#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano = Gareth Barry

Aynı tarz adamlar. Biri ingilterede baş tacı yapılıyor diğeri Türkiye'de yerden yere vuruluyor.

bende onu istiyorum.alsın çalım denesin.ara pas yapsın.şut atsın dışarı dahi gitse şut atsın.ben oyunda daha etkili görmek istiyorum.tek pas yapan adam olarak görmek istemiyorum onu.yoksa kalitesine kimse laf edemez.

O dediklerin iddaa ediyorum 2.yarı olacak işte. Devre arası kamp var. Kampta gerek antremanlardan sonra gereken çalışmalardan sonra 2.devre fiziğide yerinde olacak ve sorumlulukta alacak. Man.City'de felan işte topu alıp top sürüp kaleye doğru gidip çapraz koşu yapıp gol felan attığı pozisyonlarda oluyordu. Ama bunları yaparken abartmaz Elano yani Elano bir 10 numara oyuncusu değildir. Elano'dan beklentiler mücadele etsin, oyunun iki yönünü oynasın, iyi pas yapsın, gerektiğinde şut atsın tarzı şeylerdir. Senin dediğin şeyleride yapacak emin ol ama şu haliyle yapamaz pek. Hazırlık kampına katılmadı ve takımla ardarda 3 maç yapmadı, haliyle fiziği pek iyi olmayan adam sorumluluk almaz. Ama 2.devre takımada alışmış olacak biraz daha ve fiziğide yerinde olacak işte o zaman daha iyi Elano göreceğiz...

Birader oyun kurucunun ne demek olduğunu biliyormusun gerçekten? Birde lütfen avrupadaki büyük takımların hangilerinin oyun kuruclu(senin basettiğin şekilde) oynadığını yazarsan iyi olur...

oyun kurucu demek her zaman senin kafanda canlanan alex tipi değil.oyunu çift yönlü oynayan bir oyuncu oyun kurucu olabilir.oyun kuruculuk bir görevdir pozisyon değil.senin kafanda canlanan forvet arkası veya ofansif orta sahadır.

Elano = Gareth Barry

Aynı tarz adamlar. Biri ingilterede baş tacı yapılıyor diğeri Türkiye'de yerden yere vuruluyor.

Çünkü Barry'nin yanında futbolu bilen adamlar top oynuyor,Elano oyunun yönünü değiştiriyor topu atıyor ama x oyuncusu kontrol edemiyor sonra vay efendim senin atacağın pası ... oluyor.

Kim ne derse desin çok iyiydi bugün.Bugün hem hücum hemde defansta gördük kendisini,Oyunun akış yönünü de çok iyi değiştiriyor ,daha hızlı hücum etmemizi sağlıyor.Çift yönlü oyuncu olduğunu herkes görmüştür.

Bence Keita'yı kral yapacak adam Elano ona öyle güzel servis yapardı ki bugün başlasaydı 11'de.

Bir pozisyona Keita'ya müthiş bir uzun pas attı.Keita iki kere sürüp Kewell'ı bomboş bıraktı ama kaçtı.Çok güzel ve organize bir atak yarattı.Kim ne derse desin bu takımın değişilmezi Elano!

Etrafında Balta'lar, Barış'lar, Ayhan'lar; önünde de 'kağanı' Nonda varsa ne yapsın Elano?!

Hem defansı müthiş hem çok iyi pres yapıyor hemde müthiş toplar atıyor.İlk yarı Kewell'a attığı bi pas varki tek kelimeyle müthiş.Birde oyunun yönünü değiştirmesi yokmu.Adamın ayağının ucuna indiriveriyor topu.

Lincoln mücadele etmiyor diye elestiriyordunuz...

Elano düz oynuyor diye elestiriyorsunuz...

Peki ne istiyorsunuz?

Merak ediyorum gene gazeteler ne yazacak. Zaten yorumcuları duydum bazılarını (hepsi değil), bakalım fotomaçta felan dökülüyordumu yazacak, yoksa mücadele etti felan mı yazacak....

Serhat Ulueren:Elano gene kötü değil mi?

Gökmen Özdenak:Aynı aynı..

Ziya Şengül:Abi bu adam ne zaman oynayacak?

Sinan Engin:Yani abi Brezilyalı bunlar?

Ahmet Çakar:Elano iyiydi beyler.

Lincoln, Elano dan kat kat iyi de dediler, telegol' de.

İstenilen seviyede değil! Mental olarakta tam hazır değil! Ama gözle görülen bi'şey var; o da gün geçtikçe takıma daha çok ısındığı.. Devre arası kampını yedikten sonra, ikinci yarı Elano'nun, Lincoln ile mukayese edilemeyecek kadar takıma faydalı bir oyuncu olduğunu göreceksiniz. Yazın bir kenara..

Elano bugünki oyunuyla (Oynayabileceğinin yarısı olduğu halde) benim yüreğimi fethetmiştir.. Neler mi yaptı diye soran olursa daha ne yapsın derim...

Telegol konusunda tek söyleyeceğim bazen çelişkiye düşüyorum Ahmet Çakar ve bizim dışımızda futboldan anlayan yokmu diye ama cevap bulamıyorum..

Elano'ya gelince bugün henüz uyum sağlayamamış olmasına rağmen çok iyiydi. Oyundan da kötü olduğu için değil taktik değişiklik için çıktı. Rijkaard henüz uyum sürecinde olduğumuz için Ayhan'ı da alıp oyunu tutmak istedi ancak olmadı..

Olsun Elano'nun bu futbolu gün geçtikçe takıma fayda sağlar.. Hele bir de Baros iyileşip çok iyi de bir genç forvet önünde oldu mu. Değmeyin Galatasaray takımının oynadığı futbola..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt