99. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | ŞAMPİYON MELİH AÇIKGÖZ!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
veganlığım 2,5 ilâ 3 yıl kadar bir süredir sürüyor m8, öncesinde vejetaryen idim . etsiz yaşam elbette mümkün , hemideh fizyolojik açıdan kaliteli bir yaşam demektir

tiksinti —özelliknen fiziki temas durumlarında— yoğun bir şekilde hissedilebiliyor, uzun geçmişi olan vegan kişilerde daha da gerilimli olmak üzere i guess..
Benim tahayyül dahi edemediğim bir şey bu :D Hani eti falan geçtim vegan olayı bir de süt, bal, yumurta, peynir vs... gibi hayvansal gıdaları da işin dışında tutuyor. Hani geriye ne kalıyor bilemedim :red:

Bu konuda her ne kadar empati yapamıyor olsam da vejeteryan ve veganlara saygım var çünkü kendileri ile çelişmiyorlar. Mesela kurban bayramlarına toplu hayvan katliamı deyip aynı gün içerisinde Burger King'den Big Mac menü sipariş etmiyorlar :D Lakin tamamen etten soyutlanmış bir yaşam biçimi düşüncesi bile mideme kramplar girmesine yetiyor.

Aslında kırmızı et ve tavuk eti konusunda özellikle ülkemizi kesinlikle güvenilir bulmuyorum. Piyasadaki tavuk ürünleri kanserojen deniyor, kırmızı et konusunda ise et ve balık kurumu bu millete tonlarca ithal leş yedirdi deniyor vs... yani sıkıntılı. Hem bu sebepten hem de mezbahalarda bu hayvanlara yapılan muameleden dolayı ben de kısa vadede olamasa da orta veya uzun vadede sadece balık eti tüketimi gibi bir opsiyona yöneleceğim gibi duruyor. Hem balık etinin(Kültür balığı olmamalı) faydalarından hem de diğer hayvanlar gibi eziyet edilememesinden dolayı tüketimi daha makul geliyor. Elbet yine güzelim bir canlının ölümü sonucu bu eti tüketebilirim lakin en azından tükettiğim etin ait olduğu hayvanın gırtlağının canlı canlı kesilmediğini, bıçak altında çırpınmadığını bilirim. Balık dediğini sudan çıkar 2 dakika sonra kendi kendine ruhunu teslim eder garibim. Ama karasal canlılar bu kadar şanslı değil.

Hani hiçbir zaman vejeteryan veya vegan olamam gibi görünüyor lakin en azından bu kadarını yapabilirim diye düşünüyorum.

Bu kadar niye yazdım çünkü bazı zamanlar aklıma bu konu geldiğinde beni rahatsız ediyor. Hayvanları doğayı seven bir insan olarak sanırım vicdanen rahatsızlık duyuyorum ama etsiz de yapamıyorum. Lakin bu duyarın bir anda yok olması sadece bir kebapçının yanından geçmeme bakar :D Yani anlayacağın sıkıntılı bir durum.

13 yarışmacı puanlarını teslim etmiş.

Katilmiyorum o zaman

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

resim-113223UB.jpg

Ama neye?

Yuz yuze gorusmuslugum var kendisiyle

Bana lutfu ismini koyanlardandir

Nasil 1 seferoglu sen dusun
Bu yarışmadaki şampiyonluğunun kaçmasında şarkından veya puanlamandan ötürü bir dahlin olursa asıl o zaman nasıl bir Seferoğlu olduğuna birebir şahit olursun lakin temenni etmiyorum :D

Bu yarışmadaki şampiyonluğunun kaçmasında şarkından veya puanlamandan ötürü bir dahlin olursa asıl o zaman nasıl bir Seferoğlu olduğuna birebir şahit olursun lakin temenni etmiyorum :D
Alpay bu yarismayi pas gecicek diye tahmin ediyorum

Yaptigi sikeleri aciga cikarabilir olasi sampiyonluk

18 macta 52 puan almak gibi bi sey bu.d

Alpay bu yarismayi pas gecicek diye tahmin ediyorum

Yaptigi sikeleri aciga cikarabilir olasi sampiyonluk

18 macta 52 puan almak gibi bi sey bu.d

Bunlar Alpay için bir kriter değil. 20 yarışma üst üste şampiyon olabiliyorsa olur hiç de gocunmaz :D

Böyle kirli bir organizasyonun içinde bulunmayın arkadaşlar.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt