#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Xavi´de geride oynuyor ama ben oyun içinde müthiş etkili bir Xavi görüyorum Orta sahanın en ofansif bölgesinde oynayan İniesta görüyorum oda oyun içinde çok etkili

Bu Elano nedir arkadaş Xavi gibi geride oynayıp pas alışverişini başlatan , orta sahayı maestro gibi yöneten bir oyuncumudur , İniesta gibi orta sahanın en ofansif adamı olan bir oyuncumudur Yoksa Kaka,Sneijder,Diego gibi hem forvet arkası oynayabilen hemde çok koşan bir adammıdır Bu adam neyin nesidir ?

Saydığın adamların PARA değerlerini biliyor musun?

Biliyorum . Benim anlatmak istediğim olay o değil Hangi tarz oyuncu olduğunu çözemedim Dikkatli okursan anlarsın örneklerle anlattığım için yanlış anlaşılma oldu .

uzun pasları iyi atan biri,tek pasları ver kaçları iyi yapar,yeri gelince mücadele eder,fazla sorumluluk almaz hangi kategoriye giriyo bilmiyorum ama:D,elano daha çok tamamlayıcı oyuncu gibi duruyo

Birde dünya kupasindan sonra izleyelim, belkide cogu kisinin dedigi gibi sakatlanmamak icin adam gibi oynamiyor :D

Xavi´de geride oynuyor ama ben oyun içinde müthiş etkili bir Xavi görüyorum Orta sahanın en ofansif bölgesinde oynayan İniesta görüyorum oda oyun içinde çok etkili

Bu Elano nedir arkadaş Xavi gibi geride oynayıp pas alışverişini başlatan , orta sahayı maestro gibi yöneten bir oyuncumudur , İniesta gibi orta sahanın en ofansif adamı olan bir oyuncumudur Yoksa Kaka,Sneijder,Diego gibi hem forvet arkası oynayabilen hemde çok koşan bir adammıdır Bu adam neyin nesidir ?

O ertem şenerin lafı ::D

Biliyorum . Benim anlatmak istediğim olay o değil Hangi tarz oyuncu olduğunu çözemedim Dikkatli okursan anlarsın örneklerle anlattığım için yanlış anlaşılma oldu .

elano elanodur xavi veya baska bir karakterde degil benim bildigim elano oyunu kuran pas dagitan takimi ataga kaldiran oyunun yonunu degistiren defansi cok iyi olan tek onlibero oynayamaz ama ikili on libero oynayabilen teknikli ama fizik konusunda iyi olmayan agresif degil azimlide degil duran toplari cok iyi kulanan pas yapan oyuncu profili bunlarin azini gorduk benim bildigim bunlar yanlis varsa dogru bilenler duzeltsin

Brezilya Milli Takımında ki ikizi daha iyi oynuyor.

Keşke onu alsaydık.

Stoperden topu aldığında yönünü rakip kaleye dönemeyen oyuncu bizim oyuncumuz olamaz. Bu sene en çok bunun sıkıntısını çekiyoruz. Malesef bunu Elano da yapamıyor. Topu alınca presi yerse anında tek pas olarak geri aldığı yere veriyor. Onun yeteneğinde bir oyuncunun biraz risk, sorumluluk alması gerekir. Onun yaptığı kolaya kaçmak.

Topla kaç kez bindirme yaptı orta sahayı yardı hiç hatırlamıyorum.

Alıyor topu,yürüyor ve uzun pas atıyor.Bu mudur?

Topla kaç kez bindirme yaptı orta sahayı yardı hiç hatırlamıyorum.

Alıyor topu,yürüyor ve uzun pas atıyor.Bu mudur?

buymuş.

Topla gidecek mecali yok sanki uzun pas atarken bile çoğu zaman dengesini kaybediyor.

Birde ilginç bişey var rakip yanına geliyor arkasında görmüyor hissetmiyor, çoğu zaman bu şekilde top bile kaptırıyor.İlginç.

Elano'yu öve öve bitiremiyorlar ya burada. "Uzun pasları mükemmel"miş, "başkası atamaz"mış öyle falan diye. Hakan Balta ve Arda daha güzellerini attı dünkü maçta. Sonucunda da gol oldu iki pas da. İşte top şişirmekle pas arasındaki fark burada. Uzun pas atarsın, gol olur; top şişirirsin, gol ölür. Elano resmen öldürüyor topları. Markajdaki adama top şişiriyor. Yerden atılması gerekirken şişiriyor. Kanatlara şişiriyor. Pas takımı aslında topu havaya kaldırmaz normalde. Bu adam ise tam tersi.

İkinci efsane de malum, "dikine oynuyor" Elano. 41 pasın 31'ini arkasındaki adamlara atmasını nasıl açıklayacak peki bu insanlar. 10 tane de önündeki adamlara atmış ancak al-ver pasları da var içinde. Mehmet Topal'la aynı derecede ileriye oynuyorsan ve daha isabetsiz oynuyorsan, orada sorun vardır. İnkar edende de sorun vardır.

Ayrıca topla ilerleyememesini açıkladım burada kaç defa. Dribbling sıfır adamın. Bunun üzerine özgüven problemi de eklenince sonuç normal. Şaşırmamak gerekiyor. Bu adam Brezilya'da da aynı bu şekilde oynuyor. Durduğu yerden top şişirmece. Sağ kanat oynarken, sağ koridoru kullanamıyor mesela. Sürat yok, çalım yeteneği yok. Çok normal dribblingi olmaması.

1 sans daha vermek lazım seneye ortasaha takviseyiyle beraber yine bu kadar pasif bi görüntü cizerse o zaman onunda ismi cizilir.

Usta Dünya Kupasından sonra zarar etmeden elden çıkarmak varken bir sene daha bekleyip 30'undan sonra üç beş kuruşa niye elden çıkarmaya çalışalım? Elano burda eleştirildiği kadar kötü futbolcu değildir; kaliteli, iyi topçudur ama bizimle kanı uyuşmadı, bize uygun olan, aradığımız oyuncu değildi. Uygun bir teklif karşılığında bence satılmalı. Seneye daha iyi bir partnerle pas alışverişini daha iyi sağlayabilir, top kayıplarını azaltır belki ama yanına adam gelir gelmez Lampard olmasını beklemiyorsunuz herhalde. Görünen köy kılavuz istemez. Elano'nun stili budur, yanına Xavi'yi de getirsen budur, Gerrard'ı da. Bu değişmez. Ben daha tempolu, diri bir oyuncuyu tercih ederim açıkcası.

Bari Brezilya'da da böyle oynuyor diyerek kendinizi ele vermeyin. Komik görünüyorsunuz dışarıdan. :o

Antep-Manisa maçini izledim; Mehmet Güven Elano'dan daha etkili, daha öldurücü paslar atiyor, takimini pozisyona sokuyor. Elano gibi kaleye 50-60 metre uzakta durmuyor, antrenman havasinda geriye 2-3 pas yapip sonra topu sisirmiyor.

valla eğer böyle oynayacaksa ben 3,5 milyon euro değil 500 bin liraya almaya da razıyım..Hadii ilerde oynamıyo diyosunuz onu geçtim, savunma da ne yapıyo peki ? Koşu yok, hırs yok, mücadele yok..Sadece ; al gülüm topu yanındakine ver ordan tekrar geri al hoop ileri şişir sonra o yolladığı toptan hayır gelmesin tekrar top kendisine gelsin yada pozisyon yiyelim...Savunma yapmasını da bilmiyo, hücum oynadığı zamanda iş yapmıyo ama beyim dünyanın eurolarını götürüyo.Benim, senin o kulübe verdiğim paralar hiç bir iş yapmayan bu adama gidecekse sesimi çıkartırım, eğer siz memnusanız siz takılın böyle... Hepsini geçtim bari bir duran top kullan be adam..

Son alınan bilgilere göre Elano takımdan ayrılma kararı almış. Nedeni ise; Türkiye'de futboldan, futbolcudan, sistemden, taktikten, düzenden, yapıdan anlayan taraftar topluluğunun olmadığı, maç boyunca sadece koşmanın bir futbolcunun iyi gözükmesi için yeterli olduğuymuş.

Son alınan bilgilere göre Elano takımdan ayrılma kararı almış. Nedeni ise; Türkiye'de futboldan, futbolcudan, sistemden, taktikten, düzenden, yapıdan anlayan taraftar topluluğunun olmadığı, maç boyunca sadece koşmanın bir futbolcunun iyi gözükmesi için yeterli olduğuymuş.

birazdan serhat seni futboldan anlamamakla suçlayacak:asd:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt