorum. Kapalı savunmalara karşı ciddi sorunlar yaşıyoruz, Kanat oyuncularımızın özellikle Sane-Barışın en etkili olduğu maçlar hep açık savunma yapan takımlar, kapalı savunmalara karşı Barış genelde güreşiyor, Sane genelde kaçak dövüşüp, kilit pas üretimine geçiyor. Bu noktada Leao inanılmaz bir lütuf olacaktır, birebir de çalım yeteneği en üst düzey adam, bu da kapalı savunmaları açmada yardımcı olacaktır. Batrakov'un ben gerçekten güzel başladığını düşünüyorum tabi ilk maçın daha doğrusu ilk 11 olduğu ilk maçın verdiği enerji ve gaz değilse. Sadece biraz enerji sakalamasını öğrenmeli ara ara kendini oyun içinde dinlendirmeli 55-60 da pili bitmeye başladı.

25-30 m euro verdiğimiz adamın pişmesini bir zahmet beklemeyelim oldu diye o paralar verildi gelip direk fark yaratsın diye.

Yüksek bonservisli Osimhen geldi çatır çatır katkısı verdi, Uğurcan geldi o bonservisin altında ilk maçından beri ezilmedi ama konu Batrakov olunca aman zamana ihtiyaç var.

Tarihimizin en yüksek 4'ncü bonservisi soru işareti olmamalıydı.

Son düzenleme:
Çok basit, takımın oyunu Osimhen üzerine kurulu, çok kabul edilebilir ama bu A planı, B ve C planı da olmalı. Kanatlarımızın yeteneklerine göre çok işleyemediği de ortada, bunun başlıca sebebi geriden ileriye oyun kurulumun da ve top taşımada sorun yaşamamız, tıkandığımız noktada topu şişirmeye başlıyoruz bu da özellikle kanatları çok etkiliyor bence ve bu Barışın oyununa kadar etki ettiğini düşünüyorum, Yunus bugün çok verimli değildi, evet her pozisyonun içindeydi iyi de bir oyun sergiledi ama kanat organizasyonları bence çok zayıf ve tahmin edilebilir kalıyor. Sadece ilk 30 saniyede bekletmeden güzel orta kesmişti Batrakov bunun ciddi bir etkili pozisyon olduğunu düşünüyorum. Kapalı savunmalara karşı ciddi sorunlar yaşıyoruz, Kanat oyuncularımızın özellikle Sane-Barışın en etkili olduğu maçlar hep açık savunma yapan takımlar, kapalı savunmalara karşı Barış genelde güreşiyor, Sane genelde kaçak dövüşüp, kilit pas üretimine geçiyor. Bu noktada Leao inanılmaz bir lütuf olacaktır, birebir de çalım yeteneği en üst düzey adam bu da kapalı savunmaları açmada yardımcı olacaktır. Batrakov'un ben gerçekten güzel başladığını düşünüyorum tabi ilk maçın daha doğrusu ilk 11 olduğu ilk maçın verdiği enerji ve gaz değilse. Sadece biraz enerji sakalamasını öğrenmeli ara ara kendini oyun içinde dinlendirmeli 55-60 da pili bitmeye başladı.
Hepsine katılıyorum üstad.
Bu arada, çocuğun 2. maçı, ilk maçında 2 golde de çok büyük katkısı var. 1 tane volesini de kaleci inanılmaz çıkardı.
Bu maçta 1. dakikada asist yapacaktı, topu ıskalamasa belki ilk golunu de atacaktı. 2 maçta da atsa kral ilan edilirdi heralde

Yani gol ve asist ötesinde takıma kattığı dinamiklik, ceza sahasına koşuları ve Osimhen ile uyumu, mücadeleci özelliği, topa mantıklı basması (bugun top kapmalarda çok yardımı oldu kapattığı alanlarla) gibi şeyler var. Oynadıkça üstüne koya koya devam edecek umarım. Ben güveniyorum

Hepsine katılıyorum üstad.
Bu arada, çocuğun 2. maçı, ilk maçında 2 golde de çok büyük katkısı var. 1 tane volesini de kaleci inanılmaz çıkardı.
Bu maçta 1. dakikada asist yapacaktı, topu ıskalamasa belki ilk golunu de atacaktı. 2 maçta da atsa kral ilan edilirdi heralde

Yani gol ve asist ötesinde takıma kattığı dinamiklik, ceza sahasına koşuları ve Osimhen ile uyumu, mücadeleci özelliği, topa mantıklı basması (bugun top kapmalarda çok yardımı oldu kapattığı alanlarla) gibi şeyler var. Oynadıkça üstüne koya koya devam edecek umarım. Ben güveniyorum
Yani ben güvenmiyorum ama iyi başladığını düşünüyorum. 3-5 maça belli olur foyası.

2 maçtır takımda normal oyunumuzdan farklı bir şeyler olmaya başladı atağa çıkarken bazı güzel sekanslar artmakta evet istediğimiz süreye yayamıyoruz şimdilik ama onunda yapacağız bu çocuğun çok önemli meziyetleri var şimdilik gol asist yapamadı ama onlara da başlayaınca herkes çok sevecek

Osimhen
Leao Batrakov Yunus
Sara Torreira
Kazımcan Bitsh Sanchez Singo

En hücumcu 11'imiz bu olur. Leao Kazımcan'ı Premier Lig topçusu yapar. Bu 11 Batrakov'u Superstar'a dönüştürür

Batrakov'un bugun ki performansından dolayı süperstar potansiyeline sahip oldugunu düşünenler maçları benden farklı bir evrende izliyorlar herhalde.
Benin izlediğim evrende, ben Batrakov'un şutlarını, hizini, ustun fiziğini, oyunu kontrol etmesini, ara paslarını, calimlarini görmedim.
Biraz mücadele edip, 3 4 tane güzel tek top oynamakla süperstar mi olunuyor ?
Benim Batrakov'dan beklentim Syzmanski'nin ilk senesinde Fenerbahce'de oynadigi kadar oynayıp, onun istatistiklerine ulaşması. Bunu başarırsa harika bir sezon geçirmiş olur.
Syzmanski süperstar miydi ? Hayir.

Batrakov'un bugun ki performansından dolayı süperstar potansiyeline sahip oldugunu düşünenler maçları benden farklı bir evrende izliyorlar herhalde.
Benin izlediğim evrende, ben Batrakov'un şutlarını, hizini, ustun fiziğini, oyunu kontrol etmesini, ara paslarını, calimlarini görmedim.
Biraz mücadele edip, 3 4 tane güzel tek top oynamakla süperstar mi olunuyor ?
Benim Batrakov'dan beklentim Syzmanski'nin ilk senesinde Fenerbahce'de oynadigi kadar oynayıp, onun istatistiklerine ulaşması. Bunu başarırsa harika bir sezon geçirmiş olur.
Syzmanski süperstar miydi ? Hayir.

batrakov'un üstün bir fiziği yok ki. çalımcı bir oyun tarzı da bulunmuyor, ki zaten tam da bunun için tercih edilmedi mi? dribbling kanat oyuncularından bekleniyor, batrakov'un işi oyunu organize etmek.

negatif yorumda bulunan birkaç kişiye karşı birisi şöyle demiş;

galatasaray'ın seviyesinde değil denmiş.

ama galatasaray kendisinin seviyesinde değildir maalesef.

okan'ın 4 senedir oynattığı kısır kaos futbol karşısında bu adamın futbol zekası 140 iq'lu bir çocuğun çarpım tablosu ezberlemeli meb müfredatı karşısındaki durumuyla aynıdır. nasıl ki o çocuk o ortama uyum sağlayamayıp üstüne salak muamelesi görüyorsa aynı şekilde batrakov'un sahada yaptıkları da 4 senedir aynı boktan oyunu izlemekten beyni körelmiş taraftara kötü gözükmüştür.

azıcık futboldan anlayan herkes 10 numara mevkisinin içinde olduğu bir oyun planında bu çocuğun ligin içinden geçeceğini anlar.

ama işte öyle bir plandan okan anlamadığı için öyle görünüyor ki batrakov'u sürekli kanatlarda düşüp kalkıp yuvarlanırken ve her maç ara ara kimsenin koşmadığı mükemmel paslar atarken izleyeceğiz ve bu şekilde elimizden uçup gidecek.

bir diğer yorumda ise;
bu sene bol bol doya doya izleyin kendisini.

muhtemelen sene sonu psg, atletico madrid ya da bayern munih gibi bir sistem takımına rekor bedel ile transfer olacak.

oyunu iki yönlü bu kadar iyi oynayabilen 10 numara dünyada nadir.

bugün osimhen'e açtığı orta gol ve saniye ile ıskaladığı şut gol olsaydı, şu an başlığında 600-700 entry vardı ama ilk maçta bu kadar olumlu tabela katkıları bile seviyesini belli ediyor.

deniyor. yani genel olarak taraftarın yorumunun son derece olumlu olduğu görülüyor. leão gibi bir anda ortalığı dağıtsın şeklinde bir beklenti içinde olanlar "beğenmediler" muhtemelen, ama ona da şu şekilde yaklaşıyoruz;

yakında kaçırdıklarını atmaya başlayınca "bu ne yiaa" diyenler en önde kral diye koşmaya başlayacaklar ona yanıyorum.

tam bir modern on numara. beğenmeyen görürseniz basın engeli gitsin.

batrakov'un üstün bir fiziği yok ki. çalımcı bir oyun tarzı da bulunmuyor, ki zaten tam da bunun için tercih edilmedi mi? dribbling kanat oyuncularından bekleniyor, batrakov'un işi oyunu organize etmek.

negatif yorumda bulunan birkaç kişiye karşı birisi şöyle demiş;

bir diğer yorumda ise;

deniyor. yani genel olarak taraftarın yorumunun son derece olumlu olduğu görülüyor. leão gibi bir anda ortalığı dağıtsın şeklinde bir beklenti içinde olanlar "beğenmediler" muhtemelen, ama ona da şu şekilde yaklaşıyoruz;
Bugunki performansi benim icin kesinlikle yeterli degildi ama faydalı bir oyuncu olabilir hissiyatı verdi.
Maci izleyip bence iyi oynadı diyenlerde olabilir, bunu anlarım ama bugunki performansından dolayı bu oyuncu süperstar olur demek tamamen hayalperestlik.
Iki macta iki gol atsaydı farklı seyler konuşulurdu diyenlerde hatalı bu arada; iki macta iki gol atmaliydi zaten, iki mactada kaleye 5 metreden topu ıskaladı. Baris kacirinca yuh, Batrakov kacirinca tuh be sansizlik mi ?
Benim Galatasaray 10 numarasından beklentim oyunu organize etmesi, birazda skora (gol ve asist) etki etmesi. Batrakov'dan beklentim aynisi. Bunları yapamazsa basarisiz sayarım, yasinin genc olması bahane degil, bu sene faydalı olması icin alindi, geleceğe yatırım olsun diye degil. Geleceğe yatırım icin istiyorsan Mertens varken alırsın, yavaş yavaş tecrübe kazanır.

Bugunki performansi benim icin kesinlikle yeterli degildi ama faydalı bir oyuncu olabilir hissiyatı verdi.
Maci izleyip bence iyi oynadı diyenlerde olabilir, bunu anlarım ama bugunki performansından dolayı bu oyuncu süperstar olur demek tamamen hayalperestlik.
Iki macta iki gol atsaydı farklı seyler konuşulurdu diyenlerde hatalı bu arada; iki macta iki gol atmaliydi zaten, iki mactada kaleye 5 metreden topu ıskaladı. Baris kacirinca yuh, Batrakov kacirinca tuh be sansizlik mi ?
Benim Galatasaray 10 numarasından beklentim oyunu organize etmesi, birazda skora (gol ve asist) etki etmesi. Batrakov'dan beklentim aynisi. Bunları yapamazsa basarisiz sayarım, yasinin genc olması bahane degil, bu sene faydalı olması icin alindi, geleceğe yatırım olsun diye degil. Geleceğe yatırım icin istiyorsan Mertens varken alırsın, yavaş yavaş tecrübe kazanır.

şu ana kadar gol atamamış olmasını biraz çekingenlikten kaynaklı bi durum biraz da şanssızlık olarak görüyorum, 2 korner attı ikisi de öndireğe mesela, rakip karşıladı.
lokomotivde kornerleri direkt penaltı noktasına veya kale önüne gidiyordu çoğu da gol olmuş. izlediğim 5 maçında oyunu hep kontrol etti. birden bire önünde osimhen yanında sane fln olunca biraz temkinli oynadığı söylenebilir belki.
özgüvenine tam erişim sağladığı an senin görmeyi istediğin şeylerin (bam güm şut gol vb) çok daha fazlasını yapabilecek kapasitesi var benim görüşümde

Geri
Üst Alt