#91 Arda Ünyay

Ayrıca maç ve tecrübe eksikliği olan oyuncu böyle tansiyonu yüksek maçta sağ beke geçmeliydi

Bekte hata yapsan bile sağ stoper kademene gelebilir ama stoperde hata yaparsan son adamsın geçmiş olsun

Yedek kulubesinde başka oyuncu yok adam akıllı Arda'nın oyuna girmesi doğruydu lemina'yı ortaya atıp orta sahayı kitlemek için

ama arda sağ beke geçmeliydi hoca bu konuda bile hata yaptı

Ayrıca sağ bekte arda hata yapmazdı çünkü fenerin kanatları leş kerem ve nene çalım atamıyor ikiside boş topçu

Okan Buruk hem genç oyuncu oynatmıyon oynatsan da en yanlış zamanda yada mevkide oynatıyorsun be kardeşim ne diyim sana

Ozan kabak bundan daha gençken aldı formayı aslan gibide oynadı. Adam olacak çocuk dışkısından belli olurmuş bu çocuktan olmaz.Sen o boyla daha hava topuna çıkamıyorsun.

Bence iyi stoper olacak, ama yanlış zamanlarda oyuna girdiği belli

Bu maçta oyuna alınması hataydı. Maç içinde eşleşmelerde Duran ile eşleştiğini gördüğümde evde oğluma bak dedim ne kadar hatalı bir eşleşme gol yiyebiliriz bu yüzden dedim. ve maalesef haklı çıktım. Arda 3-4 farklı skorlar öndeyken veya Ziraat kupasında zayıf takımlar ile oynarken kadroda olabilir. Gidip de Şampiyonlar liginde ve fener deplasmanında maça alınmaz.

şu herkesin sövdüğü samet serdar aziz tarzı gözden düşmüş ama tecrübeli bi stoper olsa yedeklerimizde , böyle zamanlarda son 5-10dk atsak gerçekten şu durumdan iyi olacaktı. şu kafayı vurdurtma işte be çocuk.

Kimse suç bulmaz çocuğa rahat olun. Bu çocuğun kiralanması lazımdı. Yok kiralanmıyorsa şu tansiyonu yüksek maçlara gelene kadar 7-8 maç forma giymesi lazımdı. Tamamen tecrübe eksikliği şu yaşananlar.

Kafayı vurdurması falan doğru işler değil tamam ama bu maçta oyuna girmesi daha da yanlış. Yok yere çocuğu taraftarın önüne atmış oldu.
Oyuna girmesi yanlış ama çok hatalı oynadığından değil. Ki o kafayı apo da vurdurabilirdi.

Oyuna girmesindeki asıl sorun arka dörtlünün kritik dakikalarda bozulması.

Çocuğa yükleniyorsunuzda koyduğu maçlar hep kritik maçlar. Sen hiç oynamadığın adamı 2 maç üst üste sahaya sürersen böyle elinde patlar. Genç yönetimi 0. Sahi. Varmı bizde patlattığı adam. Bazen güvenç kurtar gibi takılıyor

Genç bir oyuncunun bir anda büyük maçta oynamaması gerekliliği konusuna her ne kadar katılsam da

Abi biz nice genç topçular da gördük bir yandan, çok kritik maçlarda mecburiyetten bi anda sahaya atılan ve "ben buradayım" diyen.

Evet daha düşük maçlarda daha fazla süre almalı konusuna %100 hak veriyorum ama büyük maçta sahaya atılma işi 10 üzerinden 7'lik bir mevzu ise sanki 9-10'luk bir mevzuymuş gibi yorumlanıyor bence.

Neticede evinde otururken bi anda kolundan tutulup sahaya atılmıyor bu çocuk. Haftanın 5 günü antrenmanda, sürekli futbolun içinde, altyapıda maçlar oynuyor vs.

Ya ozan ilk maçında ligin en iyi birkaç topçusundan 2si olan diagne ve trezeguetin ağzına sıçmıştı top göstermemişti hatırlamıyor musunuz? Kimsenin takmadığı hazırlık maçlarında 2 kayarak müdahale yaptı diye süper stoper olunmuyor

Arda şu an değil gs ligde bile herhangi bi takımda 11 çıkamaz, 1 alt ligde 2 sezon 55-60 maç oynamalı sonra durumuna bakılmalı. Daha çok küçük

Suc sende degil ama seni o dklarda o macta oyuna alanlarda kocum

Maçın ismi fenerbahçe olmasına gerek yok mesela Avrupa'da final oynuyoruz o dakikada mevcut kadroyu değiştirmeyip oynamaya mı devam ederdik yoksa aynı şekilde Arda ve Icardi'yi oyuna mı atardık.

Açıkçası bu bile ne kadar iş bilmemezliği gösteriyor.

Tek oynama ihtimali şöyle olur 10 kişi kemik kadro olur içinde yine sırıtmaz ama bu kadar eksik varken hakemin art niyetli oyunu varken durduk yere 3 puandan olduk.

Ozan Kabak örneği tam yerine oturmuyor

Ozan Kabak her hafta penaltı yaptırıyordu ona rağmen fatih hoca sürekli tekrar şans veriyordu bu oyuncuya özgüven katar

Arda'ya hocası tarafından verilmiş böyle bir açık çek özgüven arttırıcı bir izlenim var mı? Futbolcu için özgüven her şey

Bu arada Ozan penaltı yaptırsa bile gayet iyi oynuyordu ama o donemlerde ozan'a da bir ton laf edenler vardı

Şimdiki yetenek ve potansiyel farklı şeyler. Arda şimdiki haliyle ham oyuncu ama yüksek potansiyeli var

O yüzden ya ligdeki daha basit ve özellikle iç saha maçlarında ilk 11 de sahaya atacaksın yada en zor maçlarda maçın kritik anlarında birden oyuna atmayacaksın

Yüzmeyi bilmeyen adamı okyanusa atıyorsun sen. Bu çocuk o heyecanını diğer görece basit maçlarda atsın bir kaç maç oynasın
hata yapsamda hoca beni kesmez diye özgüven kazansın ondan sonrasına sonra bakarız bunlar önemli şeyler

Okan Buruk çok yanlış yönetiyor süreci

Veyahutta bu çocuğu ve yetenekli diğer gençleri sürekli oynayıp sorumluluk alacakları kuluplere kiralayalım onada varım
Yada 2.ligde Galatasaray B takımı olsun gençleri oralarda geliştirelim

Arda Ünyay ,Ada Yüzgeç,Çağrı Balta vs bu çocukları kiralık verelim 1-2 sene oralarda kendilerini geliştirip gelsinler kadroya girsinler

Basketboldaki havlucu gençler gibi bir durum bu benchte bekleyince gelişilmiyor

Oynaya oynaya pişmesi lazım ama bu maç sahaya atılacak adam değildi net olarak. Üst üste 2 maçta yaptıklarından dolayı göze battı birazda.

Zamanla öğrenecek inşallah. 1 sene düzenli oynayabileceği takıma kiralanması iyi olur.

Burda Okan Burkun hatasi var, neden iki yerle oynadin? Sanchez devam Stoper oynayip Ardayi mecburi sag bek oynataydi, en kötü ihtimal Fener hep ardanin ordan gelir orta keserdi, yorgun Sanchezi sag bek oynatarak adami dahada yordun ve fenerin son kozu olarak bol bol orta kesecegi belliykene sen Ardayi Stopere koydun.

Ayrıca maç ve tecrübe eksikliği olan oyuncu böyle tansiyonu yüksek maçta sağ beke geçmeliydi

Bekte hata yapsan bile sağ stoper kademene gelebilir ama stoperde hata yaparsan son adamsın geçmiş olsun

Yedek kulubesinde başka oyuncu yok adam akıllı Arda'nın oyuna girmesi doğruydu lemina'yı ortaya atıp orta sahayı kitlemek için

ama arda sağ beke geçmeliydi hoca bu konuda bile hata yaptı

Ayrıca sağ bekte arda hata yapmazdı çünkü fenerin kanatları leş kerem ve nene çalım atamıyor ikiside boş topçu

Okan Buruk hem genç oyuncu oynatmıyon oynatsan da en yanlış zamanda yada mevkide oynatıyorsun be kardeşim ne diyim sana
Tamamen ayni şeyi düşündüm
Merkez normalde bozulmaz ama bozmuş halin ideal formasyon olacaktı
Yenilen golde Lemina da Sanchez de uzak kaldi

Problem stopere Arda yada Davinson’un gecmesi degil. Macin o anina kadar mukemmel oynamis stoper tandemini bozmak. Orta sahayi guclendirmek istiyosan Berkan’i al. Yunus’u al top tutsun. Hatta Arda’yi at on liberoya kostursun saga sola. Son adam olarak isinmamis adam konulmaz.

Tamamen ayni şeyi düşündüm
Merkez normalde bozulmaz ama bozmuş halin ideal formasyon olacaktı
Yenilen golde Lemina da Sanchez de uzak kaldi
Birde Levent'e bomboş orta açtırdık orda gol olacağını anladım

Önü o kadar boş olmasa iyi bir orta açamazdı golüde yemezdik

Yürüyen icardi yerine orta sahaya bir takviye daha yapıp tamamen kitlemeliydik orayı

Hoca hep o bu küsmesin diye ezber saçma sapan değişiklik yapıyor

Geri
Üst Alt