#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Biz mi çok şey bekliyoruz anlamadım gitti.Arkadaşların bazıları mevcut performansını iyi bulurken bazıları ise zamana ihtiyaç olduğu yönünde görüş belirtiyor. City'deki Elano'yu bilmiyorum ama transferi bu kadar sükse yapınca beklentide bir o kadar yüksek oluyor haliyle. Benim istediğim Elano bu değil.Bekleyip göreceğiz bakalım.

transfer sezonunda elano gelmeden önce burda kaç ay bigliayı konuştuk elano olmasa belkide o olacaktı şu takımda oynasa elanodan daha fazlasını veremezdi elano 3 gol 3 asist yapmış şu ana kadar hiç yoktan

beklentileri fazla yükseltmemek gerek lincoln kadar yetenekli bi oyuncu değil ama takım oyuncusu olma yönünden ondan birçok artıları var

alex maç kurtarıyor hangilerini ancak tsldeki ezik maçları ya da avrupada ki ezik maçları bu oyuncularda ancak günü kurtarır galatasaray takım oyununu oynadımı tam anlamda elanoda bu parçanın en önemli ismi olucaktır

Biz mi çok şey bekliyoruz anlamadım gitti.Arkadaşların bazıları mevcut performansını iyi bulurken bazıları ise zamana ihtiyaç olduğu yönünde görüş belirtiyor. City'deki Elano'yu bilmiyorum ama transferi bu kadar sükse yapınca beklentide bir o kadar yüksek oluyor haliyle. Benim istediğim Elano bu değil.Bekleyip göreceğiz bakalım.

Biraz zaman geçmesi lazım.Bazı futbolcular gittikleri ülkeye,şehire,takıma,lige alışması için zaman gerekir.(Mesela dünyanın en iyi forveti Torres)Bunu şurdan rahatlıkla anlayabilirsin:Elano bir pozisyonda rakibin sert müdahalesinden sonra topu kaptırdı,ama arkasından koşmadı.Ellerini hakeme doğru kaldırdı.TSLnin sert bir lig olduğunu,böyle pozisyonların es geçildiğine alışması lazım.Ayrıca Elano'nun sezon başı kampı geçirmediğini(sezon başı kampı diyorum dikkat edersiniz.Normal antrenman değil.Çünkü sezon içinde milli takım araları hariç kondisyon antrenmanı olmaz) unutmamak lazım.

transfer sezonunda elano gelmeden önce burda kaç ay bigliayı konuştuk elano olmasa belkide o olacaktı şu takımda oynasa elanodan daha fazlasını veremezdi elano 3 gol 3 asist yapmış şu ana kadar hiç yoktan

beklentileri fazla yükseltmemek gerek lincoln kadar yetenekli bi oyuncu değil ama takım oyuncusu olma yönünden ondan birçok artıları var

alex maç kurtarıyor hangilerini ancak tsldeki ezik maçları ya da avrupada ki ezik maçları bu oyuncularda ancak günü kurtarır galatasaray takım oyununu oynadımı tam anlamda elanoda bu parçanın en önemli ismi olucaktır

Lincoln yeteneği tartışılmaz fakat genele alırsak her türlü Elano derim.

Elano çift yönlü hem defans hem ofans oynuyor, ayrıca takım oyuncusu. Şutları ve arapasları, oyunun yönünü hızlı değiştirmesi, uzun pasları felan çok iyi. Lincoln ise daha bi artistik yönünde olayın, sağa bakıp sola atmalar felan yani.

Elano bu milli takım arasında biraz dha iyi oalcaktır kondisyon fizik yönünden. 2.yarı ise çok çok iyi bir Elano izleyeceğiz inşallah ...

Bırakın Elano'yu Lincoln ile karşılaştırmayı. Lincoln sadece Almanya'da tanınan bizim ligin Ceyhun Eriş'i gibi bir futbolcu. Elano ise bir dünya yıldızı. Mutlaka bir sıkıntı vardır. Eminim ki düzelecektir.

Anladığım kadarıyla liderlik vasfına bürünüp takım içinde sivrilmeyen ancak daha çok takım oyununa uygun futbol stili olan kaliteli bir futbolcu tipi Elano. Ben şahsen tanımıyordum ve Lincoln ile yollar ayrıldıktan sonra onun stilinde ancak ondan karekterli birinin alınabileceğini düşündüm. Ya da benim beklentim o yöndeydi. Gerçekten bu vasıfta bir oyuncuya ihtiyaç olduğu düşünülerek mi alındı?

Biraz sabir sadece inanin gerisi gelecek. ;)

Son olarak :

ELANO.JPG

Anladığım kadarıyla liderlik vasfına bürünüp takım içinde sivrilmeyen ancak daha çok takım oyununa uygun futbol stili olan kaliteli bir futbolcu tipi Elano. Ben şahsen tanımıyordum ve Lincoln ile yollar ayrıldıktan sonra onun stilinde ancak ondan karekterli birinin alınabileceğini düşündüm. Ya da benim beklentim o yöndeydi. Gerçekten bu vasıfta bir oyuncuya ihtiyaç olduğu düşünülerek mi alındı?

hem lincoln kadar yetenekli hemde ondan iyi karakterde adamı alamazdı g.saray bunlar kakadır,diegodur vs..

oynamak istediği maçlardada gördük ki bu ligi tek başına forse edebilicek yetenekte bi oyuncuydu

ama elanoyla lincoln karşılaştırılması yanlış rijkaard çok isteseydi sistemi çin gerekli bi oyuncu olsaydı zaten fesh edilmezdi yine lincoln bu takımda olurdu bütün her şeyine rağmen ama lincoln kadar meziyetleri olmasa da defansif yönü daha kuvvetli takım oyuncusu olan elano alındı

elano bi 10 numara ofansif orta saha olarak alınmadı zaten dediğim gibi daha çok €mr€ b.oğlu stilinde bi oyuncu ve ondan daha çok yönlü oynayabiliyor

hem lincoln kadar yetenekli hemde ondan iyi karakterde adamı alamazdı g.saray bunlar kakadır,diegodur vs..

oynamak istediği maçlardada gördük ki bu ligi tek başına forse edebilicek yetenekte bi oyuncuydu

ama elanoyla lincoln karşılaştırılması yanlış rijkaard çok isteseydi sistemi çin gerekli bi oyuncu olsaydı zaten fesh edilmezdi yine lincoln bu takımda olurdu bütün her şeyine rağmen ama lincoln kadar meziyetleri olmasa da defansif yönü daha kuvvetli takım oyuncusu olan elano alındı

elano bi 10 numara ofansif orta saha olarak alınmadı zaten dediğim gibi daha çok €mr€ b.oğlu stilinde bi oyuncu ve ondan daha çok yönlü oynayabiliyor

Eyvallah.Mesele anlaşılmıştır renkdaş, teşekkürler.

Neyse herkes nasıl futbolcu olduğunu zamanla anlayacaktır.

bazilarinin hosuna gitmese de city forumlarinda okudugum birkac yorum soyleydi:

"Kendi evimizdeki maclarda cosar, deplasmanlarda ortadan kaybolur"

"Senede 4-5 inanilmaz mac oynar, akil almaz goller atar hepimizi mest eder, sonra da butun sezon yatar"

Bunlar disinda butun sayfalarda fazlasiyla olumlu yorum vardi!

Keita'da gece hayatına düşkünmüş, barlardan çıkmazmış. :rolleyes:

Herkes Elano'nun ne olduğunu anlayacak.

Kayseri'ye bilmem kaç km. ile atınca Vay Elano süper Elano,sahada bir asist veya bir gol yapamadı diye,bu nasıl adam,keşke alınmasaydı falan fistan..

Kardeşim biz bu adam alınsın diye,kimilerimiz sabahlara kadar nöbet tuttu,kimimiz çıktığı her haberi eksiksiz okudu..Oyuncumuzdan böylesine çabuk vazgeçmeyin,biz böyle yaparsak:rolleyes:

Keşke sturm graz maçındaki pozisyonunda oynasa hep.

Elano çok yalnız.

Zaten çok soğukkanlı bi adam, kimse de yanaşmadıysa

çok yalnız kalmıştır takımda.

Takımdaki herkese karşı çok soğuk davranmasından çıkardım bunları.

Keita'da gece hayatına düşkünmüş, barlardan çıkmazmış. :rolleyes:

gencler okudugunuzu anlayin once:)

benim yazdiklarim Turk medyasinin yorumu degil. Elano'yu 2 sene boyunca izleyen City taraftarinin samimi yorumu! Elma ile armutu karistirmayin.

- Adam yetenekli, bu bariz.

- oynadiginda tek basina mac alabilir, bu da bariz.

- akillara durgunluk verecek goller atabilir, bunu zaten gorduk.

- deplasmanlarda hic yok demis city'liler. simdilik aksini gormedik!

- senede 5 mac oynar, devamliligi yok demisler, bu da simdilik dogru gorunuyor malesef!

- forvet arkasi oynadiginda muhtesem, baska mevkilerde oynatildiginda sahada geziyormus. City taraftarinin cogu bu konuda hemfikir.

Benim city'lilerden anladigim su: Elano oynarsa forvet arkasi oynar, yoksa 3 sene kabiz oluruz:D

bos bos konusmayin! medya'ya gore konusmuyorum. Direk City'lilerin soyledikleri bunlar. Adamlarin bize yalan borcu mu var?

bence Elano Arda'yla oynadığı zaman iyi performans gösteremiyor... çünkü ikisi oyunu farklı yönlendirmeye çalışıyor özellikle ataklarda...

Citylilerin soyledigi benzer, istikrarsiz oldugu, duygusal oldugu soyleniyor. Ayrica ilk baslarda kimse onu bilmezken iyiymis, ama sonra defans oyunculari ismini cismini ogrenip nasil oynadigini gorunce onlem almaya baslamislar ve Elano kaybolmus.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt