- 25 Kasım 2008
- 13.571
- 12.278
- 2.168
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer
Takımın en kaliteli futbolcusu ancak pas alamıyor
Takımın en kaliteli futbolcusu ancak pas alamıyor
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Elano sen bøyle devam et.
Her gecen macta daha istekli, daha hirslisin. Dunku mucadelen icin sana ayrica tesekkur ediyorum.
Bir de taraftar Elano tezehuratlari yaparken cok sevindim, bu adamin arkasinda biz variz demeliyiz.
Şimdi bir soru var yanıtını bekleyen. Galatasaray TSL maçlarında yeniden üç orijinal orta saha futbolcusunu kullanmaya dönüp forvet karakterli futbolcu sayısını azaltacak mı? Bu aslında örtük bir Ralph Elano Blümer sorusu. Elbette defansif açıdan bir Barış Özbek değil Elano. Yine de kimse, oyunda kaldığı süre içinde takım kurgusu içinde defansif görevlerini yerine getirmediğini söyleyemez Brezilyalı’nın.
Ama mesele hücuma gelince, çok başka bir oyuncu olduğu söylenmeli ilk olarak. Öyle seri driblingleri, rakiplerin içinden geçecek çalımları yok Elano’nun. Ama başka yetenekleri var. Mesela 40 metrelik adrese teslim paslarıyla piyade savaşını geriden destekleyen havan topu gibi Elano. Bir de çok başka bir futbol zekâsına sahip. Maç içinde iki-üç pozisyon sonrasını görebiliyor rahatlıkla.
Futboldaki en tehlikeli iki şeyi biraraya getiriyor o zekâ. Pozisyon kendisine gelmeden önce en tehlikeli bölgeye doğru koşmaya başlayan futbolcuyla, futbolun en hızlısı olan topu biraraya getiriyor Elano. Bunu hem de sahanın neresinde olursa olsun yapabiliyor. İster orta sahada olsun, ister en kenarda. Ve de en önemlisi. Bunu sadece Türkiye değil, dünya standartlarında iyi yapıyor Elano.
Bunu yaptığı için de futbolu dribling, rakibin içinden geçmek sanan, oyunun iki pozisyon sonrasını görmekten yoksun futbol bilginlerimize yaranamıyor tabi. Maçı sadece oynanan pozisyonlar üzerinden seyredenlerin onu hâkir görmesini normal saymalı.
Böylece sorunun yanıtı verilmiş oldu herhalde. Biraz daha güçlenmek kaydıyla, Galatasaray’ın sezon başındaki rüya futbolu uzak değil. Konstantin Simonov’un cepheden karısına yazdığı şiirdeki gibi, beklemek gerek.
Birileri asist kralı olurken, futbol şiirleri yazarken yuhalanıyor aldığı para başına kakılıyordu. Birileri milyonlar alıp sahada geziniyor ve çıkınca alkışlanıyor. Kahrolsun bu dünya. Haydi Emir hep beraber foruma isyan edelim.
Birileri asist kralı olurken, futbol şiirleri yazarken yuhalanıyor aldığı para başına kakılıyordu. Birileri milyonlar alıp sahada geziniyor ve çıkınca alkışlanıyor. Kahrolsun bu dünya. Haydi Emir hep beraber foruma isyan edelim.
ben de büyük umutlar besledim ama tutunacak tek dalmış gibi bu adama sarılmanın bir anlamı yok olmuyorsa olmuyor bunu kabul etmek lazım her futbolcu her ligde iyi oynayamaz.Kabullenmek lazım balon bir transfer olmuştur tabiri caizse elimizde patlamıştır bu kadar basit her transfer isabetli olacak diye bir kaide yok, isabetli olsun diye beklemek,beklemek daha çok beklemeyi istemek daha saçma görünen köy klavuz meselesi, olmadı büyük ihtimalle olmayacak.
Bu adam dünkü gibi oynasın diye alındı zaten. Farklı türde bir oyuncu değil. Şu an eksik olan tek yanı topla buluşup her atağa katılamaması. Onu da zamanla aşacaktır.
Asıl merak ettiğim beklentinin ne yönde olduğu? Bu adam kaç maç oynadıda kaç maç balon olduğunu ispatladı?
eğer dünkü gibi oynasın diye alındıysa ve bunu kabul ediyorsak hiçbir şey demiyorum, ne gerek vardı madem elano almaya?Geçmişi,kariyeri beni ilgilendirmiyor açıkçası benim takımımda oynarken bana birşeyler hissettirmesi lazım iyi oyuncuyum demeli.dünkü maç istatistiklerinde topla en çok oynaması gereken adam (oyun kurucu-pas dağıtıcı) 33 kez topla buluşmuş. Pas verildi verilmedi tartışmasına girmeyeceğim durum bu.Sorulacak asıl soru şu olmalı; Peki bu adam oynadığı hangi maçında kendini ispatlayacak birşey yaptı?
Oyunun iki yönünüde oynayabilen bir adam lazımdı ve alındı. Bence müthiş bir transfer. Sana hissettirmesi gereken şeyleri ben çok iyi biliyorum. Şu takımı 1 kişi eksik oynatan istatistiktik cambazlarının yaptıklarını bekliyorsun değilmi? Kusura bakma Elano öyle bir adam hiç olmadı olmayacakta. Yapacağı şey, dünkü defansif performansına ek olarak hücum katkısı. Dün verdiği 2-3 tane öldürücü pasla takımı %100'lük pozisyonları soktu. Biri gol oldu sayılmadı. Bunları daha fazla yapacaktır zamanla. Biraz sabredin bazı şeyler hemen olmuyor.