#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano'nun sarı kartı çok gereksizdi.

İlk gördüğü anda acaba bu sarı kartı haftaya oynamamak için mi

gördüğünü düşündüm.

bari bugün eleştirmeyin yahu

Kardeşim Elano ofansa yakın oynayan oyuncudur. Bu sene Galatasaray'da bir çok maç böyle oynadı ve hepsinde müthişti. Pana. , Dinamo, Antep, Gençlerbirliği, Antalyaspor deplasmanı, Antalyaspor kupa maçı, Belediye, Sturm Graz, Beşiktaş, Talinn hepsinde ofansa yakın yerlerde oynadı yukarda yazdığım gibi. Bugün de tribünden izledim ya sen nereden izledin bilmiyorum baktım Elano'ya Mehmet ile yan yana oynadı onun önünde felan oynamadı, hatta kornerlerde felan en geride Elano vardı. Ve yineliyorum bazı zamanlar sol beke bile geçti. Maçın genelinde de zaten ön libero oynadı. Lütfen bu konuda benle tartışmaya girme TV'den izlemek ayrıdır, tribünden çıplak gözle izlemek ayrıdır. Ve TV'den de belli olmuştur zaten ön libero oynadığı.

Ayrıca anlattım bize Linderoth tarzı bir adam Elano'yu da rahatlatır takımı da rahatlatır.

_________Mehmet______

____Linderoth__________

_____________Elano
_____

oynasak mesela bugün Elano'nun görevini Linderoth tarzı adam alacak, Elano daha serbest oynatılacak. Elano'da böyle oynar. City'de bazen orta saha, bazen forvet arkası oynadı. Tabii defansif yönü de var çok iyi yapamasa da top kapar, mücadelesini sürdürür, önde basar bunları yapıyor Elano zaten. Zaten bunları yapmasa Rijkaard geride oynatmazdı.

Misal Elano'nun yerine Lincoln olsaydı Rijkaard'ın elinde bugün Lincoln'ü ön liberoda sırf pas tekniği iyi diye kullanamazdı çünkü Lincoln top kapan, mücadele eden, önde basıp pres yapan oyuncu değil. Elano'nun uzun toplarının, pas tekniğinin yanında biraz da defansif yönü bulunması nedeniyle orada oynatılıyor. Tabii ki 1-2 maç orada da oynamışlığı var bunu da es geçmemek gerek.

Ama işin özü Elano bugün tam ön libero mevkiinde oynamıştır, ileri 1-2 kere çıkmıştır (biri korner) ve bu mevkiide bile elinden geleni yapmıştır.

Benim bu durumdaki futbolcuyu neden çok etkinlik göstermedi diye çok eleştirmeye vicdanım yetmez.

Ha bu adam serbest oynatılır, ofansa biraz yakın oynatılır, o zaman da kötü oynarsa ben eleştiririm bu adamı. Seneye dediğim tarz oyuncu alınır ve Elano böyle oynatıldığı halde etkisiz oynarsa bu Elano'yu ilk ben eleştireceğime ve karşı çıkacağıma sizlere söz veriyorum...

birincisi;rakip kaleye uzak,defansa yakın oynamasını her defasında yürek burkan,göz yaşartıcı bir fedakarlık yapıyormuşçasına anlatmanız bana komik geliyor,bir orta saha oyuncusunun -top cambazı bir 10 numara da değilse-bunları da yapmasından daha doğal ne olabilir?...ikincisi;mehmet ve linderoth la birlikte oynama şansı bulabilmiş olsa,eksikliğini en zayıf takımlara karşı bile hissettiğimiz göbekte baskılı,kavgacı,pes etmeyen bir orta saha kurgumuz olurdu diyebiliyormusunuz gerçekten?...ismi geçen oyuncuları beraber oynarken tahayyül ettiğimde bunu aşırı iyimser buluyorum.linderoth da mehmet gibi alan savunmaya çalışan,çoğu defa defansın arasına giren bir oyuncudur,mehmetten daha hareketli ve tempoludur o kadar,süperman filan değildir yani.ernst ya da emre b. gibi önde de iyi basan,aynı zamanda oyun zekası iyi olan en az bir oyuncu olmadan olmaz o dediklerim...

Onun yaptıklarını Ayhan'da yapar diyen 335. kişiye Ayhan imzalı Xavi forması veriyorlarmış.Haydi asılın gençler.:asd:Adam yokluktan Linderoth'un mevkisinde oynuyor.Linderoth'un yapmasını istediklerimizi Elano yapıyor işte.Linderoth gibi bir adamımız olmadığı için yokluktan onun rolünü üstleniyor.Siz ne istediğinizden emin değilsiniz ki.Bu adamın oynadığı futbol bana umut veriyor onun için diyorum ki Ekşisözlükte ``futbol trollü`` diye adlandırılan Arsenalli Serhat ve tayfasını seneye de görmek istiyoruz yorumlarıyla.:asd:

Geride oynasa ayhan kadar faydalı olamayan bir adam.İleride oynasa lincolnün çeyreği kadar olamıyor.Açıkçası neden 8 mn euro verip 3 mn euro ödedik anlamıyorum.Hadi oldu bir hata brezilya milli takımı oyuncusu dedik iyi sandık felan ama niye göndermemekte iyi demekle resim koymakla ısrar ediyorsunuz?

Herşeyi geçtim bu adamın 90 dakika oynayacak fizik yapısı yok oynadığı hermaçta 70 dakika oynamış.

Arkadaş kulübün muhabesebecisi ya, herşeyi kuruşuna kadar hesaplıyor. Yakında Elano'nun dakikada kaç para aldığınıda bulacağız, ha gayret gençler.

hırs filan yok bu adamda onu görüyorum

Geride oynasa ayhan kadar faydalı olamayan bir adam.İleride oynasa lincolnün çeyreği kadar olamıyor.Açıkçası neden 8 mn euro verip 3 mn euro ödedik anlamıyorum.Hadi oldu bir hata brezilya milli takımı oyuncusu dedik iyi sandık felan ama niye göndermemekte iyi demekle resim koymakla ısrar ediyorsunuz?

Herşeyi geçtim bu adamın 90 dakika oynayacak fizik yapısı yok oynadığı hermaçta 70 dakika oynamış.

:cheeky-smiley-022::cheeky-smiley-022:

İkisinin ortası olarak düşün.4-3-3te etkili bir orta saha ile Elano çok iyi olacaktır.İBB maçındaki performansını bugüne kadar ne Ayhan vermiştir ne de Lincoln.(Tabi tek bir yön olarak söylemiyorum;hem defans hem ofans olarak.Yoksa Lincoln'ün hücum daha yaratıcı Ayhan'ın defansda daha agresif olduğu maçlar vardı)

İkisinin ortası olarak düşün.4-3-3te etkili bir orta saha ile Elano çok iyi olacaktır.İBB maçındaki performansını bugüne kadar ne Ayhan vermiştir ne de Lincoln.(Tabi tek bir yön olarak söylemiyorum;hem defans hem ofans olarak.Yoksa Lincoln'ün hücum daha yaratıcı Ayhan'ın defansda daha agresif olduğu maçlar vardı)

Orada oynayan adamın hareketli tempolu bir adam olması lazım mesela iniesta gibi elano bu tarz bir adam değil.

Xavi´de geride oynuyor ama ben oyun içinde müthiş etkili bir Xavi görüyorum Orta sahanın en ofansif bölgesinde oynayan İniesta görüyorum oda oyun içinde çok etkili

Bu Elano nedir arkadaş Xavi gibi geride oynayıp pas alışverişini başlatan , orta sahayı maestro gibi yöneten bir oyuncumudur , İniesta gibi orta sahanın en ofansif adamı olan bir oyuncumudur Yoksa Kaka,Sneijder,Diego gibi hem forvet arkası oynayabilen hemde çok koşan bir adammıdır Bu adam neyin nesidir ?

1 sans daha vermek lazım seneye ortasaha takviseyiyle beraber yine bu kadar pasif bi görüntü cizerse o zaman onunda ismi cizilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt