#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Seneye bekleyin görün arkadaş Elano'nun yanına bir tane adam gibi oyuncu alınsın da o zaman görün Elano'yu..

Bu lafta efsane oldu he. :D

Bir zamanlar guiza bizde olsa gol kralı olur geyiğide vardı.

Elano önce kendi kalitesini göstersin.Yoksa bende diyeyim m.sarpın yanına iyi adam gelsin görün siz m.sarpı.

Aynı olay.

İkiside kalitesini göstermiyor mesela.

Bence kimse Elano'dan ne istediğini bilmiyor.

Ağzı olan konuşuyor.

Bu lafta efsane oldu he. :D

Bir zamanlar guiza bizde olsa gol kralı olur geyiğide vardı.

Elano önce kendi kalitesini göstersin.Yoksa bende diyeyim m.sarpın yanına iyi adam gelsin görün siz m.sarpı.

Aynı olay.

İkiside kalitesini göstermiyor mesela.

Dostum sen gereksiz tartışma yaratmak konusunda bir ustasın. İnan bana bu konuda senin eline kimse su dökemez. Hani bilmesek Elano'nun neler yapabileceğini belki senin gibi her konuda ustaca kıvırıp konuyu döndürebiliriz. Belki o zaman senin eline su döker duruma geliriz.

Şimdi bir yanda M.Sarp adamın oynadığı en büyük klüp Bursaspor. Yetenekleri sınırlı bir oyuncu. Adamın mevkisi belli. Galatasaray'a en fazla bu kadarını katar. Sen M.Sarp'ın yanına tutup Xavi'yi Fabregas'ı getirsen M.Sarp'ın vereceği katkı en fazla bu kadar olur.

Elano'ya bakıyoruz. Yanında önünde arkasında sürekli verkaça girebildiği paslaşabildiği aklıyla oynayabilen adamlarla oynamış.Shaktar'da Matuzalem'le, City'de Johnson'larla, Brezilya'da Kaka'larla oynamış bir adam. Sen tutup bunun yanına M.Sarp'ı koyarsan veya Elano'nun yeteneklerini sınırlayacak bölgede oynatırsan Elano'dan verim merim alamazsın. O bölgede şu an Elano'dan iyisi yok takımda. Ayhan diyeceksiniz. Ayhan eski formundan çok uzakta yan top geri top ve yaptığı top kayıplarını biliyoruz sene başında.

Hani kıyaslama hiç yapmak istemiyorum ama Ayhan Elano gibi 50 m'lik paslar atamaz. Elano'da belki Ayhan kadar top kapamaz veya pres yapamaz ama Elano hücum oyuncusudur ve Rijkaard takıma Caner'i solbek oynatmaya çalışıp yeni bir solbek kazanmaya çalışıyorsa. Hayatı boyunca ofansif veya tek yönlü oynamış bir adamdan da çift yönlü bir maestro yaratmayı düşünmüştür belki.

Hiç bu açıdan baktınmı arkadaş.

Sırf bu tartışmalar bitsin diye bile göndeirlmesine razıyım Elano'nun. Her girdiğimde hep aynı tartışmalar, aynı savunmalar, aynı suçlamalar... Elano'yu amatör topçu yapanlar da, abarta abarta göklere çıkaranlar da artık bir ortak noktada buluşamayacaklarını anlasınlar. Elano kötü oyuncu mudur, hayır. Galatasaray'da kötü oynuyor mu, evet. Seneye daha iyi oynayabilir mi, evet. Peki yine oynayamayabilir mi, o da evet. Bu tartışmalar bir yere varmaz çünkü tartışmalar sadece karşıdakini küçük düşürmeye yönelik oluyor. Kimsenin fikir alışverişinde bulunmaya niyeti yok, çünkü kimse kendisinden taviz vermek istemiyor.

Elano transfer edildiğinde çok sevinmiştim, inanamamıştım. Artık bizde mi tutmadı, ben mi yeterince tanımıyor muşum, isme mi aldanmışım bilmiyorum ama burada en azından benim beklentilerimi karşılayamadığı ortada. Beklentilerim nedir? En genel olarak daha ofansif oynaması. Çünkü bu şekilde oynadığı zaman en azından bu halinden daha verimli olduğunu gördük, nitekim İngiltere'de, Ukrayna'da da daha çok burada gösterdiği performansla öne çıkmış bir isim. Kimse Elano'yu defansif yönü kuvvetli diye almadı ama şu andaki haliyle bu şekilde oynuyor. City'de yaptıklarını bilmesem, yaratıcı bir oyuncu olduğunu bilmesem bu adam bu kadar, vasat bir oyuncu derdim ama o da değil işte.

Elano'nun durumu biraz karışık, seneye bu performansının üstüne çıkabilir ama çıkamayadabilir. İyi bir teklife rağmen Elano'nuyu takımda tutmak demek bu riski almak, yani bir nevi Elano'nun elde patlama riskini almak demektir. Bakın Fenerbahçe'ye, Güiza'yı ilk başarısız sezonunun ardından gelen tekliflere rağmen takımda tuttu, daha iyi olacağına inandı ama aldığı bu risk pahalıya mal oldu. Biz de eğer Elano'yu Dünya Kupasın'dan sonra gelecek tekliflere rağmen takımda tutarsak bu riski alıyoruz demektir.

Rijkaard takıma geldiğinden beri kadro seçiminde hatalar yapmadı mı, yaptı. Ama ne dedik onun sonuna kadar arkasındayız dedik. Elano'nun kötü oynadığı maçlar kadar iyi oynadığı maçlar da oldu. Ona neden sabredemiyoruz anlamıyorum. Hani Lincoln'e ilk senesinde ona çok sabır göstermiştik. Hatta en çok sabır gösterenlerden biri de bendim. Çünkü yıllardır duyduğumuz 10 numara hasretimizi giderecekti. İmzayı attığı gün Store'a koşup formasını alan da bendim. Ama Elano'nun neden arkasında duramıyoruz Lincoln'un durduğumuz kadar..

Rijkaard takıma geldiğinden beri kadro seçiminde hatalar yapmadı mı, yaptı. Ama ne dedik onun sonuna kadar arkasındayız dedik. Elano'nun kötü oynadığı maçlar kadar iyi oynadığı maçlar da oldu. Ona neden sabredemiyoruz anlamıyorum. Hani Lincoln'e ilk senesinde ona çok sabır göstermiştik. Hatta en çok sabır gösterenlerden biri de bendim. Çünkü yıllardır duyduğumuz 10 numara hasretimizi giderecekti. İmzayı attığı gün Store'a koşup formasını alan da bendim. Ama Elano'nun neden arkasında duramıyoruz Lincoln'un durduğumuz kadar..

Çünkü, Elano Lincoln'un Ayak tırnağının etinin kemiği olamaz. Lincoln hiç oynamadı diyorlar en az 9-10 maç kurtardı. Elano hangi maçları kurtardı? :)

Sırf bu tartışmalar bitsin diye bile göndeirlmesine razıyım Elano'nun. Her girdiğimde hep aynı tartışmalar, aynı savunmalar, aynı suçlamalar... Elano'yu amatör topçu yapanlar da, abarta abarta göklere çıkaranlar da artık bir ortak noktada buluşamayacaklarını anlasınlar. Elano kötü oyuncu mudur, hayır. Galatasaray'da kötü oynuyor mu, evet. Seneye daha iyi oynayabilir mi, evet. Peki yine oynayamayabilir mi, o da evet. Bu tartışmalar bir yere varmaz çünkü tartışmalar sadece karşıdakini küçük düşürmeye yönelik oluyor. Kimsenin fikir alışverişinde bulunmaya niyeti yok, çünkü kimse kendisinden taviz vermek istemiyor.

Elano transfer edildiğinde çok sevinmiştim, inanamamıştım. Artık bizde mi tutmadı, ben mi yeterince tanımıyor muşum, isme mi aldanmışım bilmiyorum ama burada en azından benim beklentilerimi karşılayamadığı ortada. Beklentilerim nedir? En genel olarak daha ofansif oynaması. Çünkü bu şekilde oynadığı zaman en azından bu halinden daha verimli olduğunu gördük, nitekim İngiltere'de, Ukrayna'da da daha çok burada gösterdiği performansla öne çıkmış bir isim. Kimse Elano'yu defansif yönü kuvvetli diye almadı ama şu andaki haliyle bu şekilde oynuyor. City'de yaptıklarını bilmesem, yaratıcı bir oyuncu olduğunu bilmesem bu adam bu kadar, vasat bir oyuncu derdim ama o da değil işte.

Elano'nun durumu biraz karışık, seneye bu performansının üstüne çıkabilir ama çıkamayadabilir. İyi bir teklife rağmen Elano'nuyu takımda tutmak demek bu riski almak, yani bir nevi Elano'nun elde patlama riskini almak demektir. Bakın Fenerbahçe'ye, Güiza'yı ilk başarısız sezonunun ardından gelen tekliflere rağmen takımda tuttu, daha iyi olacağına inandı ama aldığı bu risk pahalıya mal oldu. Biz de eğer Elano'yu Dünya Kupasın'dan sonra gelecek tekliflere rağmen takımda tutarsak bu riski alıyoruz demektir.

Elanonun özellikleri meydana çıktı ama..

Mesela bu adam tempolu değil..

top saklaması kötü kolay top kaybediyor.

Lider olacak biri değil.

Top sürmede iyi değil.(hiç ayağında top tutup kaleye yöneldiğini görmedim not: şimdi 1-2 örnek bulup geçmeyin karşıma ben genelden bahsediyorum)

hızlı değil

Top kapma gücü fazla değil vs..

Yani bunların yanına adam gelmesiyle alakası yok elano benim istemediğim tarz bir adam.Ben seneyede sizin bile memnun kalacağını zannetmiyorum

Çünkü, Elano Lincoln'un Ayak tırnağının etinin kemiği olamaz. Lincoln hiç oynamadı diyorlar en az 9-10 maç kurtardı. Elano hangi maçları kurtardı? :)

İlk senesinde mi kurtardı o kadar maçı. Lincoln hiç ön libero oynadı mı peki. Tamam belki Lincoln Türkiye'ye gelen en yetenekli oyunculardan birisiydi ama karakter konusuna gelelim bir de. İzinsiz ülkesine kaçan, teknik direktörüne küfür eden, ilk senesinde deplasmana istediği zaman gidip istediği zaman gitmeyen, ota b*ka alınan bir insandı.

Lider olacak biri değil.

Top sürmede iyi değil.(hiç ayağında top tutup kaleye yöneldiğini görmedim not: şimdi 1-2 örnek bulup geçmeyin karşıma ben genelden bahsediyorum)

hızlı değil

Yani bunların yanına adam gelmesiyle alakası yok elano benim istemediğim tarz bir adam.Ben seneyede sizin bile memnun kalacağını zannetmiyorum

Zaten en fazla 1-2 örnek bulabiliriz. Çünkü adam sene başından bari defansif oynuyor.

Neill bile yapabiliyor bunu defansif oynamakla alakası yok.

Neill'da gerektiğinde yapıyor Elano'da. Hastalık mı bilmiyorum ama sürekli Elano'yla takımdaki herhangi birini kıyaslıyorsun. Emre Çolak'ı, Ayhan'ı,hatta Servet ve Neill'ı bile. Sıra kimde Leo Franco'da falan mı?

Lider olacak biri değil.

hızlı değil

şimdi bak sen cem arkadaşımızla sürekli tartışıyosun bu konuda,ben elano yu ne beğeniyorum ne beğenmiyorum(lincoln ü sevmiyorum ayrı)bak

1-)senin dediğin kadar vasıfsız bi adam nasıl milli takımda hep oynar

2-)inter milan da kendisiyle ciddi ilgilendi

3-)bu kadar vasıfsız bi adama kimse bu paraları vermez,bu takımlarda oynatmazlar shaktar da oynadı kendisi shaktar ı hiç küçümseme,sonra city e transfer olurken iyi bir bonservis bedeli ödediler,o kadar vasıfsız olsa hadi biz işi bilmiyoruz kimsemi bilmiyor durum oraya gelir,yada elano nun her yerden torpili olması lazım

Ya her sene ayni tantana, biri leri gelir, takim olayi iyi gitmez, ve baslarlar :

Su gitmeli, bu Gitmeli, TD gitmeli !!

siz aslinda Lukunkulara layik siniz...

Azcik Sabir olsa, geberirmisiniz...

Tahmin ediyorum, Elano'nun futbol oynaması için, yanına kaliteli futbolcular koymak lazım. Elano bu kadar etkisiz bir futbolcu olmasa gerek. Topal'la Sarp'tan kurtulursak, belki gerçek Elano'yu da izleyebiliriz...

---------Topal---------

----xxx-------Elano----

Buraya İYİ bir oyuncu bulabilirsek Elano gerçek kalitesini gösterir diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt