Birincisi Tevfik Fikret'i bilmiyorum demedim. adamla ilgilenmiyorum dedim. sanatıyla da şahsiyetiyle de Galatasaray ile olan bağlantısıyla da... Ve evet teröristleri öven terörist seviciliği ile de ilgilenmiyorum. @
Taha Karadeniz hürriyetsever biridir dedi ben de belki öyledir belki değildir, ilgilenmiyorum dedim. Arkadaşın kullandığı dostane üslup gereğince, kendi fikirlerimi de değiştirmediğimi belirterek, sözümü törpüledim, oraya bıraktım. Hatta zamanına göre ise Mehmet Akif'e DOĞRUYU DOĞRU ŞEKİLDE anlatmış diyerek hak da verdim.
"Yazdım ama niye yazdım" diye sor diyorsunuz ya Şener Şen gibi... Sormuyorum. Bir insanın tarihsel "figür" olması neresinden bakarsan bak bana göre aşağılık bir şiir yazmasını gerektirmez...
Görüşüm odur ki kişilerden bağımsız olarak Türk Devleti'nin Devlet başkanına (o zaman sultan, şimdi başbakan, cumhurbaşkanı) suikast yapan ve bu suikasti öven herkes, içinde bulunduğu durum göz önüne alınmaksızın aşağılıktır.
Tabi her türlü kepazeliğin sevicileri olduğu gibi bunun da sevicisi çıkacaktır. Ben sevmiyorum. Ve yanlış gördüğümü eleştiriyorum.
Ve kışkırtıcı tutumuna rağmen sözümü tekrarlıyorum. T.Fikret'e eleştirilerim bu şiiri özelindedir. Yanlış fikirlere sahip olduğu ayan beyan ortadayken savunma vermesi gereken ben değilim...
Bir de şiir inceleme olayına girmişsin, Şiir, bir benzetme sanatıdır ve insanda bu benzetmenin her seviyesinde his uyandırır... Teşbihte hata olmaz derler ama, kendindeki hayata ve zamana dair karamsarlığı İstanbul'a yansıtıyorsa şair... kusura bakmasın Tevfik Fikret... şair olarak teşbihinde hata yoksa da isyanını halka ulaştırma konusunda
benim açımdan başarısızlık söz konusudur.
Suikasti yapanlar ermeni zaten...