Hasan Öztürk
Kırmızı Üye
- 22 Kasım 2008
- 2.129
- 93
- 1.488
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer
Emegin ve bilgilerin için tesekkur ederim.Bahsettigimiz oyuncu Brezilya milli oyuncusu,ondan daha fazla verim almaliyiz diye dusunuyorumbutun derdim bu maca bakiyorum yav Elano ne kaleye sutu var ne de kaleye yakin
Bilmediğini düşünerek söylüyorum hocam;
4-3-3 veya 4-4-2 sadece diziliştir, sistemimiz hiç değişmemiştir. Sene başından beri sistem aynı kaldı bizde, ama diziliş farklılıkları oldu tabii. 2.devreden itibaren 4-4-1-1 dizilişiyle oynuyoruz. 4-4-1-1'de ortadaki 4 oyuncunun ikisi zaman zaman ön libero, zaman zaman ofans-defans birlikte çift yönlü oynayan oyuncular. Mesela Antep maçında Elano çift yönlü oynadı çokta güzel oynadı. Denizli maçında ön libero oynadı çok dikkat ettim ofansa hiç çıkmadı bile, yani Rijkaard'ın talimatı gereği böyle oynadı ve hastaydı biraz. Ama 4-3-3 dizilişiyle hiç değişmedi oyuncu yerleri. Ortadaki 3 oyuncunun biri ön libero oldu, diğer ikisi çift yönlü oynayan oyuncular oldu. Elano bu sistemde bu sene sürekli oynamadı takımda ilk yarı, oynadığı maçların çoğunda iyi oynadı, iyi oynamasa bile çok mücadele etti bunu biliyorum. Herneyse, biz eğer forvet arkasıyla oynuyor olsaydık son maçtaki gibi olurdu, 4-4-1-1 olurdu. Ama o da tam forvet arkası değil, Lincoln gibi değil, 2.forvet gibi şu anki oyunumuzdaki ilerdeki Elano. Ama Elano bu haliyle birşey yapamazdı dün. Dikkat edin topu hep kanatlara yaydık, Keita çalım felan denedi oyunu o kurdu. Ama böyle olmamalı... Elano orta sahaya geçmeli, ön libero olmamalı, o zaman Antep maçındaki oyununu veya iyi oynadığı maçlardaki oyununu sürekli ortaya koyacak eminim. Bildiğim kadarıyla genel yapısı 1 maç oynayıp 10 maç yatan bir yapı değil. Ama her maç neredeyse farklı mevkiide oynuyor. Bir maç ön libero oluyor, diğer maç orta saha oluyor, diğer maç gizli forvet/forvet arkası oluyor, bazen forvet oynuyor direkt.
Böyle sürekli yer değiştirirsen oyuncuyu oynar ama etkisiz olur. Elano eminim sene başından beri sürekli kadroda olsa, hep orta sahanın ortasında oynasa çift yönlü olarak %99 sürekli olarak güzel performans sergileyecek... Ama Rijkaard böyle değerlendiriyor, çünkü Elano komple bir oyuncu. Sağda, solda, ortada, ön liberoda, forvet arkasında oynar, ama her maç farklı farklı oynatırsan da performansını tam olarak yansıtamaz sahaya. Durum bundan ibaret...
Emegin ve bilgilerin için tesekkur ederim.Bahsettigimiz oyuncu Brezilya milli oyuncusu,ondan daha fazla verim almaliyiz diye dusunuyorumbutun derdim bu maca bakiyorum yav Elano ne kaleye sutu var ne de kaleye yakin