#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

----------Yaya Toure---------
Xavi------------------Elano​
Elano'ya bu tür bir düzen,yanına da bu tarz adamlar lazım.Zor olanı yapacak yani basit oynayabilecek oyuncular lazım.Açıkça söylüyorum bana göre Elano Barcelona'da Xavi'nin yanında oynasa kesinlikle sırıtmayacaktır.Arkasında ve yanında güvenebileceği oyuncular oynarsa daha çok ileri çıkıp kendisini gösterebilir.Inter'de Sneijder'in oynadığı şekilde oynayabilir mesela çok rahatlıkla.Hem top rakipteyken iyi pozisyon alarak,önde basarak savunmaya yardım eder hem de ileride çok rahat etkili olabilir.​

----------Yaya Toure---------
Xavi------------------Elano​

Elano'ya bu tür bir düzen,yanına da bu tarz adamlar lazım.Zor olanı yapacak yani basit oynayabilecek oyuncular lazım.Açıkça söylüyorum bana göre Elano Barcelona'da Xavi'nin yanında oynasa kesinlikle sırıtmayacaktır.Arkasında ve yanında güvenebileceği oyuncular oynarsa daha çok ileri çıkıp kendisini gösterebilir.Inter'de Sneijder'in oynadığı şekilde oynayabilir mesela çok rahatlıkla.Hem top rakipteyken iyi pozisyon alarak,önde basarak savunmaya yardım eder hem de ileride çok rahat etkili olabilir.​

Brezilya milli takımıyla 4-5 maçını izledim..Yanında felipe melo gibi iyi adamlarda var ama yine hayalet gibi geziyor sahada.Asist gol yapsa yine kabulumdur ama oda yok.

Brezilya milli takımıyla 4-5 maçını izledim..Yanında felipe melo gibi iyi adamlarda var ama yine hayalet gibi geziyor sahada.Asist gol yapsa yine kabulumdur ama oda yok.

işte uzun lafın kısası bizde devamlı düşünüp taşınıyoruz bizim bu orta saha neden top tutamıyor diye.. elano yanlış transferdir hemde fahiş yanlış transferdir özellikle takımın ihtiyacları göz önüne alınınca neden elano diye insan kafa yoruyor...

Bence yorumunu sil çünkü fazlasıyla rezil oldun bu yorumunla.

Daha 1-2 ay önce haber çıktı Robinho ile Elano Brezilya'nın gollerinin yarısını oluşturdular diye. Elano'da en çok asist yapan isimlerin başında geliyor milli takımda.

Adama sallayacağım diye rezil olmayı iyi beceriyorsun dostum...

Daha 1-2 ay önce haber çıktı Robinho ile Elano Brezilya'nın gollerinin yarısını oluşturdular diye. Elano'da en çok asist yapan isimlerin başında geliyor milli takımda.

arkadaş forumda rezilmi olur vezirmi olur bilemem ama yanlış bir şey yazmamış,evet elano ara pası asist yapabilir ,iyide bir oyuncudur hatta cok kaliteli bir oyuncudur diyebiliriz ama bizim aradığımız oyuncumudur sorusunun cevabını bu forumda bir cok kişi (coğunluğuda elanoyu destekleyen ,cok öven kişiler) vermişdir cevabda acıkdır - elanonun faydalı olması için arkasına 2 tane cok kaliteli oyuncu lazım - iyide ben elanonun faydalı olması için iki tane oyuncu almak zorundamıyım ,yada 7 milyon euro artı yıllık 2,5 milon euro verdiğim oyuncudan daha farklı aksiyonlar beklemek durumunda değilmiyiz??

işin özü uzun zamandır en zayıf olduğumuz mevkide kıt imkanlarla elano gibi lükse sahip değiliz ,sahip olmadığımızda zaten ortaya cıkıyor ,belki elanodan cok daha ucuza ,cok daha isim yapmamış oyuncu bizde cok daha faydalı olurdu(bakınız ernst) ama elano mevcut kadro yapısında resmen lüks oyuncu keza orta sahada mücadele edemiyorsunuz,top kapamıyorsunuz dahası oyuna tempo kazandıramıyorsunuz vede siz elanodan mucize bekliyorsunuz, o mucize olmayacakdır ,olmasınında imkanı yokdur ,geniş acıdan bakında elano vede türevi oyuncuların takımdaki cokluğundan dolayı 2 tane defansif oyuncu ile sahaya cıkmamıza rağmen hemen hemen hiç bir macda orta saha kontrolü bizde değilki bu zaten herşeyin özeti...

Sizin gördüğünüzü Dunga göremiyor; Kendisi kör, futboldan çakmıyor. Boşuna geçti Brezilya milli takımına... Burada bir çok futbol uzmanı varken ne gerek vardı Dunga'ya?

necati bey elano cok kaliteli bir oyuncudur bunu kabul etmemek elde değil ama anlaşılması gereken şey güncel futbolda heleki bizim (gecen sene skibbe bu sene rijkardın oynattığı ) futbol stilinde her daim 3lü bir hucum hattıyla oynarken (en basitinden keita-arda-baros) onun gerisindeki 3 oyuncununda cok aktif oyuncular olma gerekliliğidir ,yani her iki kale arasında gelip gidebilen oyuncular şarttır ,bunu göz önüne alınca bizim durağan ama cok iyi pas yapan oyunculardan ziyade hareketli birazda ayağı iyi oyunculara ihtiyacımız olduğu gerceğidir...

Ben bizim takımı kastediyorum..

Sizin gördüğünüzü Dunga göremiyor; Kendisi kör, futboldan çakmıyor. Boşuna geçti Brezilya milli takımına... Burada bir çok futbol uzmanı varken ne gerek vardı Dunga'ya?

şahsen böyle bir iddiam yok...

dunganı oynattığı sistem yada brezilya milli takımındaki iki önlibero ile arkasındaki defans hattındaki kaliteyi nasıl edinebiliriz bunu bilemiyorum acıkcası ...

necati bey elano cok kaliteli bir oyuncudur bunu kabul etmemek elde değil ama anlaşılması gereken şey güncel futbolda heleki bizim (gecen sene skibbe bu sene rijkardın oynattığı ) futbol stilinde her daim 3lü bir hucum hattıyla oynarken (en basitinden keita-arda-baros) onun gerisindeki 3 oyuncununda cok aktif oyuncular olma gerekliliğidir ,yani her iki kale arasında gelip gidebilen oyuncular şarttır ,bunu göz önüne alınca bizim durağan ama cok iyi pas yapan oyunculardan ziyade hareketli birazda ayağı iyi oyunculara ihtiyacımız olduğu gerceğidir...

Baris ve Mustafa'yla sende yan yana oynasan bisey yapamazsin. Orta sahaya Elano'nun futbol dilinden anlayan adamlar lazim. 2 metre önünde olan adama pas atamayan oyuncular degil. Bunu halen görmüyorsaniz gidin bir göz doktoruna kendizi kontroll ettirin. :rolleyes:

arkadaslar birakin Dungayi carti, curtu. Elano Brezilya da hangi mevkiide oynuyor?? sag acik. ordan pas trafigina katilip, ara sira iyi uzun top orta filan yapiyor. Brezilya orta sahasi zaten mükemmel. Elano'nun tek yapmasi gereken tek toplari iyi kullanmak. Elano göbekte ancak iki tane hem insan azmani, hem teknik ve pas yapan oyuncuyla is yapar. o oyuncular bizde yok. ha seneye alabiliriz. ama bence yinede orda Elano gibi temposuz oyuncuya gerek yok. koy orta sahaya iki tane mükemmel orta saha. 10 numara olarak Giovani. Kanatlara da Keita ve Arda. bukadar. Elano gibi oyuncu bence lüks. gerek yok yani.

Baris ve Mustafa'yla sende yan yana oynasan bisey yapamazsin. Orta sahaya Elano'nun futbol dilinden anlayan adamlar lazim. 2 metre önünde olan adama pas atamayan oyuncular degil. Bunu halen görmüyorsaniz gidin bir göz doktoruna kendizi kontroll ettirin. :rolleyes:

anlaşılması gereken şey barış vede mustafanın kaliteleri değilde NEDEN İKİSİNİN YAN YANA OYNATILMA ZORUNLULUĞUDUR... burada anlaşırsak zaten sorunu cözmüş olacağız,keza rijkard futbolu bilen adam barışın yada mustafanın yerine bir hucumcuyu daha sahaya koyabilir değilmi ama koyamıyor bunun nedeni cok önemli bence...

Elano'nun yerinde oynamadığını ve bu yüzden verimli olamadığını herkes yavaş yavaş anlıyor. Ben bunu hazmedemiyorum. Elano gibi bir adam alıyorsun, ama orta sahaya hapsediyorsun. Bazı futbol ulemaları Elano'nun asıl yerinin orta saha olduğunu yazıp duruyorlar. Yanlış biliyorlar. Elano, Man City'de Stephen Ireland, Kelvin Etuhu, Michael Johnson, Vincent Kompany gibi kemik sayılabilecek pek yetenekli olmayan ama defansif yetenekleri yüksek orta saha adamlarıyla yetenekli, defansif özellikleri hemen hemen hiç olmayan Jo, Robinho, Shaun-Wright Phillips, Benjani gibi adamların arasında oynuyordu. Bir nevi köprü vazifesi görüyordu. Elano'yu City'de defans yaparken, adam kovalarken, topa kayarak müdahale etmeye çalışırken göremezsiniz. Çünkü görevi bu değildi. Defansif olarak sadece kendi üzerine düşeni yapardı. Ceza sahasına daha yakın, daha hücumcu, daha aktif, daha üretken oynuyordu. Ama bizde adamı orta sahaya hapsettiler. Sıradan bir adam oldu. Ayhan'dan ne farkı var bu haliyle ve mevkisiyle, söyleyin bana? Neymiş, çok iyi ara pası atıyormuş. Ya ara pası orta sahadan mı atılır, ceza sahasının hemen dışından mı? Bu adam kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar verimli olur, o kadar iyi oynar, bu açık ve net. Ha orta sahamızda adam yok, Rijkaard mecburen oynatıyor, o ayrı. Ama seneye Elano'dan yararlanmak istiyorsak, mutlaka orta sahaya çok çok çok iyi bir veya iki takviye lazım. Hamit, Nuri, Gökhan İnler çapında yerli veya yabancı.

arkadaslar birakin Dungayi carti, curtu. Elano Brezilya da hangi mevkiide oynuyor?? sag acik. ordan pas trafigina katilip, ara sira iyi uzun top orta filan yapiyor. Brezilya orta sahasi zaten mükemmel. Elano'nun tek yapmasi gereken tek toplari iyi kullanmak. Elano göbekte ancak iki tane hem insan azmani, hem teknik ve pas yapan oyuncuyla is yapar. o oyuncular bizde yok. ha seneye alabiliriz. ama bence yinede orda Elano gibi temposuz oyuncuya gerek yok. koy orta sahaya iki tane mükemmel orta saha. 10 numara olarak Giovani. Kanatlara da Keita ve Arda. bukadar. Elano gibi oyuncu bence lüks. gerek yok yani.

cok acık vede herşeyi ortaya koyan bir mesaj..

Dünkü mac icin silikti hatta övdügümüz uzun toplarıda yerini bulmadı bu sefer ama 1 macta kötü oynama lüksü var elanonun ayrıca rijkaardın elano mukemmelken oyundan cıkarması dünde kötüyken tutması bana garip geldi

Elano'nun yerinde oynamadığını ve bu yüzden verimli olamadığını herkes yavaş yavaş anlıyor. Ben bunu hazmedemiyorum. Elano gibi bir adam alıyorsun, ama orta sahaya hapsediyorsun. Bazı futbol ulemaları Elano'nun asıl yerinin orta saha olduğunu yazıp duruyorlar. Yanlış biliyorlar. Elano, Man City'de Stephen Ireland, Kelvin Etuhu, Michael Johnson, Vincent Kompany gibi kemik sayılabilecek pek yetenekli olmayan ama defansif yetenekleri yüksek orta saha adamlarıyla yetenekli, defansif özellikleri hemen hemen hiç olmayan Jo, Robinho, Shaun-Wright Phillips, Benjani gibi adamların arasında oynuyordu. Elano'yu City'de defans yaparken, adam kovalarken, topa kayarak müdahale etmeye çalışırken göremezsiniz. Çünkü görevi bu değildi. Defansif olarak sadece kendi üzerine düşeni yapardı. Ceza sahasına daha yakın, daha hücumcu, daha aktif, daha üretken oynuyordu. Ama bizde adamı orta sahaya hapsettiler. Neymiş, çok iyi ara pası atıyormuş. Ya ara pası orta sahadan mı atılır, ceza sahasının hemen dışından mı? Bu adam kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar verimli olur, o kadar iyi oynar, bu açık ve net. Ha orta sahamızda adam yok, Rijkaard mecburen oynatıyor, o ayrı. Ama seneye Elano'dan yararlanmak istiyorsak, mutlaka orta sahaya çok çok çok iyi bir veya iki takviye lazım. Hamit, Nuri, Gökhan İnler çapında yerli veya yabancı.

elanonun cityden gönderilmesinin tek sebebi temposuz vede durağan bir oyuncu olmasıdır,işin komik tarafı elano bize transfer edildiğinde taraftarın coğu onu cok koşan box to box bir oyuncu olarak alkışlaması idi ama bu tez komple çöktü...

Bizim takımdan bahsediyorum..

O maçı zaten izledim sen eminim o gol dışında maçtan haberin bile yoktur spor siteleinden felan öğrenmişindi golüde. 4-5 sayfa öncesinde sırf o maç için tartıştım hatta dön bak..

Orda elanonun assiti göremeyecek değilim.

Evet halayet gibi dolaşıyor sahada..Asist yaptığı maçlardada kötü oynuyor zaten yine uruguay maçında duran toptan asisti var ama kötü oynuyor.Ben elanodan çok asist yapmasını beklemiyorum zaten ilk eleştirdiğim kriterde asist sayısı değil orta sahada yapması gerekenleri yapsın hiçbir maçta orta saha kontrolü bizde değil..Nasıl mücadadele ediyor pas trafiğini sağlıyor o zaman bu adam?Ne hakla eleştiriyonuz madem 20+ 10+ gol asist yapmış Ardayı.

anlaşılması gereken şey barış vede mustafanın kaliteleri değilde NEDEN İKİSİNİN YAN YANA OYNATILMA ZORUNLULUĞUDUR... burada anlaşırsak zaten sorunu cözmüş olacağız,keza rijkard futbolu bilen adam barışın yada mustafanın yerine bir hucumcuyu daha sahaya koyabilir değilmi ama koyamıyor bunun nedeni cok önemli bence...

7 hücumcu ile maça mı çıkılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt