#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Bilmediğini düşünerek söylüyorum hocam;

4-3-3 veya 4-4-2 sadece diziliştir, sistemimiz hiç değişmemiştir. Sene başından beri sistem aynı kaldı bizde, ama diziliş farklılıkları oldu tabii. 2.devreden itibaren 4-4-1-1 dizilişiyle oynuyoruz. 4-4-1-1'de ortadaki 4 oyuncunun ikisi zaman zaman ön libero, zaman zaman ofans-defans birlikte çift yönlü oynayan oyuncular. Mesela Antep maçında Elano çift yönlü oynadı çokta güzel oynadı. Denizli maçında ön libero oynadı çok dikkat ettim ofansa hiç çıkmadı bile, yani Rijkaard'ın talimatı gereği böyle oynadı ve hastaydı biraz. Ama 4-3-3 dizilişiyle hiç değişmedi oyuncu yerleri. Ortadaki 3 oyuncunun biri ön libero oldu, diğer ikisi çift yönlü oynayan oyuncular oldu. Elano bu sistemde bu sene sürekli oynamadı takımda ilk yarı, oynadığı maçların çoğunda iyi oynadı, iyi oynamasa bile çok mücadele etti bunu biliyorum. Herneyse, biz eğer forvet arkasıyla oynuyor olsaydık son maçtaki gibi olurdu, 4-4-1-1 olurdu. Ama o da tam forvet arkası değil, Lincoln gibi değil, 2.forvet gibi şu anki oyunumuzdaki ilerdeki Elano. Ama Elano bu haliyle birşey yapamazdı dün. Dikkat edin topu hep kanatlara yaydık, Keita çalım felan denedi oyunu o kurdu. Ama böyle olmamalı... Elano orta sahaya geçmeli, ön libero olmamalı, o zaman Antep maçındaki oyununu veya iyi oynadığı maçlardaki oyununu sürekli ortaya koyacak eminim. Bildiğim kadarıyla genel yapısı 1 maç oynayıp 10 maç yatan bir yapı değil. Ama her maç neredeyse farklı mevkiide oynuyor. Bir maç ön libero oluyor, diğer maç orta saha oluyor, diğer maç gizli forvet/forvet arkası oluyor, bazen forvet oynuyor direkt.

Böyle sürekli yer değiştirirsen oyuncuyu oynar ama etkisiz olur. Elano eminim sene başından beri sürekli kadroda olsa, hep orta sahanın ortasında oynasa çift yönlü olarak %99 sürekli olarak güzel performans sergileyecek... Ama Rijkaard böyle değerlendiriyor, çünkü Elano komple bir oyuncu. Sağda, solda, ortada, ön liberoda, forvet arkasında oynar, ama her maç farklı farklı oynatırsan da performansını tam olarak yansıtamaz sahaya. Durum bundan ibaret...

Emegin ve bilgilerin için tesekkur ederim.Bahsettigimiz oyuncu Brezilya milli oyuncusu,ondan daha fazla verim almaliyiz diye dusunuyorumbutun derdim bu maca bakiyorum yav Elano ne kaleye sutu var ne de kaleye yakin

Alex maç başına bir ara top atıyo kral oluyor

Elano aynısını yapınca balon oluyor...

Emre Kayseri maçında golü atsaydı neler konuşuyoduk

Elano son 4 maçta yapması gerekeni yapıyor

O kadar balon degil bence, faydalı oyuncu ama takımda kurgulaması-kombine edilmesi zor bir oyuncu. Lider ozellikleri, surekliliginin olmayısı, fiziksel gucu nedeniyle ama takım oyuncusu, zeki, etkili sutları(donen topları degerlendirebişlecek bir oyuncumuz oldu) vb. artıları da var.

81 dogumlu bir oyuncunun, yaşı dolasıyla 1-2 sene içinde elden cıkarılması gerekir. Aksi takdirde verdiğimiz 7m euronun ustune soguk su içmiş olacagız. iyi bir teklif gelirse bu yaz da satılabilir, zaten 2011'de mutlaka satmalıyız.

Edit.

Benim tek umudum Brezilya kadrosuna çağırılması. Yoksa elimizde patlar bu adam. Sezon sonu 4-5 milyon € falan teklif gelirse, düşünmeden satmalıyız. Zarar etmeyi falan düşünmeden.

Elano'dan verim istiyorsak, yanına sadece Sarp'ı verip ikisini yalnız bırakarak bu iş olmaz. 3 lu orta saha yapıp, sol içe ayagı duzgun, fızık gucu, devamlılıgı olan birini monte etmeliyiz. Bu ne Arda olur ne de Gio. Ne de Barış ve Ayhan gibi iki kısıtlı oyuncu. Bence en iyi sol iç adayı Caner.

----Caner---Sarp---Elano---- seklinde.

Ama buradaki temel sorun, kadro planlamasının guzelliginden :) kaynaklanıyor. Sol bekimizin olmadıgı ve diger oyuncuların sol bek oynayamayısından Caner mecburen sol bekte oynamak zorunda.

ben Elanoyu çok beyeniyorum son 4 maçta yapması gereken herşeyi yaptı

Gaziantep:Maçın son anlarında kaleyi ssıyıran şutu

Antalya:Gio önüne atlamasa maç 2-2 yapıcak

Kayseri:Emre'ye attıpı pas Emre golü atsa 1-0 kazanıcaz

Elano'dan verim istiyorsak, yanına sadece Sarp'ı verip ikisini yalnız bırakarak bu iş olmaz. 3 lu orta saha yapıp, sol içe ayagı duzgun, fızık gucu, devamlılıgı olan birini monte etmeliyiz. Bu ne Arda olur ne de Gio. Ne de Barış ve Ayhan gibi iki kısıtlı oyuncu. Bence en iyi sol iç adayı Caner.

----Caner---Sarp---Elano---- seklinde.

Ama buradaki temel sorun, kadro planlamasının guzelliginden :) kaynaklanıyor. Sol bekimizin olmadıgı ve diger oyuncuların sol bek oynayamayısından Caner mecburen sol bekte oynamak zorunda.

Açıkçası Elano için 80 türlü kadro denedik, olmuyor, olmuyor. En güzeli satacaksın ve kurtulacaksın.

Elano iyi futbolcu ama bizim sisteme uymuyor bir türlü.Yinede içimdeki umut hiç bitmiyor,sanki patlama yapacakmış gibi geliyor

Adam ne yapsın istiyorsunuz. Son 4 maçtır ayakta kalan performansa sahip ender oyuncularımızdan

Topal, yeni bir transfer (pas yapacak fizikli bir adam) ve onlerinde Elano olursa faydali olabilir, bu duzende hicbirsey yapamaz, hele on libero gibi oynatilir, sadece geriden top cikarsin denilirse Elano degil Mehmet Guven gibi bisey olur.

FM oynamıyorum ama oynayan arkadaşlara göre Elano çok iyiymiş FM'de. Gerçek dünyaya geri dönün.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt