#86 Ufuk Ceylan

Cevap: #86 Ufuk Ceylan

2.golde hatası yok diyorsan diyecek lafım yok. İndirme meselesine de takılmadım fazla indirecekse 3de indirseydi bari dedim zaten pozisyonları da net hatırlamıyorum aynı golden 3 tane yiyince.

2.Golde yaptığı hatayı ufuk her maç yapıyor ama her seferinde milletin önüne düşmüyor tek fark o. Kalecilik tekniğinde gelen sert topu tutup hakim olamayacaksan ellerini geriye gerdirip topun dışarı çıkmasını sağlarsın. Hatta hatırlarsan Hakan Balta'nın şutunda adamların kalecisi Özden topu yukarıya doğru çeldi. Her ne kadar sonrasında Pinonun kafasına gelsede doğru olanı odur. Eğer gelen toplara Ufuk gibi etkiye tepki yaparmış gibi çaaaat diye yumruk atıyorsan ya teknik bilmiyorsundur ya da gelen topun sertliğinden korkup refleks olarak vücudunu korumaya çalışıyorsundur.

Hakan Balta'nın şutunda top Özden'in boyunun üstünden gittiği için yukarı doğru çelebildi fakat Ufuk'un pozisyonunda top Ufuk'un bel bölgesine kadar düşük bir seviyede üstüne geldi. Ufuk'un onu yukarı doğru çelebilmesi için yerde yatması falan lazım. Ufuk ilk anda kurtardı fakat önünden geçen topa dokunmadan "buyur at kardeşim" diyen Servet'e ne demeli ? Ufuk'un çok da büyük bir hatası yoktu maçta. İlk gol de çıkmama hatası yaptı sadece o kadar.

Bu adamdan cacik olmaz arkadaslar.

Adam belki iyi kaleci, belki baska bir takimda Milli takima kadar yükselir ama bizde bu isi yapamicak, bundan adim gibi eminim.

Ankaradan yedigi 2. golün hemen öncesine bakin, saka gibi. Bunu hep yapiyor, sut geliyor, ufuk resmen adamin ayagina yolluyor topu, al da at dercesine.

Iyi ki kirmizi gördü, Aykut hic degilse arasira sansla balla bir iki refleksle top cikariyor.

Üst mesajda da açıkladım. O pozisyon Ufuk'un boyu ile alakalı biraz. Volkan Demirel'e de gelse o pozisyon daha farklı birşey yapmayacaktı. Yakın mesafeden sert bir şuta ne yapabilirsiniz ki ?

Tek artısı Aykut'u kesmesi idi. Gerçekten iyi bir kaleci olacağını düşünmüyorum.İyi kaleci kararsız olmamalıdır.

ya bu kaleci konusundaki cenabetliğimiz nedir anlamadım.bizim aldığımız yerli kaleciler dökülürken rakiplerin aldıkları panter kesiliyor bi dikiş tutturamadık 1 ve 2. gollerde ne kadar hantal olduğu görüldü kırmızı göreceksen skor 2-1 ken 3.gol öncesi görseydin kartı

2. ve 3. gol de biraz farklı aslında pozisyonlar. 2. gol de Sestak topu çarpraza doğru çektiği için Ufuk dokunamadı bile. 3. gol de karşı karşıya kaldığı için dokunması daha kolay oldu.

Bu kadar Ufuk'a sallayıyorsunuz falan iyi de o topları kaleci ile karşı karşıya 4 kere bırakan da Galatasaray'ın savunması. 1-2 kere yaparsın hatayı tamam da yediğin 3 golün hepsi de aynı şekilde olmaz be arkadaş.

ufuk ceylanın ne suçu var ya Allah aşkına... Böyle bir değeri kaybetmememiz gerekir.

nasılsa bu sene gitti..

bari ufuku kazanalım..ondan fazla yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum,sene sonuna kadar sabredelim bakalım..

yabancı sınırlamasının olduğu yerde türk kaleci olmazsa olmaz..

hele bizdeki bam ı düşününce...

Hakan Balta'nın şutunda top Özden'in boyunun üstünden gittiği için yukarı doğru çelebildi fakat Ufuk'un pozisyonunda top Ufuk'un bel bölgesine kadar düşük bir seviyede üstüne geldi. Ufuk'un onu yukarı doğru çelebilmesi için yerde yatması falan lazım. Ufuk ilk anda kurtardı fakat önünden geçen topa dokunmadan "buyur at kardeşim" diyen Servet'e ne demeli ? Ufuk'un çok da büyük bir hatası yoktu maçta. İlk gol de çıkmama hatası yaptı sadece o kadar.

Yukarı çelsin demiyorumki yana çelsin. Özden'in pozisyonunu da örnek olsun diye söyledim. Mondragonun bu tarz bir hareketini gördükmü? Kısamıydı şimdi Mondi? Tamam ufuk gelecek vadediyor beklentileri anlıyorum da adamın kalecilik tekniği çalışması lazım diyorum sadece.Haa kalecilik tekniği çalışması gereken adamın koskoca GS kalesinde ne işi var dersiniz yada umutla beklersiniz.Her neyse zaman herşeyi gösterir nasılsa, umarım geleceği iyi olur fakat kendi adıma umudum yok :(

Yukarı çelsin demiyorumki yana çelsin. Özden'in pozisyonunu da örnek olsun diye söyledim. Mondragonun bu tarz bir hareketini gördükmü? Kısamıydı şimdi Mondi? Tamam ufuk gelecek vadediyor beklentileri anlıyorum da adamın kalecilik tekniği çalışması lazım diyorum sadece.Haa kalecilik tekniği çalışması gereken adamın koskoca GS kalesinde ne işi var dersiniz yada umutla beklersiniz.Her neyse zaman herşeyi gösterir nasılsa, umarım geleceği iyi olur fakat kendi adıma umudum yok :(

Abi Mondi kaç yaşında Ufuk kaç yaşında :) Ufuk da oynayarak öğrenecek. Gözümüzün önünde Volkan Demirel var. Oynarak gelişti adam.

Ufuğun yediği gollerde birtek o çeldiği topta yanlış yere çelmesi hatalıydı. Tabiki bunlar zamanla gelişecek şeyler. Kalecilik zamanla gelişir. Eğer güveniyorsak oynatmalıyız sürekli.

Gs defansı her kalecinin kariyerinin dibe vurmasını sağlayacak derecede olumsuz yönde yetenekli.Kaleciye suç bulmak burda yapılabilecek en mantıksız iş.Inter'li Julio Cesar'ı kaleye koyun adam futbolu bırakır.

Abi Mondi kaç yaşında Ufuk kaç yaşında :) Ufuk da oynayarak öğrenecek. Gözümüzün önünde Volkan Demirel var. Oynarak gelişti adam.

Dediğim gibi inşallah iyi olur. Kalecilik büyük takımlar için en zor pozisyon. 2. hatta 3. ligde bile panter gibi kaleciler var ama Galatasaray gibi türkiyenin en büyük klübü söz konusu olunca herkesi deneyip yoruma varamıyorsunuz. Antrenman desen hiçbir zaman maç havası olmadığı için karar yine verilemiyor. Bu sebeble nokta atışı yapmak lazım onu da henüz beceremedik. Zaten de bir tek fb beceriyor çünkü genelde kapalı defans oynadıklarından uzaktan şutlara çok maruz kalan bir takım.Ve bu sayede adamların kalecileri çıkarabildikleri her topta büyüyorlar...

Mondragon 6 yediğinde ne tepki verdiniz acaba çok merak ediyorum :)

Geri
Üst Alt