Benim direkt beklentim set hücumu yapmak ya da topu rakip yarı alana yıkabilmek değil zaten.
Kolay kolay td beğenmem ben son yıllarda takımın başına geçip bok atmadığım da herhalde sadece Hamza vardı çünkü adam elindeki kadrodan maksimum performans almayı biliyordu, başarılı ya da başarısız olur ama bir sistemi vardı onu işletiyordu sonrasında kendi başını yedi.
Burada temel problem bizim ne oynadığımızın belli olmaması. Sene başında dost sohbetlerinde yanımdakilere kesinlikle pas takımı olmadığımızı, yapmamız gerekenin kendi yarı alanımızdaki şok preslerle topu kapıp hızlı çıkışlar olduğunu çokça söylüyordum bunu dışardaki Porto maçında yaptık, başarılı olduk mu hayır çünkü takımda skorer oyuncu yok. Onyekuru dışında kariyerinde 15 gol üstüne çıkabilmiş bir oyuncu yok ki o da açık alanda oynayıp atmış bu golleri.
Bu noktada Akbaba'nın eksikliği çok şey kaybettirdi bize, taraftarlar her şeye bok atıyor örneğin Burak kavgası vardı eskiden adam deli gibi gol atıyordu ama biz eleştiriyorduk çünkü takım oyununu baltalıyordu bugün Trabzonsporlular yıllar sonra top oynadığımızı gördük diyor Burak gidince. Emre de tam tersi bir adam aslında, kendine oynamaz çok sorumluluk almaz ama hücum bölgesinde doğru yerlere yaptığı hamlelerle skor üretilmesine yardımcı olur, Loko maçında 3 golde de pozisyonların içinde olması tesadüf değildi.
Akbaba da gidince evet bence çok büyük kayıp oldu ama biz yine de alternatif üretemedik çünkü üstünde durduğumuz bir sistem yok, bu olmayınca geliştiremiyoruz da. Tudor'un iç saha performansının bana göre Terim'den daha iyi olmasının sebebi bu, takım ne yaptığını bilen bir yapıda oynuyordu. Sezon başında beri sanırım bir tane bile orta bölgeden kaleye yaklaşıp gol bulamadık çünkü oyuncularımızın pas yetenekleri ve pozisyon bilgileri çok zayıf ama hızlı hücumlarla da pek gol bulamadık çünkü son karar yetileri de zayıf. "Biz ne oynuyoruz." sorusunun sorulmasının bence başlıca sebebi buydu zaten.
Mesela ben kendi gözlemime göre şöyle bir yorum yapayım en azından 1 maç Fernando 6, Belhanda 8, Badou 10 numara şeklinde bir deneme yapardım ve önlerine Garry ve Onyekuru'yu koyardım Badou'nun hızlı dribblinglerini kullanmayı denerdim. Kötü oynuyor ama adamdan beklentilerimiz onun yapamayacağı işler olduğu için bu kadar kötü oynuyor, en iyi özelliği dribbling olan bir adamı pasör 8 numara gibi oynatmaya çalışırsak bir şey elde edemeyiz.
Genel problem ve hiç bir sistemin başarıya ulaşmamasının sebebi de bu. Elimizde 20-25 yaşlarında Okan, Emre gibi adamlar yok belli yaşın üstünde ve mentalitesi oturmuş adamlar var. Feg oynayana kadar koca sezon ver kaç yapamamıştık yahu var mı ötesi, bu kadar yanlış bir oyun planı içinde olursak herkes, her şey kötü gözükür zaten.