#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Takımın en kaliteli futbolcusu ancak pas alamıyor

Pas atmama olayı genel olarak herkeste görülmüş. Hakkaten ciddi bi durum bu. Tüm taraftar bu durumunu seziyorsa demek ki takım içinde problemler var. Rijkaard ve Neeskens (özellikle) bu durumu uyarması gerekir. Ben şahsen bıktım yani Lincoln'ede böyle şeyler olmuştu bu adamın Lincoln ile alakası yok ki süper profesyonel birisi sorun çıkartacak bi tipte değil vukuatlarıda yok neden böyle oluyor anlamak güç !

Elano sen bøyle devam et.

Her gecen macta daha istekli, daha hirslisin. Dunku mucadelen icin sana ayrica tesekkur ediyorum.

Bir de taraftar Elano tezehuratlari yaparken cok sevindim, bu adamin arkasinda biz variz demeliyiz.

Elano sen bøyle devam et.

Her gecen macta daha istekli, daha hirslisin. Dunku mucadelen icin sana ayrica tesekkur ediyorum.

Bir de taraftar Elano tezehuratlari yaparken cok sevindim, bu adamin arkasinda biz variz demeliyiz.

Katılıyorum, taraftarın desteğini duymak çok sevindirdi beni.

Elano'nun gerçekten kendini kabul ettirme mücadelesi içinde olduğu aşikar. Sandığımdan daha da inatçı çıktı, vazgeçmek yerine daha çok çabalıyor her maç, umarım başarılı olur.

Yalnız takım içinde ciddi bir sorun var, bu tip oyuncuları barındırmıyorlar gibi. Yönetim ve teknik ekip bu işe bir el atmazsa gerçekten kaybederiz Elano'yu.

Ayrıca belirteyim bir takıma Lincoln, Keita gibi oyuncular değil Elano gibi oyuncular sınıf atlatır, oynamanın yanında oynatırlar da, bu yüzden.

Tamamen katılıyorum. Taraftarın destek vermesi çok güzel oldu. Beni bile heyecanlandırdı. Ki Elano da mücadelesiyle haketti bu sefer bütün alkışları.

Şimdi bir soru var yanıtını bekleyen. Galatasaray TSL maçlarında yeniden üç orijinal orta saha futbolcusunu kullanmaya dönüp forvet karakterli futbolcu sayısını azaltacak mı? Bu aslında örtük bir Ralph Elano Blümer sorusu. Elbette defansif açıdan bir Barış Özbek değil Elano. Yine de kimse, oyunda kaldığı süre içinde takım kurgusu içinde defansif görevlerini yerine getirmediğini söyleyemez Brezilyalı’nın.

Ama mesele hücuma gelince, çok başka bir oyuncu olduğu söylenmeli ilk olarak. Öyle seri driblingleri, rakiplerin içinden geçecek çalımları yok Elano’nun. Ama başka yetenekleri var. Mesela 40 metrelik adrese teslim paslarıyla piyade savaşını geriden destekleyen havan topu gibi Elano. Bir de çok başka bir futbol zekâsına sahip. Maç içinde iki-üç pozisyon sonrasını görebiliyor rahatlıkla.

Futboldaki en tehlikeli iki şeyi biraraya getiriyor o zekâ. Pozisyon kendisine gelmeden önce en tehlikeli bölgeye doğru koşmaya başlayan futbolcuyla, futbolun en hızlısı olan topu biraraya getiriyor Elano. Bunu hem de sahanın neresinde olursa olsun yapabiliyor. İster orta sahada olsun, ister en kenarda. Ve de en önemlisi. Bunu sadece Türkiye değil, dünya standartlarında iyi yapıyor Elano.

Bunu yaptığı için de futbolu dribling, rakibin içinden geçmek sanan, oyunun iki pozisyon sonrasını görmekten yoksun futbol bilginlerimize yaranamıyor tabi. Maçı sadece oynanan pozisyonlar üzerinden seyredenlerin onu hâkir görmesini normal saymalı.

Böylece sorunun yanıtı verilmiş oldu herhalde. Biraz daha güçlenmek kaydıyla, Galatasaray’ın sezon başındaki rüya futbolu uzak değil. Konstantin Simonov’un cepheden karısına yazdığı şiirdeki gibi, beklemek gerek.

Panathinaikos maçının ardından: Bekle beni ey futbol | GAYIN-SİN

Birileri asist kralı olurken, futbol şiirleri yazarken yuhalanıyor aldığı para başına kakılıyordu. Birileri milyonlar alıp sahada geziniyor ve çıkınca alkışlanıyor. Kahrolsun bu dünya. Haydi Emir hep beraber foruma isyan edelim.

Birileri asist kralı olurken, futbol şiirleri yazarken yuhalanıyor aldığı para başına kakılıyordu. Birileri milyonlar alıp sahada geziniyor ve çıkınca alkışlanıyor. Kahrolsun bu dünya. Haydi Emir hep beraber foruma isyan edelim.

kim o asist kralı?:D

Emin misin? Dün çok mücadele,rakibi ısıran, hırslı bir Elano vardı sahada. Lincoln gibi dokunulmadan kendini atmadı dün akşam yere bilmem farkettin mi? Ayrıca bu taraftar Lincoln Lincoln diye az inletmedi ASY'yi çabuk unutmuşsun belli ki..

adam macin basinda son adami bozup golden etti pana yi

ayiptir biraz gorun, bence cok duzgun karakterli ve yetenekli bir adam gene 2 gol pasi verdi nonda oldurdu

Pana maçında benim görüşüm takımın Elanoya Pas atmadığından ziyade Elanonun pas atılacak yerlere gitmemesi ya da pas almaya gelmemesi yönündeydi. Sitede ise herkes Elano ya pas atılmadığı görüşünde. Demek ki ben yanlış düşünüyorum. Belediye maçında yine dikkat edeceğim fakat işin kötü yanı iki türlüde kaybeden Galatasaray oluyor. Takım neden Elano ya alışamadı anlayamıyorum. Öyle Gevşek biri de değil. Hırslı, ben takımın yıldızıyım falan demiyor resmen taş gibi defan yapıyor. Sabri nin Hakanın açıklarını kapatıyor. Koş masa çabalamasa anlarım da nedeni ne Elanoya pas atmamalarının. Jardeli yaktılar zamanında Elanonun sonu öyle olmaz umarım.

Mücadelene kurban.:tiphat:

ben de büyük umutlar besledim ama tutunacak tek dalmış gibi bu adama sarılmanın bir anlamı yok olmuyorsa olmuyor bunu kabul etmek lazım her futbolcu her ligde iyi oynayamaz.Kabullenmek lazım balon bir transfer olmuştur tabiri caizse elimizde patlamıştır bu kadar basit her transfer isabetli olacak diye bir kaide yok, isabetli olsun diye beklemek,beklemek daha çok beklemeyi istemek daha saçma görünen köy klavuz meselesi, olmadı büyük ihtimalle olmayacak.

ben de büyük umutlar besledim ama tutunacak tek dalmış gibi bu adama sarılmanın bir anlamı yok olmuyorsa olmuyor bunu kabul etmek lazım her futbolcu her ligde iyi oynayamaz.Kabullenmek lazım balon bir transfer olmuştur tabiri caizse elimizde patlamıştır bu kadar basit her transfer isabetli olacak diye bir kaide yok, isabetli olsun diye beklemek,beklemek daha çok beklemeyi istemek daha saçma görünen köy klavuz meselesi, olmadı büyük ihtimalle olmayacak.

Bu adam dünkü gibi oynasın diye alındı zaten. Farklı türde bir oyuncu değil. Şu an eksik olan tek yanı topla buluşup her atağa katılamaması. Onu da zamanla aşacaktır.

Asıl merak ettiğim beklentinin ne yönde olduğu? Bu adam kaç maç oynadıda kaç maç balon olduğunu ispatladı?

Bu adam dünkü gibi oynasın diye alındı zaten. Farklı türde bir oyuncu değil. Şu an eksik olan tek yanı topla buluşup her atağa katılamaması. Onu da zamanla aşacaktır.

Asıl merak ettiğim beklentinin ne yönde olduğu? Bu adam kaç maç oynadıda kaç maç balon olduğunu ispatladı?

eğer dünkü gibi oynasın diye alındıysa ve bunu kabul ediyorsak hiçbir şey demiyorum, ne gerek vardı madem elano almaya?Geçmişi,kariyeri beni ilgilendirmiyor açıkçası benim takımımda oynarken bana birşeyler hissettirmesi lazım iyi oyuncuyum demeli.dünkü maç istatistiklerinde topla en çok oynaması gereken adam (oyun kurucu-pas dağıtıcı) 33 kez topla buluşmuş. Pas verildi verilmedi tartışmasına girmeyeceğim durum bu.Sorulacak asıl soru şu olmalı; Peki bu adam oynadığı hangi maçında kendini ispatlayacak birşey yaptı?

eğer dünkü gibi oynasın diye alındıysa ve bunu kabul ediyorsak hiçbir şey demiyorum, ne gerek vardı madem elano almaya?Geçmişi,kariyeri beni ilgilendirmiyor açıkçası benim takımımda oynarken bana birşeyler hissettirmesi lazım iyi oyuncuyum demeli.dünkü maç istatistiklerinde topla en çok oynaması gereken adam (oyun kurucu-pas dağıtıcı) 33 kez topla buluşmuş. Pas verildi verilmedi tartışmasına girmeyeceğim durum bu.Sorulacak asıl soru şu olmalı; Peki bu adam oynadığı hangi maçında kendini ispatlayacak birşey yaptı?

Oyunun iki yönünüde oynayabilen bir adam lazımdı ve alındı. Bence müthiş bir transfer. Sana hissettirmesi gereken şeyleri tahmin edebiliyorum ben. Şu takımı 1 kişi eksik oynatan istatistiktik cambazlarının yaptıklarını bekliyorsun değilmi? Kusura bakma Elano öyle bir adam hiç olmadı olmayacakta. Yapacağı şey, dünkü defansif performansına ek olarak hücum katkısı. Dün verdiği 2-3 tane öldürücü pasla takımı %100'lük pozisyonları soktu. Biri gol oldu sayılmadı. Bunları daha fazla yapacaktır zamanla. Biraz sabredin bazı şeyler hemen olmuyor.

Oyunun iki yönünüde oynayabilen bir adam lazımdı ve alındı. Bence müthiş bir transfer. Sana hissettirmesi gereken şeyleri ben çok iyi biliyorum. Şu takımı 1 kişi eksik oynatan istatistiktik cambazlarının yaptıklarını bekliyorsun değilmi? Kusura bakma Elano öyle bir adam hiç olmadı olmayacakta. Yapacağı şey, dünkü defansif performansına ek olarak hücum katkısı. Dün verdiği 2-3 tane öldürücü pasla takımı %100'lük pozisyonları soktu. Biri gol oldu sayılmadı. Bunları daha fazla yapacaktır zamanla. Biraz sabredin bazı şeyler hemen olmuyor.

yazdıklarıma bakarsanız ben elanoya hiç bir zaman kötü,yeteneksiz demedim.

ben sanki alex bekliyormuşum gibi lanse ettirdiniz aksine ben o tarz adamların takımlarda yer almaması taraftarıyım. Ben ne konuşsam boş zaten zamanla göreceğiz neler olacak, bir de şu var sırf elano oynayacak diye keita diye bir futbolcunun yedek oturtulması var ama bekleyelim bakalım.GS spor klubü mevlevihaneye dönmüş herkes sabreden derviş inşallah düzelir herşey...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt