#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Üstelik son sezonunda Mark Hughes tarafından dışlanan ve kulübeden çıkamayan bir adamsa.

Her dediğin doğru olsa da şu cümle tüm paragrafı yanlış yapar bence.

Elano son sezon 28 maç oynadı. 21'i ilk 11. Son haftalarda kesti desen son haftalarda da sürekli oynamış. 2007-2008'de zaten çok iyiydi. Oyuncuyu kötüleyebilirsiniz ynlış bilgilerle okuyanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Üstelik son sezonunda Mark Hughes tarafından dışlanan ve kulübeden çıkamayan bir adamsa.

Elano son sezon 28 maç oynadı. 21'i ilk 11. Son haftalarda kesti desen son haftalarda da sürekli oynamış. 2007-2008'de zaten çok iyiydi. Oyuncuyu kötüleyebilirsiniz ama yanlış bilgilerle okuyanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Elano son sezon 28 maç oynadı. 21'i ilk 11. Son haftalarda kesti desen son haftalarda da sürekli oynamış. 2007-2008'de zaten çok iyiydi. Oyuncuyu kötüleyebilirsiniz ama yanlış bilgilerle okuyanları yanlış bilgilendirmeyelim.

38 maçın 28'inde oynamak bunlardan 21'inde ilk 11 başlamak, 12 defa oyundan çıkarılmak, sadece 9 defa 90 dakikayı tamamlayabilmek mi istikrar/başarı? Elano, City'nin geçen yaz yaptığı transferlerden sonra kadroya bile giremeyeceğini bildiği için bütün sezon ilk 11'de oynayabileceği bir takıma transfer olmak istedi. Bu gerçeği herkes biliyordur sanırım.

Pfffttt, kim kimin için üzülmüş, bulunmaz hint kumaşı mı bu? Adamlar 7.5 milyon Euro'ya sattıklarına sevindiler, o dönem City forumlarını ve İngiliz medyasını takip ettim. Kimse üzülmedi, merak etme, sadece arada birkaçı "ileride daha faydalı olabilirdi, şurda oynasaydı daha iyi olurdu" diyorlardı. Tıpkı bizim arkadaşlarımızın da söyledikleri gibi :) Bak sana City'nin orta sahasını sayayım mı? Gareth Barry, Stephen Ireland, Nigel de Jong, Adam Johnson, Patrick Vieira, Vincent Kompany, Kelvin Etuhu, Shaun Wright Phillips (hani sağda da oynayabiliyormuş ya Elano) vs. Benim takımımda bu orta saha olsun, Elano'yu kakalayabildiğim fiyata kakalarım arkadaş. Üstelik son sezonunda Mark Hughes tarafından dışlanan ve kulübeden çıkamayan bir adamsa. Herkes unutuyor galiba, bu adamın Galatasaray'ı tercih etmesinin nedeni, "dünya kupasına hazır gidebilmesi için ilk 11de oynama garantisi verilmesiydi". Başka birşey değil. Yoksa City'de ilk 11 garantisi olsa gelir miydi, veya zamanında Milan istiyordu, orada ilk 11 garantisi verilmiş olsa gelir miydi? Adam bütün sezon antrenman yaptı, lig maçlarını da hazırlık maçında oynar gibi oynadı, bir çuval para aldı.

Şu arkadaşa da bir cevap vereyim, kitabına koyar belki bunları. Brezilya'nın 2006'da çuvallaması bambaşka bir konudur. O kadroları ve teknik direktörleri baştan sona fiyaskoydu. Cafu-Carlos, Emerson-Ze Roberto gibi kadayıflardan medet umdu Parreira, ki turnuvanın açık ara en sıkıcı takımıydılar. Bütün umutlarını da Ronaldinho'nun iki çalım atmasına bağlamışlardı. Yoksa Elano gibi bir adamın eksikliğinden değil yani elenmeleri :) Hayal gücü çok kuvvetli arkadaşlar var aramızda. "Elano olsaydı Brezilya 2006'da şampiyondu!!!!"

Kesin öyledir canım. Kimse üzülmedi zaten. Bizim girdiğimiz forumlar fake forumlar. Üzülenler de başka adamlar.

Herneyse, ciddi ciddi şaka yapmadan Dunga, Elano'yu pazara çıkartmak için milli takıma alıyor diyen biriyle ben neyi tartışıyorum ki :)

Elimizde Elano gibi bir isim varsa, satisindan bile maximum düzeyde faydalanmamiz gerekir. Sonucta dünya futbol piyasasinda önemli bir isim Elano. Dünya Kupasi da bizim sansimiz. Ayrica bu sezon daha etkili olacagini ve bize cok faydali olacagini düsünüyorum. Astronomik bir teklif gelirse tabiki düsünülebilir. Ben Elano´dan 15 Milyon Euro kazanabilecegimizi düsünüyorum. Brezilya´nin sadece yari finale cikmasina bakar ki, büyük ihtimalle de cikacaklar zaten.

Adam bütün sezon antrenman yaptı, lig maçlarını da hazırlık maçında oynar gibi oynadı, bir çuval para aldı.

Dediğin doğru aslında. Antreman havasında değilde ciddiye aldığı maçlardaki performansına bakmak daha mantıklı. Adamın hedefi dünya kupasına hazır bir şekilde gitmekti ve başardı da. Demekki istediğini elde edebilen akıllı bir adam. İnşallah bu yılki hedefi Galatasarayla şampiyonluk yaşamak olur. Ciddiye aldığında nasıl oynadığını görüyoruz çünkü.

Benim anlamadığım neden bu görüşünde ısrarlısın ?

Tüm Man.City taraftarı manyak mı lan bu adam için üzülsün gittiğinde ? O kadar taraftar senin gördüğünü görememiş demek ki 2 sene içerisinde. Demek ki Shaktar'lılarda öyle. Aynı şekilde Lucescu'da futbolu bilmiyor, Dunga zaten hiç bilmiyor, Frank Rijkaard ve Johann Neeskens'te sırf Elano daha çok ün yapsın diye Elano'yu istediler zaten. Tüm bu arkadaşların çabası Elano'yu pazara çıkarmak. Zaten Dunga Elano ile akraba değil mi ? Dunga'da vatan haini Elano gibi adamı ısrarla milli takıma çağırıyor. Elano'da ne garip adam değil mi milli takımda hep çok güzel oynuyor. İlginç vallahi.

Gercektende Elano kaliteli biridir. bunun tartismasina bazi arkadaslar gibi girmeyecegim zaten girmemde.

peki sence Elano bizim takimda oyunuyla hak ediyo mu ilk 11de oynamayi..

Gercektende Elano kaliteli biridir. bunun tartismasina bazi arkadaslar gibi girmeyecegim zaten girmemde.

Elano bu oyunuyla 11'i hak ediyor mu bilemem ama Elano'suz Galatasaray'ı çok iyi gördük. Beyni olmayan bir orta saha gibi. Sorunu sadece Elano'da göstermek kolaycılık, artniyetliliktir.

Elano'lar gider, Arda'lar gider...Sizse savunduklarınızla kalırsınız. Bize yine Galatasaray kalır. Anlamıyorum ki...

Lig tv de söyledi Elano satılsın demiş Rijkaard.Keitada iyi bi teklife gidebilir demiş.

Lig tv de söyledi Elano satılsın demiş Rijkaard.Keitada iyi bi teklife gidebilir demiş.

Bu isimler gidecek, Arda-Elano-Keita; yerlerine Serdar Özkan, Stoch, Grella. Oldu yönetim seneye ilk 10'a oynarız.

Rijkaard Ligtv'ye transfer raporunu mu sunmuş ?

Sen ne adamsın sen. İşine geleni buraya yaz büyük bir hevesle, işine gelmeyen habere de küfür et yalan haber de.

:)

Ben olsam Elano'yu oynatmam zorda kalmadıkça (sadece bu sene bu kadroyla ve 2.yarıda ki transferlerle birlikte düşünerek yazıyorum). Çünkü Elano oynatıldımmı defansif oynatılıyor maçlarda felan çok belli bu ofansif bir adamın maç içinde çok ileri çıkmamasının başka sebebi olamaz, hep geride durmasının başka sebebi olamaz. Bu da takıma bence zarar veriyor, Elano'ya da zarar veriyor. Mesela;

Aykut

Sabri - Neill - Hakan - Caner

Mehmet - Ayhan

Gio - Arda - Keita

Baros​

şeklinde, yani sene başında ki düzenle çıkardım maçlara. Gayette iyi olurdu. Veya böyle oynatırdım takımı bu sene;

Aykut

Mehmet

Ayhan - - - -

- - - - Elano

Keita - Baros - Arda​

Ama Rijkaard sistemden kolay kolay taviz vermeyen bir hoca. Kadroyu yazmaya önce kaleciden başlıyor hangisi uygunsa öyle devam ediyor. Defansif orta saha bölgesine gelince de pas tekniği yüksek olması nedeniyle, defansif özellikleri de barındırması nedeniyle Elano'yu yazıyor, Baros'ta kadroda olmayınca Mustafa'yu önde oynatıyor biraz ki önde bassın Baros'un yokluğunda en azından böyle açığı kapatalım diye düşünüyor. Elano gelince yanında Mustafa olsun, Arda olsun hep geride oynatılıyor. Mustafa önde bassın, Baros'un yokluğunda önde olan mücadele gücü azalmasın diye önde oynatılıyor, ama bu hem takıma hem Elano'ya zarar veriyor maalesef. Zaten Elano defansif oynatılmasının yanında bu sene forvetle birlikte oynayamadı ya. Baros'la oynadığı maç sayısı bir elin parmakları kadar, Jo ile de öyle. Hep Arda ile oynadı neredeyse.

Ama bu sene Elano'nun yükünü hafifletecek, defansif yönü güzel çift yönlü oyuncu aldığımızda Elano inanılmaz güzel oynayacaktır inşallah. Çünkü o adamın gelmesiyle Elano daha ileri kaydırılacak ve daha serbest oynayacaktır.

yahu yılmadın hep aynı zorlama argümanı kullanarak adamı savunmaktan!...hangi 4-3-3 oynayan takımda orta 3 lüdeki en defansif adamdan (topal oluyor bizdeki karşılığı) başka diğer 2 orta saha oyuncusundan biri daha bu kadar hücumdan uzak kalıyor?bunu taktikle filan izah edemezsin;topala destek olmak için yerini kaybetmemesi gerekiyordu tamam da temposu çok düşük olduğu,ileri çıkışlarda geri dönüş problemi yaşayacağını bildiği için hemen hemen hiç çıkmamayı tercih etti,zaten ne zaman birkaç kez üstüste hücuma çıkıp dönse dili dışarda kenara bakıyordu ''alsa artık oyundan'' diye...bu oyun anlayışı ile FR ı çok memnun ettiğini de nerden biliyorsun? ''kötünün iyisi,hiç olmazsa ne yaptığını bilen biri'' diyip barış a tercih etmiş olması daha mantıklı gelmiyor mu sana da?...ki mustafayı banko oynatıp ara transferde yerine oyuncu istemeyen,bilmem kaçıncı açık oyuncusunun alınmasında ısrar eden FR tan bahsediyoruz,çok açık hatalarla sezonu harcayan...umarım bu sezon ilk geldiğinde kendisine duyduğumuz güvenin karşılığını verir hocamız...yani demem o ki hayali senaryolarla elano yu aklamaya çalışmak yerine eksik yönünü görmek çok daha kolay:TEMPO...zaman zaman en çok koşanlar listesinde olmasını hatırlatmasın kimse,hakemlerde ortalama 10 km koşuyor bir maçta,tempo o değil...

Ben olsam Elano'yu oynatmam zorda kalmadıkça (sadece bu sene bu kadroyla ve 2.yarıda ki transferlerle birlikte düşünerek yazıyorum). Çünkü Elano oynatıldımmı defansif oynatılıyor maçlarda felan çok belli bu ofansif bir adamın maç içinde çok ileri çıkmamasının başka sebebi olamaz, hep geride durmasının başka sebebi olamaz. Bu da takıma bence zarar veriyor, Elano'ya da zarar veriyor. Mesela;

Aykut

Mehmet - Ayhan

Gio - Arda - Keita

Baros​

şeklinde, yani sene başında ki düzenle çıkardım maçlara. Gayette iyi olurdu. Veya böyle oynatırdım takımı bu sene;

Aykut

Mehmet

Ayhan - - - -

- - - - Elano

Keita - Baros - Arda​

Ama Rijkaard sistemden kolay kolay taviz vermeyen bir hoca. Kadroyu yazmaya önce kaleciden başlıyor hangisi uygunsa öyle devam ediyor. Defansif orta saha bölgesine gelince de pas tekniği yüksek olması nedeniyle, defansif özellikleri de barındırması nedeniyle Elano'yu yazıyor, Baros'ta kadroda olmayınca Mustafa'yu önde oynatıyor biraz ki önde bassın Baros'un yokluğunda en azından böyle açığı kapatalım diye düşünüyor. Elano gelince yanında Mustafa olsun, Arda olsun hep geride oynatılıyor. Mustafa önde bassın, Baros'un yokluğunda önde olan mücadele gücü azalmasın diye önde oynatılıyor, ama bu hem takıma hem Elano'ya zarar veriyor maalesef. Zaten Elano defansif oynatılmasının yanında bu sene forvetle birlikte oynayamadı ya. Baros'la oynadığı maç sayısı bir elin parmakları kadar, Jo ile de öyle. Hep Arda ile oynadı neredeyse.

Ama bu sene Elano'nun yükünü hafifletecek, defansif yönü güzel çift yönlü oyuncu aldığımızda Elano inanılmaz güzel oynayacaktır inşallah. Çünkü o adamın gelmesiyle Elano daha ileri kaydırılacak ve daha serbest oynayacaktır.

Peki Hocam Orada Mehmet Topalin Gorevi nedir Elano Defansif On Libero Olduguna Gore ?

Rijkaard Ligtv'ye transfer raporunu mu sunmuş ?

Sen ne adamsın sen. İşine geleni buraya yaz büyük bir hevesle, işine gelmeyen habere de küfür et yalan haber de.

:)

Lig tv bu tarz konularda yalan haber yapmaz.Zaten geneldede yapmıyor.Ayrıca Ellano gidecek Cem kendini buna hazırlasan iyi olur.Robinhoyla olan konuşmasında benden memnun değller demiş.

Peki Hocam Orada Mehmet Topalin Gorevi nedir Elano Defansif On Libero Olduguna Gore ?

Defansif ön libero diye birşey yok.

Ön libero / defansif orta saha / ofansif orta saha gibi düşün bizim sistemi.

Ön libero zaten defansın hemen önünde yer alan adam. Defansif orta saha da aslında ön libero sayılıyor ama ben daha rahat anlaşılsın diye uzun uzun yazmak istemediğimden öyle yazıyorum. Uzunca yazarsam "oyun içinde normale göre daha geride duran, daha defansif görevler taşıyan, oyunu çift yönlü oynayan orta saha" gibi tanımlayabilirim. Rijkaard orada Elano'yu pas tekniği iyi olduğu için, defansif özellikler de barındırdığı için kullanıyor. Eğer takımda Baros olsa Elano daha ofansif oynar ki normalde Baros olmayınca daha geride kullandığı Elano'yu Baros olunca hep daha ilerde kullandı. Örneğin Manisa maçında Mustafa girdi, Elano daha ofansif oynatıldı. Ama Baros olmadığı zaman Mustafa daha önde oynadı saydığım nedenlerden dolayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt