Adnan Öztürk: ''Terim zaten gönderilecekti''

Eğer uygulanan bir politika sonucu senin oy kazancın kaybından fazla ise, o politika uygulanmaya devam edilir..

Yani ;

Politika sonucu oy kazancı > Oy kaybı ------> Politika devam ettirilir (Kamusal Tercih teorisi)

Profesyonel olarak yönetilen Galatasaray'a uyarlayalım bunu :

Burak'ın ilk geldiği sezonda yarattığı etki > Mali külfeti ----> Maaşa zam yapılabilir (Terim dönemi)

Burak'ın ikinci sezon yaratığı etki < Mali külfeti----> Maaşa zam yapılamaz (Mancini ve sonrası Prandelli dönemi)

Ama yapıldı...

Bakın Mancini ile yollar, istediği bütçeyi karşılayamayacağımız için ayrıldı.. Yönetim bütçe belirler,teknik heyete bunu arz eder...Yani "Terim'in de hesap vermesi" olayı işin matematiğine aykırı bir kere.. Ha Terim yolsuzluk yapmışsa eyvallah, kesinlikle hesap verisin; ama parayı yanlış kullandı diye yargılama yapılmalı demek, idari yapıya yeni bir tanımlama getirir.

Burak'ın ilk geldiği sezonda yarattığı etki = Kaybettigi zaman bile zevk veren bir takimdan kazandigi zaman bile zevk vermeyen bir takima donusum.

Dunyanin her yerinde teknik direktorler yapilan transferler icin elestirilirler, hesap sorulur yani. Yonetimler de elestirilir tabii yapilan veya yapilmayan transferler uzerinden. Fakat bir tek bizde gordum herkesin sadece kendi sevmedigi tarafi komisyonculukla suclamasini.

Bence asil problem Aysal ve Terim'in ilk goreve geldikleri gunku "basari, basari, basari" ve "yenildiginde bile zevk veren" sozlerini unutmalariydi. Bizde gecmis veya gelecek yok. Hem basarili, hem de rakibini yenilse bile domine eden bir takim istiyoruz. Terim'in ikinci yilda istedigi oyuncularin da, gecen seneki transfer politikamizin da alakasi yok o ilk secildiklerinde vaat ettikleriyle.

Öyle olsa nolur olmasa nolur. Gittigi iyi olmusmudur? olmustur. Herkes nasil bir karakter oldugunu görmüs oldu. Hala bu adami koruma derdinde olanlar taraftarligini sorgulasin. Bizim için esas olan Galatasaray'dir. Bu adamin entrikalarini tartismakla kulübe ne kazandiriyoruz? Tüpçü'nün hizaya soktugu bir eleman Galatasaray'lilari niye bukadar ilgilendiriyor?

Aynen Serkan ; burada Terim gittiğinden beri Aysalcı veya Terimci yaftası yapıştırılmasına hakikaten kılım..Bizim taraftarımız bu kadar mı önyargılı ve sığ düşünmeye başladı bilmem. Burada Aysal gittiğinde hakikaten üzülmüştüm. yine Galatasaray'da bir kaos olacak,işte başkanın vizyonu iyidir,güçlü adamdır,ayağı kaydırılmıştır falan... Ama gel gör ki mali yapı içler acısı, koskoca Galatasaray Ruslara Kazaklara peşkeş çekilecek diye yönetim içerisinden kan emicilerin olduğu söyleniyor...E şimdi ben kendi Galatasaraylılığımda bu durumun nesini savunayım ?

Terim parayı yanlış kullandığı daha doğrusu kullandırttığı için hesap vermez; eğer transferlerde bir yolsuzluk yapmışsa (Popescu'nun Romanya'da yaptığına benzer), o zaman yargılanmazsa ilk karşısında duranlardan biri olurum. Demirören demecinden tiksindim ama tutup da illa kişisel öfke sahibi oldum diye, mali yapının kötülüğünü Terim'e de bağlamak saçma... Mancini'ye de bağlayalım o zaman.. Prandelli keza...Bu böyle gider...

Kazaklara peşkeş olayı zaten içler acısı, bu camianın varlığıyla, kültürüyle bağdaşmıyor en başta,Aysala gelirsem benim tek sevdiğim başkan olmuştur birçok konudada takdir etmişimdir ama bu yanlışlarındada eleştiri getirmeme engel değil,yönetimi dağıtmasıyla başladı herşey,terim olayına hiç girmiyorum öyle bir süreç yaşamamız gerekiyormuş diyelim,finansal fair playe göre 2016 da katılmama tehlikesiyle karşı karşıyayız ki kısa vadede yapabilecegimiz birşeyde görünmüyor bu duruma ,yeni yönetim ne yapabilir ki personal çıkartırsın ancak ihale onlara kaldı açıkçası, inşallah kalıcı bir çözüm üretebiliriz

Terim aşağı, Aysal yukarı son 1 yılımızın taraftar bazında özetidir.

Peki ya Galatasaray?

Başkanı ego tatmin koltuğu görür, taraftarı kısır döngü içinde aynı yerde takılı kalırsa, futbolcu ve teknik direktörler ne yapsın da sağlıklı sonuç versin.

Burak'ın ilk geldiği sezonda yarattığı etki = Kaybettigi zaman bile zevk veren bir takimdan kazandigi zaman bile zevk vermeyen bir takima donusum.

Dunyanin her yerinde teknik direktorler yapilan transferler icin elestirilirler, hesap sorulur yani. Yonetimler de elestirilir tabii yapilan veya yapilmayan transferler uzerinden. Fakat bir tek bizde gordum herkesin sadece kendi sevmedigi tarafi komisyonculukla suclamasini.

Bence asil problem Aysal ve Terim'in ilk goreve geldikleri gunku "basari, basari, basari" ve "yenildiginde bile zevk veren" sozlerini unutmalariydi. Bizde gecmis veya gelecek yok. Hem basarili, hem de rakibini yenilse bile domine eden bir takim istiyoruz. Terim'in ikinci yilda istedigi oyuncularin da, gecen seneki transfer politikamizin da alakasi yok o ilk secildiklerinde vaat ettikleriyle.

Ali, olaya matematiksel yaklaştım dikkat edersen. Burak'ın kolektif futbol anlayışına uymayan ve benim de sevmediğim bir tarzda olduğunu ilave ettim diğer mesajlarımda(anti-matematiksel); lakin transfer başarısızlığı olarak değerlendirilmesi yanlış(matematiksel). Gelecek dönemde seni olumsuz etkiliyorsa eğer önlemleri almamak da yanlış. Kısacası o sıradaki durumu kastettim.

Teknik direktörler hesap verir,lakin olağan durumlarda yönetim,olağanüstü durumlarda divan hesap sorar. Ama biz eğer mali yapıyı %50 teknik direktörlere bağlayacaksak,direkt, burada Türk futbol yapısı dinamiklerinin de etkisiyle hesap sorulamayan teknik direktör kalmaz kanımca.

Aysal-Terim ayrımı yapmıyorum. Bazı ısrarcı transferlerinde Terim'i sert eleştirmiştim. Ama tutup da finansal tablo analizinin baş mimarını Terim yapmak, "teknik" tarafı hiçe saymaktır. Belirttiğin söylemlere katılıyorum,fazla şey vaadetmek ve uygulamak konusunda istikrar sorunları oldu her ikisinin de.

Terim aşağı, Aysal yukarı son 1 yılımızın taraftar bazında özetidir.

Peki ya Galatasaray?

Başkanı ego tatmin koltuğu görür, taraftarı kısır döngü içinde aynı yerde takılı kalırsa, futbolcu ve teknik direktörler ne yapsın da sağlıklı sonuç versin.

Alpay, şimdi Terim'in de hataları olmadı değil,inatçı,yarışa girmeyi seviyor varolan egosu ile,bazen çocuk gibi davranıyor ve kendisine pahalıya patlıyor vb.. Ben işin o tarafında değilim, şu "halamın bıyıkları olsa amcam olurdu" mantığına karşıyım açıkçası...İstanbul'da kanalizasyon patlasa, Sabri'nin ortası ile oldu deyip, bunu da Galatasaray'ın başına bela eden Terim'dir diyebilecek olanlar var...Sanırım aşağı-yukarı muhabbet olayı o bahsettiğin senin de.

Son düzenleme:
Alpay, şimdi Terim'in de hataları olmadı değil,inatçı,yarışa girmeyi seviyor varolan egosu ile,bazen çocuk gibi davranıyor ve kendisine pahalıya patlıyor vb.. Ben işin o tarafında değilim, şu "halamın bıyıkları olsa amcam olurdu" mantığına karşıyım açıkçası...İstanbul'dakanalizasyon patlasa, Sabri'nin ortası ile oldu deyip, bunu da Galatasaray'ın başına bela eden Galatasaray'dır diyebilecek olanlar var...Sanırım aşağı-yukarı muhabbet olayı o bahsettiğin senin de.

Hiç kimse hatasız olamaz. Niyet önemli. Ve ben bu iyi niyeti Galatasaray içinde kimse de göremiyorum, güvenemiyorum.

Taraftar olarak neden bu duruma alet olup, arabesk bir şekilde siyasi parti tutar gibi kamplaşma yaşıyoruz onu da anlamıyorum.

Terim'in ve Aysal'ın şu an ve geleceğimizden daha fazla tartışılıp hit alması da, bu kulüp olmasa popüler kültüre entegre olması (ki saçma da buluyorum bu işi ya) imkansız iki kişinin onlara bu imkanı sunan Galatasaray'dan bile daha önde olduğunu gösteriyor bence.

Ali, olaya matematiksel yaklaştım dikkat edersen. Burak'ın kolektif futbol anlayışına uymayan ve benim de sevmediğim bir tarzda olduğunu ilave ettim diğer mesajlarımda(anti-matematiksel); lakin transfer başarısızlığı olarak değerlendirilmesi yanlış(matematiksel). Gelecek dönemde seni olumsuz etkiliyorsa eğer önlemleri almamak da yanlış. Kısacası o sıradaki durumu kastettim.

Teknik direktörler hesap verir,lakin olağan durumlarda yönetim,olağanüstü durumlarda divan hesap sorar. Ama biz eğer mali yapıyı %50 teknik direktörlere bağlayacaksak,direkt, burada Türk futbol yapısı dinamiklerinin de etkisiyle hesap sorulamayan teknik direktör kalmaz kanımca.

Aysal-Terim ayrımı yapmıyorum. Bazı ısrarcı transferlerinde Terim'i sert eleştirmiştim. Ama tutup da finansal tablo analizinin baş mimarını Terim yapmak, "teknik" tarafı hiçe saymaktır. Belirttiğin söylemlere katılıyorum,fazla şey vaadetmek ve uygulamak konusunda istikrar sorunları oldu her ikisinin de.

Matematiksel olarak baktigimizda girdigimiz gol pozisyonu sayisinda dusme yasanmistir Burak geldikten sonra. Bu da oynadigimiz futbolun kalitesinin bir yansimasi. Terim matematiksel bir vaatle de goreve baslamadi. Yenilse de zevk veren bir takim kuracagim deyip bu sozuyle alakasiz adamlar istedi. Verdigi sozle celisen isler yapan insan her yerde elestirilir sadece futbolda degil.

Baskandan da divan ve genel kurul hesap sorar, oyle dusunursek forumu kapamamiz lazim ya da sadece futbolculari elestiririz ki onlar da kotu oyarsa teknik heyet ve yonetim hesap sorar.

Kimse bas mimar degil ne basari da ne de basarisizlikta. Maalesef cogunluk boyle degerlendiriyor. Ne Terim sadece Hagi sayesinde, ne de Aysal Terim sayesinde basarili oldular. Futbol ekip isi bir basarisizlik varsa herkes hata yapmistir. Aysal da Terim'in yaptigi hatalara benzer hatalar yapti demek yerine Terim'den hesap sorulamaz demek bence dogru degil. Sonucta basarisizlik varsa birden fazla kisi sorumludur.

Son düzenleme:
Matematiksel olarak baktigimizda girdigimiz gol sayisinda dusme yasanmistir Burak geldikten sonra. Bu da oynadigimiz futbolun kalitesinin bir yansimasi. Terim matematiksel bir vaatle de goreve baslamadi. Yenilse de zevk veren bir takim kuracagim deyip bu sozuyle alakasiz adamlar istedi. Verdigi sozle celisen isler yapan insan her yerde elestirilir sadece futbolda degil.

Baskandan da divan ve genel kurul hesap sorar, oyle dusunursek forumu kapamamiz lazim ya da sadece futbolculari elestiririz ki onlar da kotu oyarsa teknik heyet ve yonetim hesap sorar.

Kimse bas mimar degil ne basari da ne de basarisizlikta. Maalesef cogunluk boyle degerlendiriyor. Ne Terim sadece Hagi sayesinde, ne de Aysal Terim sayesinde basarili oldular. Futbol ekip isi bir basarisizlik varsa herkes hata yapmistir. Aysal da Terim'in yaptigi hatalara benzer hatalar yapti demek yerine Terim'den hesap sorulamaz demek bence dogru degil. Sonucta basarisizlik varsa birden fazla kisi sorumludur.

Araya giriyorum ama sonuna kadar katıldığım bir ifade oldu.

Başarı da başarısızlıkta hep tek kişiye mal ediliyor bu ülkede yıllardır.

Sadece futbolda değil, siyasette veya her saha da.

Sürekli güçlü lider,bir kriz yöneticisi, ağzı laf yapan adam arama derdi var, hiç bir yerde sistem oturtmak, gerçekleri göstermek gibi bir amaç tok. Sinemamızda, dizilerimizde bile hala ''abartılı'' gerçekle alakası olmayan detaylar üzerine kurgu yapılıyor. Sürekli bir sabun köpüğü toplum yaratma, her şeye sonuç odaklı bakan, mantık ve empati yapmayan, sadece meta endeksli bir toplum yaratmak ve sürdürmek.

Bunları aşmadıkça, şu tek adam kafasından kurtulmadıkça daha çok tartışırız TERİM AŞAĞI AYSAL YUKARI diye.

Matematiksel olarak baktigimizda girdigimiz gol sayisinda dusme yasanmistir Burak geldikten sonra. Bu da oynadigimiz futbolun kalitesinin bir yansimasi. Terim matematiksel bir vaatle de goreve baslamadi. Yenilse de zevk veren bir takim kuracagim deyip bu sozuyle alakasiz adamlar istedi. Verdigi sozle celisen isler yapan insan her yerde elestirilir sadece futbolda degil.

Vaadler ile uygulama yönünde "istikrar"(gelecek) yönünden sıkıntı olduğunu söyledim. Şu noktada analaşamadık sanırım : Burak ilk alındığında "çöp" olarak bakılma oranı neydi taraftar bazında? Yani bu transfer üzerinden Terim'in suçlanması bana saçma geldi. Ha Yiğit Gökoğlan vb. deyip de alternatif maliyetin heba edilmesini konuşabiliriz. Veya ısrarlı Amrabat transferi konusunda...

Terim'den hesap sorulamayacağını söylemiyorum veya söylemiyoruz,bunu demek resmen Terimciliktir açık açık da söylüyorum bunu...Diyelim ki mali genel kurul oldu ve ibra edilme / edilmeme durumları var... Kurumsal hiyerarşik yapıda ilk önce yönetim verir hesabı...İlk muhattaptır yani. Anlatmak istediğim bu. Sonrasını bilemem dallanır budaklanırsa,şartlara göre değişir ama normal olan budur (ceteris paribus).

Futbolun bir ekip işi olduğunu da inkar etmiyorum ve etmiyoruz sanırım.Başarı ve başarısızlık paylaşılır...İlk dönem başarısında yönetim gözardı edilmeyecekse,başarısızlıkta da edilmeyecek.Yönetim + teknik Heyet = Başarı (Olağan durum)... Yine Amrabat transferinde eğer Terim "ne olursa olsun alınmalı" diyerekten yönetimi zorladıysa tam bir transfer körlüğü/lokal kafa yapısı olarak,yönetim de gidip adama 8 milyon Euro gibi uçuk bir rakam veriyorsa,burada da ekip başarısızlığı vardır.

Burak ilk alındığında "çöp" olarak bakılma oranı neydi taraftar bazında?

Taraftar gol krali alindi diye sevinebilir, gonulden baglidir cunku. Kulup taraftara para vermiyor, teknik heyet bilecek bir transferin arti ve eksi yonlerini. Onlar bu isten anliyorlar diye para kazanan insanlar.

Bence Terim'in suclanmasi degil sadece Terim'in suclanmasi sana sacma geldi.

Terim'den hesap sorulmasi yanlis dediginde divan uyleri okumuyor ki, foruma uye taraftarlar okuyor burda yazdiklarimizi. Divan nasil yonetimden hesap soruyorsa, yonetim teknik heyetten, teknik heyet de futbolcudan hesap sorar. Burda yazan taraftar ise herkesten hesap sorup kus bakisi bakmali duruma. Biz o kurumsalligin disinda kisilere degil takima bagliyiz cunku. Taraftar masoru bile protesto edebilir bu oyuncular niye bu kadar cok sakatlaniyor diye. Biz o kurumsal yapinin disindayiz, ama kurumsal yapinin disinda olmamiz birinin tarafini tutup herseyi baska birinden sorumlu tutmayi gerektirmiyor.

Basladigimiz noktaya donersek, bence yedek kulubesinde dua okuyarak oyuna mudahele etmeye calisan Terim de, Mustafa Sarp muthis oyuncu, Zapata cok iyi kaleci diyen Tulun da komisyon yememistir. Basariya odaklandiklarinda ortay cikan sinerjiye ihtiyacimiz var kisa vadede. Uzun vadede ise futboldan daha iyi anlayan yoneticilere ve teknik direktorlere ihtiyacimiz var.

Taraftar gol krali alindi diye sevinebilir, gonulden baglidir cunku. Kulup taraftara para vermiyor, teknik heyet bilecek bir transferin arti ve eksi yonlerini. Onlar bu isten anliyorlar diye para kazanan insanlar.

Bence Terim'in suclanmasi degil sadece Terim'in suclanmasi sana sacma geldi.

Terim'den hesap sorulmasi yanlis dediginde divan uyleri okumuyor ki, foruma uye taraftarlar okuyor burda yazdiklarimizi. Divan nasil yonetimden hesap soruyorsa, yonetim teknik heyetten, teknik heyet de futbolcudan hesap sorar. Burda yazan taraftar ise herkesten hesap sorup kus bakisi bakmali duruma. Biz o kurumsalligin disinda kisilere degil takima bagliyiz cunku. Taraftar masoru bile protesto edebilir bu oyuncular niye bu kadar cok sakatlaniyor diye. Biz o kurumsal yapinin disindayiz, ama kurumsal yapinin disinda olmamiz birinin tarafini tutup herseyi baska birinden sorumlu tutmayi gerektirmiyor.

Basladigimiz noktaya donersek, bence yedek kulubesinde dua okuyarak oyuna mudahele etmeye calisan Terim de, Mustafa Sarp muthis oyuncu, Zapata cok iyi kaleci diyen Tulun da komisyon yememistir. Basariya odaklandiklarinda ortay cikan sinerjiye ihtiyacimiz var kisa vadede. Uzun vadede ise futboldan daha iyi anlayan yoneticilere ve teknik direktorlere ihtiyacimiz var.

Blodladığım yer ile aynı düşündüğümüz,lakin benim taraftarın duygularını(kişisel hırs) biraz olsun bir kenara atması gerektiğini yazdığım buradaki ilk mesajımla örtüşüyor.Kişisel hırslardan dem vurmuştum,biraz daha genelleştirerek yazmışsın ama aynı noktada olduğumuz aşikar sanırım.

Ben Terim'den hesap sorulmaması gerektiğinden çok, "halamın bıyıkları olsa amcam olurdu" diyerek evet sadece Terim genelinde değerlendirilmesinin saçma geldiğini anlatmaya çalıştım(sadece bu konu değil hemen her konuda yapılıyor bu)."Bir taraf"ı aklamak için dolaylı olarak diğer tarafa giydirilmesinin alışkanlık haline getirilmesi açıkçası bayağı bir alışkanlık oldu bu forumda... Yoksa futbol bir ekip işidir ve kurumsal hiyerarşide hesap verilebilirlik herkes tarafından olur, biraz da kaide gerektirir diye düşünüyorum.

Belki ben duygularımı daha elemine etmiş olabilirim,lakin realist yaklaşmak da bazen daha makro baktırabiliyor...Bana deselerdi ki "yönetim teknik heyetten bunun hesabını sormalı" tamam doğru olabilir derdim belki bütçe sınırlarını da hesap ederek; ama "divan finansal tablo analizlerinde Terim'i baş köşeye oturtmalı" tarzında yaklaşıma ve yönetimi hayalet gibi göstermeye hayır... 1. ve 2. derece sorumluluk ve sonunda oluşan kolektif sorumluluğu hiçe saymak doğru bir yaklaşım olmaz..

Terim-Aysal bölünmesi yaşandıkça kan kaybedilmeye devam edilecek. Terim'i savunanların şu anki mali tablodan ve takımın kötü gidişinden dolayı üzüntülü olsa da hafif gururlu veya Aysal'ı savunanların milli takımın kötü gitmesine bıyık altından gülmesi nasıl bir izah gerektirir bilemem.

Aysal gibi Terim de bir divan üyesi olarak yaptıklarının hesabını versin. Aysal ın yönetiminde nasıl liseci bazılarına yer verildiyse Terim zamanında da Florya da yer verilen adamlar var işin ehli olmayıp bizim çocuk diye. Aysal suçlanırken aynı dönemin sahibi Terim in yaptıkları sadece şampiyonlukmuş gibi lanse ediliyor.

Aysal kim ya Allah'ın botokslu moronunu Terim ile kıyaslıyorsunuz.

Terim'in bu kulüpte sonsuz kredisi vardır,Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en büyük efsanesidir olsun o kadar da.
İki üç tane şarlatan sayesinde arkasından olmayacak işler çevirttiler,adamı milli takıma postalattırdılar,kanallara çıkıp Terim'i küçük düşürdüler,bilinçsiz taraftarlarla Terim'in arasını açtılar buna rağmen Terim,Galatasaray'a zarar vermeyim adına tek bir kelime etmedi.

Yazıktır,günahtır.
Aysal yönetiminin acizliğini,aptallığını görün artık yoksa kimse 2 sene takımın başında durup 2 şampiyonluk,2 kere CL'ye katılım ve başarı,Emirates kupası,Yaptığı transferlerin başarı oranı %80 olan [buraya çok dikkat bunu dünya üzerinde gerçekleştirecek TD yoktur iddia ediyorum,hala ergen ergen ''Terim hamiti,dany'i başımııza bela etti'' demeye devam edin ama o Terim Dany'den de,Hamit'den de yararlanmasını bildi] birini yollamaz

Aysal kim ya Allah'ın botokslu moronunu Terim ile kıyaslıyorsunuz.

Terim'in bu kulüpte sonsuz kredisi vardır,Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en büyük efsanesidir olsun o kadar da.
İki üç tane şarlatan sayesinde arkasından olmayacak işler çevirttiler,adamı milli takıma postalattırdılar,kanallara çıkıp Terim'i küçük düşürdüler,bilinçsiz taraftarlarla Terim'in arasını açtılar buna rağmen Terim,Galatasaray'a zarar vermeyim adına tek bir kelime etmedi.

Yazıktır,günahtır.
Aysal yönetiminin acizliğini,aptallığını görün artık yoksa kimse 2 sene takımın başında durup 2 şampiyonluk,2 kere CL'ye katılım ve başarı,Emirates kupası,Yaptığı transferlerin başarı oranı %80 olan [buraya çok dikkat bunu dünya üzerinde gerçekleştirecek TD yoktur iddia ediyorum,hala ergen ergen ''Terim hamiti,dany'i başımııza bela etti'' demeye devam edin ama o Terim Dany'den de,Hamit'den de yararlanmasını bildi] birini yollamaz
Millete ergen ergen konuşma diyorsun kendin antulu ergenler gibi kulübüne başkanlık yapmış senden belki 50 -60 yaş büyük biri ile dalga geçiyorsun.
O terim Aysal parayı önüne koymasaydi eğer sence gelip imza atarmiydi.?
Aysal sayesinde o şampiyonluklar geldi.
Terime kalsaydı eğer bugün Sneijder ve drogba yerine Kaka 'nın tazminatını ve tedavi masraflarını ödüyor olurduk üstüne şike cilerin 4.yıldızı taktıgına şahit olacaktık.

Millete ergen ergen konuşma diyorsun kendin antulu ergenler gibi kulübüne başkanlık yapmış senden belki 50 -60 yaş büyük biri ile dalga geçiyorsun.
O terim Aysal parayı önüne koymasaydi eğer sence gelip imza atarmiydi.?
Aysal sayesinde o şampiyonluklar geldi.
Terime kalsaydı eğer bugün Sneijder ve drogba yerine Kaka 'nın tazminatını ve tedavi masraflarını ödüyor olurduk üstüne şike cilerin 4.yıldızı taktıgına şahit olacaktık.
Bir ben kimseye ergen ithamında bulunmadım iki herkese hakettiği değeri veririm Aysal denen şarlatan da bunu hak ediyormuş demek ki.
Burada bir uzlaşalım.

Terim'in, Türkiye şartlarında yaşayan ortalama bir insanın 7 ceddini alacak kadar parası vardır,artık bu başarılara doymuş insanlar parayı söz konusu yapmazlar ama hakettiği parayı da alırlar bugün Ersun Yanal bile bir kamyon dolusu para alacak Trabzon'dan. Cidden artık şu para olayını ortaya getirmeyin ciddiyetiniz kalmıyor.
Ayrıca varsayımlar üzerine konuşmayı seviyorsunuz madem peki Aysal görevi devraldığında Terim'i değilde Mancini'yi,Prandelli'yi takımın başına getirse 2 sene üst üste şampiyonluk 2 kez CL'ye katılım,başarı olur muydu ? Allah için düzgün cevap ver.

IMG_4818.JPG

Yani sadece şu resme bakarak Terim başarısızdı diyen bir insan vicdansızdır yani açık ve net

Sene 2015 olacak hâlâ Terim'i savunanlar var, insaf be birader bu kadar mı körsünüz.

baslatmayin terimede öztürke de be hala burda terimi savunanlar var polat döneminde neden gelmedi bu terim efendi aysal önüne koydu paralarida geldi terim efendi milli takima gidisindede nasil olsa ben bu gruptan cikarim diye gitti ama evdeki hesap carsiya uymadi türkiyede anca laf bir icraat yok öztürk efendi gecen yönetim basarisizsa kendininde payi yokmu aysal sutlamasa bunu böyle sallicakmiydi hep menfaat hep koltuk sevdasi kimsenin galatasarayi düsündügü yok anca lafta

Sene 2015 olacak hâlâ Terim'i savunanlar var, insaf be birader bu kadar mı körsünüz.

Galatasaray'ın kazandığı kupalarında yarında imzası bulunan adamı savunup savunmayacağımızı affedersiniz ama size mi soracağız hocam ?

Yani anlamıyorum şu sezon izlediğiniz maçlardan gram keyif alıyor musunuz ? Terim döneminde aldığım keyfin %10'unu ne Mancini ile aldım ne Prandelli ile.
Galatasaray düzlüğe çıkana kadar da olumlu giden her şeyi yerle yeksan eden Aysal'ı yerip Terim'i öveceğim.

Galatasaray'ın kazandığı kupalarında yarında imzası bulunan adamı savunup savunmayacağımızı affedersiniz ama size mi soracağız hocam ?

Yani anlamıyorum şu sezon izlediğiniz maçlardan gram keyif alıyor musunuz ? Terim döneminde aldığım keyfin %10'unu ne Mancini ile aldım ne Prandelli ile.
Galatasaray düzlüğe çıkana kadar da olumlu giden her şeyi yerle yeksan eden Aysal'ı yerip Terim'i öveceğim.
terim döneminde keyifmi veriyodu birakin allah askina ilk sezon haric ne zaman keyif verici futbol oynadi bu takim kendimizi kandirmiyalim

Geri
Üst Alt