#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

En kısa zamanda Elano sürekli 11de oynamaya başlıyacaktır.Ayrıca biz takım oyunu oynadıkça Elano daha da parlıyacaktır.

Elano sürekli oynamak isteyen bir oyuncu,Manchester'dan bu yüzden ayrıldı.Medya da üstüne fazla gelmeye başladı,biz de medyayla beraber bu adamın üstüne gidiyoruz.Elano'nun ne kadar yetenekli olduğunu biliyoruz,Ama kimin yerine oynayacak orası belirsiz.Sarp mı ? Barış mı ? Linderoth mu ? Rijkaard da çok zora düşüyor,belki de Elano'nun savunma yönünden daha verim almak istiyor.Bence Manisaspor maçında orta 3'lü şöyle olmalı :

----Mehmet---

Elano--Linderoth

Barış,Mehmet,Mustafa 3'lüsü bizi memnun etmişti.

Birşeyleri deneye deneye sonuca varırsınız,Rijkaard da eminim bunları yapıyordur ve Elano'ya yakın zamanda forma verecektir.

Söylediklerine harfiyen katılıyorum ama benim önerim şöyle;

----Linderoth

Elano-------Sarp

Sarp çok iyi pres yapıyor orta alanda. Tobide arkalarını toplar bu ikilinin. Zaten oyun kurma beceriside çok yüksek. Elano ise işin hücum ve pas organizasyonlarını halleder olur biter. :) Sanırım ilerde Rijkaardın vazgeçilmez 3'lüsü böyle olacaktır.

Bileklerine çok hakim. Oyun zekasına, paslarına da lafımız yok. Lakin bu adam çok durağan oynuyor. Yani açıkçası içim sıkıldı izlerken. Bu tarz futbolcuları biliyoruz elanoyu savunanların en çok verdiği örnekler;xavi, lampard, fabregastır. Ancak bu adamların böyle yürüyerek oynadıklarını hiç görmemiştim. Maçta depar attığını görmedim sanırım. Defansa da zamanında geldiğini söyleyemem ama bu pek ortaya çıkmadı çünkü ingiltere hiçbirşey oynayamadı genel olarak. Bilen arkadaşlara soruyorum elano bu mudur? İyi ya da kötü demiyorum bakın beni sıktı biraz sadece...

Söylediklerine harfiyen katılıyorum ama benim önerim şöyle;

----Linderoth

Elano-------Sarp

Sarp çok iyi pres yapıyor orta alanda. Tobide arkalarını toplar bu ikilinin. Zaten oyun kurma beceriside çok yüksek. Elano ise işin hücum ve pas organizasyonlarını halleder olur biter. :) Sanırım ilerde Rijkaardın vazgeçilmez 3'lüsü böyle olacaktır.

Bende böyle düşünüyorum.Linderoth'un orta sahadan çok Pirlo stil bir ön libero olduğunu düşünüyorum.

Bileklerine çok hakim. Oyun zekasına, paslarına da lafımız yok. Lakin bu adam çok durağan oynuyor. Yani açıkçası içim sıkıldı izlerken. Bu tarz futbolcuları biliyoruz elanoyu savunanların en çok verdiği örnekler;xavi, lampard, fabregastır. Ancak bu adamların böyle yürüyerek oynadıklarını hiç görmemiştim. Maçta depar attığını görmedim sanırım. Defansa da zamanında geldiğini söyleyemem ama bu pek ortaya çıkmadı çünkü ingiltere hiçbirşey oynayamadı genel olarak. Bilen arkadaşlara soruyorum elano bu mudur? İyi ya da kötü demiyorum bakın beni sıktı biraz sadece...

Bu maça bazla Elano budur diyemeyiz çünkü City'de çok farklı mevkilerde de oynadı. Hatta sağ bek oynamışlığı bile vardır. Brezilya Milli takımında Dunga daha çok sağ iç ve sağ kanat oynatıyor Elano'yu. Ama aslında ofansif bir orta saha. Uzun pasları, oyunu iyi okuması, zekiliği, şut becerisi. Yani her türlü özellik var Elano'da. Yapması gereken tek şey lige alışmak ve takıma ayak uydurmak.

Tek maça göre yargılamamak gerek. Bizdeki maçlardada mesela mücadelesini görmüştüm yani presi felan bırakmıyordu hele SturmGraz maçında, nitekim o maçtada presle top kaptı ve arapasla asistini yapmıştı.Bu adamın genel yapısı Xavi tarzı dediğimiz gibi. Ama eksileri var fiziki yönden kamp nedeniyle hep diyoruz ama demek zorundayız.

Bu haliyle böyleyse, tamamen fizik olarak iyi bir Elano muhteşem işler yapacaktır.

Ama hakkaten pas süper be usta Lincoln felan diyolardı bazıları ama Lincoln'den dahi görmedim bugün ki pası. Çok üst düzey bi pas. Ama bi maçta oldu bitti abartmamak gerek diye düşünüyorum :)

Ben 2.yarıyı bekliyorum Elano için. Fiziki yüklemelerden sonra daha da iyi olacaktır 2. yarı. O zamana kadarda 11'de başlamalı. Linde-Sarp (Mehmet)-Elano 3'lüsünü görmek istiyorum artık :) !

Bu pası Nonda'ya atamazsın mesela. Sahada seninle aynı futbol zekasına sahip oyuncular varsa (Elano-Kewell,Baroş) görürüz böyle çok pasını. Yok Arda-Keita-Nonda ile oynarsa fener maçındaki gibi ortalarda gözükmez he tabi solundaki Ayhan'ı unutmadan:)

malesef elano budur , şöyleki shaktarda iken kendini gösterme adına daha aktif bir oyuncu idi ama o biraz kendini zorlama ile oldu herhalde keza kendini daha fazla göstermesi gereken yer olan manchester cityde inanın bundan fazla koşmadı ,cok durağandı ,durağan olduğu içinde gönderildi, aynen dediğiniz gibi elanodan xavi falan beklemek imkansızdır keza öyle olması imkansızdır hele elano kondisyon yüklemesi ile koşan oyuncu olacak zannedenler komple yanılgı icindedir ,elano kendi capında iyi oyuncu olmasına rağmen bizim için cok ama cok büyük bir transfer hatasıdır..

Brezilya takımına çok uygun ama bize uymuyor kanaatinde olmaya başladım bu maçtan sonra.

Tek maça göre yargılamamak gerek. Bizdeki maçlardada mesela mücadelesini görmüştüm yani presi felan bırakmıyordu hele SturmGraz maçında, nitekim o maçtada presle top kaptı ve arapasla asistini yapmıştı.Bu adamın genel yapısı Xavi tarzı dediğimiz gibi. Ama eksileri var fiziki yönden kamp nedeniyle hep diyoruz ama demek zorundayız.

Bu haliyle böyleyse, tamamen fizik olarak iyi bir Elano muhteşem işler yapacaktır.

Ama hakkaten pas süper be usta Lincoln felan diyolardı bazıları ama Lincoln'den dahi görmedim bugün ki pası. Çok üst düzey bi pas. Ama bi maçta oldu bitti abartmamak gerek diye düşünüyorum :)

Ben 2.yarıyı bekliyorum Elano için. Fiziki yüklemelerden sonra daha da iyi olacaktır 2. yarı. O zamana kadarda 11'de başlamalı. Linde-Sarp (Mehmet)-Elano 3'lüsünü görmek istiyorum artık :) !

fiziki yüklemeyi falan unutun , 20 yaşında değil elano vede zaten bu,fiziksel olarak ancak bunun az daha üstüne cıkacaktır ..

elano başarılımı olacak diyorsunuz o zaman ardayı ,kewelli keseceksiniz o zaman elano başarılı olur ama bizim sistemde başarılı olması imkansız...

Brezilya takımına çok uygun ama bize uymuyor kanaatinde olmaya başladım bu maçtan sonra.

Bizim beklentilerimize uymuyor desek daha mantıklı olur sanki. :)

Transfer edildiğinde Ronaldinho gibi lanse edilmeseydi beklentiler böyle olmayacaktı. Görev adamı olarak gelicek, takım oyuncusu olarak oynayacak ve bizde onu öyle değerlendirecektik.

fiziki yüklemeyi falan unutun , 20 yaşında değil elano vede zaten bu,fiziksel olarak ancak bunun az daha üstüne cıkacaktır ..

elano başarılımı olacak diyorsunuz o zaman ardayı ,kewelli keseceksiniz o zaman elano başarılı olur ama bizim sistemde başarılı olması imkansız...

Hepsine eyvallah ama bu sistemde başarısız olur demeniz gerçekten talihsiz olmuş. Elano bu sistemin adamıdır.

Hepsine eyvallah ama bu sistemde başarısız olur demeniz gerçekten talihsiz olmuş. Elano bu sistemin adamıdır.

muhammed bey , eldeki mevcut oyuncular vede sistemin sonu olarak oynaması zor , arda-kewell-keita-barosu düşününce elano bu takımda zor ...hepsi bir arada fazla koşmayan bir takım oluyor yoksa elano tek başına kaliteli oyuncu...

muhammed bey , eldeki mevcut oyuncular vede sistemin sonu olarak oynaması zor , arda-kewell-keita-barosu düşününce elano bu takımda zor ...hepsi bir arada fazla koşmayan bir takım oluyor yoksa elano tek başına kaliteli oyuncu...

Bunlar mı koşmayan adamlar?

Buna katılıyorum fakat bu sistemle Elano'nun iyi oynaması zor demeniz uygun olmamış. Elano oynar, ama nasıl ? Arda veya Kewell yedek kalır. Zaten takım 3 kulvarda ilerliyor. Kadroyu en efektif biçimde kullanılır. Rijkaard Avrupa Liginde de final oynatmak istiyor bu takımı. Birilerinin kenarda oturarak sorun çıkaracağını sanmam. Bir maç Arda, diğer maç Elano ya da Kewell.

Bu adam neden bizde oynamıyor? :)

Milli takımda Döktürüyor :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt