#90 Wilfried Singo

Singo goreve :

1774714903621.webp

Bize singo gibi defans orta saha lazim ikili mucadele kaybedileni geri kazanma vb istatistikleri yuksek olan tabi 30 a degil

Adam yedek, 80de girmiş oyuna

Stoperde yerine oynayan Agbadou

Sağ bekte yerine oynayan Doue

Bizimkiler de 0-3lük maçta iki top sürüp baskı yokken gol attı diye birşey oldu diye gösteriyor.

Bazılarının umduğu gibi 50-60 milyona satmak şu an için hayalden de öte. ''Genç yetenek'' denebilecek yaşı geçtikten sonra, ederinin üst limitinde veya daha üstünde bonservis, 5 küsur maaş verildi bu adama. Önce cilalanması gerekiyor; göstereceği çok iyi performansla yağlı müşteri çıkması mümkündür o vakit.

Ama bunu dörtlü stoperi rolünde yapabilecek gibi durmuyor; savunma hattına liderlik etmek, ofsayt çizgisini belirlemek, pozisyon almak, hamle zamanlaması gibi temel konularda, bugünden yarına giderilmesi pek mümkün görünmeyen eksikleri var; belki kazanacağı tecrübeyle 30 lu yaşlarında muvaffak olur.

Sağbek olarak harika performansları oldu ama fiziksel yapısı itibariyle bunu uzun yıllar istikrarlı şekilde sürdürebilmesinin zor olduğunu olası talipleri de görüyordur. Ki aynı yaşta, orijinal mevkii sağbek olan, bizde oynadığı dönem istikrar abidesi diyebileceğimiz Sacha Boey' i 10-15 m bonservis, daha düşük maaşla almak mümkünken fazlaca lüks kaçacaktır; ikisi birden de yabancı kontenjanı bakımından olmaz, olmamalı. Kayda değer yerli sağbek olmadığından, U23 kontenjanının harcanması için ilk sırada sağbek yedeğini düşünüyorum şahsen.

Bu adamı parlatmanın en akılcı ve hızlı yolunun üçlü defans kurgusunda sağ stoper rolünü vermek olduğunu hep söylüyorum; adeta o rol için yaratılmış ve futbolcu olması sağlanmış! Savunma liderliğini merkez stoperin yaptığı o durumda anomali özelliklerini rahatça sergileyebilmesine yetecek kadar özgürlüğe sahip olacaktır. İşte bu senaryoda Singo ve Boey birlikte takımda tutulmalı...

Ha, sadece Singo için demiyorum hep favorim olan üçlüyü mevcut kadroya çok uygun görüyorum. Dörtlüye nispetle daha az sayıda yapılacak transfer hamleleriyle, takımın kanayan yarası olan uzun takım boyunu kısaltmak suretiyle takım oyunu birkaç level yukarı çıkacaktır. Sadece iki adet sağlam B2B oyuncu transferiyle bile mevcut takım bu formasyonun hakkını rahatlıkla verecektir; 6 ve 10 numaraya ihtiyaç duymamak büyük rahatlık ayrıca; hoca klasik 6 numara yerine romantik denemeler yapmayı tercih ediyor, 10 numaralı sistem de orta saha ve defans hatlarına çok yük bindiriyor zira...

Geri
Üst Alt