İlk olarak şunu belirtmekte fayda var. Bir futbolcu forvete ne kadar yakın oynarsa, ceza sahasına yakın ne kadar çok top alırsa o kadar istatistiklerini arttırma şansı olur.
Elano Galatasaray'da ilk geldiğinin aksine daha geride görevlendirilerek, oyun kurucu görevi üstlendiriliyor. Cezasahasında top alıp bir şeyler yapacak oyuncudan çok, burada bir şeyler yapacak oyuncuya pozisyon hazırlama derdinde. Elano maç kurtaracak oyuncu modelinde değil. Daha çok takımın tamamlayıcısı şeklinde oynuyor. Verilen görevi yapmaya çalışıyor.
Biraz üşenmedim, çok hayran kaldığımız 2 adamın istatistiklerine baktım.
İniesta Barcelona ile 34 maçta 1 gol, 6 asist ile oynamış. 2500 dakika oynamış.
Biraz üşenmedim, çok hayran kaldığımız 2 adamın istatistiklerine baktım.
İniesta Barcelona ile 34 maçta 1 gol, 6 asist ile oynamış. 2500 dakika oynamış.
Xavi ise, 36 maçta 5 gol 8 asist ile oynamış. 3000 dakika oynamış.
Elano ise yeni geldiği takımda, 31 maçta 6 gol 6 asist ile oynamış. 2000 dakika kadar süre almış.
Xavi ise, 36 maçta 5 gol 8 asist ile oynamış. 3000 dakika oynamış.
Elano ise yeni geldiği takımda, 31 maçta 6 gol 6 asist ile oynamış. 2000 dakika kadar süre almış.
Elano takımı hızlandıran, oyunu kenarlara açan, takımı pozisyona sokan adam. Dikkat ederseniz bir ara attığımız gollerin çoğunda golün asistinin pasını veren adamdı. Yani pozisyonu hazırlayan adam.
Xavi, ön liberonun önünde oyun kurucu şeklinde oynuyor. Asıl görevi takımı oynatmak gol atmak değil, istatistiklerden belli. İniesta ise onun da daha önünde oynuyor ama onun da istatistikleri belli.
Elano, Xavi ve Iniesta kadar iyi, efektif oynuyor demiyorum ama benzer işi yapıyorlar ve istatistikleri birbirlerine yakın. Bu adamlar görevleri icabı ceza sahasından daha uzak oynuyorlar ve görülmeyen işleri yapıyorlar demek istiyorum.
Elano'yu değerlendiren arkadaşlar bu durumları göz önüne alarak değerlendirsinler lütfen.
Not: Maçla alakalı bir yazı değil, genel bir değerlendirmedir.