#91 Tanguy Ndombélé

Tanguy Ndombele işte bu adam böylesine büyük bir oyuncu. 30 sene sonra Şampiyon olan Napolinin, Tottenham gibi bir EPL devinin ve Lyon gibi Ligue 1 tarihinin en büyük takımının orta sahasıydı bu adam. Üstelik daha 27 yaşında. Pas olarak üst düzey, ön alan presinde var. Fransa Milli Takımına geri dönüş hikayesi bile yazabilir artık istikrarlı şekilde kesmeden oynatalım utandırmayacak çünkü bizi
20240107_223856.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hücumda topu ayağına verdiğinde kendisine alan açabilme ve servis yapabilme özelliği olduğundan şu otobüs park eden rakiplere karşı Mertens'in yerinde denemek gerekebilir. Ön alan presinden kısarız ama top bizdeyken topu orada daha fazla tutarız belki. Mertens de, Kerem de ayağında top tutabilen oyuncular değil.

adam futbolu degil , futbol bunu birakmis,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hücumda topu ayağına verdiğinde kendisine alan açabilme ve servis yapabilme özelliği olduğundan şu otobüs park eden rakiplere karşı Mertens'in yerinde denemek gerekebilir. Ön alan presinden kısarız ama top bizdeyken topu orada daha fazla tutarız belki. Mertens de, Kerem de ayağında top tutabilen oyuncular değil.
3 lü ortasahada 8.5 numara gibi oynatmak mantıklı bence. Hücumda etkili olabilecek bir deliciliği var

Seviyoruz ulan bu herifi

Yetenekli sempatik gayretli bir adam

Çağ narratifler çağı hatta Türkiye narratifler ülkesi olduğu için bir tutturulmuş öttürülen 'hehehe tombul tombiş hamburger heheeh' diskurunun propage edilmesi çok olağan ama biz de gerçekleri not düşelim

Rakip orta sahaları zenne gibi oynatıp dübel gibi delmesine hastayız kardeşim

3 lü ortasahada 8.5 numara gibi oynatmak mantıklı bence. Hücumda etkili olabilecek bir deliciliği var
3'lü orta saha değil bence. Takımı orta sahada 1+2 yerleştirmek rakip stoperleri oyuna katıyor. Rahat oyun kurdurtuyor. Okan Buruk bunu asla istemiyor. Ben direkt Icardi'nin arkasında hücum aksiyonlarının dağıtıldığı merkez olarak düşündüm.

3'lü orta saha değil bence. Rakibi orta sahada 1+2 yerleştirmek rakip stoperleri oyuna katıyor. Rahat oyun kurdurtuyor. Okan Buruk bunu asla istemiyor. Ben direkt Icardi'nin arkasında hücum aksiyonlarının dağıtıldığı merkez olarak düşündüm.
3 lü ortasahada birini ilerde hücum presine yollayabilirsin illa 2 forvet gibi yerlesmek gerekmiyor ki zaten bize karşı konya gibi takımlar geriden fazla oyun kurmuyor. Kapanan takımlara karşı 3 lü ortasaha set oyununu güçlendirir bile. O dediğin icardi arkası yardımcı forvet gibi oynatmak bayern manu gibi takımlara karşı iyi işliyor geriden oyun kurarak oynadıkları için

3'lü orta saha değil bence. Takımı orta sahada 1+2 yerleştirmek rakip stoperleri oyuna katıyor. Rahat oyun kurdurtuyor. Okan Buruk bunu asla istemiyor. Ben direkt Icardi'nin arkasında hücum aksiyonlarının dağıtıldığı merkez olarak düşündüm.
Bunun doğru olduğundan emin değilim. Kaleci-stoper paslaşmalarını engelleyelim derken, hem takımın boyu daha da uzayıp rakip takımın geçişlerini engellemekte zorlanıyoruz, maçın ilerleyen bölümlerinde bu daha da belirginleşiyor; hem de o baskı direkt sonuç da vermiyor pek, rakip takımlar da enayi değil, ona göre oynuyorlar...

4-3-3 yahut 4-1-4-1 formasyonları ise takımın sahaya daha homojen yayılmasını, boyunun kısa tutulmasını sağlayacaktır. Önden bir kişi eksilmiş gibi görünür ama aslında takımın ağırlık merkezi öne doğru taşınmış olacağı için hücumlara daha kalabalık çıkılabilir. Ki bunun öncelikli değil, ikincil fayda olacağı kanaatindeyim. Bizim kadro bazında esas faydası, elimizdeki hücum özelliği baskın kanat oyuncularını, özelliklerine daha uygun olan kanat-forvet rolünde oynatmak imkanını verecek olmasıdır...

Ayağına top geldiği zaman iyi topçu ama topsuz oyunda pek beğenmedim dönen topları alamadı çoğu pozisyonda

Fizik olarak hala yetersiz. Ayrıca ikili ortasaha oynayacagimiz için bize daha farklı oyuncu lazım. Öncelikle bonservis sorunu var. 5-6 ya alabilirsek vede tamamen futbol oynamaya ikna edersek kadromuzda kalabilir. Aksi durumda sezon sonu vedalasiriz.

ard arda 4-5 maçta görmeliyiz. konya maçıyla olacak iş değil.

yürüdüğü günleri unutmadık.

siyahi olupta bu kadar iyi oyun görüşü iyi olan iyi paslar atabilen adam pek bulunmaz

neden 65milyona transfer olduğunu belli ediyor ama adam futbolu bitirmiş kafasında.

dünkü oyunu bence 6.5 / 10
90 dk sahada kalması kendisi için iyi oldu.

Zahanın ilk yarı dar alanda vuruşunda konyaspor atağa kalkarken topu kaptı aradan zahaya bıraktı belkide asisti olucaktı. Dün görülmedi belki ama çok top kaptı.

Daha önce oynadığında dikine gitmiyordu şimdi onlarıda yapmaya başladı vücut istiyor artık. Orta sahada Lucas,Kaan,Kerem ve Ndombele var zaten bence sezon sonuna kadar kalabilir. Oliveira sözleşmesini dondurup o kontenjana 10 numara almak daha doğru olur. Keşke Mertenste gitse

Yaşı ve yeteneği göz önünde bulundurulunca, vazgeçilecek adam değil. Sezon sonuna kadar şans verilmesi lazım.

Geri
Üst Alt