#91 Tanguy Ndombélé

Öyle ya da böyle bundan 3 sezon önce 62 milyon sayılmış, 26 yaşında, Fransa milli takımına kadar yükselmiş birini getirmek önemlidir. Şimdi formsuz olacak tabii, formda olsa alamazsın abi, 2-3 sezondur düşüşte olmasa sana gelmez. Tıpkı Icardi gibi, tıpkı Melo gibi, tıpkı Sneijder gibi.

Unutmamak lazım bu ülkeye gelen profiller bellidir ya Tadic, Dzeko gibi yaşlılar ya da Sneijder, Melo, Nani gibi yaşı nispeten genç top seviyenin çok uzağına düşmüş isimler oluyor. Bin yılda bir Ribery, Balic gibi genç yaşta yolu düşüyor yıldızların
Ndombele yazdiginiz oyuncular kadar yetenekli belkide daha yetenekli ama tembel ve umursamaz. Balotelli'ye daha cok benziyor bu bakimdan.

Vecino faciasından sonra eyvallah ama keşke daha önce olsaydı. Biraz kafasını sahaya dönse Avrupayı sallar tekrardan umarım başarabiliriz ...

Matias Vecino faciasindan sonra Ndombele gozume Jude Bellingham gibi geliyor.
Bir bakıma Vecino olayının iyi olduğunu düşünüyorum
Çünkü insanlar belli bir kariyer elde etmiş, 26 yaşındaki adamı o kadar çok değersizleştirmişlerdi ki
Bir de abartarak sanki 120 kiloymuş gibi kilosuna iftira edildi...
Neyin ne olduğunu anlamamız açısından iyi oldu bence.
Çok uçtuk ve şımardık. Bunu bir defa kabul etmemiz lazım.
Geçen seneki transfer nöbetlerine baktığımda.. yana yakıla istenmiş Ndombele bunu gördüm.
Eğer taraftar kendisine destek verir, kendisi de takımı benimserse ben iyi işler çıkaracağına inanıyorum.

100dk oynadığı Cremonese maçını izledim az önce, topsuz oyunda işin hücum kısmında gayet hareketli, savunmada da aslında fena oynamamış yalnız geçiş savunmalarında klasik görüntüsünü çizmiş tabii bu maçta da. Ama gayet beğendim açıkçası üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiş diyebilirim her ne kadar penaltılarda kaybetse de Napoli.

Adam hücum etmeye bayılıyor resmen, ceza sahasına attığı koşular ya da merkezden kanatlara koşu yoluna pas istediği anlarda ki ani çıkışları, bunları yaparken ki hızını, geçiş savunmalarında da konuştursa tadından yenmez. Ben burada işin o kısmında da zayıf kalmayacağını düşünüyorum eğer taraftar, ilgi, alaka, atmosfer onu cezbedebilirse. Patlayıcılığı top ayağındayken de, değilken de çok yüksek, bazen hayret ediyorum istese adamı yakalayabilir, hafif bir omuz darbesiyle yere serer rahatlıkla ama onu sarmıyor maalesef bu, Icardi nasıl ki repertuarına burada daha bi takım oyuncusu niteliklerini kattıysa, Ndombele’de bunu başarabilir, oyununu farklı yönlerden de geliştirebilir.

Artık futbolunu direkt şampiyonluğa oynayan, topa rakibinden çok daha fazla sahip olan, çok daha fazla süre alabileceği, aynı zamanda da Avrupa’da başka bir yerde bulamayacağı taraftarın önünde oynayacak.

Ben çok umutluyum ya. Yaşı da tam böyle hatalarından ders çıkarıp, tekrar canla başla kariyerini canlandırmaya geçeceği kısımda açıkçası. Umarım bunu çok iyi değerlendirir.

Cremonese maçında ki performansı vallahi hoşuma gitti, çok iyi diyemem ama en azından bi şeyler vaad ediyor. Fizik olarak falan da bitik mitik değilmiş, gayet koşuyor, durağan bir oyun geçirmemiş. Aslında en doğru zamanda almışız. Napoli’de biraz kafayı toparlayıp, şampiyon kadronun da parçası olarak kendisini şimdi tam anlamıyla uyanışa geçirebileceği yere geldi.

Güveniyorum olm sana, pişman etme bizi

Herhalde geçen sezonki dizilişte Sergio - Mertens ikilisi yerine Demirbay - Dombili geçecek. En azından ilk deneme böyle olur diye düşünüyorum, tutar mı tutmaz mı göreceğiz. Ama tutarsa da şahane olur tabii. Kanatlarda da şayet Barış ve Zaha tercih edilirse, fizik gücü baya yüksek bir forvet arkası oluşmuş olacak. Bu üçlünün ikili mücadelelerde ezilmesi zor olacaktır, hava toplarında da artı getirmeleri olası. Sert geçmesi muhtemel maçlarda bu kurgu elimizi rahatlatabilir. Tabii herşey fizik güç değil ama kağıt üzerinde iyi gözüküyor. Bakalım böyle birşey görecek miyiz, merakla bekliyorum.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

çok değişik bir çalım tarzı var. Neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum. selçuk inanın top saklamalarını hatırlattı biraz.

Yine berbat bir numara seçimi şu işi yıllardır bir düzdün yönetemedik. Dubo ve midşö giderse aşağıdaki ilk 11 numaraları boş sezona başlayacağız. Böyle birşey dünya üzerinde görülmemiştir. Yönetim bu işe el atmalıydı, sen türk futbol tarihinin en pahalı kadrosunu kuruyorsun verdiğin numaralar forma satışını düşürüyor. Mal mal işler, 11 boşa çıktı ver zaha'ya ne bekliyorsun ? 8 neden demirbay'da ?

2-4-5-6-11 boşta olan ilk 11 numaraları

olması gereken :

2 boey 4 sanchez 5 demirbay 6 torrera 8 ndombele 11 zaha

17 tete 19 bakambu

seneye 10 ziyech

Yine berbat bir numara seçimi şu işi yıllardır bir düzdün yönetemedik. Dubo ve midşö giderse aşağıdaki ilk 11 numaraları boş sezona başlayacağız. Böyle birşey dünya üzerinde görülmemiştir. Yönetim bu işe el atmalıydı, sen türk futbol tarihinin en pahalı kadrosunu kuruyorsun verdiğin numaralar forma satışını düşürüyor. Mal mal işler, 11 boşa çıktı ver zaha'ya ne bekliyorsun ? 8 neden demirbay'da ?

2-4-5-6-11 boşta olan ilk 11 numaraları

olması gereken :

2 boey 4 sanchez 5 demirbay 6 torrera 8 ndombele 11 zaha

17 tete 19 bakambu

seneye 10 ziyech
Torreira icin 34 numaranın manevi bir degeri varmış.

13:50‘deki görüntüsünü hic begenmedim. Topsuz alanda/savunmada cok ruhsuz gibi. Biz issiran topcu istiyorduk.

Umarim iyi cikar ve Oliveira‘nin kopyasi olmaz bu konuda.

Mertens‘in yaptigi presi ve hirsi yok gibi. Takim savunmasi icin kötü 1 sey.

CL‘de herkes savunma yapip adamin ve tooun pesinden kosmak zorunda.

Biraz overrated gibi bu.

Bakip görecez ama vurdumduymaz, kayitsiz, cabasiz ve profesyonel degilse, bizde fazla tutunamaz gibi.

13:50‘deki görüntüsünü hic begenmedim. Topsuz alanda/savunmada cok ruhsuz gibi. Biz issiran topcu istiyorduk.

Umarim iyi cikar ve Oliveira‘nin kopyasi olmaz bu konuda.

Mertens‘in yaptigi presi ve hirsi yok gibi. Takim savunmasi icin kötü 1 sey.

CL‘de herkes savunma yapip adamin ve tooun pesinden kosmak zorunda.

Biraz overrated gibi bu.

Bakip görecez ama vurdumduymaz, kayitsiz, cabasiz ve profesyonel degilse, bizde fazla tutunamaz gibi.
Klişe gelecek ama, bu adam Tottenham taraftarı tarafından sevilmiyor. Takıma geldikten sonra hoca değişti, ona uymayan bir oyun kuruldu. İşler kötü gidince en pahalı oyuncu olarak hedef oldu.

Eğer bu adam orada ısırmıyorsa, sebebi budur. Taraftarın sevgisiyle kendisini bulacak, azmana dönüşecektir.

Defanstan topu çıkarabilir de ayağına getrebilirsek iyi.

Ben,

----Kaan Ayhan
Torreira-Ndombele

tercih ederim açıkçası.. Kaan, Torreira ya göre daha iyi çıkıyor gibi, gerekirse Melo gibi 2 stoper arasına da çekilir..

100dk oynadığı Cremonese maçını izledim az önce, topsuz oyunda işin hücum kısmında gayet hareketli, savunmada da aslında fena oynamamış yalnız geçiş savunmalarında klasik görüntüsünü çizmiş tabii bu maçta da. Ama gayet beğendim açıkçası üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiş diyebilirim her ne kadar penaltılarda kaybetse de Napoli.

Adam hücum etmeye bayılıyor resmen, ceza sahasına attığı koşular ya da merkezden kanatlara koşu yoluna pas istediği anlarda ki ani çıkışları, bunları yaparken ki hızını, geçiş savunmalarında da konuştursa tadından yenmez. Ben burada işin o kısmında da zayıf kalmayacağını düşünüyorum eğer taraftar, ilgi, alaka, atmosfer onu cezbedebilirse. Patlayıcılığı top ayağındayken de, değilken de çok yüksek, bazen hayret ediyorum istese adamı yakalayabilir, hafif bir omuz darbesiyle yere serer rahatlıkla ama onu sarmıyor maalesef bu, Icardi nasıl ki repertuarına burada daha bi takım oyuncusu niteliklerini kattıysa, Ndombele’de bunu başarabilir, oyununu farklı yönlerden de geliştirebilir.

Artık futbolunu direkt şampiyonluğa oynayan, topa rakibinden çok daha fazla sahip olan, çok daha fazla süre alabileceği, aynı zamanda da Avrupa’da başka bir yerde bulamayacağı taraftarın önünde oynayacak.

Ben çok umutluyum ya. Yaşı da tam böyle hatalarından ders çıkarıp, tekrar canla başla kariyerini canlandırmaya geçeceği kısımda açıkçası. Umarım bunu çok iyi değerlendirir.

Cremonese maçında ki performansı vallahi hoşuma gitti, çok iyi diyemem ama en azından bi şeyler vaad ediyor. Fizik olarak falan da bitik mitik değilmiş, gayet koşuyor, durağan bir oyun geçirmemiş. Aslında en doğru zamanda almışız. Napoli’de biraz kafayı toparlayıp, şampiyon kadronun da parçası olarak kendisini şimdi tam anlamıyla uyanışa geçirebileceği yere geldi.

Güveniyorum olm sana, pişman etme bizi
Nereden izledin hocam?

Geri
Üst Alt