#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Bu adamin gercek yeri nedir bilen var mi soyleyin o zaman bana akil vereceginize, her turlu pozisyonda oynadi beyefendi sezon basindan beri uyusuk, isteksiz goruntusunden kurtulamadi. Ayrica takim guzel pas yapti bence Semih, yani 450 mi ne pas yaptik, zaten takim iyiydi de Elano, Arda gibi sonuca gidecek adamlar kotu oynayinca o paslar bosa gidiyor. Yoksa takim iyiydi bence.

Antep maçında Sarp'ın yanında oynadı ve bu yılki en iyi oyunuydu.Sen bana güven reis bu adam Lincoln değil ki forvet arkası oynasın.

Kim Kalström mi demiş biri? :D Lincoln tipi tek yönlü bir oyuncu. Sadece ofansif yönü iyi. Elano hem defansi hem ofansif oynayabiliyor.

Bu adamin gercek yeri nedir bilen var mi soyleyin o zaman bana akil vereceginize, her turlu pozisyonda oynadi beyefendi sezon basindan beri uyusuk, isteksiz goruntusunden kurtulamadi. Ayrica takim guzel pas yapti bence Semih, yani 450 mi ne pas yaptik, zaten takim iyiydi de Elano, Arda gibi sonuca gidecek adamlar kotu oynayinca o paslar bosa gidiyor. Yoksa takim iyiydi bence.

Dinamo Büşreş maçından devre arasına kadar kendi mevkisinde oynadı.

..............Sarp

......Elano........(Ayhan, Barış, Sarp)

SAĞ ve SOL iç..

Zorunluluktan farklı mevkilerde deneniyor.

Adam ikinci yarı full forvetteydi, hala neyin eleştirisini yapıyorsunuz. Saha patates tarlası Arda, Keita bile beklenen performanstan uzaktı. Bu şartlar altında Emre Çolak'ı soktuğu pozisyon için bile 90 dakika forma giyer bu adam. Bir kritik dokunuşla Emre Çolak'ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı.

Elano bugün Arda ile değişimli forvet oynadı. Bunu göremeyecek kadar kör müydünüz?

bu adamin gercek yeri nedir bilen var mi soyleyin o zaman bana akil vereceginize, her turlu pozisyonda oynadi beyefendi sezon basindan beri uyusuk, isteksiz goruntusunden kurtulamadi. Ayrica takim guzel pas yapti bence semih, yani 450 mi ne pas yaptik, zaten takim iyiydi de elano, arda gibi sonuca gidecek adamlar kotu oynayinca o paslar bosa gidiyor. Yoksa takim iyiydi bence.

+541543563537357457572134

Bende anlamadım.

Takım Elanonun oyun stilinemi ayak uydurmalı.

Yoksa FR Elano nasıl rahat ederse ona göremi sistemi oluşturacak.:o

Takım güzel pas yaptı da Elano forvet oynadı. :)

Elano'dan pek bir şey beklemiyorum bundan sonra. Birkaç tane küçük maçta faydası olursa kafi. Sezon sonu Kallstrom ve Nuri'yi alırım ben olsam.

Evet sorun da o zaten ustad Lincoln degil Elano.

----On libero----

Pasci adam 1-- Pasci 2

Bu sistem bize uymaz BENCE, fazla utopik, cunku Elano iyi oynadi diyelim yanina koyacak adam yok, takim geriye donerken onde basacak atletik bir on libero yok, bence bu duzen yas.

En iyisi gecen seneki

On libero (gibi)---- On libero (gibi)

Hucuma yonelik (oyun kurucu (gibi))

Bu taktikle oynasak yeridir bence, Elano da illa forvet arkasi oynamak zorunda degil, ama Mustafa Sarp'in yaninda falan oynadiginda ne oldugunu sasiriyor en azindan diger iki orta saha oyuncusundan ileride olmasi gerekli. Yanina pismis bir Emre Colak olursa, arkalarinda saglam bir Topal olursa ilk taktik olur, ama onun disinda kadro yapimiz iki on liberolu, oyun kuruculu olaya daha yakin.

Bu arada Muhammed akilli olsun, Elano macin sonlarina dogru forvete kaydi, genel olarak Arda'nin hemen arkasindaydi, Arda kanada falan kacti mi Elano forvete kacti ancak, KOR DEGILIZ YANI :o

Elano benim bu gece kesin rüyama girecek.O golü atamadı hala inanamıyorum.

Benim anlamadığım bir konu var. Maçtan önce yorumlara bakıyorum adam takımın en kaliteli oyuncusu deniliyor. Bu maçtan sonra bakıyorum (ki kötü oynamadı bence forvet arkasından gelip defanstan top çıkarıp oyunu kuracak hali yoktu heralde) adam takımının en kötü ve bazı arkadaşlarca en isteksiz oyuncusu deniliyor. Çözemedim ben bu işi. Biri bana şu alttaki olayı izah etse iyi olacak;

Elano takımın en kaliteli topcusu bence ön libero filanda değil Arda geçsin madem teknik ön libero gerek hem ağır topcu geçebilir Elano cok kaliteli ön libero değil adam takımın en iyi sut ceken pas atan adamı bence

Ceza sahasina yaklasinca takim adina hayirli bir is yapma orani %90, o yuzden geriye cekip yetenekleri koreltilebilecek bir adam degil, ayrica Elano'nun geriye cekilmesinin sebebi Mustafa Sarp adli bazi taraftarlarin ESSIEN muamelesi yaptigi arkadasin pas vermekteki sikintisindan, yoksa orda iyi bir ikili olsa gecen seneki gibi onlarin onunde oynayacak olan adam cok iyi parlar (Lincoln gibi, ilk sene vasat olmasina ragmen gecen sene Topal-Baris, Baris-Ayhan, Topal-Ayhan gibi varyasyonlarin iyi performanslarinin da katkisiyla herif sov yapmisti) Elano da boyle bir sov yapabilir, ama Mustafa Sarp'in yaninda degil onunde oynarken. Cunku her turlu meziyeti var, sadece kendisine Lincoln'e verilen gorev, destek ve guven verilirse. Yoksa Mustafa Sarp'in yaninda dur pas cikar hooops tamam dersen Elano'nun duzgun oynamak isteyecegini bile sanmiyorum. Eeeh bana ne lan der iki pas atar, iki adim atar tamam der. Ama bu macta da oldugu gibi dersen ki Elano gardash sana ihtiyac var, sen bu takimin beynisin, forvet arkasi oyna, istedigini yap dersen Skibbe'nin dedigi gibi, adam hem istekli oynar hem de 8 milyon niye verdigimiz ortaya cikar, bilmem anlatabildim mi?

Arzulu oluşu ve takım oyuncusu olduğunu ispatlarcasına oyun tarzı gerçekten çok hoşuma gidiyor.

Bizim Xavi´miz. Tam yerini buldu bence. Süper oynadi.Helal olsun

Bu maçtan sonra bakıyoruz her birlikte yorumlara;

Bu adamin gercek yeri nedir bilen var mi soyleyin o zaman bana akil vereceginize, her turlu pozisyonda oynadi beyefendi sezon basindan beri uyusuk, isteksiz goruntusunden kurtulamadi.

Kallstrom sezon sonu bedava. Şimdiden anlaşalım ve Elano'ya yol verelim.

Hayatimda bu kadar vurdumduymaz, ilgisiz, alakasiz bir topcu gorduysem neyim. Mac falan adamin umrunda degil. Ne kadar kosmus hesaplasinlar, 4 km'yi gecmez. Top alamiyor, pas alamiyor diyorduk ya, defansin arasinda saklanip top almaya gitmediginden. Cok kotu oynuyor masallahi var. Ben orta saha, on libero gibi oynamasa faydali olur diyordum ki bu mac gercekten forvet arkasi gibi oynadi ama adamin umrunda degilse yapacagimiz birsey yok.

Arkadaşlar sorumluluk almıyor.maçı izlediğinizde zaten gözüküyor.Top istemesi gerekirken adamların içinde kayboluyor.

Ki bu yorumlar bazı yorumlar tüm yorumları yazsam sayfalar sürer.

Şimdi benim anlamadığım durum şu. Adam iyi oynar, böyle devam eder takımın en kaliteli oyuncusu denir. Bir maç kötü olmamasına rağmen kötü denir, forvet arkası ve forvet oynamasına rağmen top almıyor denir, hatta hatta isteksiz ve uyuşuk denir. Bu nedir Allah aşkına ? Bu adam doğru yerde oynatılırsa (CM-Orta saha ortası), takım onu kabullenir ve atakları onla başlatırsa süper oynar. İlk yarı inişli-çıkışlı oynadı. Tek tek saymayayım ama iyi oynadığı maç sayısı fazla. Etkisiz olduğu maçlarda bile mücadele eden bir tip Elano. İkinci yarıya ise ön libero olarak başladı, gene fena değildi. Antep maçında çok iyi oynadı, sonraki maçta biraz etkisiz kaldı hem hastalığı hem de ön libero oynaması nedeniyle. Sonraki yani bu maçta da forvet arkası oynadı ve takım sürekli kanatlardan gitti. Bu halde defansa gelip top alamazdı, takım kanatlardan oynadığı için kanatlara gelip topta alamazdı. Ne yapabilirdi sizce ? Hatta Arda ile değişmeli forvet oynadı. Forvetken oyun mu kursun Elano ?

Ayrıca dediğim gibi maç sonuna doğru Emre'ye attığı süper bir pas var ve en net gol pozisyonumuzdu o. O gol olsa maçın adamı denecekti Elano'ya, aslanım benim süperdin denecekti, ama gol olmadı, Elano'yu hala orta saha ortasında oynamış zannedip neden top almadı diye eleştriyoruz, neden koşmadı diyoruz, neden defansa yardımı olmadı diyoruz. Olmaz tabii, adam forvetken, forvet arkasıyken ne yapabilir ? Üstelik takım sürekli kanatlardan atak başlatıyorsa ?

Lütfen arkadaşlar, böyle yapmayalım. Ne oynadığına, nerde oynadığına bakalım, ona göre değerlendirelim. Oyuncuyu övüp, sonra yere batırmak bize yakışmaz...

Elano'dan pek bir şey beklemiyorum bundan sonra. Birkaç tane küçük maçta faydası olursa kafi. Sezon sonu Kallstrom ve Nuri'yi alırım ben olsam.

Sen sürekli birilerini getiriyorsun takıma :) Elano çok değerli bir futbolcudur. Futbola farklı yönden bakan insanlar bunu çok iyi görebiliyor.

Scout rütbesini aldığına göre bilirsin. İngiltere de Brezilyalılar fazla sevilmez. Özel olanlar ve geleceği olanlar tercih edilir. Elano'da futbolculuk stili brezilyalı profili ile alakası olmadığı için İngiltere'ye transfer oldu. Sürekli milli takım da yer aldı. Sebebi belli taktik bilgisi ve pas yeteneği üst düzey olduğu için tercih ediliyor kendisi. Top rakipteyken de tembellik yapıp sırtını dönmüyor topa. Dunga'da bu yüzden kullanıyor onu.

Biz bu oyuncuyu deplasmandaki Antalya maçında keşfettik. O oyunuyla görmek için izliyoruz. O oyunuyla da izlemeye devam edeceğiz. Zaman zaman ilk yarıda Kayseri'ye attığı gollerden, zaman zamansa Pana maçındaki gibi kaleciyle karşı karşıya kalan rakibin ayağına kayarak golü önlemesiyle izleyeceğiz kendisini.

Bugünkü maçta forvet oynadı. Ayağına belkide 1 kere top geldi. Ondada Emre Çolak %100'lük bir gol kaçırdı.

Anlaşılacağı üzere Elano'yu tamamlayacak bir orta saha eksikliğini yaşıyoruz. Bazı maçlarda çok iyi oynuyor tek başına orta saha gibi gözüküyor. Bazen ise ne yapsa olmuyormuş gibi gözüküyor. İstikrar şu anlık tek problemi.

Önerilen Kallström ile Nuri'nin defansif özellikleri Elano'dan iyi değil. Elano çift yönlü oyuncu ama önerilen isimler tek yönlü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt