#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Bu konu hakkında tek bir mesaj yazıcam...

Ronaldinho, Lincoln'dan 10 kat ustun bir futbolcu diğil. Asla olmadı. Lincoln, -surunun parçası- bir oyuncu diğildir. Lincoln, özel bir futbolcudur, asosyaldir. İstediği zaman, şu zamanın en büyük futbolcusu olma kapasitesindedir. Xavi'den kalır yanı yoktur. Ancak bu adamı oynatmak için, belirli şeylerle ihtiyaç vardı, malesef Galatasaray yönetimi, bunu anlıyamadı...

Lincoln'ın yeri asla dolmaz. Mümkün diğil, çünkü dünyada saha içi zekası bu kadar üstün, ve bu kadar ünik yetenekleri olan bir oyuncu, bu kadar hızlı düşünebilen ve uygulamaya koyabilen bir oyuncu yoktur. Formda bir Lincoln, dünyanın en iyi 2, 3 oyuncusundan biridir, durdurulamaz. Galatasaray yönetimi, ve taraftar bunu anlıyamadı, malesef düşman basının, ve düşüncesiz sürüye uyan taraftarın oyununa geldi... Lincoln'un kanına gidilseydi, şu an bu kadrodaydı ve Galatasaray aşırı güçlü bir takımdı. Ama saçma sapan bir gurur meselesine çevirdiler...

Lincoln'ı yakından tanıyan biri olarak, onun herzaman çalıştığını, asla maç seçmediğini, ona yapılan iftiraların hiçbirinin gerçek olmadığını belirtmek isterim. Lincoln'ın takımdan uzak tutulmasının sebebi, antrenmana gelmemesi diğildir. Lincoln antrenmana geldi, ancak alınmadı. Çünkü, yönetim, taraftarı susturmak istedi, günah keçisi yapıldı Lincoln...

Tek isteğim, takıma dönmesi, ve Rijkaard altında oynamasıdır.. Lincoln, Hagi'den sonra bu takıma, ve TSL'ye gelmiş en büyük, en üstün futbolcudur. Hiçbir oyuncu, onun kadar yetenekli ve iyi diğildir. Bunu aklınıza sokun.

Saygılar.

Yok yaa.

Kampa katilmasin, Galatasaray Lincoln'un "kanina gitsin".

Allah Allah.

Bu konu hakkında tek bir mesaj yazıcam...

Ronaldinho, Lincoln'dan 10 kat ustun bir futbolcu diğil. Asla olmadı. Lincoln, -surunun parçası- bir oyuncu diğildir. Lincoln, özel bir futbolcudur, asosyaldir. İstediği zaman, şu zamanın en büyük futbolcusu olma kapasitesindedir. Xavi'den kalır yanı yoktur. Ancak bu adamı oynatmak için, belirli şeylerle ihtiyaç vardı, malesef Galatasaray yönetimi, bunu anlıyamadı...

Lincoln'ın yeri asla dolmaz. Mümkün diğil, çünkü dünyada saha içi zekası bu kadar üstün, ve bu kadar ünik yetenekleri olan bir oyuncu, bu kadar hızlı düşünebilen ve uygulamaya koyabilen bir oyuncu yoktur. Formda bir Lincoln, dünyanın en iyi 2, 3 oyuncusundan biridir, durdurulamaz. Galatasaray yönetimi, ve taraftar bunu anlıyamadı, malesef düşman basının, ve düşüncesiz sürüye uyan taraftarın oyununa geldi... Lincoln'un kanına gidilseydi, şu an bu kadrodaydı ve Galatasaray aşırı güçlü bir takımdı. Ama saçma sapan bir gurur meselesine çevirdiler...

Lincoln'ı yakından tanıyan biri olarak, onun herzaman çalıştığını, asla maç seçmediğini, ona yapılan iftiraların hiçbirinin gerçek olmadığını belirtmek isterim. Lincoln'ın takımdan uzak tutulmasının sebebi, antrenmana gelmemesi diğildir. Lincoln antrenmana geldi, ancak alınmadı. Çünkü, yönetim, taraftarı susturmak istedi, günah keçisi yapıldı Lincoln...

Tek isteğim, takıma dönmesi, ve Rijkaard altında oynamasıdır.. Lincoln, Hagi'den sonra bu takıma, ve TSL'ye gelmiş en büyük, en üstün futbolcudur. Hiçbir oyuncu, onun kadar yetenekli ve iyi diğildir. Bunu aklınıza sokun.

Saygılar.

Lincoln madem okadar büyük futbolcu neden hiçbir büyük maçta oynamadı?

Bana Herta deme Almanyanın vasat takımlarından biri

elano hakkında neler yazılmış diye girdim ama ortalık lincoln yorumlarından geçilmiyor.lincoln artık bizim sözleşmeli oyuncumuz değildir ve başkanın bir çok defa bahsettiği gibi kendisine floryanın birkaç kapısından biri gösterilmiştir.lincoln çok yetenekli bir oyuncu ancak takımın kimyasını ve moralini bozan bir oyuncu idi.takımımız daha sezon başında (yepyeniyeni bir teknik heyet,gelen 7 yeni topçuya rağmen) 5te 5 yapmış,avrupada zayıf rakiplerde olsa 3 eleme geçmiş ve avrupa ligine kalmış,üstelik futboluyla gelecek adına umut verirken ne lincolnu Allah aşkına?üstelik lincolnun yerine brezilya milli takımı oyuncusu elano blummer transfer edilmişken bu yorumlar ayıp olmuyormu?elano yu bjk maçında dikkatlice izledim.geriye yardıma geldi,ortasahada tek paslarıyla oyunu açtı.kewelle attığı 35 metrelik paslada 3. golün hazırlayıcısı oldu.ve adam daha 90 dakika hiç oynamamış.azcık bir sabredin kardeşim ya,elano dediğiniz adam m.city takımının en önemli hücum gücüydü.o kadar övülen alexi koyun bakalım premier ligde ne yapabilecek?

Yönetim lincoln e asgari maaş, aylık akbil bir de sodexo versin. Bir de Türk yapalım. İşte o zaman geri gelebilir ancak. Zira dünya yıldızı(!) lincoln ü alan çıkmadı, fubolu bırakacak dünya futboluna yazık oladak! Lincoln ü sadece ümit karan hasan şaş gibi iskele babaları(!)nın sevmediğini söyleyenlere gülüyorum. İlk düşünüşte aklıma gelenler daha doğrusu lincoln hakkında olumsuz açıklama yapanlar; Arda, Ayhan ve Nonda...

Yönetim lincoln e asgari maaş, aylık akbil bir de sodexo versin. Bir de Türk yapalım. İşte o zaman geri gelebilir ancak. Zira dünya yıldızı(!) lincoln ü alan çıkmadı, fubolu bırakacak dünya futboluna yazık oladak! Lincoln ü sadece ümit karan hasan şaş gibi iskele babaları(!)nın sevmediğini söyleyenlere gülüyorum. İlk düşünüşte aklıma gelenler daha doğrusu lincoln hakkında olumsuz açıklama yapanlar; Arda, Ayhan ve Nonda...

Aman fazla gulme ha bana, biraz da kendi espirilerine gul cunku baska gulen cikmaz. Sodexoymus, akbilmis bundan 8 ay once de Lincoln diye ayilip bayiliyodunuz ama, ne oldu simdi? Milli takim arasindan gec geldi diye dusmanimiz mi oldu? Geciniz bunlari efem geciniz geciniz. Medyanin gazina gelmeyiniz. Guiza 1 ay antremana gelmedi haber bile olmadi, Lincoln 1 gun gec kalinca 'Vuay vuay adama bak kesin gelmez yine' gibi otizm kokan haberler cikmaga basladi. Gecin bunlari geec.

elano hakkında neler yazılmış diye girdim ama ortalık lincoln yorumlarından geçilmiyor.lincoln artık bizim sözleşmeli oyuncumuz değildir ve başkanın bir çok defa bahsettiği gibi kendisine floryanın birkaç kapısından biri gösterilmiştir.lincoln çok yetenekli bir oyuncu ancak takımın kimyasını ve moralini bozan bir oyuncu idi.takımımız daha sezon başında (yepyeniyeni bir teknik heyet,gelen 7 yeni topçuya rağmen) 5te 5 yapmış,avrupada zayıf rakiplerde olsa 3 eleme geçmiş ve avrupa ligine kalmış,üstelik futboluyla gelecek adına umut verirken ne lincolnu Allah aşkına?üstelik lincolnun yerine brezilya milli takımı oyuncusu elano blummer transfer edilmişken bu yorumlar ayıp olmuyormu?elano yu bjk maçında dikkatlice izledim.geriye yardıma geldi,ortasahada tek paslarıyla oyunu açtı.kewelle attığı 35 metrelik paslada 3. golün hazırlayıcısı oldu.ve adam daha 90 dakika hiç oynamamış.azcık bir sabredin kardeşim ya,elano dediğiniz adam m.city takımının en önemli hücum gücüydü.o kadar övülen alexi koyun bakalım premier ligde ne yapabilecek?

%100 katiliyorum.

Birakin Lincoln denen Deyyuz'u

Aman fazla gulme ha bana, biraz da kendi espirilerine gul cunku baska gulen cikmaz. Sodexoymus, akbilmis bundan 8 ay once de Lincoln diye ayilip bayiliyodunuz ama, ne oldu simdi? Milli takim arasindan gec geldi diye dusmanimiz mi oldu? Geciniz bunlari efem geciniz geciniz. Medyanin gazina gelmeyiniz. Guiza 1 ay antremana gelmedi haber bile olmadi, Lincoln 1 gun gec kalinca 'Vuay vuay adama bak kesin gelmez yine' gibi otizm kokan haberler cikmaga basladi. Gecin bunlari geec.

Lincoln konusunu kapatalim lutfen.

Elano topigi burasi.

Elano Lincoln'den buyuk futbolcu. NOKTA.

Lincoln konusunu kapatalim lutfen.

Elano topigi burasi.

Elano Lincoln'den buyuk futbolcu. NOKTA.

Sevgili døstum

Tartismaya corap ormeyiniz, Elano'nun nesini tartisacaz ki? Adam daha oynamadi bile veya hut tam Elano gibi oynamadi. Buyukluk tartismasina da girmeyelim, oyle bir olcum olmaz. Neyi olctun bre diye sorarlar adama.

:tiphat:

Ben yatmaga gidiyorum zira isim gucum var sabah. Fekat sizden ricam Lincoln konusunu bir de Lincoln penceresinden dusunmeniz. Bu adam nicun Skibbe zamaninda oynadi da Bulent zamaninda yatti? Niye basin bu kadar uzerine gitti? Neden yonetim uzlasmak istemedi ve taraftardan korktu? Lincoln'u takimda istemeyen sahislar kimlerdi ve Galatasaray'dan nasil ayrildilar? Bunlari bir dusunun, derin nefes alarak dusunun gerekirse yuzunuzu bol su ile yikayin ki aklinizdaki Lincoln onyargisindan kurtulun diye.

:tiphat:

Ne kadar güleceğime kendim karar veririm de. Sen oraları boşver diğerlerine cevap ver. Arda nın nonda nın lincoln hakkındaki açıklamalarına cevap ver. Dünya yıldızı lincoln ü alan niye çıkmadı ona cevap ver? Adama 2-3 milyon euro veren bile çıkmıyor ama durun dünya yıldızı. Lincoln diye ayılıp bayılacağım tabii işini yaptığı sürece, yapmadığı zamanda mı bayılalım. Skibbe zamanında oynadı çünkü herksten ayrı tuttular, takım dengeleri bozuldu. Ayrıca ikinci yarı başında skibbe vardı ve lincoln rezil oyununa başlamıştı o sıralar.

lincolnün topçuluğuna bişey dediğimiz yok ama adam arıza malesef.başkan bizzat kendi ağzından lincolne takım içinde diğer oyunculardan farklı bir değer verdiğini itiraf etti.yıllık 3 milyon euro alan (garanti para hemde),yönetim tarafından takımda farklı muamele gören,taraftarın ne olursa olsun desteğini esirgemediği lincoln efendi söylermisin bana kockoca 2 sezonda kaç maç oynamış?ben söyliyeyim 42 maç.peki altyapımızdan çıkan her oynadığı maçta vasatın altına düşmeyen ve lincolnden çok çok daha ucuz paralara oynayan ardamız kaç maç oynamış acaba:59.kardeşim lincoln azıcık profesyonel olsaydı bu taraftar ona tapardı tapar.ama kendi düşen ağlamaz.bakalım 2-3 hafta sonra ortalık elano diye kırılırken lincoln neler hissedecek.

Lincoln konusunu kapatalim lutfen:D

Elano Pana macinda ilk 11'de oynar mi?

Elano'nun kıvırcık saçının Lincoln'e benzediğini yazmıştım sadece topic nerelere gelmiş :D

İşte sizce futbol sadece topu almak, çalım atmak veya ara pas atmak...

Elano'nun BJK maçında 3. golümüzdeki pasını şu takımda Kewell'a o kadar iyi gönderebilecek başka orta saha oyuncusu yok. Arda o topu oraya atmaz. Önünde ki rakibini geçip Baros'a yerden vermeye çalışır pasını.

Xavi gelip şöyle pas mas yapsa, " oynamıyor yeaaa " diyeceksiniz.

Bal gibide oynuyor kardeşim.

Ayrıca Lincoln dediğiniz zırtapoz, milli takıma bir kez çağırılmamış olup, 27 yaşına dek Almanya dışında bir klübe gidememiştir.

Elano, Premier League'de forma giyerken, Brezilya Milli takımınında orta saha oyuncusu. ;)

Lincoln, Elano'dan iyi derseniz yurt dışında millet size bir taraflarıyla güler.

Siz hala ELANO VE ARDA'yı aynı tarz oyuncu sanıyorsunuz.

Siz öyle sanmaya devam edin...

Arda ile Elano arasında ki fark, İniesta ile Xavi arasındaki fark gibidir.

Elano forvet arkası değil, orta saha göbek oyuncusudur.

Ben yatmaga gidiyorum zira isim gucum var sabah. Fekat sizden ricam Lincoln konusunu bir de Lincoln penceresinden dusunmeniz. Bu adam nicun Skibbe zamaninda oynadi da Bulent zamaninda yatti? Niye basin bu kadar uzerine gitti? Neden yonetim uzlasmak istemedi ve taraftardan korktu? Lincoln'u takimda istemeyen sahislar kimlerdi ve Galatasaray'dan nasil ayrildilar? Bunlari bir dusunun, derin nefes alarak dusunun gerekirse yuzunuzu bol su ile yikayin ki aklinizdaki Lincoln onyargisindan kurtulun diye.

Jardel 2 sendromu. Jardel'e de aynısını yapmışlardı. Jardel her maç gol attığı halde medyada yok efendim koşmuyormuş, yok efendim mücadele etmiyormuş vs. köşe yazıları zinciri olmuştu. Onu takımdan medyanında yardımı ile yollamayı başardı yeniçeriler(Emre-Okan-Arif vs).

Aynı şeyi Lincoln'e yaptılar. Hergün Lincoln alehine haberler, karalamalar, yıpratmak için elinden geleni ardına koymayan bir medya. Yazık oldu güzelim topçuya.

Telegol denen rezil programda Lincolnün tesislerde yemek yediğini, tesislerden evine koliyle meyve suyu götürdüğünü bile haber yaptılar. Üstelik bu haberi şok şok şok Lincoln tesislerden evine para vermeden meyve suyu götürüyor koliyle, her yemeğini tesislerde yiyor diye haber yaptılar. Şaka gibi ama gerçek. Hatta Serhat Ulueren bu haberi bir futbolcudan aldığını söylemişti. Düşünün Galatasaray'ın lisanslı sporcusunun biri Galatasaray'ın bir başka lisanslı sporcusunun yaptıklarını gidip Serhat Ulueren gibi bir hokkabaza anlatıyor, basına sızdırıyor!! Sezon sonu gönderilenlerin(Hasan&Ümit vs.) neden gönderildiğini anlamışsınızdır umarım.

Biz daha neyi tartışıyoruz ki? Adamı göz göre göre bitirdiler, işin kötüsü de bizim taraftar bu oyunlara çabuk geldi. Adam 20 maçta 15 asist yapmıştı ilk devre. Sadece ilk devrede yaptığı asistlerle 2008-2009 sezonunu asist kralı olarak tamamladı. Sadece asist olsa neyse 9 tane de golü var. Onu da geçtim hepsinden önemlisi bu adam takımın beyniydi, çok iyi hatırlıyorum Lincoln oynamadığı maçlarda takım pozisyon bulamıyordu, gol atamıyordu. Nitekim ligin ikinci devresinde maçlarımızın hiçbirini iki farklı kazanamamamız, maçların çoğunun kısır geçmesi ve 1-0, 1-1, 2-1 gibi skorlarla bitmesi Lincoln'Ün değerini o kadar iyi özetliyorki.

Lincoln'ü yollamaları için yapmaları gereken tek şey vardı, o da taraftar ile Lincolnün arasını bozmak, taraftarı Lincolnden soğutmak. Medyada Lincoln kötü Lincoln kötü diye sayıklaya sayıklaya bizim taraftarı buna inandırdılar. Bu tuzağa düştü bizim taraftarın çoğu malesef. Öyle ki Lincolnün oynadığı oyunu 2 günde unuttular; Adama Lincoln iyi oyuncuydu diyorsun, hadi ordan Lincoln ne yapmış diyor? Eee 20 maçta yaptığı asistle tüm sezonun asist kralı oldu, Barosu gol kralı yaptı, Avrupa maçlarındaki performansını dün gibi hatırlıyorum. Savunma ile hücum hattı arasında mekik dokuyordu, attığı arapasları ile az gol attırmadı bu takıma. Pas trafiğini başlatan isim oldu hep. Ama medya ve bazıları amacına ulaştı ne diyelim.

Bir başka açıdan bakınca Lincoln içine kapanık, fazla arkadaşı olmayan bir oyuncu. Bizim yeniçerilerin işi çok daha kolaylaştı tabii takımda arkadaşı olmayan Lincolnü paçasından tutup indirmek, çelme takmak. İlk sezon zaten hiç arkadaşı yoktu, tek arkadaşı taraftarlardı. İkinci sezon Meira gelince Almanyada birlikte oynamaları ve birbirlerini tanımalarını nedeniyle Lincolnün en iyi arkadaşı oldu zamanla Meira. Peki sonra? Meira sezonun yarısında gönderildi, üstüne birde takımın başına geçmeden önce verdiği röportajda ben bu Lincolnü keserim takımdan diyen Bülent Korkmaz geldi. Varın düşünün Lincolnün halini.

Bir örnek daha vericem; ilk sezon Lincoln 6. haftaya kadar dehşet oynuyordu hatırlarsınız ama 6. hafta ne olduysa oldu ve Feldkamp Hakan Şükür ile Lincolnü kadro dışı bıraktı. Lincoln ondan sonra doğru düzgün performans vermedi. Sizce bu Lincoln ve Hakan Şükürün birisinin akrabalarını birisininde kızını kampa getirdiği için mi oldu yoksa Hakan Şükür ile Lincoln arasında çıkan bir tartışmadan mı? Varın gerisini siz düşünün.

İşte sizce futbol sadece topu almak, çalım atmak veya ara pas atmak...

Elano'nun BJK maçında 3. golümüzdeki pasını şu takımda Kewell'a o kadar iyi gönderebilecek başka orta saha oyuncusu yok. Arda o topu oraya atmaz. Önünde ki rakibini geçip Baros'a yerden vermeye çalışır pasını.

Xavi gelip şöyle pas mas yapsa, " oynamıyor yeaaa " diyeceksiniz.

Bal gibide oynuyor kardeşim.

Ayrıca Lincoln dediğiniz zırtapoz, milli takıma bir kez çağırılmamış olup, 27 yaşına dek Almanya dışında bir klübe gidememiştir.

Elano, Premier League'de forma giyerken, Brezilya Milli takımınında orta saha oyuncusu.

Lincoln, Elano'dan iyi derseniz yurt dışında millet size bir taraflarıyla güler.

Siz hala ELANO VE ARDA'yı aynı tarz oyuncu sanıyorsunuz.

Siz öyle sanmaya devam edin...

Arda ile Elano arasında ki fark, İniesta ile Xavi arasındaki fark gibidir.

Elano forvet arkası değil, orta saha göbek oyuncusudur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt