#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano bu takımdaki tek iyi orta saha oyuncusu. Şu kadro içinde onu tartışmak anlamsız. Ha eğer elinde Yaya Toure, Moutinho, Gattuso, Miguel Veloso, Baptista gibi adamlar vardır o zaman orta sahada Elano'nun oynamasını tartışırsın. Ama bu takımda Elano'yu kadroya yazmadan önce Mehmet Topal, Barış, Ayhan, Mustafa Sarp gibi adamları ilk 11 e yazmak abesle iştigal olur gibi geliyor.

Bugün genel olarak bakıldığında iyi değildik.Elano'yu geldiği günden beri beğenmeyenlerden biriyim.Bugün de vasat bir futbol oynadı bana göre.Mücadele ve rakibi karşılama konusunda fena değildi.Attığı uzun topların çoğu rakibe gitti,ayrıca gediği günden beri Elano'nun çok iyi şutları var diyoruz fakat sene başından beri etkili şut sayısı 5'i geçmez(Kayseri maçında golü vardı uzaktan) Bence toplara nasıl denir çok baştan savma,hedefsizce vuruyor özellikle sol ayağıyla.Bugün de öle bir şutu vardı auta giden top Gio'ya çarptı havalanan topu Gio havadayken şık bir topuk pasıyla Jo'ya gönderdi.Herşeye rağmen Elano'nun seneye, sistemin oturmasıyla ve yanında oynayan ön liberoların daha teknik ve ayağa pas yapan oyunculardan kurulacak olmasından dolayı kilit oyunculardan birisi olacağını düşünüyorum.

Iyi oynamadik bir, ikincisi herifin soylemedigi seyleri agzina tikmayiniz. Bir de Serhat ne ara Arsenalli oldun ogrenebilir miyim :o

Zorlanmadık ben dün en rahat maçlardan birini izledim. Elano vasatı aşamadı dün için.

Özellikle Arda'nın oynamadığı maçlarda Elano insiyatifi eline almalı. Rakip ataklar kesildiğinde kendisine atılan topları iki stoperin arasındaki forvetimize uzun pas atmaya çalışmak yerine top sürerek takımı hücüma kaldırmayı denemeli.Bunu yapabilecek yeteneğe sahip aslında.Her zaman uzun pası tercih etmemeli.

Iyi oynamadik bir, ikincisi herifin soylemedigi seyleri agzina tikmayiniz. Bir de Serhat ne ara Arsenalli oldun ogrenebilir miyim :o

Ben anlatayım bir olay oldu Galatasaray hakkında dedi artık GALATASARAY'ı bırakıyorum Arsenal'ı tutuyorum dedi ve artık Arsenal'lı oldu.

Gereksiz futbolcu resmen. Ne koşuyor, ne yaratıcılık katıyor. Oynadığı her maç 10 kişi gibi oynuyoruz. Skora katkısı olsa Alex gibi, eyvallah deriz. 0 asisti var, 1 tanesi penaltıdan olmak üzere 3 golü var. Oyuna da, skora da katkısı yok yani. Caner kanattan bindirme yapıyor, ortadan destek vermesi gereken adam Elano orta alanda bekliyor. Temel bilgileri de eksik bu adamın. Halı sahada bile, hücum yapılırken ileri koşar orta saha. Dunga kıyağıyla Dünya Kupası'na gitsin de, zarar etmeden satalım.

Xavi'yle falan da kıyaslamayın bu adamı. Emre'yle kıyaslamak bile büyük hakaret Emre için. Belözoğlu, Fenerli olsa da; TSL'nin en iyi çift yönlü futbolcusu. Türkiye'yi geçtim, sakatlık problemi olmasa Avrupa'da da büyük futbolcu olurdu. Emre'nin kariyerindeki 4 takım da zaten, Elano'nun takımlarından iyiydi.

Bu arada forumda başka üyeliğim de yok. Her Elano'yu eleştireni ben zannetmeyin. Onlar objektif olabilenlerdir.

Katılıyorum bunları görmek çok mu zor yahu..Bu arada hepimiz serhatız.. :bgking1:

Yerden yere vurduğumuz ayhan daha iyi oynadı geçen hafta mesela..Uzun pas diye tuturmuş herkes sanki bir kere asist oldu o uzun pas neill alasını atıyor o pasların.Sizin mantığınıza göre neill daha iyi mc elanodan..

katılıyorum bunları görmek çok mu zor yahu..bu arada hepimiz serhatız.. :bgking1:

Yerden yere vurduğumuz ayhan daha iyi oynadı geçen hafta mesela..uzun pas diye tuturmuş herkes sanki bir kere asist oldu o uzun pas neill alasını atıyor o pasların.sizin mantığınıza göre neill daha iyi mc elanodan..

+1905

dün akşam çok defansif oynattı rijkaard bu yüzden ofansa pek katkısı olamadı.zaten önemli olan defans ile ortasaha arasındaki bağlantıyı kuracak top tekniği olan bir adam lazım ofansif anlamda insiyatif alacak çok oyuncu var ona gelene kadar.

Elano ile Ayhanın aynı cümlelerin içinde geçmesi bile içimi titretti.

Bir Lincoln, Alex tarzı bir 10 numara değil tabii ki ama bu adam City'deyken yine de daha fazla ön tarafta gözüküyordu. Bizde iyice geriye gömüldü, Rijkaard'ın direktifleri doğrultusundadır belki de bilemeyiz ama az ileri çıktığında neler yaptığını gördük. Ben şahsen Elano'yu daha fazla ileride görmek isterim. kaleyi daha fazla yoklasın, daha skorer bir kimliğe bürünsün isterim. Şimdi Elano öyle bir oyuncu değil diyenler çıkacak, biliyorum Elano klasik bir 10 numara değil hatta hiç 10 numara değil belki de ama bunları yapan bir oyuncuydu City'de, Shaktar'da, Santos'ta, herşeyden önce bunları yapabilen bir oyuncu Elano. Sonuçta biz Elano'yu sadece savaşsın diye almadık değil mi? Yani onu yanlışıyla doğrusuyla Barış da yapıyor. Elano'dan memnun olmadığım anlamı çıkarılmasın burdan sakın, ben sadece Elano'nun bu orta sahada böyle oynayarak kendini harcadığını düşünüyorum biraz. Dediğim gibi bu Rijkaard'ın direktifleri doğrultusundadır belki de, orta sahadaki zafiyetin de Elano'yu buna zorladığını düşünüyorum. Umarım seneye Elano'nun klasına yakışır bir partner bulunur kendisine, o zaman bu özelliklerini sahaya daha iyi yansıtabilecektir belki de.

Pfffft, titretir tabi. Isme gore yorum yapar, 9 senelik degil de 9 maclik hafizaya sahipseniz TABII KI titretir.

Bir Lincoln, Alex tarzı bir 10 numara değil tabii ki ama bu adam City'deyken yine de daha fazla ön tarafta gözüküyordu. Bizde iyice geriye gömüldü, Rijkaard'ın direktifleri doğrultusundadır belki de bilemeyiz ama az ileri çıktığında neler yaptığını gördük. Ben şahsen Elano'yu daha fazla ileride görmek isterim. kaleyi daha fazla yoklasın, daha skorer bir kimliğe bürünsün isterim. Şimdi Elano öyle bir oyuncu değil diyenler çıkacak, biliyorum Elano klasik bir 10 numara değil hatta hiç 10 numara değil belki de ama bunları yapan bir oyuncuydu City'de, Shaktar'da, Santos'ta, herşeyden önce bunları yapabilen bir oyuncu Elano. Sonuçta biz Elano'yu sadece savaşsın diye almadık değil mi? Yani onu yanlışıyla doğrusuyla Barış da yapıyor. Elano'dan memnun olmadığım anlamı çıkarılmasın burdan sakın, ben sadece Elano'nun bu orta sahada böyle oynayarak kendini harcadığını düşünüyorum biraz. Dediğim gibi bu Rijkaard'ın direktifleri doğrultusundadır belki de, orta sahadaki zafiyetin de Elano'yu buna zorladığını düşünüyorum. Umarım seneye Elano'nun klasına yakışır bir partner bulunur kendisine, o zaman bu özelliklerini sahaya daha iyi yansıtabilecektir belki de.

Aman bunu soyleme cunku bunun uzerine yaklasik 40 tane futbol uzmani mudahele edip Elano geride oynar vir vir vir konusur.

İsme göre yorum yapmamaya çalışıyorum. Geçen mesajımda dün Elanonun kötü oynadığını söylemiştim. Ben genel düşüncemi beyan ettim. 9 maçta kimse padişah olmaz. Ayhanın adamlığı kişiliği ve Galatasaraya bağlılığınada laf söyletmem ama bir gerçek var. Bizim defansif orta saha oyuncularımız yetersiz.

Genelde uzun pasları isabetliydi Elano'nun. Dünkü maçta düşük yuüzdeyle oynadı, biraz da abarttı, haklısınız. Ama uzun oynamayıp ne yapabilirdi? Marke edilen kanatlara oynayamaz, Barış ve Sarp'a mı oynayacak? Geriye veya yana pas verip, o bölgede topu kaptırmaktansa uzun top oynayıp ileride top kaybetmeyi tercih ederim. En azından pozisyon bulabilmeyi deniyor.

Bu sene doğrudan katkısı olmasa bile seneye yapılacağını umduğum top yapabilen önlibero transferiyle daha etkili olacaktır Elano.

Katılıyorum kesinlikle.Ön libero oynayan oyuncularımız pas vasfı olmayan,teknik kapasitesi yerlerde sürünen oyuncular olduğu için Elano'yu daha geride kullanıyor Rijkaard.Son 2-3 maçtır Linderothvari bir oyun oynuyor.Yazdığınız gibi yanına iyi bir partner bulunursa çok daha artacaktır performansı.Elano şöyle bir oyuncu;
YouTube - Broadcast Yourself.Bu pasları yapabileceği oyuncularla oynaması lazım.En önemli özelliği pasları olan bir oyuncunun Barış ile yanyana oynaması büyük bir şansızlık Elano adına.​

Eklemek istiyorum Elanonun defansif oynama sebebide ön liberolarımızın beceri olarak yetersizliğindendir.

eleno kötü oynuyor ,en iyi oynadığı macda bile bir kac ara pas vede kendisini defansif olarak zorlayarak bir kac faul yaparak oyunu bitiriyor çünkü elano asla vede asla iki yönlü oyun oynayabilecek fiziksel kapasiteye sahip bir oyuncu değil vede hayatında böyle bir rolede soyunmuş değil ama bizim kadro defoları yüzünden o türlü oynamaya çalışıyor vede kötü oynuyor.. elano kendisi iyi oyuncu olsada mevcut kadro yapısında elanodan önce emananın alınması gerektiği gerceğide her gün ortaya cıkıyor...

bu sene böyle gecer seneye elanonun iyi oynamasını istiyorsa yönetim

iki tane sağlan önlibero almalı bunların birisi defansif yönü kuvvetli bir oyuncu ile (m.diarra gibi) diğeride emre b tipinde bir orta saha oyuncusu olmalı ,onların önündede elano olmalı aksi halde elanodan hiç bir fayda sağlayamayız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt