#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Brezilya milli takımını tartışacak değiliz. Dünyanın en iyi adamları oynuyor burda. Ama on parmağın onu da bir değil. Elano biraz kontenjandan oynuyor. Burada Lucas'ı mı Denilson'u mu oynatsın, Elano'yu mu. Ben olsam ben de Elano derim. Ama bu kadar işte. Elano arkasında Maicon önünde Kaka yanında Gilberto/Felipe Melo ile oynayınca sırıtmaz. Gerçi Melo'da bidon seçildi İtalya'da ama neyse. Ayrıca adamdan bir beklentileri yok. Fabiano, Robinho, Kaka, Maicon, Bastos, Dani Alves, Julio Cesar, Lucio'dan beklentileri var belki ama, Elano'dan maç kurtarmasını mı bekleyecekler? En fazla pas hatası yapmasın, iyi mücadele etsin vs. vs. Zira fazlası yok adamda. Ama burada öyle değil. Burası Brezilya milli takımı değil. Orda oynadığın gibi gevşek oynarsan adamı ezerler, oynatmazlar. Oynayamadı da zaten, bütün sezon seyrettik, benim aklımda daha ilk maçında Kayseri'ye attığı gol ve Gençler maçında Keita'nın Kewell'a çıkarmadan önce verdiği pas kaldı.

Kıssadan hisse Elano'nun yerine Barış Özbek de pekala orada oynayabilir. Sırıtmaz.

Brezilya milli takımını tartışacak değiliz deyip Brezilya milli takımını tartışman isabet olmuş. Elano her şeyden önce bir görev adamı. Brezilya'da üzerine düşen görevi tüm futbolcular gibi yapıyor. Takımımızda da yapmaya çalıştı, fakat arkadaşları ona ayak uydurabildi mi ( Barış, Sarp, Topal, vs.) ?

Barışı da koy oynar demişsin. Peki oynadığı bölgede Ronaldinho, Diego vs. gibi adamlar varken neden Elano oynuyor. Kontenjandan demişsin. Elano Dunga'nın halasınınoğlu değil. Nerenden uydurduysan otantik bir hava katmış yazına.

4-2-2-2 oynayan Brezilya 1998 WC

1998-scheme.gif

Elano'nun oynadığı bölgede oynayan Leonardo'da Zagallo'nun kızıydı zaten.

Herşei kabul ederim de şu torpil olayı hakikaten çok saçma.

Elano'yu beğenmeyebilirsiniz,oyununu eleştirebilirsiniz ama Brezilya Milli Takımında kontenjandan oynuyor demeniz,Dunga futboldan ve futbolcudan anlamıyor demeniz sizi komik duruma düşürür.Beğenmediğiniz bir oyuncu yüzünden komik duruma düşmek de acı bir durum bence.

Bir edit daha : Parreira'da takıma 4-2-2-2 oynatmaya çalışmış fakat başarılı olamamıştı.

Brezilya milli takımını tartışacak değiliz deyip Brezilya milli takımını tartışman isabet olmuş. Elano her şeyden önce bir görev adamı. Brezilya'da üzerine düşen görevi tüm futbolcular gibi yapıyor. Takımımızda da yapmaya çalıştı, fakat arkadaşları ona ayak uydurabildi mi ( Barış, Sarp, Topal, vs.) ?

Barışı da koy oynar demişsin. Peki oynadığı bölgede Ronaldinho, Diego vs. gibi adamlar varken neden Elano oynuyor. Kontenjandan demişsin. Elano Dunga'nın halasınınoğlu değil. Nerenden uydurduysan otantik bir hava katmış yazına.

Brezilya milli takımını tartışmıyorum ki. Elano'nun brezilya milli takımı içerisindeki görevini tartışıyorum. Herşey bir yana, Dunga seçmiş-devlet atamış. Bir bildiği vardır elbette. Zaten bize bir iyilik yapmıştır ve Elano'yu pazara çıkarmıştır. Bunun için kendisine buradan teşekkür ediyor, turnuvada başarılar diliyoruz. Gözlerinden de öpüyoruz. En azından bütün sezon bir hiç uğruna yatmamış oldu.

Diego ve Ronaldinho'yu Elano ile karşılaştırmak zaten konuya ne kadar vakıf olduğunun kanıtı :) Lucas-Denilson-Elano arasından Elano'yu seçersin. Bir de soru sorayım. Kleberson da mı Ronaldinho'dan daha iyi???

Bizde de bu şekil oynar mı acaba Arda ile. Arkalarına iki tane sağlam ön liberoyla.

Çok zor Brezilya ekolü ile Hollanda ekolü çok farklı. Hollanda ekolünü takıma aşılarken bir anda bu tarz dizilişe çekersek 1 sene daha güme gider.

Edit : Ayrıca Brezilya ekolünde ofansif bekler dışında kanat organizasyonları kısıtlıdır. Kısacası o kadar kanat oyuncumuz varken bu sistemi uygulamak intihar gibi bir şey olur.

Brezilya milli takımını tartışmıyorum ki. Elano'nun brezilya milli takımı içerisindeki görevini tartışıyorum. Herşey bir yana, Dunga seçmiş-devlet atamış. Bir bildiği vardır elbette. Zaten bize bir iyilik yapmıştır ve Elano'yu pazara çıkarmıştır. Bunun için kendisine buradan teşekkür ediyor, turnuvada başarılar diliyoruz. Gözlerinden de öpüyoruz. En azından bütün sezon bir hiç uğruna yatmamış oldu.

Diego ve Ronaldinho'yu Elano ile karşılaştırmak zaten konuya ne kadar vakıf olduğunun kanıtı :) Lucas-Denilson-Elano arasından Elano'yu seçersin. Bir de soru sorayım. Kleberson da mı Ronaldinho'dan daha iyi???

Kleberson milli takımda genelde Melo'nun olduğu yerde oynuyor. Senin Elano konusundaki komplo teorilerinle de ne kadar vakıf olduğun ortaya çıkıyor. Böyle devam et. Hatta git yeni bir Vakıfbank kur. Elano'yu da bankaya müdür yap. Hem Elano'dan da kurtulmuş oluruz ne dersin ??

Torpil yapıldı demiyoruz. Oraya en uygun adamın o olduğunu düşündü belki ama çok da fazla kafa yormamıştır. Senelerdir adam orda oynuyor işte, değiştirme gereği duymadı belki de. Ronaldinho ve Diego Elano'yla aynı bölgede falan oynamıyor, bu resmen bilgisizlik. Elano ile Kleberson ve Ramires aynı bölgede oynuyor.

Torpil yapıldı demiyoruz. Oraya en uygun adamın o olduğunu düşündü belki ama çok da fazla kafa yormamıştır. Senelerdir adam orda oynuyor işte, değiştirme gereği duymadı belki de. Ronaldinho ve Diego Elano'yla aynı bölgede falan oynamıyor, bu resmen bilgisizlik. Elano ile Kleberson ve Ramires aynı bölgede oynuyor.

2006 dünya kupasında Elano'nun olduğu yerde Kaka, Kaka'nın olduğu yerde Ronaldinho oynadı. Sonuçlarını gördük. Bilgisizlik evet. Nesnel bir şey bu. Saçmaladığının sen de farkındasın aslında.

Elano biraz kontenjandan oynuyor.

Bu yaz çıkaracağım "Bir insan kendiyle nasıl çelişir" adlı kitabıma çok malzeme çıktı.

Ben hazırlamadım bunu. Ayrıca isimlerden çok, sahadaki dizilişlere bakmak daha mantıklı.

Sistem de çok garip. Elano sağ kanadı kullanamıyor diye Maicon bütün kanatta oynuyor. Elano'nun defansif zaafları sebebiyle 2 ön libero var. Elano'nun lider olmaması sebebiyle Kaka var.

Şu yazdıklarından futboldan zerre anlamadığın o kadar belli oluyorki. Elano lider değil Kaka var, Elano'nun defansı zayıf o yüzden iki önlibero var, Elano yüzünden Maicon ileri geri git-gel yapıyor. Yazdıklarına kendinde inanıyor musun. Madem Elano bu kadar gereksiz bir oyuncu ne diye ısrarla milli takıma çağrılıyor. Dunga takımı sabote etmek için mi yoksa anti-Brezilyacıların işi mi bu.

Sana tek lafım; Bi git çay koy...

Ayrıca futbolu izlemeyide bırak bu kadar bilgisizce yorumlar yazmak mantıklı bir hareket değil.

Şu yazdıklarından futboldan zerre anlamadığın o kadar belli oluyorki. Elano lider değil Kaka var, Elano'nun defansı zayıf o yüzden iki önlibero var, Elano yüzünden Maicon ileri geri git-gel yapıyor. Yazdıklarına kendinde inanıyor musun. Madem Elano bu kadar gereksiz bir oyuncu ne diye ısrarla milli takıma çağrılıyor. Dunga takımı sabote etmek için mi yoksa anti-Brezilyacıların işi mi bu.

Sana tek lafım; Bi git çay koy...

Ayrıca futbolu izlemeyide bırak bu kadar bilgisizce yorumlar yazmak mantıklı bir hareket değil.

:animation::animation:

Ona göre yani göz göre göre Dunga 10 Kisi ilen top oynamayi tercih ediyor :D

Ya durdurmandan vursana su topa, daha güzel bir gol olurdu, neyse bunada sükür ))

Benim anlamadığım neden bu görüşünde ısrarlısın ?

Tüm Man.City taraftarı manyak mı lan bu adam için üzülsün gittiğinde ? O kadar taraftar senin gördüğünü görememiş demek ki 2 sene içerisinde. Demek ki Shaktar'lılarda öyle. Aynı şekilde Lucescu'da futbolu bilmiyor, Dunga zaten hiç bilmiyor, Frank Rijkaard ve Johann Neeskens'te sırf Elano daha çok ün yapsın diye Elano'yu istediler zaten. Tüm bu arkadaşların çabası Elano'yu pazara çıkarmak. Zaten Dunga Elano ile akraba değil mi ? Dunga'da vatan haini Elano gibi adamı ısrarla milli takıma çağırıyor. Elano'da ne garip adam değil mi milli takımda hep çok güzel oynuyor. İlginç vallahi.

Diego ve Ronaldinho'yu Elano ile karşılaştırmak zaten konuya ne kadar vakıf olduğunun kanıtı Lucas-Denilson-Elano arasından Elano'yu seçersin. Bir de soru sorayım.

Lucas ve Denilson 'un yerine çağırılan isimler arasında Melo - Gilberto - Josue - Kleberson gibi isimlerde var. Neden pas geçiyorsun?

Kleberson da mı Ronaldinho'dan daha iyi???

Mascherano mu? Messi mi? gibi bir cümle olmuş.

:asd::asd:

Tüm Man.City taraftarı manyak mı lan bu adam için üzülsün gittiğinde ? O kadar taraftar senin gördüğünü görememiş demek ki 2 sene içerisinde. Demek ki Shaktar'lılarda öyle. Aynı şekilde Lucescu'da futbolu bilmiyor, Dunga zaten hiç bilmiyor, Frank Rijkaard ve Johann Neeskens'te sırf Elano daha çok ün yapsın diye Elano'yu istediler zaten. Tüm bu arkadaşların çabası Elano'yu pazara çıkarmak. Zaten Dunga Elano ile akraba değil mi ? Dunga'da vatan haini Elano gibi adamı ısrarla milli takıma çağırıyor. Elano'da ne garip adam değil mi milli takımda hep çok güzel oynuyor. İlginç vallahi.

elano ne arar la bazarda :lol::lol::lol::lol::D:D:D:D:)

Pfffttt, kim kimin için üzülmüş, bulunmaz hint kumaşı mı bu? Adamlar 7.5 milyon Euro'ya sattıklarına sevindiler, o dönem City forumlarını ve İngiliz medyasını takip ettim. Kimse üzülmedi, merak etme, sadece arada birkaçı "ileride daha faydalı olabilirdi, şurda oynasaydı daha iyi olurdu" diyorlardı. Tıpkı bizim arkadaşlarımızın da söyledikleri gibi :) Bak sana City'nin orta sahasını sayayım mı? Gareth Barry, Stephen Ireland, Nigel de Jong, Adam Johnson, Patrick Vieira, Vincent Kompany, Kelvin Etuhu, Shaun Wright Phillips (hani sağda da oynayabiliyormuş ya Elano) vs. Benim takımımda bu orta saha olsun, Elano'yu kakalayabildiğim fiyata kakalarım arkadaş. Üstelik son sezonunda Mark Hughes tarafından dışlanan ve kulübeden çıkamayan bir adamsa. Herkes unutuyor galiba, bu adamın Galatasaray'ı tercih etmesinin nedeni, "dünya kupasına hazır gidebilmesi için ilk 11de oynama garantisi verilmesiydi". Başka birşey değil. Yoksa City'de ilk 11 garantisi olsa gelir miydi, veya zamanında Milan istiyordu, orada ilk 11 garantisi verilmiş olsa gelir miydi? Adam bütün sezon antrenman yaptı, lig maçlarını da hazırlık maçında oynar gibi oynadı, bir çuval para aldı.

Şu arkadaşa da bir cevap vereyim, kitabına koyar belki bunları. Brezilya'nın 2006'da çuvallaması bambaşka bir konudur. O kadroları ve teknik direktörleri baştan sona fiyaskoydu. Cafu-Carlos, Emerson-Ze Roberto gibi kadayıflardan medet umdu Parreira, ki turnuvanın açık ara en sıkıcı takımıydılar. Bütün umutlarını da Ronaldinho'nun iki çalım atmasına bağlamışlardı. Yoksa Elano gibi bir adamın eksikliğinden değil yani elenmeleri :) Hayal gücü çok kuvvetli arkadaşlar var aramızda. "Elano olsaydı Brezilya 2006'da şampiyondu!!!!"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt