- 14 Haziran 2009
- 28.937
- 12.999
- 2.698
Benim tahayyül dahi edemediğim bir şey buveganlığım 2,5 ilâ 3 yıl kadar bir süredir sürüyor m8, öncesinde vejetaryen idim . etsiz yaşam elbette mümkün , hemideh fizyolojik açıdan kaliteli bir yaşam demektir
tiksinti —özelliknen fiziki temas durumlarında— yoğun bir şekilde hissedilebiliyor, uzun geçmişi olan vegan kişilerde daha da gerilimli olmak üzere i guess..

Bu konuda her ne kadar empati yapamıyor olsam da vejeteryan ve veganlara saygım var çünkü kendileri ile çelişmiyorlar. Mesela kurban bayramlarına toplu hayvan katliamı deyip aynı gün içerisinde Burger King'den Big Mac menü sipariş etmiyorlar

Aslında kırmızı et ve tavuk eti konusunda özellikle ülkemizi kesinlikle güvenilir bulmuyorum. Piyasadaki tavuk ürünleri kanserojen deniyor, kırmızı et konusunda ise et ve balık kurumu bu millete tonlarca ithal leş yedirdi deniyor vs... yani sıkıntılı. Hem bu sebepten hem de mezbahalarda bu hayvanlara yapılan muameleden dolayı ben de kısa vadede olamasa da orta veya uzun vadede sadece balık eti tüketimi gibi bir opsiyona yöneleceğim gibi duruyor. Hem balık etinin(Kültür balığı olmamalı) faydalarından hem de diğer hayvanlar gibi eziyet edilememesinden dolayı tüketimi daha makul geliyor. Elbet yine güzelim bir canlının ölümü sonucu bu eti tüketebilirim lakin en azından tükettiğim etin ait olduğu hayvanın gırtlağının canlı canlı kesilmediğini, bıçak altında çırpınmadığını bilirim. Balık dediğini sudan çıkar 2 dakika sonra kendi kendine ruhunu teslim eder garibim. Ama karasal canlılar bu kadar şanslı değil.
Hani hiçbir zaman vejeteryan veya vegan olamam gibi görünüyor lakin en azından bu kadarını yapabilirim diye düşünüyorum.
Bu kadar niye yazdım çünkü bazı zamanlar aklıma bu konu geldiğinde beni rahatsız ediyor. Hayvanları doğayı seven bir insan olarak sanırım vicdanen rahatsızlık duyuyorum ama etsiz de yapamıyorum. Lakin bu duyarın bir anda yok olması sadece bir kebapçının yanından geçmeme bakar