#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

---------Topal---------

----xxx-------Elano----

Buraya İYİ bir oyuncu bulabilirsek Elano gerçek kalitesini gösterir diye düşünüyorum.

Ayni terane, adami forvete mumkun oldugunca yakin oynatmak lazim. Oraya alinacak adam buyuk ihtimalle defansif olur, Topal'la ikisi direk on libero stayla oynasin, Elano da ileride.

İnsanlar şunu anlamıyorlar. Elano'nun yanına 2 tane yetenekli orta saha adamı almak sadece Elano'ya değil, Galatasaray'ada yarar.

Yani;

Mustafa Sarp - Mehmet Topal

---------Lincoln-------------

gibi bir orta sahayı mı istersiniz?

Hamit Altıntop----Diarra

--------Elano----------

gibi bir orta saha mı istersiniz?

İnsanlar şunu anlamıyorlar. Elano'nun yanına 2 tane yetenekli orta saha adamı almak sadece Elano'ya değil, Galatasaray'ada yarar.

Yani;

Mustafa Sarp - Mehmet Topal

---------Lincoln-------------

gibi bir orta sahayı mı istersiniz?

Hamit Altıntop----Diarra

--------Elano----------

gibi bir orta saha mı istersiniz?

Diarra ve Hamit'i alacağız diyelim. Elano hiç yakışmıyor yanlarına.

Arda ile Caner arasında kavga çıkması kesin Elano'nun suçudur.

Lincoln sakatlıklardan oynamamış felan geçin bunları Allah aşkına. O savunan arkadaşı da biliyorum ben zamanında neler demiş Lincoln'e, neler saydırmış. Bakıcısı Skibbe ile gitseydi felan demiş, ayakta duramıyor demiş, şimdi hayranı olmuş gittikten sonra. Peki bu güzel arkadaşım neden Elano'yu hep suçluyor ? Geride oynadığı için suçluyor, ileri çıkmıyor diyor. Emre ile kıyasladı zaten bütün sene mücadele etsin top kapsın istedi Elano'dan ama sonra anladı ofansa yönelik oyuncu olduğunu. Hala bunları bildiği halde, bu adamın ön libero da oynamasını da bildiği halde niye sürekli bok atar anlamıyorum. Hakkaten anlamıyorum. Bunu yapması için arkadaşın Elano ile bir sürtüşmesi felan olması lazım.

Hakkaten Onur sen imza istedin Elano'dan Elano sana "f.ck off!" felan mı dedi ?

Tahmin ediyorum, Elano'nun futbol oynaması için, yanına kaliteli futbolcular koymak lazım. Elano bu kadar etkisiz bir futbolcu olmasa gerek. Topal'la Sarp'tan kurtulursak, belki gerçek Elano'yu da izleyebiliriz...

Belki iyi bir çocuk olursak şirinleri bile görebiliriz.:D

Lincoln sakatlıklardan oynamamış felan geçin bunları Allah aşkına. O savunan arkadaşı da biliyorum ben zamanında neler demiş Lincoln'e, neler saydırmış. Bakıcısı Skibbe ile gitseydi felan demiş, ayakta duramıyor demiş, şimdi hayranı olmuş gittikten sonra. Peki bu güzel arkadaşım neden Elano'yu hep suçluyor ? Geride oynadığı için suçluyor, ileri çıkmıyor diyor. Emre ile kıyasladı zaten bütün sene mücadele etsin top kapsın istedi Elano'dan ama sonra anladı ofansa yönelik oyuncu olduğunu. Hala bunları bildiği halde, bu adamın ön libero da oynamasını da bildiği halde niye sürekli bok atar anlamıyorum. Hakkaten anlamıyorum. Bunu yapması için arkadaşın Elano ile bir sürtüşmesi felan olması lazım.

Hakkaten Onur sen imza istedin Elano'dan Elano sana "f.ck off!" felan mı dedi ?

Elanoda 8 mn euro edecek bir özellik yok olay bu.İsterse tamamen serbest oynasın.

Elanoda 8 mn euro edecek bir özellik yok olay bu.İsterse tamamen serbest oynasın.

Olay bitmiştir kardeşim tamam. Elano boktan bir futbolcudur, dünya üzerinde ne bir ismi, ne bir cismi vardır. Milli takımda torpille oynuyordur. Geçmişte de hiç kendini kanıtlamamış bir futbolcu bozuntusu zaten. Geldiğinde de bu nasıl bir transferdir diye isyan ettik hatta günlerce.

Keşke bunları gelmeden önce söyleseydiniz. Keşke...

Elanonun özellikleri meydana çıktı ama..

Mesela bu adam tempolu değil..

top saklaması kötü kolay top kaybediyor.

Lider olacak biri değil.

Top sürmede iyi değil.(hiç ayağında top tutup kaleye yöneldiğini görmedim not: şimdi 1-2 örnek bulup geçmeyin karşıma ben genelden bahsediyorum)

hızlı değil

Top kapma gücü fazla değil vs..

Yani bunların yanına adam gelmesiyle alakası yok elano benim istemediğim tarz bir adam.Ben seneyede sizin bile memnun kalacağını zannetmiyorum

Ben de Elano'yu savunmuyorum, yanlış anlama ama öyle amatör topçusu muamelesi görecek de bir oyuncu değil. En azından bize gelmeden önce izlemekten keyif aldığım bir oyuncuydu, nedeni bilinmez bizde tutmadı.

Aradığımız oyuncu olmadığına katılıyorum, zaten bence bize uyum sağlayamamasının nedeni de bu. Bazıların istediği kadar iddia etsin Elano box to box değil, 10 numara da değil ama forvet arkasında etkili olan bir oyuncu, yani kaleye yakın. Orta sahanın en uç elemanı olarak yaptığında daha fazla verim alınabilir, dribling vs. yaptığını pek görmedik ama oyun zekası yüksek, son pas tercihleri çok yerinde olan bir oyuncu. Değerlendirilecekse ceza sahasına yakın yerlerde değerlendirilmeli yoksa şu an oynadığı şekilde oynayacak bir Elano seneye de aynı şeyleri yaşayacaktır, yaşatacaktır.

Tempo konusuna gelirsek, bunu ben de daha önce belirtmiştim. Yanına isterse Xavi gelsin, Elano'nun oyun tarzı bu, aynı temposuzluğu devam edecek demiştim. Nitekim Brezilya'da yanında çok daha iyi adamlarla da bu şekilde oynuyor, temposu arasında bir fark yok. Ben de temposuz bir Elano'nun yerine daha diri bir rota sahayı tercih ederdim.

Dediğim gibi Elano'yu iyi bir teklife satmamak risktir. Bunu almaya gerek var mı, gerek yok mu artık yönetime kalmış bir iş ama bu Dünya Kupasından sonra satılmazsa daha hiçbir zaman satılamaz haberiniz olsun.

Ben de Elano'yu savunmuyorum, yanlış anlama ama öyle amatör topçusu muamelesi görecek de bir oyuncu değil. En azından bize gelmeden önce izlemekten keyif aldığım bir oyuncuydu, nedeni bilinmez bizde tutmadı.

Aradığımız oyuncu olmadığına katılıyorum, zaten bence bize uyum sağlayamamasının nedeni de bu. Bazıların istediği kadar iddia etsin Elano box to box değil, 10 numara da değil ama forvet arkasında etkili olan bir oyuncu, yani kaleye yakın. Orta sahanın en uç elemanı olarak yaptığında daha fazla verim alınabilir, dribling vs. yaptığını pek görmedik ama oyun zekası yüksek, son pas tercihleri çok yerinde olan bir oyuncu. Değerlendirilecekse ceza sahasına yakın yerlerde değerlendirilmeli yoksa şu an oynadığı şekilde oynayacak bir Elano seneye de aynı şeyleri yaşayacaktır, yaşatacaktır.

Tempo konusuna gelirsek, bunu ben de daha önce belirtmiştim. Yanına isterse Xavi gelsin, Elano'nun oyun tarzı bu, aynı temposuzluğu devam edecek demiştim. Nitekim Brezilya'da yanında çok daha iyi adamlarla da bu şekilde oynuyor, temposu arasında bir fark yok. Ben de temposuz bir Elano'nun yerine daha diri bir rota sahayı tercih ederdim.

Dediğim gibi Elano'yu iyi bir teklife satmamak risktir. Bunu almaya gerek var mı, gerek yok mu artık yönetime kalmış bir iş ama bu Dünya Kupasından sonra satılmazsa daha hiçbir zaman satılamaz haberiniz olsun.

Dediklerine aynen katılıyorum elanonun zaten kaleye çok yakın oynaması demek 4-3-3 ten ödün vermek demektir.Elano hangi takımda 4-3-3 orta sahasında iyi oynamışki bu bölgenin adamı oluyor?

Ayrıca dribling özelliği yok milli takımda oynarkende görmedim bunu kanat oyuncusu oynadığı maçlar var milli takımda sağda hiç dribling yapmadı.

Milli takımda oynaması premier ligde oynaması bunlar bir adamı büyük yapmaz bana sahadaki performansıyla gelin.

Olay bitmiştir kardeşim tamam. Elano boktan bir futbolcudur, dünya üzerinde ne bir ismi, ne bir cismi vardır. Milli takımda torpille oynuyordur. Geçmişte de hiç kendini kanıtlamamış bir futbolcu bozuntusu zaten. Geldiğinde de bu nasıl bir transferdir diye isyan ettik hatta günlerce.

Keşke bunları gelmeden önce söyleseydiniz. Keşke...

Ben Elano gelmeden "çift yönlü değil" demiştim.

Lucecu:

Elano sert liglerde başarılı olamaz.

Böyle bir şey vardı geçenlerde :D Lige ayak uyduramadı belki.

Dediklerine aynen katılıyorum elanonun zaten kaleye çok yakın oynaması demek 4-3-3 ten ödün vermek demektir.Elano hangi takımda 4-3-3 orta sahasında iyi oynamışki bu bölgenin adamı oluyor?

Ayrıca dribling özelliği yok milli takımda oynarkende görmedim bunu kanat oyuncusu oynadığı maçlar var milli takımda sağda hiç dribling yapmadı.

Milli takımda oynaması premier ligde oynaması bunlar bir adamı büyük yapmaz bana sahadaki performansıyla gelin.

Kendin yazmıyor musun bizim orta saha;

_______DMC_______

___MC____________

__________AMC____

gibi olmalı diye ?

Rijkaard zamanında Deco felan oynuyordu orada. Deco süper bir çift yönlü oyuncumu ? Hayır. Şimdi Iniesta var Xavi'nin az ilerisinde solda. O da ofans yönü daha kuvvetli olan oyuncu. Elano'da öyle. Bu sisteme çok iyi uyuyor Elano.

Orada oynayan adam Lincoln felan olsaydı olmazdı. Çünkü Lincoln oyunun sadece tek yönünü düşünen birisi ve sadece 2.forvet gibi oynayan birisi. Mücadele etmez, pres yapmaz, top çalamaz.

Ama Elano öyle değil. Tam o orta sahadaki ofansif olan mevkiinin adamı. Oradaki adam oyunun daha çok ofans yönünü düşünür ama defans yönünü de boş bırakmaz. Elano'da zaten böyle tipte bir oyuncu.

Rakip topu alınca topun arkasına geçiyor, top çalmaya çalışıyor, mücadele ediyor, alan savunması yapıyor. Yani oyunun sadece tek yönünü düşünmüyor. Zaten bu yüzden Elano alındı, bu yüzden Rijkaard Elano'yu istedi. Ama geride istediği adamı bulamayınca Elano'yu ileride değil hep geride kullandı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt