#91 Tanguy Ndombélé

Screenshot alsınlar Alper. Çok bir anlam yüklememek lazım. Takıma zarar veren bir hareket değil bence.
Takima degil foruma zarar veren bir hareket. Burada Galatasaray forumunda Galatasarayli oyuncularla tassak geciyoruz, malzeme veriyorsunuz. Bunu kabul edecek bir durum olamaz. Elestiri ile dalga gecmek farkli seyler.

Takima degil foruma zarar veren bir hareket. Burada Galatasaray forumunda Galatasarayli oyuncularla tassak geciyoruz, malzeme veriyorsunuz. Bunu kabul edecek bir durum olamaz. Elestiri ile dalga gecmek farkli seyler.
Anladım da dalga konusu sonuçta. Oyuncunun kişiliğine zarar vermeden söylüyoruz bazı şeyleri. Onlar da onu görüp bizim geçtiğimiz dalgayı alıp ne yapıyorlarsa yapabilirler. Kendi takımları bitmiş tükenmiş vaziyette. Bir anlamı yok benim gözümde.

Ama kararınıza saygı duyuyorum tabii.

Yapılan araştırma ve inceleme sonunda Florya Tesisleri’ne Ndombele adına hamburger siparişi veren kişinin Fenerbahçeli kongre üyesi Hakan Hanoğlu olduğu tespit edildi. (Nevzat Dindar)
Bunu yolda bulup dövecek adam lazim. Hakikaten güzel bir dayak yemesi lazım. Turgay Demir denen herifte oyle

dombele'ye para versen şu motivasyonu yapamazsın. sağolsun bi ifbli daha saha dışında bize çalışmak için elinden geleni yapmış. swinger hakan'a teşekkür ederiz.

En öncelikli ihtiyaç olan mevkii için, yıllardır form tutamayan, çalıştığı TD lere illallah dedirtmiş adamı Dünya Futboluna kazandırmak misyonunu niye üstlendiğimizi hala da anlayabilmiş değilim. Adam belki iflah olmaz bir depresyonun pençesine düşmüştür; örnekleri çok...

Hamburger, kilo falan faso fiso; maçlara çıkabildiği kısa sürelerde herifte bir niyet emaresi görebilen var mı Allah aşkına?..

En öncelikli ihtiyaç olan mevkii için, yıllardır form tutamayan, çalıştığı TD lere illallah dedirtmiş adamı Dünya Futboluna kazandırmak misyonunu niye üstlendiğimizi hala da anlayabilmiş değilim. Adam belki iflah olmaz bir depresyonun pençesine düşmüştür; örnekleri çok...

Hamburger, kilo falan faso fiso; maçlara çıkabildiği kısa sürelerde herifte bir niyet emaresi görebilen var mı Allah aşkına?..

paramıız olmadığı ve kendisi beleş olduğu için olabilir

Burayi Ndombele degil, kufur ettigin Fenerli ve Tinerji taraftarlar da okuyor hatta ziyaretciler de var screenshot ceken. Disariya cirkin bir goruntu veriyorsunuz Galatasaray futbolcusunu asagalayarak, bunu anlamak zor degil ya? Millet sonra Twitterda dalga geciyor hatta bunu ortaya atan bir Fenerli.

Oyuncu kotu oynar tabi elestirecegiz, ya da kendine bakmaz kilo almaya baslar bunlari soylemekte sakinca olamaz. Ama her gun buraya gelip hamburgerci, KFC'ci gibi mesajlarin amaci komiklik ise komik falan degil. Zaten bundan sonra bu tarz mesajlar atanlari direk uyarmadan atacagiz.

vecinoyu istemeyenler erden beye saydırırken dışarıya ne gibi bi görüntü verildiğini düşündün mü, hem kimin foruma gelip screenshot alıp twittera koyduğu beni ne ilgilendirir ben twitter falan kullanmıyorum. öyle bi derdiniz varsa da atarım matarım diyeceğine forumu ziyaretçiye kapatırsın. hamburger meselesi kolpa olabilir ama bu herif salata yiyerek bu hale gelmemiş belli ki. doğruluk payı olduğu aşikar. sahaya çıkıp davul gibi dolaşmadığı günü görene kadar kilosuyla ilgili laf edilecektir. edilmemesi ztn bu forumun varolmasının mantığına aykırı olur.

Biz burada iki seyi ayirt etmemiz lazim;

1: oyuncunun takima faydasi, performansi. Oyuncu ne veriyor? Hoca sans veriyor mu? Bunlar birbiriyle baglantili olan iki sey. Bakambu konusunda da goruyorum, iste faydasiz, bos transfer gibi soylemler. Soruyorum: kac dakika kac macta gorev almis? Bunlari kolaylikla zaten istesen internetten bulup cikartabilirsiniz. Hatta onu gec, yeni bir transferden verimli olmasini istiyorsak zaten ilk once o oyuncuyu fit hale getirmek lazim. Bunda sorumluluk teknik heyette, o da zaten verdigi program dahilinde oyuncusundan tam olarak fit olmasini isteyecek. Oyuncu da buna ozen gosterip kendisini hazir hale getirecek. Sonra da hocasindan forma sansi bekleyecek. Hoca da sans verecek oyle son 10-15 dakika oynayip oyuncunun mac ritmi bulmasini bekleyemeyiz,. Madem kazanmak istiyoruz ve bir beklenti icindeyiz, o zaman teknik heyette oyuncusunu hazir hale getirip bir kac mac ust uste forma sansi verecek. Ancak oyle anlariz iyi mi kotu mu transfer diye.

2: oyuncunun ozel hayati: simdi oyuncu kim olursa olsun takima zarar vermedigi surece ne yaparsa yapsin. Aksam disko'yi mi gider arkadaslariyla sigara mi ceker, gider McDonalds mi yer bana ne? Ciksin isini yapsin. Simdi ozel hayatindaki davranislardan dolayi oyuncu takima zarar verirse, dogal olarak elestirecegiz. Bunda sanirim hemfikiriz. Oyuncunun ozel hayatinda futbol oynamasina engel olacak bir durum soz konusu degilse, kimse cikip aksam sunu yapiyor sabah bunu yapiyor demeyecek. Oyuncudan verim almasi icin hocanin ve ekibin ondan ne istedigine bakarim, sonra forma sansi verildiginde oyuncunun kendisi bize ne verdigine. Sonucta Icardi'de ozel hayatinda cok spor yapan, aksam erkenden yatagina gidip sabahlari erken kalkan biri degil ama isine ve takima saygi duyan, saha icinde Galatasaray icin en iyisini vermek icin cabalayan bir oyuncu. Adam sakat sakat oynuyor mesela, gidip formsuz diyen bile oldu gectigimiz gunlerde bunun formla ne alakasi var? Herif sakat olmasina ragmen cikip oynamak istiyorum diyor. Hocasi da kabulum diyor. O zaman cikip oynatmasinlar? Tedavisini gorsun, tam iyilessin oyle forma verilsin? Sakat adamdan tam randiman beklemek normal bir beklenti degil zaten?

Kisaca neye gore elestirdigimizi iyi bilmemiz lazim. Yoksa dalga gecmek icin rakip takimin oyuncularina bakarim, komik bir durum oldugunda onunla dalga geceriz. Neden bizim oyuncumuz olan biriyle dalga gecelim ki? Bize ne faydasi olabilir? Hele GS forumunda cirkin bir goruntu olusturuyor disariya dogru. Kisaca bizim onem verdigimiz seyler bunlar.

doğru o paraya yeni melo indirirdin sahaya
İsim üzerinden gidersen öyle görürsün. Bu paraya Ndombele kadar isimli ve iyi performans gösteren adam bulamazsın hesabı. Eleştirdiğim nokta tam da burası işte; futbolu sahada isimler değil futbolcular oynuyor. Çok sevdiğim, herkesten çok övdüğüm Erden Timur bu konuda hata yapmıştır. Bonservis-limit filan bir şekilde aşılırdı istenirse; kiralık-opsiyon vs; bir futbolcu olmazsa diğeri olurdu, futbolcu mu yok piyasada? ''Amrabat için uğraşıyorduk, olmayınca Ndombele' yi aldık'' cümlesi durumu yeterince özetliyor...

vecinoyu istemeyenler erden beye saydırırken dışarıya ne gibi bi görüntü verildiğini düşündün mü, hem kimin foruma gelip screenshot alıp twittera koyduğu beni ne ilgilendirir ben twitter falan kullanmıyorum. öyle bi derdiniz varsa da atarım matarım diyeceğine forumu ziyaretçiye kapatırsın. hamburger meselesi kolpa olabilir ama bu herif salata yiyerek bu hale gelmemiş belli ki. doğruluk payı olduğu aşikar. sahaya çıkıp davul gibi dolaşmadığı günü görene kadar kilosuyla ilgili laf edilecektir. edilmemesi ztn bu forumun varolmasının mantığına aykırı olur.
Kimse kilosu fazla diye elestirmeyin demiyor, varsa oyle bir durum elbet konusulur. Icardi'de sezon basinda epey kilo alip gelmisti ama kimse cikip hamburgerci demiyor? Kilo vermeli dedik genel olarak, ki baya verdi ama sahsen tam istedigimiz kivamda degil henuz bence. Bu yeni gelen bir oyuncu icin de gecerli olmali, biraz toleranstan ziyade oyuncunun kendini gosterme imkani ve firsati olmali. Baktik olmuyor , zaten kiralik oldugu icin geri gidecek.

Hocanin ve ekibin de sorumlulugu var burada. 2 aydir bir oyuncu hazir hale gelemiyorsa ben ilk once teknik ekip ne yapiyor derim? Bunlar sabah aksam bunu yeterince kosturdugunu zannetmiyorum, malum bizim ulkemizdeki antrenman agirligi Avrupanin ust ligleriyle kiyaslayinca cok hafif kaldigi daha once burada oynamis ve ayrilmis olan oyuncular tarafindan bizzat aciklandi. Kisaca antrenmanda kilo vermesini beklemek yetmez. Turkiye'de futbol oynayan oyuncular ozel hayatinda da spor yapmali eger kilo almaya musait bir yapisi varsa. Ama cogu oyuncu bunu bizim ulkede yapmadigi icin, cok fazla kilo veremiyorlar. Bunu eski oyuncularimizdan da gorebiliriz, Hasan Sas, Arda Turan gibi ornekler var.

Bundan sunu cikartabiliriz: bazi oyuncular, Ndombele de buna dahil, ozel hayatinda ekstra spor yapmiyor demek. Mesela Boey yapiyor, herifte gram yag yok. O zaman deriz ki: hoca elinden geleni yapti, Ndombele kendine bakmadi, olmadi. Tottenham'a geri veririz bu durumda. Ama suan bunu demek icin Florya'da her gun ne yaptigini da gorup bilmek lazim. Ona gore elestirelim diyorum. Ndombele her gun hamburger mi yiyor bilemem ama suan kendi oyuncumuzla dalga gecmek icin bir sebep goremiyorum. Yarin baska seyler ortaya cikarsa o zaman yine konusuruz bunu.

İsim üzerinden gidersen öyle görürsün. Bu paraya Ndombele kadar isimli ve iyi performans gösteren adam bulamazsın hesabı. Eleştirdiğim nokta tam da burası işte; futbolu sahada isimler değil futbolcular oynuyor. Çok sevdiğim, herkesten çok övdüğüm Erden Timur bu konuda hata yapmıştır. Bonservis-limit filan bir şekilde aşılırdı istenirse; kiralık-opsiyon vs; bir futbolcu olmazsa diğeri olurdu, futbolcu mu yok piyasada? ''Amrabat için uğraşıyorduk, olmayınca Ndombele' yi aldık'' cümlesi durumu yeterince özetliyor...
isim üzerinden değil şartlar üzerinden yorumluyorum. dombele en iyi transfer, bu adam kaçar mıydı filan diye bişey de demedim. bu adamı niye aldık diye sordun ona cevap verdim. konu zamanla ilgili de değildi amrabat-tielemans-paredes filan daha iyi takımları gitti diyelim gene cebinde bonservisi maaşıyla 15 milyon gibi paran olsa gözünün önündeki breivik'i 1 günde bağlardın. istediğimiz oyuncuları bedavaya yakın almaya çalıştık, olmayınca ortada kaldık. o yüzden de geçen seneki icardi-rachica-seferovic gibi kumardı, tutmadı. bazen icardi-rachica olur aldığın adam, bazen seferovic. az parayla çok iş yapmanın sonuçları bazen böyle şeyleri de doğurabilir. bu yönetim elindeki 2 kuruş parayı hazır oyuncu diye morutan-cicaldau'ya bağlamayı değil, yüksek potansiyel ama düşüşte kariyerli oyuncuları az şartla ama güzel bir vizyonla ikna edip gerisini biraz hocaya, biraz da şansa bırakmayı tercih ediyor.

isim üzerinden değil şartlar üzerinden yorumluyorum. dombele en iyi transfer, bu adam kaçar mıydı filan diye bişey de demedim. bu adamı niye aldık diye sordun ona cevap verdim. konu zamanla ilgili de değildi amrabat-tielemans-paredes filan daha iyi takımları gitti diyelim gene cebinde bonservisi maaşıyla 15 milyon gibi paran olsa gözünün önündeki breivik'i 1 günde bağlardın. istediğimiz oyuncuları bedavaya yakın almaya çalıştık, olmayınca ortada kaldık. o yüzden de geçen seneki icardi-rachica-seferovic gibi kumardı, tutmadı. bazen icardi-rachica olur aldığın adam, bazen seferovic. az parayla çok iş yapmanın sonuçları bazen böyle şeyleri de doğurabilir. bu yönetim elindeki 2 kuruş parayı hazır oyuncu diye morutan-cicaldau'ya bağlamayı değil, yüksek potansiyel ama düşüşte kariyerli oyuncuları az şartla ama güzel bir vizyonla ikna edip gerisini biraz hocaya, biraz da şansa bırakmayı tercih ediyor.
Asıl sen beni anlamıyorsun muhterem. Doğru adam için uygun şartlar oluşursa bu stratejiye itirazım yok; bir ya da ikisinde bu yol izlenebilir. Ama transferleri mütemadiyen 'okazyon' mantığıyla götürmenin mahzurlarını görüyoruz. ''Ndombele, Zaha, Ziyech, Tete bir hazır olabilselerdi'' diye diye az daha osuruktan bir takıma elenip UCL ye katılamıyorduk; hatırlarsan hiç olmadığımız kadar şanslıydık o iki maçta. Sonrasında Kaan Hızır AS gibi yetişmese UCL ve lig de berbat olacaktı...

Erden Bey' in kendi lafı ''A+/B+ futbolcular vs''. Direkt isim üzerinden gitmektir bu ve ben doğru bulmuyorum. ''İsmi büyük olsun da geberik olsun tek, belki dirilir'' gibi bir yere varıyor...

Morutan-Cicaldau transferlerinin 'hazır oyuncu' niyetiyle yapıldığını söyleyene de ilk defa rastlıyorum. Muhterem Hocamız yetenek keşfettiğini zannetmişti; fena yanıldı maalesef...

Asıl sen beni anlamıyorsun muhterem. Doğru adam için uygun şartlar oluşursa bu stratejiye itirazım yok; bir ya da ikisinde bu yol izlenebilir. Ama transferleri mütemadiyen 'okazyon' mantığıyla götürmenin mahzurlarını görüyoruz. ''Ndombele, Zaha, Ziyech, Tete bir hazır olabilselerdi'' diye diye az daha osuruktan bir takıma elenip UCL ye katılamıyorduk; hatırlarsan hiç olmadığımız kadar şanslıydık o iki maçta. Sonrasında Kaan Hızır AS gibi yetişmese UCL ve lig de berbat olacaktı...

Erden Bey' in kendi lafı ''A+/B+ futbolcular vs''. Direkt isim üzerinden gitmektir bu ve ben doğru bulmuyorum. ''İsmi büyük olsun da geberik olsun tek, belki dirilir'' gibi bir yere varıyor...

Morutan-Cicaldau transferlerinin 'hazır oyuncu' niyetiyle yapıldığını söyleyene de ilk defa rastlıyorum. Muhterem Hocamız yetenek keşfettiğini zannetmişti; fena yanıldı maalesef...

a plus oyuncunun hazırını ülkeye muhtar kent bile getiremez muhterem

Fransız Tayfa
Boey yine üst seviye oynayacak, Ndombele de eğer süre alırsa bence gayet iyi iş çıkaracak.
20231107_180602.webp

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt