Biz burada iki seyi ayirt etmemiz lazim;
1: oyuncunun takima faydasi, performansi. Oyuncu ne veriyor? Hoca sans veriyor mu? Bunlar birbiriyle baglantili olan iki sey. Bakambu konusunda da goruyorum, iste faydasiz, bos transfer gibi soylemler. Soruyorum: kac dakika kac macta gorev almis? Bunlari kolaylikla zaten istesen internetten bulup cikartabilirsiniz. Hatta onu gec, yeni bir transferden verimli olmasini istiyorsak zaten ilk once o oyuncuyu fit hale getirmek lazim. Bunda sorumluluk teknik heyette, o da zaten verdigi program dahilinde oyuncusundan tam olarak fit olmasini isteyecek. Oyuncu da buna ozen gosterip kendisini hazir hale getirecek. Sonra da hocasindan forma sansi bekleyecek. Hoca da sans verecek oyle son 10-15 dakika oynayip oyuncunun mac ritmi bulmasini bekleyemeyiz,. Madem kazanmak istiyoruz ve bir beklenti icindeyiz, o zaman teknik heyette oyuncusunu hazir hale getirip bir kac mac ust uste forma sansi verecek. Ancak oyle anlariz iyi mi kotu mu transfer diye.
2: oyuncunun ozel hayati: simdi oyuncu kim olursa olsun takima zarar vermedigi surece ne yaparsa yapsin. Aksam disko'yi mi gider arkadaslariyla sigara mi ceker, gider McDonalds mi yer bana ne? Ciksin isini yapsin. Simdi ozel hayatindaki davranislardan dolayi oyuncu takima zarar verirse, dogal olarak elestirecegiz. Bunda sanirim hemfikiriz. Oyuncunun ozel hayatinda futbol oynamasina engel olacak bir durum soz konusu degilse, kimse cikip aksam sunu yapiyor sabah bunu yapiyor demeyecek. Oyuncudan verim almasi icin hocanin ve ekibin ondan ne istedigine bakarim, sonra forma sansi verildiginde oyuncunun kendisi bize ne verdigine. Sonucta Icardi'de ozel hayatinda cok spor yapan, aksam erkenden yatagina gidip sabahlari erken kalkan biri degil ama isine ve takima saygi duyan, saha icinde Galatasaray icin en iyisini vermek icin cabalayan bir oyuncu. Adam sakat sakat oynuyor mesela, gidip formsuz diyen bile oldu gectigimiz gunlerde bunun formla ne alakasi var? Herif sakat olmasina ragmen cikip oynamak istiyorum diyor. Hocasi da kabulum diyor. O zaman cikip oynatmasinlar? Tedavisini gorsun, tam iyilessin oyle forma verilsin? Sakat adamdan tam randiman beklemek normal bir beklenti degil zaten?
Kisaca neye gore elestirdigimizi iyi bilmemiz lazim. Yoksa dalga gecmek icin rakip takimin oyuncularina bakarim, komik bir durum oldugunda onunla dalga geceriz. Neden bizim oyuncumuz olan biriyle dalga gecelim ki? Bize ne faydasi olabilir? Hele GS forumunda cirkin bir goruntu olusturuyor disariya dogru. Kisaca bizim onem verdigimiz seyler bunlar.