#91 Arda Ünyay

Sane ye verdiği o uzun pas şahaneydi.
Bu sefer sol stoper oynadı ve yine kendini gösterebildi.

Saneye attığı uzun pas muthisti

Futbol şuan fiziğe dayalı. Fiziğini erken geliştiren topçu olur. Benim altyapı bebelerinden fizikliler hariç umudum yok. Messi değilsen kız fiziği ile topçu olma şansın yok.
Aynısını dün yazmistim.Kesinlikle katılıyorum.Celimsiz cocuktan fitbolcu olmaz maalesef .Arda guler gibi oyun zekan olursa belki.O bile bu sene koca dönüştü resmen.Fizigi olmayan çocuk gerçek hayatta da öyle degilmi her zaman oteleniyor.Futboldada aynısı .Bizim altyapıdan çıkan çocukların hepsi maalesef bundan dolayı olmuyor .Alicturap koç gibi olsa bu muameleyi gorurmu sorarım size.Efe güçlü kuvvetli olsa Lemine kalibresinde olsa nasıl olur mesela.Gokdeniz gurpuzude unutmayalım.

İzlenmesi gereken kaliteli bir röportaj.

Ayrıca çok olgun kaliteli bir karakter. Başarısı daim olsun.

İkili mücadele seven fizikli stoperleri severiz. Kendisi de ikili mücadeleyi sevdiğini söylüyor. Hatta Haaland tarzı güçlü forvetlerle karşılaşmaktan keyif alıyorum diyor...

Altyapı ürünü yahut çok genç yaşta transfer edilen oyunculara ayrı bir gözle ve ümitle bakarım. Geçmişten günümüze Tugay, Okan ve Emre B. aklıma gelen nadide örneklerdir; daha genç takımlarda 16-17 yaşlarında sahada izlediğim ilk maçtan itibaren göz kamaştırıyorlardı. Çok övülen Seyfettin, Cengizhan, Özgürcan, Cafercan, yenilerden Efe, Eyüp, Yusuf gibiler o ışığı veremediler; çok az izleyebildiğim ve olumlu izlenim edindiğim Gökdeniz umarım hızla gelişip beklentileri karşılar. Pozisyon gereği birkaç penaltıya sebebiyet verdi diye tepki gösterildiğinde, Ozan Kabak için de beklentimin çok yüksek olduğunu belirtmiştim ama umduğum gelişimi gösteremedi, oynamak istediği oyun tarzına göre hantal kaldı, üzerine bir de ağır sakatlık geçirince gözden düştü maalesef.

Arda; fizik, teknik, oyun zekası ve özgüven bakımından 'büyümüş de küçülmüş' gibi maşaallah 🧿. Zamanında Bülent Korkmaz bile 19-20 yaşında forma giymeye başladığında bu denli güven vermiyordu, yanına bile yaklaşamazdı hatta; bariz defolarına rağmen olağanüstü azmiyle efsane kategorisine girebildi. Arda' nın tek yapması gereken, Bülent kaptana benzer şekilde adanmışlık sergilemekten ibaret. Kariyer yolu uzun, bahtı açık olsun inşaallah...

Oynamazsa kaybına olur, ya düzgün planlayıp bu sezon yeterli süreyi kendisine verebilmeliyiz ya da oynayacağı bir takıma kiralamalıyız.

Kiralanmasını istemem. Sergilediği yeterlilik düzeyiyle hatırı sayılır süre alabileceğini tahmin ediyorum. Tecrübeli yahut 23 yaş altı (Tercihen sol ayaklı) bir stoper alınırsa, gönderilen Metehan olmalı.

Düzgün top oynayan bi takımda garanti oynayacaksa kiralansın yoksa sezon içinde bol bol üçlüye geçecez geçmesek bile bol bol dakika alır bizde

Bizde bin dakika alması dandik bi yerde iki bin dakika almasından yeğdir

Geri
Üst Alt