#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Elano, Sarp, Topal ile ısrarla ve inatla devam etmek isteyenler ya futbol bilmiyordur ya da Galatasaraylı değildir.

Yahu benim dediklerimi çürüt saçma sapan yerlere çekme konuyu.Senin mantığına göre konuşursak elano şuan vasat oynuyor rijkaartta cahil onu o pozisyonda oynatıyor.

Alla allah ya saçma sapan konuşuyorsun 50 kere açıkladım rijkaard sistemi değiştirmiyor özel olarak elano geri gelsin diye bişey demez.Arda gio deco o bölgede oynattığı tüm adamlar ileri çıkıyorda elano çıkamıyorsa sorun elanodur.

Rijkaard ne zamandır 3 ön lbero oynatıyor?

Dikkat edersen m.topal mustafa ayhan çıktığımız maçlarda m.sarp ön libero olmasına rağmen dizilişi bozmamak için m.topalın önünde oynattı ayhanıda daha ofansif.

Elano için neden sistemi değiştirsin?Yok böyle bişey.

Sen elanonun kötü olmasını önce yanındakilere bağladın sonra rijkaarda yakındada bana bağlayacaksın. :D

İyice komik durumdasın gözümde.

Hala nasıl saçmalayabiliyorsun ya ? İnanamıyorum sana. Elano'nun geride oynamasının nedenini binlerce kez açıkladık. Uzun top yapması, oyunun yönünü hızlıca değiştirmesi, oyunu açması gibi şeyleri Elano daha iyi yaptığı için o bölgede oynuyor Elano. Ne kadar saçmaladığının farkındasındır umarım hala benim söylediklerime saçmalık diyorsun. Rijkaard nasıl ki forvet olan Nonda'yı göndermiş yerine forvet olmayan Arda'yı oynatmıştır, oynatma mecburiyetindedir, bizim de orta sahada Elano'dan başka topu ileriye tam aktaracak oyuncu olmadığından Elano geride oynuyor saydığım nedenlerden dolayı. Çünkü Elano'nun dışındaki oyuncular ön libero. Bu uzun top, oyunun yönünü değiştirme gibi nedenler de Rijkaard'ın sistemi tam oturtmadığından dolayı böyle şimdilik. Seneye Elano'yu tamamlayacak Linderoth, Gago tarzı oyuncu geldiğinde o geride oynayacak, Elano ileride serbest oynayacak.

Ve sana soruyorum maç seyrediyor musun bilemem ama neden Elano topu ayağına aldığında direkt soldan aldıysa sağa felan bakıyor ? Oyunu açmak için, veya neden ileriye bakıyor direkt uzun top yapmak için. Bunları kendi kafasından yapmıyor, hocanın talimatıyla yapıyor. Bu çocuk oyuncağı değil ki hoca ileride oynattığı halde ön liberonun az ilerisinde oynasın adam ? Bunun hocası yok mu Rijkaard yok mu bir sen mi görüyorsun bunu ?

Ayrıca Arda ve Giovani ortada oynadığında hiç maç seyretmediğin belli oluyor 4-2-3-1 şeklinde oynuyoruz. Rijkaard sistemden taviz vermez doğrudur ama dizilişten verir. Bu sene 2.yarıda 4-4-1-1 dizilişiyle girdiğimizi hatırlatırım. Tabii maç seyretmediğin için özetlerden yetindiğin için konuşmak kolay oradan.

Ve yineliyorum senin dediğin saçmalık doğru olsaydı Rijkaard hoca felan olmazdı.

Ben kendimi Rijkaard yerine koyuyorum da;

Bir futbolcuya taktik vereceğim ileride oyna serbest oyna diyeceğim, ama ısrarla geride durup oyunu açmaya çalışacak, oyunun yönünü değiştirmeye çalışacak, uzun top yapmaya çalışacak, üstelik bunu bir maç değil 10-15 maçta yapacak ve ben onu oynatacağım öyle mi ?

Afedersiniz ama o futbolcunun futbol hayatını bitiririm böyle bir durumda. Rijkaard demek ki hoca felan değil Elano'ya 10-15 maçtır ileride oyna diyor ama Elano takmıyor Rijkaard'ı :D

Hala nasıl saçmalayabiliyorsun ya ? İnanamıyorum sana. Elano'nun geride oynamasının nedenini binlerce kez açıkladık. Uzun top yapması, oyunun yönünü hızlıca değiştirmesi, oyunu açması gibi şeyleri Elano daha iyi yaptığı için o bölgede oynuyor Elano. Ne kadar saçmaladığının farkındasındır umarım hala benim söylediklerime saçmalık diyorsun. Rijkaard nasıl ki forvet olan Nonda'yı göndermiş yerine forvet olmayan Arda'yı oynatmıştır, oynatma mecburiyetindedir, bizim de orta sahada Elano'dan başka topu ileriye tam aktaracak oyuncu olmadığından Elano geride oynuyor saydığım nedenlerden dolayı.

Aynı şey değil ki?Ben sana ne diyorum oyuncunun mevkisi değişebilir ama

sistem değişmez.Arda sağa geçer forvete geçer ama sistem değişmez artık nasıl anlatayım sana bilmiyorum.

Hala nasıl saçmalayabiliyorsun ya ? İnanamıyorum sana. Elano'nun geride oynamasının nedenini binlerce kez açıkladık. Uzun top yapması, oyunun yönünü hızlıca değiştirmesi, oyunu açması gibi şeyleri Elano daha iyi yaptığı için o bölgede oynuyor Elano. Ne kadar saçmaladığının farkındasındır umarım hala benim söylediklerime saçmalık diyorsun. Rijkaard nasıl ki forvet olan Nonda'yı göndermiş yerine forvet olmayan Arda'yı oynatmıştır, oynatma mecburiyetindedir, bizim de orta sahada Elano'dan başka topu ileriye tam aktaracak oyuncu olmadığından Elano geride oynuyor saydığım nedenlerden dolayı. Çünkü Elano'nun dışındaki oyuncular ön libero. Bu uzun top, oyunun yönünü değiştirme gibi nedenler de Rijkaard'ın sistemi tam oturtmadığından dolayı böyle şimdilik. Seneye Elano'yu tamamlayacak Linderoth, Gago tarzı oyuncu geldiğinde o geride oynayacak, Elano ileride serbest oynayacak.

Ve sana soruyorum maç seyrediyor musun bilemem ama neden Elano topu ayağına aldığında direkt soldan aldıysa sağa felan bakıyor ? Oyunu açmak için, veya neden ileriye bakıyor direkt uzun top yapmak için. Bunları kendi kafasından yapmıyor, hocanın talimatıyla yapıyor. Bu çocuk oyuncağı değil ki hoca ileride oynattığı halde ön liberonun az ilerisinde oynasın adam ? Bunun hocası yok mu Rijkaard yok mu bir sen mi görüyorsun bunu ?

Ayrıca Arda ve Giovani ortada oynadığında hiç maç seyretmediğin belli oluyor 4-2-3-1 şeklinde oynuyoruz. Rijkaard sistemden taviz vermez doğrudur ama dizilişten verir. Bu sene 2.yarıda 4-4-1-1 dizilişiyle girdiğimizi hatırlatırım. Tabii maç seyretmediğin için özetlerden yetindiğin için konuşmak kolay oradan.

Ve yineliyorum senin dediğin saçmalık doğru olsaydı Rijkaard hoca felan olmazdı.

Ben kendimi Rijkaard yerine koyuyorum da;

Bir futbolcuya taktik vereceğim ileride oyna serbest oyna diyeceğim, ama ısrarla geride durup oyunu açmaya çalışacak, oyunun yönünü değiştirmeye çalışacak, uzun top yapmaya çalışacak, üstelik bunu bir maç değil 10-15 maçta yapacak ve ben onu oynatacağım öyle mi ?

Afedersiniz ama o futbolcunun futbol hayatını bitiririm böyle bir durumda. Rijkaard demek ki hoca felan değil Elano'ya 10-15 maçtır ileride oyna diyor ama Elano takmıyor Rijkaard'ı :D

Maç izlemediğimi kim çıkardı?Elano driblingleri vasat olan bir adam çalım yeteneği sıfır top süremez sadece top şiriyor uzun top atmak markajdaki adama top çıkarmak değil.Oyunun yönü öyle değişmez.

Maç izlemediğimi kim çıkardı?Elano driblingleri vasat olan bir adam çalım yeteneği sıfır top süremez sadece top şiriyor uzun top atmak markajdaki adama top çıkarmak değil.Oyunun yönü öyle değişmez.

bu kadar kötüyse niye o zaman brezilya gibi 1.sınıf bi takımda ilk 11 oynuyor?

Bana Trabzon ve Ankaragücü maçı hariç markajdaki adama pas attığını göstersene Elano'nun ? Ya 1 ya 2 tanedir. Onun dışında iddaa ediyorum Elano dünyada en iyi uzun top yapan oyuncular arasındadır. Ankaragücü ve Trabzon maçı dışında her seyrettiğim maçta hayretle bu adamın uzun toplarına bakıyordum nasıl bu kadar isabetli olur diye ? Denizli maçında hele kendi ceza sahasının az ilerisinden yere düşerken 60 metre uzun top yaparak Jo'yu son dakika pozisyona sokmuştu orada demiştim bundan iyisi yoktur heralde dünyada diye. Bunun dışında da çalım yeteneği sıfır demen çok komik bir olay, top şişiriyor demen daha da komik.

Israrla Rijkaard olayının üstünü örtmen daha da komik, cevap veremenen daha daha komik :)

Ayrıca onu bana değil Rijkaard'a söyle. Onu oynatan Rijkaard, ona 15 maçtır katlanan Rijkaard, onu takımdan üstün tutan Rijkaard ama suçlu Elano :2aloh1:

Bana Trabzon ve Ankaragücü maçı hariç markajdaki adama pas attığını göstersene Elano'nun ? Ya 1 ya 2 tanedir. Onun dışında iddaa ediyorum Elano dünyada en iyi uzun top yapan oyuncular arasındadır. Ankaragücü ve Trabzon maçı dışında her seyrettiğim maçta hayretle bu adamın uzun toplarına bakıyordum nasıl bu kadar isabetli olur diye ? Denizli maçında hele kendi ceza sahasının az ilerisinden yere düşerken 60 metre uzun top yaparak Jo'yu son dakika pozisyona sokmuştu orada demiştim bundan iyisi yoktur heralde dünyada diye. Bunun dışında da çalım yeteneği sıfır demen çok komik bir olay, top şişiriyor demen daha da komik.

Israrla Rijkaard olayının üstünü örtmen daha da komik, cevap veremenen daha daha komik :)

Ayrıca onu bana değil Rijkaard'a söyle. Onu oynatan Rijkaard, ona 15 maçtır katlanan Rijkaard, onu takımdan üstün tutan Rijkaard ama suçlu Elano :2aloh1:

Yahu sen nasıl bir varlıksın nasıl bir düşünce yapın var?Laftan anlamaz mısın?

Bana cevap veremeyen sensin gittin rijkaardın sistemini değiştirdin şimdi hala boş boş laflar etmeye devam ediyorsun.

Yok elano oynarken geri çekiyomuş yok takımı yönetiyomuş bla bla..

Görüyoruz takımı yöneten adamı %48 pas isabeti &90 yan pas 10 top kaptırma.

Eğer Rijkaard sürekli Elano´yu oyundan çıkartıyorsa sizce bu neyi gösterir ? Bence memnun değil Rijkaard orta saha oyuncularını oyundan çıkarmaz pek .

Yahu sen nasıl bir varlıksın nasıl bir düşünce yapın var?Laftan anlamaz mısın?

Bana cevap veremeyen sensin gittin rijkaardın sistemini değiştirdin şimdi hala boş boş laflar etmeye devam ediyorsun.

Yok elano oynarken geri çekiyomuş yok takımı yönetiyomuş bla bla..

Görüyoruz takımı yöneten adamı %48 pas isabeti &90 yan pas 10 top kaptırma.

Gene Ankaragücü ve Trabzon maçı dışında göstersene kanıt %48 pas olduğuna, göstermezsin çünkü yok.

Ayrıca hala saçmalıyorsun.

Bana cevap ver kardeşim;

Bu Rijkaard nasıl bir hoca da ileride oyna dediği halde (ki bunu da sen iddaa ediyorsun heralde hocayla konuşmuşluğun var diye umut ediyorum) neden 15 maçtır geride oynamasına katlanıyor. Buna cevap versene sen bir önce laf saçmalıkları yapacağına.

Yıllardır Televizyonlarda Tartışma programlarını izlerim. Onlar saatlerce birbiriyle tartışırlar Cuntacılar falan diye ikiye ayrılar; Ama hiç bir zaman birbirilerin bir yerde bile hemfikir olduklarını görmem..Körler-sağırlar hesabı..Bu topic'de böyle...Boş yazıyorsunuz, boş...

Gene Ankaragücü ve Trabzon maçı dışında göstersene kanıt %48 pas olduğuna, göstermezsin çünkü yok.

Ayrıca hala saçmalıyorsun.

Bana cevap ver kardeşim;

Bu Rijkaard nasıl bir hoca da ileride oyna dediği halde (ki bunu da sen iddaa ediyorsun heralde hocayla konuşmuşluğun var diye umut ediyorum) neden 15 maçtır geride oynamasına katlanıyor. Buna cevap versene sen bir önce laf saçmalıkları yapacağına.

Elimde başka yok ama farketmez elanonun oynayacağı ilk maçta alırız. koyarım.

Kaldıki serhat diğer maçlardada koymuştu.Söyle ona koysun. :)

M.sarpa katlanan adam onada katlanır elbet elden ne gelir kimi alsın oyuna?

her maç 70 de rijkaard alkışlatmak için çıkarmıyor oyundan elanoyu.Sezon sonu elano giderse göreceğim hepinizi burda. :)

Ayrıca rijkaardla konuşan sensin elanoyu geride oynatıyor diyen takımı yönetmesi için ben değilim.Ben rijkaardın taktik dizilişini verdim elanonun taktikte ofansif oynaması gerektiğini söyledim.(son maç dışında çünkü arda serbestti orda ama diğer maçlarda elano serbestti)

Hala saçmalıyorsun. Ayhan daha iyi diyen sensin onu oynatsın o zaman neden Elano oynuyor ? Neden Emre yerine Elano oynuyor ? Sen hoca olsan dünya çapında sana soruyorum ya adam akıllı cevap ver oyuncuya ileride oyna diyeceksin adam maça geride başlayacak, geride bitirecek bunu 1 maç değil 15 maç yapacak o futbolcuyu oynatır mısın sen 2. maçında ? Rijkaard neden oynatıyor ? Ve dikkat et katlanma katlanmama meselesi bile değil senin dediğin futbolcunun hain olmasına kadar gidecek bir şey normal birşey değil ki 15 maç diyorum ya 1 katlandın 2 katlandın 15 maç oyuncu hocanın tam ters talimatını ısrarla uygulasa o hoca o oyuncuya neden katlansın Allah aşkına ? Dediğin o kadar acayip birşey ki hoca Keita'ya sağ açıkta oyna diyecek Keita sağ bekte oynayacak bunla eş değer birşey.

Ve birşey daha, Rijkaard ki Keita'yı sırf disiplinden taviz vermemek için en zor dönemde oynatmayan adam Elano'yu mu kesemeyecek :D ? Ki Elano'nun yaptığı senin dediğine göre daha büyük bir suç Elano'yu mu kesemeyecek Allah aşkına Rijkaard ?

Ayrıca Serhat ligte sadece o 2 maçtan görüntü vermişti ondan ve sizde o 2 maça bakarak hep o pas yüzdesiyle oynadığını savundunuz, başka kanıtınız yok.

Herneyse ben böyle konuşmaya devam ettikçe sen saçmalamaya devam edeceksin. Bu adam da kaleden 50-60-70 metre uzakta oynadığı her maç zaten burada tartışılır, bu konu da kapanır. Allah'tan isteğim seneye Elano'yu inşallah izleme fırsatına erişirsin de bu forumda olursun, o zaman konuşuruz kardeşim ;) Konu kapansın.

Hala saçmalıyorsun. Ayhan daha iyi diyen sensin onu oynatsın o zaman neden Elano oynuyor ? Neden Emre yerine Elano oynuyor ? Sen hoca olsan dünya çapında sana soruyorum ya adam akıllı cevap ver oyuncuya ileride oyna diyeceksin adam maça geride başlayacak, geride bitirecek bunu 1 maç değil 15 maç yapacak o futbolcuyu oynatır mısın sen 2. maçında ? Rijkaard neden oynatıyor ?

Rijkaard Keita'yı sırf disiplinden taviz vermemek için en zor dönemde oynatmayan adam Elano'yu mu kesemeyecek :D ?

Ayrıca Serhat ligte sadece o 2 maçtan görüntü vermişti ondan ve sizde o 2 maça bakarak hep o pas yüzdesiyle oynadığını savundunuz, başka kanıtınız yok.

Ve herneyse ben böyle konuşmaya devam ettikse sen saçmalamaya devam edeceksin. Bu adam da kaleden 50-60-70 metre uzakta oynadığı her maç zaten burada tartışılır, bu konu da kapanır. Allah'tan isteğim seneye Elano'yu inşallah izleme fırsatına erişirsin de bu forumda olursun, o zaman konuşuruz kardeşim ;) Konu kapansın.

Tamam abi bak biz iki kanıt vermişiz, sende bir tane ver elanonun yüksek pas yüzdesiyle oynadığı hade bakayım?

Değeri düşmesin diye kesmediğini nerden biliyorsun?Seneye göreceğiz elano kalıcak mı?Yada kalırsa yanına iyi adam gelirse oynayamayınca 'yeni bahanelerini' şimdiden konuşmanın anlamı yok seneye görüşeceğiz.

Tamam abi bak biz iki kanıt vermişiz, sende bir tane ver elanonun yüksek pas yüzdesiyle oynadığı hade bakayım?

Değeri düşmesin diye kesmediğini nerden biliyorsun?Seneye göreceğiz elano kalıcak mı?Yada kalırsa yanına iyi adam gelirse oynayamayınca 'yeni bahanelerini' şimdiden konuşmanın anlamı yok seneye görüşeceğiz.

Rijkaard gibi dünya çapında bir hoca ileride oynat diyecek 15 maç geride oynayacak Elano bile bile ama Rijkaard onu değeri düşmesin diye takımdan çok Elano'yu düşünerek oynatmaya devam edecek ? Var mı böyle birşey yahu ? Ve yineleyeyim...Seneye Linderoth veya Gago tarzı adam gelir, Elano o zaman serbest oynar ofansa en yakın adam olur orta sahada, o zaman etkisiz oyun oynarsa bu adama ilk karşı çıkan ben olacağıma yemin ediyorum size.

Bu da sana bir kanıt (Panathinaikos maçı) ;

İşte Elano'nun istatistikleri;

Toplam Şut : 3

İsabetli Şut : 3

Topla Buluşma : 44

Pas Yüzdesi : % 75

Top Çalma : 2

Yaptığı Faul : 3

Ayrıca ben gazeteden resim alamıyorum, hangi gazete nereden pas yüzdesi veriyor bilmiyorum ama bir laf vardır bunu da yazayım;

"İstatistikler bikini gibidir, asıl görmek istediğinizi saklar."

Haydi kolay gelsin kardeşim ;)

''aman!,FR a hatalı diyen çarpılır'' anlayışı sezon boyu sürdü,umarım seneye işler iyi gider de aksini yaşamayız...futbolculuğundan beri hayranlığım,insani olarak da sempatim vardır kendisine,başarının başka birisi değilde FR la gelmesini isterim,samimi olarak,o ayrı...ama çok bariz hataları olduğunu görmek zorundayız...en büyüğü de orta saha konusunda oldu ki kötü bir orta saha hattı ile başarılı olabilmiş bir takım hatırlamıyorum;mustafa nın GS kalibresinde olmadığını,hatta rotasyon için bile yetersiz olduğunu tsl deki yerli-yabancı her hoca 2 maçta görür,ya sakatlığı geçtikten sonra ayhanı filan oynatır,olmuyorsa da mutlaka transfer isterdi,bu yönetim de ne yapar eder alırdı en az ernst kalitesinde bir adam...mustafa yı banko yaptı,bilmem kaçıncı açık oyuncusunu -sanki çok çok önemli olan bu sezon garantiye alınmış gibi- geleceğe dönük aldırdı ,''benim kararım'' diyerek en çok birkaç maç oynayabileceği bilinen kewell ı takımda tuttu (taraftarın kulüp menfaatlerinden üstte tuttuğu harry aşkıyla yönetime yaptığı baskının da rolü oldu bunda tabi)...yani FR da ne yaptığını pek bilemedi bu sezon...onun için elano yu savunurken de,eleştirirken de FR ın sistemini,düşüncelerini ''şaşmaz doğrular'' olarak referans göstermeyin derim...elano yu rakip kaleye 50-60-70 m uzakta (bu mesafe de giderek artıyor,hayra mı alamet,şerre mi? :)) ''köprü'' vazifesi için oynatıyorsa,hiç oynatmasın zaten,yapamıyor o işi,başka neyi iyi yaptığını da anlayamadan koca sezon geçti... ''seçilmiş,çok özel kişiler'' kategorisine dahil olamadığımdan olsa gerek!...

Rijkaard gibi dünya çapında bir hoca ileride oynat diyecek 15 maç geride oynayacak Elano bile bile ama Rijkaard onu değeri düşmesin diye takımdan çok Elano'yu düşünerek oynatmaya devam edecek ? Var mı böyle birşey yahu ? Ve yineleyeyim...Seneye Linderoth veya Gago tarzı adam gelir, Elano o zaman serbest oynar ofansa en yakın adam olur orta sahada, o zaman etkisiz oyun oynarsa bu adama ilk karşı çıkan ben olacağıma yemin ediyorum size.

Bu da sana bir kanıt (Panathinaikos maçı) ;

Ayrıca ben gazeteden resim alamıyorum, hangi gazete nereden pas yüzdesi veriyor bilmiyorum ama bir laf vardır bunu da yazayım;

"İstatistikler bikini gibidir, asıl görmek istediğinizi saklar."

Haydi kolay gelsin kardeşim ;)

%75 ne ifade ederki?Bugün beğenmediğiniz barış &80lerde oynuyor..

Elano dediğiniz adamın %90 üstü olması gerekir.

İstastikler tabiki herşey değil ama her istatistiği kötü olup iyi olan bir adam yok bu dünyada.

Dediğin gibi kim haklı çıkar ancak seneye görebiliriz.Gönderilirse veya yanına iyi adam alıp yine oynayamazsa ben.İyi oynarsa sen çıkarsın.

Ama şunu unutma kalitesi olan adam her şartta bunu belli eder.Yanındaki adamlar iyi olursa çok, kötü olursa az ama mutlaka belli eder.

%75 ne ifade ederki?Bugün beğenmediğiniz barış &80lerde oynuyor..

Elano dediğiniz adamın %90 üstü olması gerekir.

İstastikler tabiki herşey değil ama her istatistiği kötü olup iyi olan bir adam yok bu dünyada.

Dediğin gibi kim haklı çıkar ancak seneye görebiliriz.Gönderilirse veya yanına iyi adam alıp yine oynayamazsa ben.İyi oynarsa sen çıkarsın.

Ama şunu unutma kalitesi olan adam her şartta bunu belli eder.Yanındaki adamlar iyi olursa çok, kötü olursa az ama mutlaka belli eder.

Biz adamı Lincoln'le kıyaslamayın dedik.Siz gittiniz Xavi ile kıyaslıyorsunuz.En iyisi tekrar Lincoln'le kıyaslayın.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt