#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

İliç ortasaha oyuncusu değildi. 2. forvet ve forvet arkası gibi oynuyordu. Defansa katkısı zayıftı. Lütfen Elano'yla İliç'i kıyaslamayalım.

İliç en az elano kadar defansa yardım eden bir oyuncuydu.Ki daha fazlaydı bence.Pas isabeti olarakta üstündür.Çok az top kaybı yapardı.Ben iliçin ileri oynadığı topları verkaçları çok iyi hatırlıyorum.

Hatta salzburga gidince ön libero oynatıldığını duymuştum.

Bu elanonun defansa çok faydalı olduğunu nerden çıkardınız(beşiktaş ve atletico maçları dışında fazla bi katkısı yoktu zaten o maçlarda takım olarak mücadele etmiştik)

2. forvet felan değil iliç zamanında 4-4-2 oynuyoduk bildiğin orta saha oynuyodu iliçte forvete gitse dayanır mı tek orta saha saidoo ile?

Tabiki faydası vardı defansa yardım ediyordu iliç.Sadece zorlu maçlarda şampiyonlar liginde felan iliç forvet arkası oynadı ve tek forvet oynadık.

Ha bide maliyetlerini kıyaslamayayım istersen birini 800 bin euroya diğerini 8 mn euroya aldık. :)

1) Topal-Ayhan-Arda üçlüsünü tercih ederim. Sezon başında böyle oynadık kaç maç ve başarılı olduk. Elano hep ritmimizi bozdu. Bir Ankaraspor maçı hatırlıyorum. 60 dakika ne yaptığımızı bilmeden oynadık. Elano çıktı kendimize geldik ve 2-0 aldık maçı.

2) Elano'nun kalmasına imkan yok. Sezon sonu yolcu.

3) Selçuk Şahin'e top yaptıran orta sahada Elano da vardı. Mehmet Topal yoktu.

4) Premier League'den her gelen adam iyidir diye bir genelleme yapamayız. Futbola ihanet olur.

1) Ayhan bitmiş artık. 33 yaşında ve bize verebileceği fazla birşey yok. İyi niyetli olsa bile takımda kalacağını sanmıyorum. Ayrıca Topal-Elano-Arda 3'lüsünü tercih ederim. Elano zaten geriye gelen adam, teknik olarakta Ayhan'dan ket be kat üstün.

2) 4 senelik mukavelesi var, aldığımız paranın üstünde bir teklif gelirse ancak o zaman satılması düşünülür.

3) Mehmet Topal ilk 11 çıktı fener maçında iyi bak kadrolara ama Alex'e birebir markaj uyguluyordu. Selçuğun top oynamasında en büyük suçlu Stoperlerin yanında bekleyen ve ortasahayı bomboş bırakan Mustafa Sarptır.

4) Türkiye liginin kalitesi ortada. Premier ligden hangi adamı getirirsen getir bizim ligimizde çatır çatır top oynar. İddiamın arkasındayım. :) Zaten Premier ligden yaptığımız hiçbir transfer fiyasko çıkmadı.

elanoyu savunanlara söylüyorum.Başkanımız Adnan Polat bile elanodan memnun olmadığını söylüyor.Niye kabullenmiyorsunuz yeterli performans göstermediğini ve hatta bazı maçlarda takımı 10 kişi oynattığını.

Orta sahadaki diğer futbolculara suç atmayı bırakın.Elano bize futbol olarak bir ışık veriyormu ki biz elanoyu koruyup diğer futbolcuları eleştirebilme hakkını kendimizde bulunuyoruz.Ben hayatımda bu kadar temposuz ve pasif oynayan bir futbolcu görmedim arkadaşlarım kusura bakmayın.

Yabancı hayranlığını bırakın.İsimlere takılıp kalmayın. Elano olmadan ligin ilk 6 maçında nasıl futbol oynadığımızı hatırlamıyorsunuz herhalde.

orta sahadaki oyuncular belki kapasite olarak elanodan iyi değiller.Ama barışın bile daha istek ve arzulu oynadığını görebiliyoruz.

Seneye çok iyi 2 tane orta saha oyuncusu transfer edilmesi fikrine yüzde yüz katılıyorum.Burda haklısınız.Ama elanoya iyi fiyat çıkarsa ve gönderebilirsek meirayı sattığımızdan daha kazançlı çıkacağımıza eminim.

seneye hangi yabancıların takımda kalması konusunda;

neil, keita, gio diyorum.

1) Ayhan bitmiş artık. 33 yaşında ve bize verebileceği fazla birşey yok. İyi niyetli olsa bile takımda kalacağını sanmıyorum. Ayrıca Topal-Elano-Arda 3'lüsünü tercih ederim. Elano zaten geriye gelen adam, teknik olarakta Ayhan'dan ket be kat üstün.

2) 4 senelik mukavelesi var, aldığımız paranın üstünde bir teklif gelirse ancak o zaman satılması düşünülür.

3) Mehmet Topal ilk 11 çıktı fener maçında iyi bak kadrolara ama Alex'e birebir markaj uyguluyordu. Selçuğun top oynamasında en büyük suçlu Stoperlerin yanında bekleyen ve ortasahayı bomboş bırakan Mustafa Sarptır.

4) Türkiye liginin kalitesi ortada. Premier ligden hangi adamı getirirsen getir bizim ligimizde çatır çatır top oynar. İddiamın arkasındayım. :) Zaten Premier ligden yaptığımız hiçbir transfer fiyasko çıkmadı.

Boş beklentiler bunlar seneye kalırda iş yapamazsa 5 para veren olmaz.Riske giremeyiz üstelik seneye iyi olabileceğine dair en ufak bir umut yok.Umudunuz geçmişte iyi takımlarda oynaması meira kleberson ricardinho bunlarda geçmişte iyi takımlarda oynamıştı ama bi sonuç çıkmadı ilk sene tutmayan yabancıların 2. sene iyi olduğu pek görülmemiştir.

Lincoln diyeceksiniz hemen ama lincoln ilk sene az maç oynadı ancak uefada ytaptığımız maçlarda ç.rize ankaragücü maçında vs kalitesini belli etti elanoda en ufak bir umut yok kusura bakmayın.

1-) Ayhan şu haliyle de Elano'dan iyi. En azından defansif olarak daha mücadeleci ve bilgili. Ekstra olarak asist yapabiliyor. ;)

2-) Zararın neresinden dönersek kârdır. Bu sezon 5'e alıcı bulursa yollansın. 2 sezon sonrası mümkün değil satamayız.

3-) Mehmet Topal çıktıktan sonra zaten orta sahamız düştü. Bunu da göremiyorsan bir şey diyemem.

4-) Premier League'den gelecek her adam iyi olacak diye bir şey yok. Aghahowa ve Olembe'yi almıştı Kayseri, katkı yapamadılar. Bizim için de Elano böyle bir örnek, hatta Jo da.

elanoyu savunanlara söylüyorum.Başkanımız Adnan Polat bile elanodan memnun olmadığını söylüyor.Niye kabullenmiyorsunuz yeterli performans göstermediğini ve hatta bazı maçlarda takımı 10 kişi oynattığını.

Orta sahadaki diğer futbolculara suç atmayı bırakın.Elano bize futbol olarak bir ışık veriyormu ki biz elanoyu koruyup diğer futbolcuları eleştirebilme hakkını kendimizde bulunuyoruz.Ben hayatımda bu kadar temposuz ve pasif oynayan bir futbolcu görmedim arkadaşlarım kusura bakmayın.

Yabancı hayranlığını bırakın.İsimlere takılıp kalmayın. Elano olmadan ligin ilk 6 maçında nasıl futbol oynadığımızı hatırlamıyorsunuz herhalde.

orta sahadaki oyuncular belki kapasite olarak elanodan iyi değiller.Ama barışın bile daha istek ve arzulu oynadığını görebiliyoruz.

Seneye çok iyi 2 tane orta saha oyuncusu transfer edilmesi fikrine yüzde yüz katılıyorum.Burda haklısınız.Ama elanoya iyi fiyat çıkarsa ve gönderebilirsek meirayı sattığımızdan daha kazançlı çıkacağımıza eminim.

seneye hangi yabancıların takımda kalması konusunda;

neil, keita, gio diyorum.

Baros ? :eek:

alex tipinde bir oyuncu istediğimden değil asla,onu örnek vermeyi de sevmiyorum ama daha önce sorupta elano ya bayılanlardan cevabını alamadığım bir soruyu tekrarlamak ihtiyacı hissettim:

alex,elano nun yaptığı neyi yapamaz?

(brezilya takımına seçilmemesini cevap olarak kabul etmiyorum,o ayrı bir konu,çok uzar,tsl deki performansa göre konuşalım)...kısa-uzun-tek top-araya her türlü pası da elano dan iyi atar,onun kadar (oyun zekasıyla daha bile iyi hatta) savunma da yapar.hücum anlamında akla gelecek herşeyi de müsadenizle fersah fersah daha iyi yapar.en çok mesafe kateden oyuncular arasına girdiği çok maç hatırlıyorum,topsuz koşular olduğu için dikkat çekmez,o koşular sayesinde bu kadar efektif olabiliyor vs...sahi benim gibi elano nun üstün meziyetlerini görmekten aciz bir futbolseveri aydınlatsın lutfen bir ''seçilmiş insan''...

alex tipinde bir oyuncu istediğimden değil asla,onu örnek vermeyi de sevmiyorum ama daha önce sorupta elano ya bayılanlardan cevabını alamadığım bir soruyu tekrarlamak ihtiyacı hissettim:

(brezilya takımına seçilmemesini cevap olarak kabul etmiyorum,o ayrı bir konu,çok uzar,tsl deki performansa göre konuşalım)...kısa-uzun-tek top-araya her türlü pası da elano dan iyi atar,onun kadar (oyun zekasıyla daha bile iyi hatta) savunma da yapar.hücum anlamında akla gelecek herşeyi de müsadenizle fersah fersah daha iyi yapar.en çok mesafe kateden oyuncular arasına girdiği çok maç hatırlıyorum,topsuz koşular olduğu için dikkat çekmez,o koşular sayesinde bu kadar efektif olabiliyor vs...sahi benim gibi elano nun üstün meziyetlerini görmekten aciz bir futbolseveri aydınlatsın lutfen bir ''seçilmiş insan''...

O zaten skandal konu defansa yardım etmesi koşmasıyla açıklıyorlar aynı mesafeyi alex lincolnde koşuyor maç içinde?Bu adam pres mi yapıyor çok top mu kapıyor?Olay ne yani?

Ama şimdi gelir biri bulur bir top kaptığı videoyu der defans yapıyor bunlar böyle. :)

Alex saha içi serbest olmasına rağmen statik oynar.Alan daraltmayı iyi yapan,sistem takımları karşısında yok olur.Takımı yavaşlatır.Topun arkasına geçip alan daraltmasına rağmen tempolu bir maçta topun arkasına çabuk geçemez.Maç boyu neredeyse hiç görünmez.Ayrıca uzun ve tek topta Elano daha iyidir.

Alex saha içi serbest olmasına rağmen statik oynar.Alan daraltmayı iyi yapan,sistem takımları karşısında yok olur.Takımı yavaşlatır.Topun arkasına geçip alan daraltmasına rağmen tempolu bir maçta topun arkasına çabuk geçemez.Maç boyu neredeyse hiç görünmez.Ayrıca uzun ve tek topta Elano daha iyidir.

yok,ikna edemedin beni ''seçilmiş insan'',başkası denesin...

Siz zaten baştan "at gözlüklerini" takmışsınız.Kimse bi'şeye ikna edemez sizi.. Elano'nun futbolculuğundan yada yeteneklerinden bahsederek konuya girmeyeceğim.Bu adamın bence bizimle saha çıkması bile yeterlidir.Maç içinde oyuncuları yönlendirmesi,nerelerde durulmasını söylemesi,oyunu dâima kurallarına göre oynaması..vs yeterli sebeptir."Yok kardeşim sen başkasını izlemişsin,Elano'nun öyle bi'şey yaptığını görmedik/göremiyoruz" diyenler ASY yada deplasmandaki maça gitsin ve Elano'yu birebir izlesinler ondan sonra konuşsunlar.

Bazı arkadaşları cidden anlamıyorum.Citydeyken gelse bize sınıf atlatır diye arkadaşlarının arasına konuşanlar şimdi adama sallamaya başlamış.Bu adamın kafasında Dünya kupası var bitsin siz önümüzdeki sene gerçek Elano'yu göreceksiniz.İrfan zamanında demişti dersiniz.

yeri orası değil yeri orası değil, ya nerede oynarsa ben takıma verdiği katkıya bakarım ne verdi elano bu takıma onu söyleyin, attığı pasları çok abartıyorsunuz attıklarından daha fazla da atamadıkları olduğunu hatırlatırım

Siz zaten baştan "at gözlüklerini" takmışsınız.Kimse bi'şeye ikna edemez sizi.. Elano'nun futbolculuğundan yada yeteneklerinden bahsederek konuya girmeyeceğim.Bu adamın bence bizimle saha çıkması bile yeterlidir.Maç içinde oyuncuları yönlendirmesi,nerelerde durulmasını söylemesi,oyunu dâima kurallarına göre oynaması..vs yeterli sebeptir."Yok kardeşim sen başkasını izlemişsin,Elano'nun öyle bi'şey yaptığını görmedik/göremiyoruz" diyenler ASY yada deplasmandaki maça gitsin ve Elano'yu birebir izlesinler ondan sonra konuşsunlar.

Bazı arkadaşları cidden anlamıyorum.Citydeyken gelse bize sınıf atlatır diye arkadaşlarının arasına konuşanlar şimdi adama sallamaya başlamış.Bu adamın kafasında Dünya kupası var bitsin siz önümüzdeki sene gerçek Elano'yu göreceksiniz.İrfan zamanında demişti dersiniz.

yahu bunu bari demeyin,adam takımın bir parçası gibi bile durmuyor,en mücadeleci oynadığında bile...kimi yönlendirecekte,liderlik yapacak?...devamında söylediklerinden çıkan sonuç;brezilya milli oyuncu yaramaz bize,alınması en baştan yanlış demekki!

bu konu rekora doğru gidiyo:D

Tamam da, Arda'da da var bunlar. Hem de fazlasıyla var. Arda'yı koyalım orta alana, çok daha iyi oynar. Yeter ki şu temposuz, sorumluluk almaktan kaçan adamdan kurtulalım.

Valla cevap yazacaktım sana.. Kendime dedim ki ardayı orda oynatmayı düşünen birisine ne yazabilirim ki.. Dolayısıyla susuyorum...

Valla cevap yazacaktım sana.. Kendime dedim ki ardayı orda oynatmayı düşünen birisine ne yazabilirim ki.. Dolayısıyla susuyorum...

Susacaksın tabi ki. Herkes senin gibi olabilse keşke. Bu arada Arda'nın sezon başında orta alandayken yaptığı inanılmaz istatistikler ve mükemmel oyunu da hatırlatma gereği duydum şu anda.

Foruma ne zaman girsem Elano tartışılıyor. Ne Elano'ymuş be. Messi bizim takımda oynasana bu kadar konuşulmazdı forumda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt