Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer
Son 15 dakikada oynadigi mevkide oynasin artik lutfen. Kaleye 50 metre uzak oynayinca ya geri ve yan pas ya da uzun pas zorluyor. Ceza sahasi ve cevresinde cok iyi adam.
Katılıyorum. Artık Rijkaard'ı bu konuda eleştiriyorum ben de. Tamam geride oynayabilir Rijkaard'ın da düşüncesi vardır ama bu şekilde olmuyor bence.
Elano bugün maçı ön libero tamamlasaydı bu kadar bile övülmezdi. Çünkü son 15 dakika ileriye çıktı ve 2 pozisyon oluşturdu, 1 pozisyona girdi.
Asıl o 10 dakikalık oyunu ölçüdür.Cem'in yazısını kanıtlar niteliktedir o 10 dakika.Adam rakip kaleye yakın oynadığı her maç etkili oluyor.Rezil oynadığı bir maçta sadece 10 dakika ileri çıkıyor 3 tane gol pozisyonu buluyoruz.Tesadüf mü bu?
Dediğimin çıkması beni sevindiriyor. En azından emeklerimin karşılığını alıyorum bir nevii
Manisa gol için yüklenmeye başlamıştı.Yani anlayacağın defansı boşladılar.10 dakikadaki yaptıklarıyla hemen gökelre çıkarmayın.
Bu da Giovani ve Kasımpaşa olayına döndü. O maçta da Kasımpaşa açıktı ondan iyi oynadı diyenler vardı ama asıl olay ondan değildi, Giovani'nin özgüven sorunu yavaş yavaş kalkıyordu ortadan. O maçtan sonra da bu görüşün doğru olduğu iyice ortaya çıktı. Elano'nun da böyle. Elano böyle ileriye yakın oynadığı her maç muhteşemdi.
Ve son birşey eklemek istiyorum. Maçı seyretmedim, sadece özetine baktım. Fakat radyodan dinleme fırsatım oldu. İlk yarı dinlediğime göre baya bir top kaybı yapıp çok kötü bir oyun ortaya koydu. İkinci yarı ise son 20 dakika felan sanırım etkili olmaya başladı. Son 15 dakikada ileride oynadı biraz zaten ve özetlerden de seyrettim 3 pozisyon birden bulmuşuz Elano sayesinde.
Tabii bu son 15 dakikada ki oyunu ilk yarıda ki kötü oyununu gölgelemez. Ön libero felan oynayabilir, alışık olmadığı mevkiilerde de oynayabilir ama geçmiş maçlarda bu kadar top kaybı felan yapmıyordu.
İnşallah iler ki maçlarda önde oynar. Artık kısa vaadeyi düşünmek lazım bu son 4 maçta. Sistemden taviz bile vermeliyiz gerekirse. Çünkü bu kısa vaadede ki başarı gelecek için önemli. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak lazım bir şekilde...