#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Xavi = Elano Tabii ki Xavinin teknik kapasitesi biraz daha yüksek; Fakat özellikleri benzer. Oyunun iki yönünü oynuyor. Arkadaşın dediği gibi, bir bakıyorsun gol atıyor, bir bakıyorsun bizim kalemizde kademeye giriyor.. Bravo..

Degil zaten sarkastik hamleler yapmis.

Xavi = Elano Tabii ki Xavinin teknik kapasitesi biraz daha yüksek; Fakat özellikleri benzer. Oyunun iki yönünü oynuyor. Arkadaşın dediği gibi, bir bakıyorsun gol atıyor, bir bakıyorsun bizim kalemizde kademeye giriyor.. Bravo..

Xavi defans, Elano ofans ağırlıklı çift yönlü oyuncu.

Çok iyi oynadın.

Milli takımı hakettiğini herkese kanıtladın.

Xavi mi defans ağırlıklı?

Bana göre Xavi önce defansı düşünen bir orta saha ama tabi akıl almaz asistlere de imza atabiliyor.

Su cift yonluyu bir anlatir misiniz, fazla abarttiniz cift yonlu cift yonlu diye goren de Gerrard sanacak. O kadar cift yonlu bir adam degil. Zaten cift yonlu olmasina da cok gerek yok enerjisini ileriye saklasin

Su cift yonluyu bir anlatir misiniz, fazla abarttiniz cift yonlu cift yonlu diye goren de Gerrard sanacak. O kadar cift yonlu bir adam degil. Zaten cift yonlu olmasina da cok gerek yok enerjisini ileriye saklasin

Aynen.

Elano çift yönlü diyoruz tamam da ne açıdan çift yönlü? En azından futbol sisteminin gereği olan top rakipteyken topun arkasına geçme kuralını iyi uyguluyor. Ara sıra pres yapıp rakibi döndürmemeye de çalışıyor. Zeki bir oyuncu olduğu için kademede yapıyor.

Bugün orta sahanın önünde, yani forvet arkasında felan oynamadı. Bildiğin sol içti. Görmediniz mi kaç kere solda gördük Elano'yu ? Caner topu aldığında felan direkt sol kanada felan kaydı çünkü sol iç bölgesinde oynuyordu. Ve bence geldiğinden beridir en iyi futbollarından birini oynadı. İnanılmaz güzeldi. Lincoln tarzı bekleyen taraftarlar da vardı, doğaldır... Onları da mahçup etmedi, Lincoln'den bile göremediğimiz çalımları yaptı. 80. dakikalarda 5-6 kişiyi birden çalıma dizdi, maç içinde de zaman zaman böyle hareketler yaptı. Defansa da zaman zaman yardım etti. Hatta maç başlarında gene çok önemli bir kademeye girdi, ben şaşırmadım ama Ömer Üründül felan baya şaşırdılar :) .

Dediğim gibi sol iç, sağ iç felan oynar Elano. 4-3-3 oynadık bir de bugün, bu da çok yaradı herkese. Keita'da formda olsa kazanırdık ama olsun. Başta Elano olmak üzere anladık ki 4-3-3 herkes için en hayırlısı. 2.forvet gibi oynatırsak Elano'yu oynayamıyor maalesef tam olarak...

Hücum yaparken bir Messi, savunma yaparken bir Essien olmasını tabi beklemiyoruz Hayri.

bugün fena oynamadi. her sey kondisyon da bitiyor. mevkiisi geregi cok kosmali, alan degistirmeli, top istemeli vs. Kondisyonu iyi oldugu zaman gösteriyor kendini. yoksa cok ciliz kalyior.

Sen ne kadar boş yorumlar yapıyosun!

Gerrad takımına ne veriyor ki şu an gerrad olsun!

Liverpool nerelerde görüyoruz!

Zaten Brezilya Milli takımının bankosu olması Gerrad olmasını gerektirmez!

Çift yönlü dediğina damlar Xavi gibi adamlardır.

Sadece hücümu oynayanlar ise, Alex, Diego gibi futbolculardır..

Çift yönlüye Lampard'ı da katabiliriz..

İleriye saklayacakmış enerjisini. Onun enerjisi tükenmez merak etme sen..

bence onun yanindaki oyuncular oona ayak uyduramiyor ne oyununu buyuk olcude etkiliyor

Çift yönlü dediğimiz, defansa da ofansa da yardım ediyor olması, mücadele etmesi, top kapması felan yani. Tam bir Gerrard, Xavi gibi felan değil Elano ama iyi yapıyor bu işi. Galatasaray'dayken felan çok gördüm ben defansa yardım ettiğini, kritik kademelere girdiğini. Bugün de maç başlarında çok kritik müdahale yaptı defansta mesela. Hatırladıklarımdan söyleyeyim ne bileyim Pana. maçı vardı mesela maçın başında taaa defanstan çıktı kademeye girdi spiker bile şaşırdı, Antep maçında forvetten bildiğin koştu topu kaptı ve oyun kurdu felan. Zaten maç içinde de top kapmak için çalışıyor, mücadele ediyor.

Tek yönlü dediğimiz Alex,Lincoln tarzı olsa defansa kadar gelip kademelere girmez, top kapmak için uğraş vermez, çok mücadele etmez.

Umarım az da olsa anlatabilmişimdir... Ayrıca Gerrard kadar Xavi kadar olsa burada işi ne Elano'nun :D ? 90 M € gibi fiyatlara Madrid'e felan giderdi heralde öyle olsa :) ...

Gerrard zaten futbola ön libero olarak başladı adamın Allah vergisi şut ve pas yeteneği var ikide çalım öğrenince çift yönlü oynamaya başladı :D

Çift yönlü dediğimiz, defansa da ofansa da yardım ediyor olması, mücadele etmesi, top kapması felan yani. Tam bir Gerrard, Xavi gibi felan değil Elano ama iyi yapıyor bu işi. Galatasaray'dayken felan çok gördüm ben defansa yardım ettiğini, kritik kademelere girdiğini. Bugün de maç başlarında çok kritik müdahale yaptı defansta mesela. Hatırladıklarımdan söyleyeyim ne bileyim Pana. maçı vardı mesela maçın başında taaa defanstan çıktı kademeye girdi spiker bile şaşırdı, Antep maçında forvetten bildiğin koştu topu kaptı ve oyun kurdu felan. Zaten maç içinde de top kapmak için çalışıyor, mücadele ediyor.

Tek yönlü dediğimiz Alex,Lincoln tarzı olsa defansa kadar gelip kademelere girmez, top kapmak için uğraş vermez, çok mücadele etmez.

Umarım az da olsa anlatabilmişimdir... Ayrıca Gerrard kadar Xavi kadar olsa burada işi ne Elano'nun :D ? 90 M € gibi fiyatlara Madrid'e felan giderdi heralde öyle olsa :) ...

Şunu anlamıyorlar yaa!

Hayret bir şey..

Ellerine sağlık..

Açıkçası Elano için 80 türlü kadro denedik, olmuyor, olmuyor. En güzeli satacaksın ve kurtulacaksın.

elano bu takıma uyum sağayacak diye ben takımımdan soğudum...yazık ya...gerçekten yazık...şu adama verilen paraya yazık...hemen brezilyada oynuyo falan savunmaları uyum saçmalıkları sistem kılıfları falan uydurmayın.futbol basit oyundur adam ilk yazrda topa 5 kere dokundu..bunu nasıl izah edebilir elanoyu savunanlar?? şaşırtmaca mı yapıyor kendince?:D bırakın bu işleri...

Bizde de pas özürlüsü olmayan bir ton adam var ama onlarla bile oynayamadı.Örnek:Arda,Kewell,Keita,Ayhan.Elano bir sezondur bir sıfır inşallah bundan sonra birşey yapar yoksa artık yeter.

Kafanızı kuma mı gömdünüz nerelerdesiniz? Pardon yeterki kötü oynasın. Sahne o zaman sizin.

xavi ile, gerard ile karşılaştırmanın çok bir manası yok.

gerard çok kuvvetli bir adam, belki teknik olarak Elano bir adım önde bile olabilir ama Gerard da deli gücü var. Haliyle Gerard defansif olarak daha etkili olabiliyor aynı zamanda hücum ederken yıkılmıyor.

Elano ya Xavi veya Gerard gibi rol biçmeye çok gerek yok, koy arkasına iki tane sağlam adam önlerinde oynasın bu kadar basit, yani bu adamdan deli gibi defans yapmasını da bekleyen de yok zaten. takım savunmasına katkı sağlıyacak kadar defansını yapsın yeter

Benim ne demek istedigimi Semih anladi, Cem aciklik getirdi, Dogukan'a da afiyet olsun. :o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt