#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Biraz daha sabır,takım arkadaşları da onu anlamak için daha çok üzerinde durmalı Elano sıradan bir oyuncu değil!

Biraz daha sabır,takım arkadaşları da onu anlamak için daha çok üzerinde durmalı Elano sıradan bir oyuncu değil!

Adama sabretmek ve güvenmek için nedenler var diyordum. Dün hakkaten bi yenisi daha eklendi.

Ya bize Elano gibi bi yıldız geliyor. Geldiğinde sabah saat 7 gibiydi NTVSpor altyazıdan gördüm haberi inanamadım yani oha dedim ne alaka Elano bize mi geldi diye baya baya şaşırdım inanılmaz sevindim. Adam milli takımda oynuyor hala ve hala 11'de başlıyor hazır olunca direkt olarak. Dünya çapında tanınan bir isim. Sezon başı büyük devlerde istedi ama oynayabileceği bi klübe gelmek istedi buraya geldi.

Lincoln felan geçiniz yani iyi futbol oynayabilir ama mücadelesi ve profesyonelliği bakımından ve dünyada tanınması bakımından Elano bin basar neredeyse. Böyle bir yıldız geldi bize. Sezon başı hazırlık kampı yapmaması çoook büyük bi handikaptı.

Geldi yedek kaldı çoğu maç sonradan girdi ardarda 3 maç 11'de başlamadı bile. Ama hala çabalıyor takıma kendini kabullendirmek için. Maçlarda görüyoruz nasıl çabalıyor, nasıl mücadele veriyor hayvan gibi koşup pres yapıyor, kaldı ki maçın başındaki %90 gol olacak pozisyonu tek başına kesmeside başka bir olay.

Böyle bir yıldıza sahip bir takımız. Çok şanslıyız bu açıdan. Soruyorum elimizde Lincoln olsaydı hep böyle yedek kalsaydı 88'lerde felan girdiği bile olsaydı, ondan sonraki çıktığı maçlarda bu kadar çabalarmıydı ? Adamda suç yok yani karakterinde var diyelim içinden gelmez belki çalışmak çabalamak mücadele etmek ama Elano gibi dünya çapında bir oyuncu ve milli takımda banko oynayan bi oyuncu bu hale düşüyor 88'lerde girme felan bile oluyor ama hala ısrar ediyor çabalıyor hayvan gibi mücadele ediyor takıma girmek için.

Gerçekten çok seviyorum bu adamı. Biliyorum ki iyi niyetli çok çabalıyor, 2.devre fiziki yüklemelerden sonra felan coşacak bunada eminim. O eski Elano'yu göreceğiz. Fiziği olunca daha fazla sorumluluk alabilecek. Zaten senin fiziğin zayıfsa düşün yani sorumluluk pek alamazsın, alsan bile fiziki olarak zayıfsın ikili mücadeleye gireceksin karşındakinin iyiyse yenilirsin. Ama fiziği olunca kendinede güveni had safada olacaktır.

Taraftarada teşekkür etmek istiyorum çıkarken eminim onlarda mücadelesini alkışladı bu adamın, koşmasını ve defansa yardım etmesini, çabasını alkışları ve destek verdi çok çok iyi oldu. Elano bilsin ki böyle mücadele edip, çırpındığı zaman hep biz arkasındayız onun. Biliyoruz ki çünkü iyi oynamak için çabalıyor, ve bi gün bunu başaracak, formayıda bi daha vermeyecek. O gün yakındır.

En çok ben eleştirdim bu adamı neredeyse ama utanmaya da razı olduğumu söylemiştim,yeter ki iyi oynasın ve son maçlarda onun çaba ve isteğini görüyorum ve eleştirmeye kıyamıyorum.

En çok ben eleştirdim bu adamı neredeyse ama utanmaya da razı olduğumu söylemiştim,yeter ki iyi oynasın ve son maçlarda onun çaba ve isteğini görüyorum ve eleştirmeye kıyamıyorum.

Dün defansif açıdan çok iyiydi. Hücuma da daha fazla katılabilirse rüştünü ispat edecek. :)

biyolojiye geçerek bakmakla görmek arasındaki fark ve görüntünün nasıl oluştuğuna dair bilgiler sunarak huzurunuza arz-ı endam sergilerdim ama sonuçta futbol forumu gereksiz olur zannımca

Bence gereksiz değilde cuk oturur. Beklenti vardır, bu beklentileri yüksek tutarsınız. Ama karşılığını göremezsiniz. Çünkü oyuncudan yapamadığı şeyleri istiyorsunuz. Onun belirli bir oyun stili var. Basit oynamaya çalışıyor. Bireysel değilde takımla birlikte. Şov yapmıyor, belkide şov bekliyorsunuz. Topu sektirerek orta sahayı geçmesini. 2 çalım atıp hareketle pas vermesini. Ama ben şimdiden yazayım. Onları hiç bir zaman görmediniz ve görmeyeceksiniz. Elano her zaman basit, gerektiğinde şut atan, gerektiğinde oyunun yönünü uzun toplarla değiştiren, oyun zekası yüksek bir futbolcu olarak izleyeceğiz.

Takıma alıştıktan sonra zamanla daha iyi şeyler başaracak. Sürekli üstüne koyacak. Çünkü çalışlıyor ve çalışanlar daima karşılığını alırlar. Dünkü mücadeleside bunun bir göstergesidir. Ayrıca kariyeri beni ilgilendirmez diyerekte Elano'yu ne kadar tanıdığınızı belli etmişsiniz.

eğer dünkü gibi oynasın diye alındıysa ve bunu kabul ediyorsak hiçbir şey demiyorum, ne gerek vardı madem elano almaya?Geçmişi,kariyeri beni ilgilendirmiyor açıkçası benim takımımda oynarken bana birşeyler hissettirmesi lazım iyi oyuncuyum demeli.dünkü maç istatistiklerinde topla en çok oynaması gereken adam (oyun kurucu-pas dağıtıcı) 33 kez topla buluşmuş. Pas verildi verilmedi tartışmasına girmeyeceğim durum bu.Sorulacak asıl soru şu olmalı; Peki bu adam oynadığı hangi maçında kendini ispatlayacak birşey yaptı?

Asıl olay da bu işte. Oyun kurucu pas dağıtıcı bu adam. Ancak takıma daha doğru düzgün ısınamamışken,yanında oynayan adamlar bir nedenle sürekli değişirken bir anda Xavi gibi oynamasını mı bekliyordun? Elano'ya kızanlardan onu bir kalemde silip atanlardan en azından ikinci yarıya kadar beklemelerini istiyorum. Diğer transferleri örnek verebilirsin ama hiç biri bu mevki kadar takımı tanımayı gerektirmiyor...

Dün hiç kimse Elano'ya pas vermek için uğraşmadı.. Adam sol çizgide bomboş gördükleri halde oynamıyorlar.. Amaçları ne anlamadım.. Gerçi bir ara topu defanstan hiç çıkaramayacağız sandım.. Geri pas, yan pas.. Uzun pas atacak adam yoktu geride.. Elano, maçın başında defansa gelip, kademeye girdi, mutlak golü önledi.. Dün iyiydi bence.. Daha çok pas alsa daha da iyi olacak gibi.. Ama fiziğini biraz daha geliştirmesi gerekli..

Bence gereksiz değilde cuk oturur. Beklenti vardır, bu beklentileri yüksek tutarsınız. Ama karşılığını göremezsiniz. Çünkü oyuncudan yapamadığı şeyleri istiyorsunuz. Onun belirli bir oyun stili var. Basit oynamaya çalışıyor. Bireysel değilde takımla birlikte. Şov yapmıyor, belkide şov bekliyorsunuz. Topu sektirerek orta sahayı geçmesini. 2 çalım atıp hareketle pas vermesini. Ama ben şimdiden yazayım. Onları hiç bir zaman görmediniz ve görmeyeceksiniz. Elano her zaman basit, gerektiğinde şut atan, gerektiğinde oyunun yönünü uzun toplarla değiştiren, oyun zekası yüksek bir futbolcu olarak izleyeceğiz.

Takıma alıştıktan sonra zamanla daha iyi şeyler başaracak. Sürekli üstüne koyacak. Çünkü çalışlıyor ve çalışanlar daima karşılığını alırlar. Dünkü mücadeleside bunun bir göstergesidir. Ayrıca kariyeri beni ilgilendirmez diyerekte Elano'yu ne kadar tanıdığınızı belli etmişsiniz.

Kariyerinin beni ilgilendirmemesi Elano yu tanımadığım anlamına gelmez.Burda birbirimizin futbol bilgisini çürütmeye falan çalışıyorsak baştan söyleyin -sen bu adamı tanımıyorsun ben tanıyodum ki daha önceden- tarzı söylemleri çok çocukça ve sidik yarışına benzetiyorum gerek yok bence.İçinizi rahatlatacaksa eğer söyleyeyim Elano yu çok başarılı bulduğum lucescunun shaktarıyla tanıdım sanırım birçoğumuz öyle tanıdı tabi manager oyunlarını geçtim malum birçok insan managerdan bilir yabancı oyuncuları neyse kariyeri beni cidden ilgilendirmiyor aynı şekilde her transferin kariyeri ilgilendirmediği gibi ben burada ne yapmış-buraya dikkat--ne yapabilecek?-- ona bakarım. Bu şekilde oynamaya devam ederse fiyaskodan başka birşey demem

Kariyerinin beni ilgilendirmemesi Elano yu tanımadığım anlamına gelmez.Burda birbirimizin futbol bilgisini çürütmeye falan çalışıyorsak baştan söyleyin -sen bu adamı tanımıyorsun ben tanıyodum ki daha önceden- tarzı söylemleri çok çocukça ve sidik yarışına benzetiyorum gerek yok bence.İçinizi rahatlatacaksa eğer söyleyeyim Elano yu çok başarılı bulduğum lucescunun shaktarıyla tanıdım sanırım birçoğumuz öyle tanıdı tabi manager oyunlarını geçtim malum birçok insan managerdan bilir yabancı oyuncuları neyse kariyeri beni cidden ilgilendirmiyor aynı şekilde her transferin kariyeri ilgilendirmediği gibi ben burada ne yapmış-buraya dikkat--ne yapabilecek?-- ona bakarım. Bu şekilde oynamaya devam ederse fiyaskodan başka birşey demem

Neye göre fiyasko arkadaşım?Daha yarım sezon bile olmamış geleli ne fiyaskosu?Pana maçındaki oyununu da beğenmemişsin.Çok merak ediyorum ne bekliyorsun?Daha sezon başı kampa bile katılamayan adam bi ileri bir geri koşsun Xavi gibi Iniesta gibi mi oynasın?Kendini ispatlamasına gerek yok ayrıca.İngiltere de dünyanın en iyi liginde ispatlamış zaten kendisini sana ispatlasa ne olur ispatlamasa ne olur.33 kez topla buluştuysa bu onun sorunu değil.Onu görmeyen veya görmek istemeyenlerin sorunu.Bu takımın ortasahası Elano'ya ayak uyduracak seviyede değil.Tek pas yapamazlar,oyunun yönünü değiştiremezler,basit oynamayı bilmezler.Sen kaç kere şahit oldun Toure'nin Xavi yakınındayken ona pas vermediğini kaç kere gördün Keita'nın stoperin ayağından top alıp oyunu kendi kurmaya çalıştığını?Barcelona'da takımdaki 9 kişi ne zaman zorlansa Xavi'yi arar ve ona atar topu çünkü bu işin üstadı,takımın oyun kurucusu odur.Bizim takımda Elano'ya ne zaman bu şekilde muamele edilmiş?Adam biryerini yırtıyor top alayım diye defansif ortasaha gibi rakibin ortasahasındaki siyahi oyuncuyla kaç kez mücadeleye girdi.Çünkü ona pas atan yok.Şuan dünyada oyunu iki yönüyle oynayabilen oyuncular çok nadirdir.Sen elindekini fyasko deyip yollayacaksan sana diyecek laf yok.Müthiş teknikli,dünyanın en iyi boxtobox oyuncusu Ayhan ile ortasahanın belkemiği nam-ı diğer Gattuso Barış ile sana mutluluklar o zaman.

Neye göre fiyasko arkadaşım?Daha yarım sezon bile olmamış geleli ne fiyaskosu?Pana maçındaki oyununu da beğenmemişsin.Çok merak ediyorum ne bekliyorsun?Daha sezon başı kampa bile katılamayan adam bi ileri bir geri koşsun Xavi gibi Iniesta gibi mi oynasın?Kendini ispatlamasına gerek yok ayrıca.İngiltere de dünyanın en iyi liginde ispatlamış zaten kendisini sana ispatlasa ne olur ispatlamasa ne olur.33 kez topla buluştuysa bu onun sorunu değil.Onu görmeyen veya görmek istemeyenlerin sorunu.Bu takımın ortasahası Elano'ya ayak uyduracak seviyede değil.Tek pas yapamazlar,oyunun yönünü değiştiremezler,basit oynamayı bilmezler.Sen kaç kere şahit oldun Toure'nin Xavi yakınındayken ona pas vermediğini kaç kere gördün Keita'nın stoperin ayağından top alıp oyunu kendi kurmaya çalıştığını?Barcelona'da takımdaki 9 kişi ne zaman zorlansa Xavi'yi arar ve ona atar topu çünkü bu işin üstadı,takımın oyun kurucusu odur.Bizim takımda Elano'ya ne zaman bu şekilde muamele edilmiş.Adam biryerini yırtıyor top alayım diye defansif ortasaha gibi rakibin ortasahasındaki siyahi oyuncuyla kaç kez mücadeleye girdi.Çünkü ona pas atan yok.Şuan dünyada oyunu iki yönüyle oynayabilen oyuncular çok nadirdir.Sen elindekini fyasko deyip yollayacaksan sana diyecek laf yok.Müthiş teknikli,dünyanın en iyi boxtobox oyuncusu Ayhan ile ortasahanın belkemiği nam-ı diğer Gattuso Barış ile sana mutluluklar o zaman.

+1905

helal renktas

Neye göre fiyasko arkadaşım?Daha yarım sezon bile olmamış geleli ne fiyaskosu?Pana maçındaki oyununu da beğenmemişsin.Çok merak ediyorum ne bekliyorsun?Daha sezon başı kampa bile katılamayan adam bi ileri bir geri koşsun Xavi gibi Iniesta gibi mi oynasın?Kendini ispatlamasına gerek yok ayrıca.İngiltere de dünyanın en iyi liginde ispatlamış zaten kendisini sana ispatlasa ne olur ispatlamasa ne olur.33 kez topla buluştuysa bu onun sorunu değil.Onu görmeyen veya görmek istemeyenlerin sorunu.Bu takımın ortasahası Elano'ya ayak uyduracak seviyede değil.Tek pas yapamazlar,oyunun yönünü değiştiremezler,basit oynamayı bilmezler.Sen kaç kere şahit oldun Toure'nin Xavi yakınındayken ona pas vermediğini kaç kere gördün Keita'nın stoperin ayağından top alıp oyunu kendi kurmaya çalıştığını?Barcelona'da takımdaki 9 kişi ne zaman zorlansa Xavi'yi arar ve ona atar topu çünkü bu işin üstadı,takımın oyun kurucusu odur.Bizim takımda Elano'ya ne zaman bu şekilde muamele edilmiş?Adam biryerini yırtıyor top alayım diye defansif ortasaha gibi rakibin ortasahasındaki siyahi oyuncuyla kaç kez mücadeleye girdi.Çünkü ona pas atan yok.Şuan dünyada oyunu iki yönüyle oynayabilen oyuncular çok nadirdir.Sen elindekini fyasko deyip yollayacaksan sana diyecek laf yok.Müthiş teknikli,dünyanın en iyi boxtobox oyuncusu Ayhan ile ortasahanın belkemiği nam-ı diğer Gattuso Barış ile sana mutluluklar o zaman.

bana da ayhan ile barışla mutluluklar dilediniz ya çok garibim şimdi...barcelonadan başka futbol oynayan takım yok mu Allah aşkına rıtfan gibi ağzınızı açınca barçadan başlıyorsunuz,çıta barcelona olmuş ne güzel...

bana da ayhan ile barışla mutluluklar dilediniz ya çok garibim şimdi...barcelonadan başka futbol oynayan takım yok mu Allah aşkına rıtfan gibi ağzınızı açınca barçadan başlıyorsunuz,çıta barcelona olmuş ne güzel...

Hocamız 5 sene çalışmış felsefesi Barcelona üzerine,Man U'ya bakmayacağız herhalde!

İlk önce hiçbir dayanağı olmayan bir fikir atıyorsun ortaya.Balon,fiyasko diyorsun.Sonra örnek verince Barça'dan mı örnek vereceğiz diye enteresan bir savunma yapıyorsun.Kimden örnek verelim?Dünya üzerinde kaç tane total futbolu tam anlamıyla uygulayabilen takım var?Şu an tuttuğun takımın hocası hangi takıma senelerini vermiş bu futbolu oynayabilsinler diye?Barça'ya bu sistemi oturtan adam şuan bizim takımımızın hocası olduğu için mantıklı olarak oradan örnek veriyoruz.Ben de Elano Xavi tarzında bir oyuncu olduğu için Barcelona'da Xavi'nin aldığı rolle burada Elano'nun aldığı rol arasında bağlantı kurup burada Elano'ya haksızlık yapıldığını belirttim.Daha ne yazabilirim olayı açıklayabilmek için?Ha anlamak istemeyenler anlamasın.Ama sonra bu takımda sistem oturmaya başlayınca,Elano fizik kalitesini yükseltip tempolu oynamaya başlayınca,bu takımın maestrosu olunca buraya yazmayın helal olsun ne topçuymuş diye.Bu kadar basit.

Elano Türkiye'de başarılı olamıyorsa malesef futbolumuzun geri kalmış olmasındandır. Ferrari'yi otobanda sürerseniz farkını hissedersiniz, tarlada sürmeye kalkarsanız at arabasından hızlı gidemezsiniz.

Elano Seria A Yolunda

20090917_galatasaray_sevinc_elano_2.JPG

Cim-Bom’da hayal kırıklığı yaratmaya devam eden Elano ile İtalya'nın büyük kulüplerinden biri olan A.C Milan’ın ilgilendiği ileri sürüldü.

İtalyan kulübüyle ilgili haberler veren, "milannews.it" internet sitesi, Milan'ın sezon başında kadrosuna katamadığı Brezilyalı futbolcuyu devre arasında renklerine bağlamak istediğini iddia etti. Haberde, Milan'ın, 2010 Dünya Kupası'nda fiyatı yükselmeden Elano'nun işini bitirmek istediğine dikkat çekildi.

Kaynak: Milliyet

MEDYASPOR - Elano Seria A Yolunda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt