#9 Mauro Icardi | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
saha dışında takıma getirdiği enerjinin farkındayım da saha içinde lider olduğunu söylemesi gerçek dışı. kupa finalinde 5'i santradan 6 kere topla buluşan lider mi olur
Bu dediğin tüm takım oynarken kendisi oynamasa belki geçerli olur. Tüm takımın skandal ötesi oynadığı bir maçta o da kötü oynadı ve her topçunun kötü oynama hakkı vardır. Topçu tek maçla değerlendirilmez genel performansa bakılır

Bu dediğin tüm takım oynarken kendisi oynamasa belki geçerli olur. Tüm takımın skandal ötesi oynadığı bir maçta o da kötü oynadı ve her topçunun kötü oynama hakkı vardır. Topçu tek maçla değerlendirilmez genel performansa bakılır
tek maçlık performansa göre değil genel olarak lider oyuncu sıfatını taşıyacak özelliklere sahip biri değil. muazzam bi golcü ama topu rakip sahaya götüremeyen bi takımda drogba filan gibi ortaya gelip hücum başlatacak, toptan kaçan diğer adamları oyuna sokacak biri de değil. dzeko misal berbat bi son vuruşçu olmasına karşın onları çok daha iyi yapan bir adam.

geçen sene kopenhag maçında da 90. dakikada sorumluluk alıp şut çekene ve maçtaki ilk karambolümüzü yaratana kadar doğru düzgün sahada görünmemişti. beşiktaş maçında aynı şekilde, fener maçında aynı şekilde. ha geçen sene fiziği de çok ideal değildi, bu yıl aksini ispatlamak için şansı var. ama 3 ay önce sezon finalini içerde 10 kişiye kaybedip 10 gün önce kupa finalinde gol atamadan 5 yemiş takımın değişilmez santraforu ve en büyük yıldızı için biraz komik konuşmuş bence.

tek maçlık performansa göre değil genel olarak lider oyuncu sıfatını taşıyacak özelliklere sahip biri değil. muazzam bi golcü ama topu rakip sahaya götüremeyen bi takımda drogba filan gibi ortaya gelip hücum başlatacak, toptan kaçan diğer adamları oyuna sokacak biri de değil. dzeko misal berbat bi son vuruşçu olmasına karşın onları çok daha iyi yapan bir adam.

geçen sene kopenhag maçında da 90. dakikada sorumluluk alıp şut çekene ve maçtaki ilk karambolümüzü yaratana kadar doğru düzgün sahada görünmemişti. beşiktaş maçında aynı şekilde, fener maçında aynı şekilde. ha geçen sene fiziği de çok ideal değildi, bu yıl aksini ispatlamak için şansı var. ama 3 ay önce sezon finalini içerde 10 kişiye kaybedip 10 gün önce kupa finalinde gol atamadan 5 yemiş takımın değişilmez santraforu ve en büyük yıldızı için biraz komik konuşmuş bence.
Nasıl değil renkdaş yav ligdeki en kral 10 numaradan bile daha mahir oyun kurma konusunda. Hatay maçında yaptığı 2 muhteşem asisti görmedin mi, bunu geçen sezonlarda da zaman zaman yapıyordu. geriye gelip iniesta gibi oyun kurar isterse lakin ceza sahasında sayıca az kalırız diye öyle bir taktiğe sıklıkla başvurmuyoruz. Yoksa o işin en kralını yapabilen kişi icardi bu ligde.

Nasıl değil renkdaş yav ligdeki en kral 10 numaradan bile daha mahir oyun kurma konusunda. Hatay maçında yaptığı 2 muhteşem asisti görmedin mi, bunu geçen sezonlarda da zaman zaman yapıyordu. geriye gelip iniesta gibi oyun kurar isterse lakin ceza sahasında sayıca az kalırız diye öyle bir taktiğe sıklıkla başvurmuyoruz. Yoksa o işin en kralını yapabilen kişi icardi bu ligde.

ben geçen sezon için dedim zaten, beşiktaş maçı da sayılabilir. bu yıl farklı olursa seviniriz, belki daha genç ve fitken inter için de almıştır o sorumluluğu bilmiyorum. bazen hatay çapında takımlara karşı bile ihtiyacımız olabilir ama ben böyle konuşan bi adamdan özellikle büyük maçlarda da çok daha fazla sorumluluk almasını beklerim. elin sadece topa kaymayı bilen ebleh stoperlerini kral yapmaktan başka bi işe yaramıyo çünkü topun zor geldiği o dozajda maçlarda ceza sahasında top beklemesi.

ben geçen sezon için dedim zaten, beşiktaş maçı da sayılabilir. bu yıl farklı olursa seviniriz, belki daha genç ve fitken inter için de almıştır o sorumluluğu bilmiyorum. bazen hatay çapında takımlara karşı bile ihtiyacımız olabilir ama ben böyle konuşan bi adamdan özellikle büyük maçlarda da çok daha fazla sorumluluk almasını beklerim. elin sadece topa kaymayı bilen ebleh stoperlerini kral yapmaktan başka bi işe yaramıyo çünkü topun zor geldiği o dozajda maçlarda ceza sahasında top beklemesi.
ceza sahasında beklemesinin çoğu zaman taktiksel olduğunu düşünüyorum çünkü geriye gelip nekadar oyun kurarsan gol noktasına okadar uzak kalıyorsun. bizim asıl üzerine gitmemiz gereken nokta bu adamı besleyememek olmalı. doğru düzgün orta açan, merkezden etkili ara pas atan adamımız yok. sara merkezden ileri hattı beslemek konusunda bi çözüm olabilir ama kanatlar hala etkili orta ve asist yapamıyor. rashica bunu iyi yapıyordu

@Aras Şimşek ,

gunun en anlamli ve guzel sozu sevgili icardi den gelmis :

'' sahada yaptıklarımla onların yüzünü güldürmek benim için büyük bir gurur meselesi."

@Adnan Korkut sevgili adnan, son yazdigin yorumlara genel anlamda katildigimi belirtmek isterim. bir noktaya da nacizane ekleme yapma geregi hissettim -musadenle ;

kanatlardan bagimsiz - ve eldeki mertens den bagimsiz -
merkez tandansli bu asist,top getirme, icardi'yi ceza sahasi ici topla bulusturma konusuna dair, ozellikle *sara basligindaki yorumum da bu noktalara bold vurgu yapmistim. mutlaka sara cs civarina yakin oynamali(no10, 8,5) , ice paslari cesitli tarzlar da ve yollarda deneyen bir oyuncu kendisi,en azindan son donemi baz alirsam norwich bazli bu yonleri cok one cikmis bir yetenek. bunu dolu dolu efektif ve verimli sekilde degerlendirmenin yolllarini aramali okan hoca. lucas'in yakininda ve yaninda oynatmak bu ustteki ofansif ekstralarina buyuk sekte vurur zannimca.

saygi ve selamlar.

ceza sahasında beklemesinin çoğu zaman taktiksel olduğunu düşünüyorum çünkü geriye gelip nekadar oyun kurarsan gol noktasına okadar uzak kalıyorsun. bizim asıl üzerine gitmemiz gereken nokta bu adamı besleyememek olmalı. doğru düzgün orta açan, merkezden etkili ara pas atan adamımız yok. sara merkezden ileri hattı beslemek konusunda bi çözüm olabilir ama kanatlar hala etkili orta ve asist yapamıyor. rashica bunu iyi yapıyordu
ben taktiksel olduğunu pek düşünmüyorum çünkü okan buruk kendisini galatasaray'a getiren oyunu oynatırken de genelde gezici santraforlardan faydalanıyordu. geçen sezon hareket edecek durumu yoktu ve ceza sahası golcüsü oldu. zaten onun ceza sahasını sürekli parsellemesi zaha'nın da performansını düşüren ana etmendi. son sezonu hariç pl'de çift haneli gollerden düşmeyen adamı biz icardi'ye besleyici olarak kullanmaya çalıştık ne o onu başardı, ne de icardi onu oynattı. kerem'le daha iyi anlaşmalarının nedeni ceza sahası içi golcüsüyle daha iyi anlaşmasıydı, icardi daha pivot santrafor özellikli olsa kerem de daha çok sırıtırdı.

etkili ara pas atan, orta açan adamımız var ziyech'le ama artık fizik olarak karşısına 2 oyuncu alıp kendi fırsatını yaratacak fiziği yok. o noktada ortada savunmayı dağıtacak, kendisini mümkün mertebe savunmacısıyla birebir bırakacak bi pivot santrafor çok işine yarardı. o katkıyı icardi'den alamadığı için büyük maçlarda o da patladı. bunların sonucu olmasa da çoğunlukla nedeni icardi'nin oyun tarzı ve hantallığıydı. tabi ki özellikle bizim dandik ligde bu adamlar kendilerine daha iyi bakıp 9 numaraya bakmadan da fark yaratabilirlerdi ama destek görmeden öyle bi kırılmayı yabancı ülkede yapmak da kolay iş değil.

uzun lafın kısası icardi bu sene de geçen yılki gibi olursa ve özellikle avrupa'da 1-2 maçta tıkanma yaşarsak ben batshuayi'nin 11 oyuncusu da olmaya başlayabileceğini düşünüyorum. skor olarak icardi'nin yanına yaklaşamaz ama oyun ve üretkenlik anlamında bize büyük faydası dokunabilir. tabi icardi buna izin verir mi, batshuayi sadece sol kanat forvetin mi alternatifi olur onu zamanla göreceğiz. çünkü yedek kalma gibi bişeyi aklından bile geçirmediğini her demecinde ortaya koyuyo.

baba tökezleyip düşmeni bekleyen çok akbaba var. sen gerçi en iyisini bilirsin. en iyi yaptığın şeyleri yapmaya devam et.

Açıklaması çok akıllıca ve yerindeydi

Mouya senin rakibin okan değil benim mesajını verdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt