#9 Mauro Icardi (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kadroya yazmaktan bahsetmiyorum yaw. "şuayip beyimiz" beğenmiyorsa gitsin dediğini bir görem. aynını icardi'ye yazdın hem de zerre somurtup trip atmadığı halde. :)

Şimdi yazdım ya gitsin diye

Icardi mi trip atmıyor? Oyundan 5 dk bile alamıyordu geçen sene. Allah'tan Osimhen geldi de biraz kenara alabildik.

Şimdi yazdım ya gitsin diye

Icardi mi trip atmıyor? Oyundan 5 dk bile alamıyordu geçen sene. Allah'tan Osimhen geldi de biraz kenara alabildik.

Valla tribal denilince benim aklıma Şükür geliyor. Bazen küserdi böyle gol atınca sevinmezdi taraftara bakmazdı falan.

Başkan o kadar biliyorsa takıma çift forveti kaldıracak merkez orta saha veya 3lü savunma oynamamamız için bek alsaymış takıma

442 oynayacaksak kanatlar orta saha özellikli olmalı. Bizde de sadece Yunus'da biraz var bu özellik. Barış'ta öyle bir özellik yok. Çift forvet üstüne orta sahaya Demirbay'ı Mertens'i falan attığın rakibi izlemeye başlarsın. Çift forveti anca

Sara Berkan Torreira Yunus

hattı kaldırabilir. Onda da Sara'nın yerini bozuyorsun ve bu isimlerin yedeği yok. Barış ve Sallai sağa geçtiğinde kaldırır mıyız o bile meçhul.

3'lüye dönsek sol bekin yedeği yok. Sağ bekin as oyuncusu oyuna her girdiğinde yüreğimizi ağzımıza getiren Jelert.

Osimhen'li 4231de mis gibi oynuyorduk. Sezon ortası sistem mi değiştircez Icardi beyimiz için. Avrupa'da Icardi ligde Osimhen'li idare etmek lazım devreye kadar. Devrede belki düzgün adam alır öyle çift forvete geçeriz ki bence hiç gerek yok
Sana katılıyorum. Birilerinin gönlü olsun diye niye 2 forvet oynuyoruzki. Tek forvet güzel gidiyoruz. Onyedika ebimbe gibi 2 terminator al oyna 3-5-2 yi

umarım pompaya falan gıdiyordur

Hoca her ikisini de oynatmayi bilmeli, Real'de Mbappe'yi aldi suanda mesela uyum sorunu var deniliyor takim gecen sezon ki kadar efektif degil mesela gol yollarinda. Hic bir hoca bunu bahane edip Vinicius ya da Mbappe'den birini kesemez, mecbur oynatacak ayni anda o yuzden Okan'in bizde Osimhen ve Icardi'yi beraber oynatmasi bir opsiyon degil, mecburiyet..

Daha yedekte Batshuayi de var, o zaman o niye alindi tek forvet disinda bir opsiyon masada olmayacaksa?

Gicik maclarda, yani zor mac diyelim, cikar oynarsin tek forvet. Kasimpasa macindaki puan kaybinin sebebi ikili forvet ile oynamis olmamiz degilki? Ilk yarida 3 gol atmadi bu takim? Okan da ikinci yari mac terse gittigini anlayinca tek forvete donecekti ve orta sahayi guclendirmesi gerekiyordu. O bunu dusunemiyorsa sorun cift forvet yok Icardi'ymis falan gecelim. Sorun nedir biliyormusun; takimi analiz edemeyen teknik ekip, sonucta ilk yari 3 gol atmis bir takim var.

Dunku Madrid derbisinden bir ornek vermek istiyorum; Atletico maca uc forvetle basladi. Griezmann (Mertens rolunde), onlerinde Sorloth ve Alvarez.

Bakti ikinci yarinin basinda takim kanatlardan Real'i durduramiyor, dakika 55'te Sorloth'u oyundan alip Lino'yu aldi kanat icin ve forvetten birini kesmis oldu. Simeone takimini iyi okuyabiliyor, Okan'da bunu ogrense gider macin gidisatina gore hamle yapardi zaten skor lehimizdeyken bunu yapmamasi bir problem. Surekli golleri yedikten sonra degisiklik yapiyor. Genelde yaptigi degisiklikler de zaten ezbere, oyle rakibi durdurmaya yonelik degil. Bu takim derbiler haric her rakibe karsi Icardi-Osimhen ile oynar kimse bu ikiliyi durduramaz kolay kolay.
Hocam tartışmayı baştan sona okudum, ancak şunu anlayamadım;

eğer Real'in oyunu bozuluyorsa
hem Mbappe hem Vinicius'u sırf oynatmak için neden oynatmali?

Futbol bir sonuç oyunu değil mi? Amacımız kazanmak ve kulüp hedeflerine ulaşmak mı? Yoksa göze hoş gelen bir takım mı yapmak? Yani ben topu 3 direğin arasından geçiriyorsam, kazaniyorsam, sonuç aliyorsam ve haliyle de kulüp hedeflerine (şampiyonluk vs. gibi) ulasabiliyorsam gerekirse 11 tane Tarık Camdal ile oynayıp kenarda 11 tane İcardi bekletirim. Neden takım bozulsa bile bu ikisini oynatmak mecburiyet ki? Sonucu nasıl alabiliyorsak öyle oynamalı değil miyiz?

Yani İcardi yedek Osimhen 11ken sonuç alacaksak, gerekirse sonuç almayalim ama ikisi birden oynasın daha mı mantıklı?

Hocam tartışmayı baştan sona okudum, ancak şunu anlayamadım;

eğer Real'in oyunu bozuluyorsa
hem Mbappe hem Vinicius'u sırf oynatmak için neden oynatmali?

Futbol bir sonuç oyunu değil mi? Amacımız kazanmak ve kulüp hedeflerine ulaşmak mı? Yoksa göze hoş gelen bir takım mı yapmak? Yani ben topu 3 direğin arasından geçiriyorsam, kazaniyorsam, sonuç aliyorsam ve haliyle de kulüp hedeflerine (şampiyonluk vs. gibi) ulasabiliyorsam gerekirse 11 tane Tarık Camdal ile oynayıp kenarda 11 tane İcardi bekletirim. Neden takım bozulsa bile bu ikisini oynatmak mecburiyet ki? Sonucu nasıl alabiliyorsak öyle oynamalı değil miyiz?

Yani İcardi yedek Osimhen 11ken sonuç alacaksak, gerekirse sonuç almayalim ama ikisi birden oynasın daha mı mantıklı?
1 macla bir sistemin olup olmadigini mi tartisiyoruz bence once buna bir karar verelim. 1 macla bir sistemin tutup tutmadigini anlayamayiz ki bence son mactaki puan kaybi sistemden daha cok yanlis oyuncu tercihleri/degisikliklerden kaynakli, bu da hocanin kotu analiz yapmasindan olusuyor.

Sordugun sorunun temeline girecek olursam; bir teknik direktor oncelikle sahada netice alacak kadroyu olusturur yani oyun planini/sistemini buna gore belirler ama bazi gercekler de var bunda hocalarin pek soz hakki/dahili olmaz , olsa da cok az olur o da soyle durumlarda: Sen bir kulup baskani olarak bir yildiz oyuncu getiriyorsun mesela ama hocasi oynatmiyor ya da yanlis kullaniyor, bu durumda kimin sozu daha agir basar? Ya da bir oyuncu dusun 2-3 yildir bir takimin yildizi olmus ve takimin en onemli oyuncusu, ne hikmetse baska bir oyuncu alindi diye kenara atiliyor? Bu dogru mu olur? Bu kulube ilgi gosteren ve storelardan formasini almasini saglayan bir oyuncuyu sirf 'taktiksel' sebeple kenara atilamaz. Tabi ki oyunun dogasinda sakatlik/asiri formsuzluk olur bunlari bu durumun disinda tutuyorum.

Bugun Real Madrid suan dunyanin en buyuk yildizi olan Mbappe'yi aldiysa ve zaten o benzer profilde Vinicius var diye Ancelotti'den bu ikisi arasinda tercih yapilmasi beklenemez. O da biliyor mecbur oynatmasi gerektigini ve o yuzden oyun planinda degisiklige gitti. Yoksa alacagi tepkileri o da biliyor. (hem kulup icinden hem disaridan).

Taraftarin bir cogu hep bir oyuncuya baglanir ve ozel ilgi duyar ve dogal olarak o kisiyi sahada gormek ister, bu hep boyle olmustur cunku taraftari -ozellikle buyuk kuluplerde- ceken sadece mac sonuclari degil, ayni zamanda sahadaki o formaya yakisan bir 'yildiz' oyuncudur. Bizde o kisi Icardi, bunun etrafindan gecemeyiz. Eskiden Hagi vardi sirf o oynayacak diye maca daha ulkenin bir diger ucundan gelen insanlar olurdu.

Sonucta henuz denenmis ve olmamis bir durum yok ama bazi taraftarlarimiz sanki yapilan deneme olmadi deyip hemen isi tek sistemli forvete baglamaya calisiyor. Ben ona karsiyim ve sozum asil o kisilere. Cunku bu 'problemi' yaratan Okan Buruk'un ta kendisi o kendi soyledi ben bunlari beraber oynatirim yeterki Osimhen'i alin diye simdi yapsin da gorelim. Yoksa hepimiz biliyoruz ki Osimhen burada kalici olmayacak, seneye gidecek o zaman napacagiz? Bunlari dusunen yok. Suana kadar nasil yaptiysa seneye yine bizi tasiyacak olan kisi Icardi olacak gol yollarinda, onu da unutmamaliyiz.

1 macla bir sistemin olup olmadigini mi tartisiyoruz bence once buna bir karar verelim. 1 macla bir sistemin tutup tutmadigini anlayamayiz ki bence son mactaki puan kaybi sistemden daha cok yanlis oyuncu tercihleri/degisikliklerden kaynakli, bu da hocanin kotu analiz yapmasindan olusuyor.

Sordugun sorunun temeline girecek olursam; bir teknik direktor oncelikle sahada netice alacak kadroyu olusturur yani oyun planini/sistemini buna gore belirler ama bazi gercekler de var bunda hocalarin pek soz hakki/dahili olmaz , olsa da cok az olur o da soyle durumlarda: Sen bir kulup baskani olarak bir yildiz oyuncu getiriyorsun mesela ama hocasi oynatmiyor ya da yanlis kullaniyor, bu durumda kimin sozu daha agir basar? Ya da bir oyuncu dusun 2-3 yildir bir takimin yildizi olmus ve takimin en onemli oyuncusu, ne hikmetse baska bir oyuncu alindi diye kenara atiliyor? Bu dogru mu olur? Bu kulube ilgi gosteren ve storelardan formasini almasini saglayan bir oyuncuyu sirf 'taktiksel' sebeple kenara atilamaz. Tabi ki oyunun dogasinda sakatlik/asiri formsuzluk olur bunlari bu durumun disinda tutuyorum.

Bugun Real Madrid suan dunyanin en buyuk yildizi olan Mbappe'yi aldiysa ve zaten o benzer profilde Vinicius var diye Ancelotti'den bu ikisi arasinda tercih yapilmasi beklenemez. O da biliyor mecbur oynatmasi gerektigini ve o yuzden oyun planinda degisiklige gitti. Yoksa alacagi tepkileri o da biliyor. (hem kulup icinden hem disaridan).

Taraftarin bir cogu hep bir oyuncuya baglanir ve ozel ilgi duyar ve dogal olarak o kisiyi sahada gormek ister, bu hep boyle olmustur cunku taraftari -ozellikle buyuk kuluplerde- ceken sadece mac sonuclari degil, ayni zamanda sahadaki o formaya yakisan bir 'yildiz' oyuncudur. Bizde o kisi Icardi, bunun etrafindan gecemeyiz. Eskiden Hagi vardi sirf o oynayacak diye maca daha ulkenin bir diger ucundan gelen insanlar olurdu.

Sonucta henuz denenmis ve olmamis bir durum yok ama bazi taraftarlarimiz sanki yapilan deneme olmadi deyip hemen isi tek sistemli forvete baglamaya calisiyor. Ben ona karsiyim ve sozum asil o kisilere. Cunku bu 'problemi' yaratan Okan Buruk'un ta kendisi o kendi soyledi ben bunlari beraber oynatirim yeterki Osimhen'i alin diye simdi yapsin da gorelim. Yoksa hepimiz biliyoruz ki Osimhen burada kalici olmayacak, seneye gidecek o zaman napacagiz? Bunlari dusunen yok. Suana kadar nasil yaptiysa seneye yine bizi tasiyacak olan kisi Icardi olacak gol yollarinda, onu da unutmamaliyiz.
Anladım hocam

Icardi, İstanbul'a geldi.

1000105113.webp

Sakatlığın da geçti şu fizik kondisyonu toparla artık reyis. Mertensin pili bitmek üzere onun rolünü senin üstlenmen lazım bu sene

Abi nasıl oluyor bana biri açıklasın kasımpaşa maçı sonrası Paris'e uçuyor salı günü TR ye geliyor? Ne için gitti mesela? Özel izin ne olabilir? Diğer futbolcular neden antreman katılırken İcardi katılmıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt