#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Baydınız hakket ama ha.Kaç gündür aralıksız olarak biriniz çıkıyor,birini giriyor.Tek amacınız Elano'ya sallamak.

Hatta Serdar arkadaşında foruma üye olma amacı büyük ihtimalle Elano'ya sallamak adamın 80 küsür mesajı var hepsinde de Elano'ya sallıyor.

Elano dünyanın en kötü oyuncusu bile olsa yeter artık!Ciddiyim yeter kabak tadı veriyorsunuz.Beğenmiyorsan beğenme ama hergün Elano'yu aktif tutma topiğiymiş gibi girip sallamak nedir ya?

Bu adam öyle yada böyle sezon sonuna kadar oyuncumuz en az.Alışın şuna.Eğer yönetime veya teknik direktörlüğe geçebiliyorsanız, o zaman siz Elano'yu oynatmayın, satın.

Hepimiz anladık sizin Elano'yu sevmediğinizi ama artık yeter diyorum yine.Hergün burda aynı şeyleri okumaktan bıktım.Siz yazmaktan bıkmadınız.Şaşırtıcı bir şekilde de hiçbir ilerleme olmamasına rağmen(tartışma da) hala devam ettiriyorsunuz.Pes diyorum artık.

Xavi kadar olmasada, saydiklarinin hepsini yapiyor. Bu adama bosuna Milli Takimda bütün duran toplari kullandirmazlar. ;)

Takmisiniz bir Ankaragücü macina öyle salliyorsunuz. Bide Atletico, BJK, Antep, Pana, Antalya maclarinda oynayan Elano'yu anlatin bize.

Elano'nun kritik müdahelesi.

Gel Gidersin: Elano, Dinamo Bükreş maçında ne yaptı?

hep dediğim gibi elano yanlıiş değerlendiriliyor ,yanlış şeyler bekleniyor ondan..

öncelikle elano dediğiniz gibi bir oyuncu değil ,kesinlike top süren ,ileri geri calışan bir oyuncu değil ama ona yüklenen bu misyon yüzünden bunları yapmaya calışıyor fakat kazın ayağı öyle değil ,elano ince paslar atabilen soğukkanlı vede yanındaki oyuncuları oynatabilen iyi bir oyuncu ama asla box to box tabirine uymuyor ,uyması istenince zaten bu işin altından kalkacak durumda değil .. brezilya milli takımında oynaması meselesi ,evet boşuna oynamıyor brezilya milli takımında keza orta göbekde hem fiziksel olarak üst seviyede hemde ayakları düzgün 2 önliberoları var , bekleri,forvetleri falan hep teknik ,hareketli oyuncular ,fiziksel olarakda 80 yılların aksine milli takım oyuncuları bir hayli üst seviyede dolayısı ile onları oynatacak,keskin paslar atacak bir elano orada gayette iyi iş yapıyor ama elano brezilya milli takımında ileri geri calışıyor,orta sahada tempoyu ayarlıyor,gereğinde topu ayağında tutuyor ,rakibe omuz koyuyor ,top sürüyor gibi varsayımlar yanlış olur zatende bunları yapmıyor...

Yorumlardan anlaşılacağı gibi taraftarların büyük bir kısmı gitmesini eleştirmiş. İşte arada böyle gitmesini destekleyen taraftarlar mevcut. İlk senesinde Hughes yoktu ve herkes tarafından süper oynadığı belirtiliyor. İkinci senesinde Hughes geldi ve anlaşamadılar. Zaten kimin haklı olduğu belli oldu. City yönetimi Hughes'i şutladı. Gerek bize geldikten sonra, gerek Hughes'in gönderilmesi gibi etkenlerden de anlaşılacağı gibi sorun Elano'da değil, Hughes'taydı. Shaktar'da veya bizde disiplinle ilgili veya hoca ile ilgili en ufak sorunu yok. Bir tek Hughes'la var. Zaten Hughes'ı da yolladılar...

"Bu da link verdiğin DH forumundan bir arkadaşımızın mesajı ki zaten belirtmiştim yorumumda. Büyük kısmı üzüldü, arada böyle destekleyenler ortaya çıktı... Elano'yu rezil edeceğim diye gene rezil oldun kardeş kusura bakma ;

"

:)

Madem çok iyi oynamış neden hiç bi maç 90 dakika oynamamış?Rezil olan ben değil bu oyunuyla ayhan kadar olamayan elanodur.

Elano'yu neden transfer ettik biz? Ayhan'ın yerine mi? Yani Elano'dan ne bekliyorduk, orta sahada rakiple mücadele etmesini, risk almadan basit oynamasını, sağa sola pas yapmasını mı, yoksa rakip kaleye yakın oynayıp uzaktan şutla, ara paslarla, kenardan yapacağı ortalarla pozisyon yaratmasını mı? Benim bu güne kadar seyrettiğim Elano, Ayhan'ın yerine transfer edilmiş gibi duruyor ne yazık ki. Ben herkesten daha ümitliydim sezon başında, Lincoln'den daha fazla sorumluluk sahibi, defansif yönü daha kuvvetli, takımın hücum gücünü artıracak bir adam alındığını düşündüm. Man City forumlarına yazdım, salak herifler böyle adam bırakılır mı, diye. Ama gel gör ki Elano hiçbir katkı yapamadı, daha doğrusu benim ve benim gibi düşünenlerin beklediği katkıyı yapamadı.

Benim bildiğim Elano çok iyi bir futbolcu. Bakın çok yetenekli değil, spektaküler değil Lincoln gibi, ama takım oyunu için önemli bir oyuncu. Brezilya milli takımında dünyanın en iyi futbolcularıyla birlikte oynadığı için sorumluluk almasına veya ofansif oynamasına gerek kalmıyor, çünkü adamların bekleri bile yarısahanın ilerisinde oynuyor. O işi diğerleri hallediyor. Bizimki ise disiplinli, soğukkanlı, basit, risk almadan oynuyor. Tıpkı bizim şu anki sistemimizde oynamaya çalıştığı gibi. Ama burası Brezilya milli takımı değil. Bizdeki oyuncuların, özellikle ortasahaların ve beklerin kaliteleri ve kapasiteleri belli. Ayrıca Brezilya milli takımı bizim yediğimiz gibi pres yemiyor, çünkü adamlara pres yapmaya kalkanlar 5 yiyor. Milli takımda Elano'nun üstünde buradaki gibi bir baskı yok. Elano kafası rahat oynuyor ve iyi oynuyor ve milli takıma sürekli seçiliyor bu yüzden. Şimdi bir kere milli takımdaki performansı ile bizdekini karşılaştırmayın, elma ile armut gibi olur.

Elano box-to-box bir orta saha oyuncusu mudur? Elano'nun box-to-box olmadığı gün gibi ortadadır. Bir kere Brezilya futbolunda böyle birşey yok. İkincisi Elano'nun yeteneği fazla gelir. Elano'nun yeteneklerini kullanabilmesi için hücumu düşünmesi gerekir öncelikle. Defansif yeteneği zayıftır. Zaten Xavi, İniesta, Gerard, Lampard gibi adamlar da öyle değil, ofansif yetenekleri daha yüksektir bu gibi oyuncuların. Ha bir Xabi Alonso dersin, anlarım. Bir nebze box-to-box sayılabilir. Ama diğerlerinin zaten belli bir etikete ihtiyacı yok. Bunlar işlerini en iyi yapan, teknikleri yüksek, oyun zekaları yüksek, dünyada başka örnekleri olmayan adamlar. Elano'yu bunlarla karşılaştırmak son derece komik kaçıyor, en başta Elano'yu değersizleştiriyor.

Önce Elano'nun Man City'deki performansına, sonra bizdeki performansına bakmak, ondan sonra performansı nasıl yükselebilir diye düşünmek lazım. City'de ilk sezonunda yeni kurulmuş bir takımla sezonun ilk yarısında harikalar yaratan bir Elano. 6 kişilik defansif bloğun (4 savunma 2 defansif orta saha) önünde 3 hücumcunun arkasında oynayan bir Elano. Shaktar'dan zaten fizik olarak hazır gelmişti. Tekniğiyle birleştirince ve doğru yerde oynatılınca iyi bir oyun çıktı ortaya. İlk sezonunda hiçbir zaman buradaki gibi koşmak mücadele etmek zorunda kalmadı. O işi City'de başkaları yaptı (Ireland vs.). Sonra Eriksson gitti, Hughes geldi. Hughes, Eriksson'dan farklıdır, kora kor mücadele eden, basit oynayan, düz orta saha oyuncularını ve kanatlardan hızlı çıkan, defansın arkasına sarkabilen hücumcuları sever. 4-4-2 taktiğini tercih eder. Bu sistemdeki orta saha oyuncularının karakteristik olarak defansif yönleri kuvvetli olmak zorundadır. Top çalma becerisi olan, mücadele gücü yüksek, takımı hücuma hızlı bir şekilde çıkarabilecek adamlar tercih edilir. Elano bu sistemde pek fazla forma bulamadı. City'nin sakatlık, ceza, formsuzluk veya rakip takım sebepleriyle 4-4-2 kurgusuyla oynayamadığı maçlarda forma buldu, onlarda da vasatı aşamadı. Aşması da mümkün değil zaten, Elano Hughes'un tercih edeceği bir adam değil. Elano ayrılırken çok eleştirenler de oldu, övenler de oldu. Ama en yaygın eleştiri, zaman zaman oyundan kopması, orta sahada çok top kaybı yapması ve hücuma yeterince destek vermemesi, en önemlisi istikrarlı bir oyuncu olmamasıydı. Tanıdık geldi mi?

Buradaki performansı da pek farklı değil. Biz Elano'yu maç alsın veya çevirsin, takımın saha içindeki lideri olsun diye getirdik, kmse aksini iddia etmesin. İkinci bir Ayhan'a ihtiyacımız yoktu çünkü. Orta sahada çakılı oynayan, rakip takımın orta saha futbolcularıyla boğuşan bir Elano'yu gördükçe üzülüyorum, çünkü onun gerçekte neler yapabileceğini biliyorum. Bunu bilen diğer arkadaşların da Elano'yu sırf adı ve milliyeti yüzünden övmek yerine, doğru yerde oynatılmadığı ve bu yüzden verimli olamadığı için eleştirdiğini görüyorum zaten. Uzun lafın kısası biz Elano'dan takımı tek başına şampiyon yapmasını, gol veya asist kralı olmasını değil, hücuma daha fazla katkı yapmasını, zekasıyla oyuna yön vermesini, doğru pasları atmasını bekliyorduk.

Açıkçası bu sezon benim en büyük hayal kırıklığım Elano'dur. Umarım seneye orta sahaya en az iki aklı başında pas yapabilen, oyun görüşü ve zekası yüksek, mücadeleci oyuncular alınır, ki böylece hem daha iyi, daha özgür, daha yaratıcı bir Elano görürüz, hem de bu sene orta sahada çektiğimiz sıkıntıların hiçbirini çekmeyiz. Ama daha önce bir arkadaşın söylediği gibi, gerçek Elano'yu seyredebilmek için bir 15 milyon Euro daha mı harcamamız gerekiyor, burası da oldukça düşündürücü.

:tiphat:

Alex mi Elano mu :)

yılın sorusu her sene bize gelen brezilyalılarla yaparlar bu kıyası :)

bu soruyu yazılan bazı eleştirel yorumların aynen buna benzer olmasından dolayı sordum. Elano kalitesini her maç gösteren bi adam. geçiniz eleştirilere maç içerisinde cevabı veriyor.

Ayrıca ilk senesinde tutan hiçbir brezilyalı görmedim Türkiyede. Hepsi vasat oynar. Elano bu yargıyıda yıktı..

Milli takıma bakarsak ibrahim üzülmezde oynuyor milli takımda hüseyin cimşirde oynamıştır..Meirada milli takımda oynuyordu..Somut şeyler lazım somut sahada konuşsun elano

Artık Elano box-to-box mu, Elano iyi mi kötü mü tartışmalarına son versek çok iyi olur.

Bir sürü olağan üstü pası var ama 2.05'teki pas nedir arkadaş öyle ya. Nasıl bir oyun zekasıdır, nasıl hızlı düşünmedir, nasıl pastır o öyle ? Oha dedim resmen.

Bunu kimse konusmaz, cogu kisi günlük yasadigi icin sadece Ankaragücü macinda oynayan Elano konusulur. :asd:

Madem çok iyi oynamış neden hiç bi maç 90 dakika oynamamış?Rezil olan ben değil bu oyunuyla ayhan kadar olamayan elanodur.

Taraftarlar gitti diye şöyle diyor böyle diyor dedin, fakat öyle çıkmadı. %80 yani çok büyük bir çoğunluk gitmesini eleştirenlerdi. Elano'yu rezil edeyim derken kendin rezil oldun bir nevii. Bırak artık bu adama laf atmayı. Ne derdin var anlamadım ? Kan davası mı var aranızda ? Başka birşey mi var ? Durumu o noktaya getiriyorsun ki durup dururken yok şu şöyle demiş şu şöyle olmuş diyorsun o bile doğru çıkmıyor gene lafı yiyorsun.

Ayrıca bir daha bu tür eleştrilere cevap vermeyeceğim demiştim, fakat öyle laflar ediyorsunuz ki sırf buradaki Galatasaray'lı arkadaşlarımız bilgilensin diye cevap vermek zorunda kalıyorum.

Lütfen, sizden rica ediyorum bu konuyu böyle kirletmeyin. Beni de cevap vermeye zorlamayın. Eğer konuşacaksınız Elano'yu, doğru ve düzgünce konuşun, düzgünce eleştirin. Bakın lütfen diyorum rica ediyorum sizden. Bu tür saçma mesajlarla bir yere varamazsınız. GSCimbom forumu yöneticilerimiz sizi Galata Sarayı Efendileri rütbesine getirmişler, o rütbeye layık görmüşler. Benim haddime değil bu tür şeyleri söylemek ama lütfen bu rütbenin hakkını vermeye çalışın. Foruma ve forumun kalitesine az bir katkım olsun diyorsanız yapmayın. Lütfen...

Taraftarlar gitti diye şöyle diyor böyle diyor dedin, fakat öyle çıkmadı. %80 yani çok büyük bir çoğunluk gitmesini eleştirenlerdi. Elano'yu rezil edeyim derken kendin rezil oldun bir nevii. Bırak artık bu adama laf atmayı. Ne derdin var anlamadım ? Kan davası mı var aranızda ? Başka birşey mi var ? Durumu o noktaya getiriyorsun ki durup dururken yok şu şöyle demiş şu şöyle olmuş diyorsun o bile doğru çıkmıyor gene lafı yiyorsun.

Ayrıca bir daha bu tür eleştrilere cevap vermeyeceğim demiştim, fakat öyle laflar ediyorsunuz ki sırf buradaki Galatasaray'lı arkadaşlarımız bilgilensin diye cevap vermek zorunda kalıyorum.

Lütfen, sizden rica ediyorum bu konuyu böyle kirletmeyin. Beni de cevap vermeye zorlamayın. Eğer konuşacaksınız Elano'yu, doğru ve düzgünce konuşun, düzgünce eleştirin. Bakın lütfen diyorum rica ediyorum sizden. Bu tür saçma mesajlarla bir yere varamazsınız. GSCimbom forumu yöneticilerimiz sizi Galata Sarayı Efendileri rütbesine getirmişler, o rütbeye layık görmüşler. Benim haddime değil bu tür şeyleri söylemek ama lütfen bu rütbenin hakkını vermeye çalışın. Foruma ve forumun kalitesine az bir katkım olsun diyorsanız yapmayın. Lütfen...

Ne rezil olcam yahu zaten herkes demiş deplasmanlarda iyi oynamadığını oyundan çabuk koptuğunu..Hata biri yazmıış siz bana iyi oynadığı 3-4 maçını söyleyin ben size kötüsünü bir sürü sayaırım diye.

Elano şuan 20 asisti 10 golü var ligde evet ben yanılıyorum pas yüzdeside %99 larda zaten topkapmadada birinci hep..

Elano box-to-box bir orta saha oyuncusu mudur? Elano'nun box-to-box olmadığı gün gibi ortadadır. Bir kere Brezilya futbolunda böyle birşey yok. İkincisi Elano'nun yeteneği fazla gelir. Elano'nun yeteneklerini kullanabilmesi için hücumu düşünmesi gerekir öncelikle. Defansif yeteneği zayıftır. Zaten Xavi, İniesta, Gerard, Lampard gibi adamlar da öyle değil, ofansif yetenekleri daha yüksektir bu gibi oyuncuların. Ha bir Xabi Alonso dersin, anlarım. Bir nebze box-to-box sayılabilir. Ama diğerlerinin zaten belli bir etikete ihtiyacı yok. Bunlar işlerini en iyi yapan, teknikleri yüksek, oyun zekaları yüksek, dünyada başka örnekleri olmayan adamlar. Elano'yu bunlarla karşılaştırmak son derece komik kaçıyor, en başta Elano'yu değersizleştiriyor.

alkan gültekin yukarıda yazdıkların içindeki xavi,iniesta,gerard,lampard gibi oyuncular zaten box to box değil defasif yönleri zayıf demişsin ama bu resmen komedi olmuş ,yani bir ton yazı yazmışsın içinden cıkan sonuc böyle bir topdan komedi ile havaya ucmuş gitmiş... bak öncelikle : gerard ve lampard bizim meşhur önliberolarımızdan en az 3-4 kat daha fazla defansif özelliklere sahip oyunculardır ,box to box un kralıdır ,kitabını yazmışdır bu oyuncular aynen xavi de böyledir .. yani sen box to box oyuncunun dünya üzerindeki nadir vede en iyi örneklerine yok bunlar öyle değil dersen kendine güldürürsün.. kusuruma bakma ama bunu söylemek durumundayım...

Bu oyuncuların defansif yönleri zayıf demedim, ofansif yönleri daha kuvvetli dedim. Defansif yanı zayıf dediğim oyuncu Elano. Bunu kabul etmek de zor değil. Öncelikle yazılanı daha dikkatli okumayı öğrenmeni tavsiye ederim.

Baydınız hakket ama ha.Kaç gündür aralıksız olarak biriniz çıkıyor,birini giriyor.Tek amacınız Elano'ya sallamak.

Hatta Serdar arkadaşında foruma üye olma amacı büyük ihtimalle Elano'ya sallamak adamın 80 küsür mesajı var hepsinde de Elano'ya sallıyor.

Elano dünyanın en kötü oyuncusu bile olsa yeter artık!Ciddiyim yeter kabak tadı veriyorsunuz.Beğenmiyorsan beğenme ama hergün Elano'yu aktif tutma topiğiymiş gibi girip sallamak nedir ya?

Bu adam öyle yada böyle sezon sonuna kadar oyuncumuz en az.Alışın şuna.Eğer yönetime veya teknik direktörlüğe geçebiliyorsanız, o zaman siz Elano'yu oynatmayın, satın.

Hepimiz anladık sizin Elano'yu sevmediğinizi ama artık yeter diyorum yine.Hergün burda aynı şeyleri okumaktan bıktım.Siz yazmaktan bıkmadınız.Şaşırtıcı bir şekilde de hiçbir ilerleme olmamasına rağmen(tartışma da) hala devam ettiriyorsunuz.Pes diyorum artık.

Abi adamalr Elanoya sallamakdan haz alıyo Eleştiriye varım ama bılgısız sahte içi bos elestırıler mıdemı bılandırıyo...Sanırsam panikatak geliyo bunlara eleştirmem lazııımmm diyolar gelıyolar eleştiriyolar ohh diyip rahatlıyolar hastalık bu hastalık...:cool:

Elano'yu eleştirmekten haz almak ne demektir ya? Kim takımının en pahalı, en umut verici, en yetenekli oyunculardan birini eleştirmekten zevk alır? Saçmalamayın. Herkesin eleştirmeye hakkı var, üstelik çok şeyler beklenen bir oyuncunun kapasitesini gösterememesini herkes eleştirebilir. İstenilenin altında kaldığı ortada, biz de nasıl daha iyi olabilir diye fikir alışverişi yapıyoruz. Hala eleştirmeyin, cart curt diyorsunuz. Nasıl bir sansürcü mantıktır bu, anlayamıyorum. Birşeyin daha iyi olmasını istiyorsanız, eleştirmeniz, hataları göstermeniz, daha iyi nasıl olur diye fikir yürütmek gerekir. Oturup herşey mükemmelmiş gibi davranmanın ne kimseye, ne Elano'ya, ne Rijkaard'a, ne de kulübe yararı var.

Elano'yu eleştirmekten haz almak ne demektir ya? Kim takımının en pahalı, en umut verici, en yetenekli oyunculardan birini eleştirmekten zevk alır? Saçmalamayın. Herkesin eleştirmeye hakkı var, üstelik çok şeyler beklenen bir oyuncunun kapasitesini gösterememesini herkes eleştirebilir. İstenilenin altında kaldığı ortada, biz de nasıl daha iyi olabilir diye fikir alışverişi yapıyoruz. Hala eleştirmeyin, cart curt diyorsunuz. Nasıl bir sansürcü mantıktır bu, anlayamıyorum. Birşeyin daha iyi olmasını istiyorsanız, eleştirmeniz, hataları göstermeniz, daha iyi nasıl olur diye fikir yürütmek gerekir. Oturup herşey mükemmelmiş gibi davranmanın ne kimseye, ne Elano'ya, ne Rijkaard'a, ne de kulübe yararı var.

Abi adamalr Elanoya sallamakdan haz alıyo Eleştiriye VARIM ama bılgısız sahte içi bos elestırıler mıdemı bılandırıyo...Sanırsam panikatak geliyo bunlara eleştirmem lazııımmm diyolar gelıyolar eleştiriyolar ohh diyip rahatlıyolar hastalık bu hastalık...

Abi adamalr Elanoya sallamakdan haz alıyo Eleştiriye varım ama bılgısız sahte içi bos elestırıler mıdemı bılandırıyo...Sanırsam panikatak geliyo bunlara eleştirmem lazııımmm diyolar gelıyolar eleştiriyolar ohh diyip rahatlıyolar hastalık bu hastalık...:cool:

Evet çok zevkli oluyor elanoyu eleştirmek.. :) Hey Allahım yaa.

Şuan defans ve ileri üçlümüz mükememl olduğu halde orta sahadaki oyuncuların beceriksizliğinden iyi oyun oynayamıyoruz..Ve bu adamlar içinde en çok bişey yapması gereken adam hiçbirşey yapmıyor ve bu beni sinir ediyor..Futbolu biliyosanız sizide sinir etmesi lazım..

Ama öyle bir elanoyu savunma durumuna geçmişiniz ki forumda arda elanoya pas atmıyor pas almıyor arda elanoyu takımdan dışlamaya çalışıyor gibi konular bile konuştunuz..

Günümüz futbolunda artık başarı olmanın yolu orta sahadan geçiyor Barcelona ispanya ileri üçlüsü mükemmel olduğu için değil orta sahaları çok iyi olduğu iiçin maç kazanıyorlar..Bugün mesela mükememl oynayan messi neden arjantin milli takımında verimli olamıyor hatta çok kötü oynuyor çünkü hala veron felan oynuyor arjantinde..

Yani bakın

------M.topal------

Emre bel---Hamit----

En basitinden böyle bir orta sahamız olsa iinanın oldukça iyi oynardık..4-3-3 neden oynayamıyoruz neden iyi pas yapamıyoruz(geri pasları kaleci defans arasındaki pasları saymıyorum) orta saha zafiyeti yüzünden..Ama size elanonun daha bugüne kadar hiç asist ve tehlikeli gol pozisyonu olmamış pasları sizi tatmin ediyor..

Ben elanodan hücümu yönlendirmesini pas trafiğini sağlamasını liderlik yapmasını bekliyorum..Yok yanındaki oyunculara kötü felan demeyin elanoda bunlardan farklı durmuyor yani..Emre belozoğluunnda yanında oynayan adamlar kötü ama adam nasıl liderlik yapıyor top kapıyor dönen topları alıyor oturun bir fenarbahçe maçını izleyin llütfen en basitinden.

Bugün mesela mükememl oynayan messi neden arjantin milli takımında verimli olamıyor hatta çok kötü oynuyor çünkü hala veron felan oynuyor arjantinde..

Demissin işte kendın kendı cevabını verıyosun;Tam tersi Elano için geçerli..Az sabredin yaaa allh allh...

elanonun verimli oynayabilmesi için yanında oynayan diğer orta saha oyuncularının defansif olarak üst düzey olması şart,pas alışverişlerinin de en azından vasat üzeri olması lazım,yani kalite ve denge...bizdekiler iyi kesici olmadığı gibi pas alışverişleri de rezalet;barış-sarp ı bedava versen melih bile almaz takımına...lincoln-alex gibi direkt sonuca tesir eden bir tarzı olmadı önceki takımlarında da,brezilya ve shaktar dahil...hep dediğim,tsl den örnek vermek gerekirse ernst-emre b. ile birlikte oynasa belki de başka her futbolcu dan daha fazla katkısı olurdu takıma...seneye böyle lider vasıflı ve kaliteli (tabi emre gibi çirkef olmasın mümkünse) 2 tane oyuncu ile birlikte avrupa maçlarıda dahil çok keyifli maçlar izletir diye düşünüyor ve umuyorum...

Bugün mesela mükememl oynayan messi neden arjantin milli takımında verimli olamıyor hatta çok kötü oynuyor çünkü hala veron felan oynuyor arjantinde..

Demissin işte kendın kendı cevabını verıyosun;Tam tersi Elano için geçerli..Az sabredin yaaa allh allh...

Bence iyi oku orayı.. :) Burda veron konmumunda olan elano..

tamam ya gönderelim elano yu lanet olsun:D,xavi gibi oynamıyo zaten onu alırız, veya aldığım istihbarata göre gerrard,lampard ın kulüplerinde mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği söylendi onlarda olabilir:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt