#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Cem Kilic benden aldigin laflardan ilki zaten bunu diyor, dedim ki forvete yakin oynarsa degeri ortaya cikar, ki oynatildi ama yine kotuydu, bunun uzerine dedim ki demek ki isteksiz oldugu icin boyle her lafimi size acikliyacaksam isim uzun demektir.

neden elestiriliyor Elano, sanki bugün cok kötü oynadi, sadece iki kisi vasatti bence bunlar, Caner ve Dos Santostu ama Dos Santosun yeni geldigini düsünürsek sadece Caner bence etkili olamadi ve saha cok kötüydü, birde forvetimiz olmadigindan kazanamadik ama pozisyonlari degerlendirseydik simdi herkes Elano iyiydi felan filan diyecekti!

Neyse tamam. Emre Güngör Antalya maçında sağ bek oynadı herkes nasıl eleştirdi burada ama adam gerçek yeri stopere geçince kalitesini gösterdi. Elano'yu da bilmediği bir mevki için eleştirmek adama haksızlık olur.

Sen sürekli birilerini getiriyorsun takıma :) Elano çok değerli bir futbolcudur. Futbola farklı yönden bakan insanlar bunu çok iyi görebiliyor.

Scout rütbesini aldığına göre bilirsin. İngiltere de Brezilyalılar fazla sevilmez. Özel olanlar ve geleceği olanlar tercih edilir. Elano'da futbolculuk stili brezilyalı profili ile alakası olmadığı için İngiltere'ye transfer oldu. Sürekli milli takım da yer aldı. Sebebi belli taktik bilgisi ve pas yeteneği üst düzey olduğu için tercih ediliyor kendisi. Top rakipteyken de tembellik yapıp sırtını dönmüyor topa. Dunga'da bu yüzden kullanıyor onu.

Biz bu oyuncuyu deplasmandaki Antalya maçında keşfettik. O oyunuyla görmek için izliyoruz. O oyunuyla da izlemeye devam edeceğiz. Zaman zaman ilk yarıda Kayseri'ye attığı gollerden, zaman zamansa Pana maçındaki gibi kaleciyle karşı karşıya kalan rakibin ayağına kayarak golü önlemesiyle izleyeceğiz kendisini.

Bugünkü maçta forvet oynadı. Ayağına belkide 1 kere top geldi. Ondada Emre Çolak %100'lük bir gol kaçırdı.

Anlaşılacağı üzere Elano'yu tamamlayacak bir orta saha eksikliğini yaşıyoruz. Bazı maçlarda çok iyi oynuyor tek başına orta saha gibi gözüküyor. Bazen ise ne yapsa olmuyormuş gibi gözüküyor. İstikrar şu anlık tek problemi.

Zaten ana sistemimizde, yani 4-3-3 sisteminde en önemli oyuncudur Elano. Oyunu çift yönlü oynayan ve pas tekniği yüksek olan, aynı zamanda şutör özelliği de bulunan ve mücadele eden adamların sayısı dünyada azdır. Elano bu tanımlara uyan bir oyuncu. Forvetsiz kaldığımız şu dönemlerde Keita'yı orada oynatsa Rijkaard sağ kanatta etkinlik bitecek, Gio'yu oynatsa başka bir dert. Arda'yı oynattı, Elano'yu da değişmeli kullandı. Elano burada haliyle çok top alamadı, aldığı zamanda çok iyi kullandı bir 1-2 pozisyonda kaybetti o kadar.

Bunun haricinde işte dediğim gibi 4-3-3 sisteminde Elano'nun yanına bir adam alınacak sezon sonu Elano tarzında. O zaman şov olacak. Elano'da satılmayacak hiç bir şekilde. Eğer Rijkaard kafasındaki sistemi oturtmayı düşünüyorsa ki düşünüyor eminim, Elano gitmez bu takımdan. Siz bugün Xavi'yi getirin buraya, Elano'dan az daha etkili olur o kadar. Neden ? Yanında onu tamamlayacak oyuncu olmadığından. Xavi 1+2 şeklindeki orta sahada ilerde oynayacak 2'nin sağ bölgesinde işte. Top ona gelmeyecek, ataklar onla başlamayacak. Başladığı zaman kısa ve hızlı pas atacak Xavi, ama bir bakacak yanındaki kendisi gibi değil. Ne anlarım ben o işten ? Veya Xavi'yi koyun forvet veya forvet arkasına şu takımda iş yapar mı ? Yapamaz. Elano'da bu sıkıntıyı çekiyor işte.

neden kotu oynadigini anlamak guc gercekten, birseyler istedigi gibi gitmiyor sanki yada bana oyle geliyor

Cem Kilic benden aldigin laflardan ilki zaten bunu diyor, dedim ki forvete yakin oynarsa degeri ortaya cikar, ki oynatildi ama yine kotuydu, bunun uzerine dedim ki demek ki isteksiz oldugu icin boyle her lafimi size acikliyacaksam isim uzun demektir.

Hayri, adamın pozisyonunu bilmiyorsun daha neyin değeri çıkmasından bahsediyorsun. Sen bu adamı forvet arkası zannediyorsun, bugünde forvet arkası oynadı çok top gelmedi bunun için kızıyorsun adama. Bu adam Lincoln değil, bu adam Gerrard'tır, Xavi'dir, Lampard'tır. Böyle açıklarım ben sana bu durumu anca. Çift yönlü orta saha oyuncusu, mevkiisi ise orta sahanın tam ortası. Herkes izah etti bu durumu, herkes anlattı, anlamayan kalmadı ama sen hala forvet arkasında değeri belli olur diyorsun, olmaz, alakası bile yok...

Elano gibi adam az gördüm. Hiç bir kalıba uymuyor şu haliyle. Çift yönlüymüş, Xavi gibiymiş. Maç izlemesek bunları yutturursunuz adama.

Ayrıca nedir bu forvet arkası sevdası. Alex, Lincoln gibi oyuncular çok seviliyor forumda. Ama Elano gibi orta saha ve takım oyuncuları iyi oynadığında dahil beğenilmiyor.

Bir futbolcuya çift yönlü dendiği zaman savunma yönü Essien gibi olması bekleniyor. Biraz Fabregas'ı izlemek ilaç gibi gelecektir bize.

ya arkadaşlar elanoya çift yönlü diyorsunuz.Ama ben bu çift yönü maçlarda göremiyorum kusura bakmayın.Genel olarak baktığımda bu takımın kilit oyuncusu elano değil mehmet topaldır.bu maçtaki oyununa dikkat ettiniz mi bilmiyorum.

"Serhat Türkel" odanda Hıncal Uluç posteri varmı. Tarzınız inanılmaz benziyor?

Bir futbolcuya çift yönlü dendiği zaman savunma yönü Essien gibi olması bekleniyor. Biraz Fabregas'ı izlemek ilaç gibi gelecektir bize.

Fabregas'ın sol ayak serçe parmağı olamaz Elano, kusura bakma. Attığı efsane bir gol vardı geçen sezon. Almunia'dan aldı topu, sürerek gitti golünü attı. Elano böyle bir şey yapamaz.

baska birini getirsek yine boyle konusuruz kesinlikle

Arda forvet oynadı bütün maç. Elano onun arkasında serbest oynadı. 66-67 gibi kırmızı karttan sonra Elano da forvete geçti.

Hangi pozisyonda oynarsa oynasın hala etkisiz.

İnsanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz.Hala bir maça odaklanıp forvet arkasıydı şuydu falan diyorlar.Genel olarak performansına bakıldığında Elano bu takımda çok pasif oynuyor.

Fabregas'ın sol ayak serçe parmağı olamaz Elano, kusura bakma. Attığı efsane bir gol vardı geçen sezon. Almunia'dan aldı topu, sürerek gitti golünü attı. Elano böyle bir şey yapamaz.

Zaten tarzını benimsemekti konu. Bende Fabregas'ı örnek gösterdim. Okudukların ile anladıkların arasında baya fark var. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt